Заеми или грантове? Как ЕС ще се справи с последствията от Covid-19

За предстоящите поредни трудни преговори в Съвета на ЕС говори Юлиян Раполд, който изследва интеграционните процеси в ЕС

Обратно в новината

Коментари - Заеми или грантове? Как ЕС ще се справи с последствията от Covid-19 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко държави ще се откажат от безвъзмездни кинти, за спряване и излизане от кризата? Знам само едно, в БГ ще стане страшно на следващите избори за драпане до властта и освояване на парите, то ще е Мая Манолова, Главчо Трифонов И БСП и т.н ще искат да свалят Боко от власт. Обаче герберите ще се коалират с ДПС и пак ще се докопат до десетки милиарди.

Заеми или грантове? Как ЕС ще се справи с последствията от Covid-19 Борисов предпочита "грандове".

"Коронакризата изисква инвестиции в безпрецедентен мащаб", заяви Фон дер Лайен на извънредно заседание на ЕП. Кой колко ще получи? Лъвският дял ще получат Италия и Испания - общо над 313 милиарда евро, от които 154 милиарда ще трябва да връщат. По информация на ФАЦ Полша ще получи над 64 милиарда евро (26 милиарда под формата на заем), ФРАНЦИЯ - 38 милиарда (ИЗЦЯЛО БЕЗВЪЗМЕЗДНИ), Гърция - близо 32 милиарда (9,4 млрд.), Румъния - 31 милиарда (11,5 млрд.), ГЕРМАНИЯ ще получи 28 милиарда евро (ИЗЦЯЛО БЕЗВЪЗМЕЗДНИ). За България е предвидена помощ от 12,3 милиарда евро помощ, които се разпределят така: 9,2 милиарда евро са безвъзмездни, а остатъкът от малко над 3 милиарда евро ще трябва да се връщат." ... Както винаги, ЗА БОГАТИТЕ държави - ГРАНТОВЕ; За БЕДНИТЕ - ЗАЕМИ. Ботати да станат още по-богати, бедните още по-бедни.

Ти кво искаш, червен другаре? Бедняците да живеете на наш гръб ли?

Кафявия, кой е твоя гръб, бе?!

Грантовете от небето ли падат или мангизите за тях са складирани някъде??? Колко пъти се обясни че на всеки различно ама всички ще плащаме бая години напред поредното ''усвояване'' на средства от поредните алчни ''професионалисти'''...

ЕС няма да се справи с последствията от CFVID по никакъв начин. Поне не и в този си вид и начин на действие. Ще има две години балалайкане, ще се раздадат и усвоят едни пари и толкова. А, най-много да се опитат пак да наложат Стамбулската конвенцийка.

Каквото и да става, това си е на човешки език казано един заем, който ще се плаща пак от нас чрез данъците, но в един дълъг период, като тепърва ще се уточни как точно да се увеличат или създадат данъците за събирането на парите за изплащането на този заем. А който е взимал знаем сигурно знае, как изведнъж ставаш зависим от този, дето ти е отпуснал заема. Та тоя вирус добре им дойде на тия с много, ама с наистина много пари, които да могат да ги увеличат още повече. Да уточня, че с толкова мноооого пари българи няма.