Пуснаха от ареста задържаните при акцията за ТЕЛК-ове във Варна

От 500 лв. до 1500 лева била тарифата за издаване на фалшиви решения за инвалидност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-изгодно от ипотека, хем имаш милионите, хем % Е доста по-нисък.

Или за 140000 лева - пранги и арестански венец, а за милиони левове 1500 лева и почивката? Баси и продажна система!!!

"Съдът счита, че няма доказателства за организирана престъпна група" Прокуратурата да вземе да поиска съдът да даде дефиницията за какво представлява "организирана престъпна група" щом не счита тази група от фалшифициращи инвалидни пенсии лекари за престъпници! Този процес ми напомня на случаите с телефонните измамници където посредниците го отнасят(независимо дали са били наясно че са вършели престъпление или не) докато самите измамници получават поредната условна с изпитателен срок присъда.

И кво стана сега, тва било, онова било и накрая....пуснати от ареста! И за какво беше цялата тая патардия?

няма доказателства за организирана престъпна група в смисъл че са идивидуалисти? или са престъпна но не група? или са група, ама не организирана? или организирана, но не престъпна? сложна материя си е това българското правораздаване! и благодатна и доходна

Който се е подписал, че някой здрав е инвалид, трябва да си понесе последиците.

По-долу и аз не съм сметнал правилно - не 29 хиляди ,а 2800,но и свидетелите са 15 х 500 = 7500,а до 1 400 000 лв ми се струва невероятно,най-много да са 100-на,те. 50 000 лв,а и те не са само за тях,поне са черпили колегите си,ако диагнозите са неверни.

ти ако беше на магурата на времето, щеше да си фалирал още до обед! 1 400 000 са само тези дето са намерили у тарамбуката! а тия нашите да не мислиш, че са работили само заради хипократовата сметка ли беше, клетва ли, и аз се обърках! работили са най вече за собствена сметка , ама никой не си е дал зор да им сметне сметката!

Та някой друг да се е надявал на някакво правосъдие, след като и лекарите и съдиите все от държавния бюджет цицат дето баламурниците го пълнят та и бакшиши им дават ако трябва да им свършат работа която им е задължение..

Сметката,сметката!1,4 милиона се събират от 28 хиляди по пет стотака?Не излиза сметката,т.е. парите са си основно негови,но ако ги бе вложил в банката с банкерката от Нова Загора щеше да има да взема,а сега държавата му ги взела.

Защо не им окачът и по един медал

добър пример за всички ТЕЛК-ове из България , които търгуват със ТЕЛК решения, изсмукани от пръстите! Всички са наясно, че нищо не могат да им направят!

никаква органиизация и никакво престъпление...Просто двама сирийци решили да помогнат на нуждаещи се българи , прибирали им парите и ги препращали на поснати лекари за ТЕЛК-решения , та да получат пенсии... Каква ти организация , какви престъпления се вуждат тук ?Доказателства за ОПГ щеше да има , ако имаше Протокол от учредителното събрание ма ОПГ-то, протоколи от заседанията, ведомости за заплати и т.н....! А то, нищо , само едни свидетели!

Какви свидетели бе, тия всички турчаля дето дават подкупи са за затвор съгласно закона и прокуратурата ги измъква точно защото са турчаля като ги прави "защитени" свидетели - т.е."издаваш" на кой си дал( на който ти кажа) и няма да влезеш в затвора. А познай този "защитен" какъв свидетел е и какво ще каже.

До днес политице произвеждат само брак. За това и народа е беден и ако може да излъже да открадне го прави качествено.

Факт е,че е фрашкано с инвалиди фаршименто! Но, тия с качулките чат пат объркват адресите и влизат не там където са ги изпратили.Да не би и в този случай да са объркали нещо.Съдът решава единствено и само при наличие на доказателства.Ако, ги няма...... да отговарят обвинителите.То, същата работа е и при гилдиите от лекари,фармацевти,даскали,работодатели и т.н. Има приен закон за нещо, а те викат "Искаме среща с премиера да се разберем".Както е казал Бр.Нушич- навсякъде по света 2+2 = 4, но на Балканите е толкова,колкото се разберем.

Директивите от Анадола трябва да се изпълняват. Голяма работа че се самозапалват хора докато турскоговорящи източват здравната и социалната система с фалшиви ТЕЛК решения

Ще ги пуснат я, то цялата им акция си беше поредния ПР, много шум за нищо! Нима някой си въобразява, че тези са единствените дето са фалшифицирали решения? Вие имате ли си напредстава , че през изминалите 15-20 години, че дори и по-назад във времето са издавани фалшиви телкови решения и то из цялата страна, не е само във Варна? Нима не помните какво заяви самия Тотю Младенов, в качеството си на социален министар? Ами да ви припомня ако сте забравили- "Поне половината от решенията на ТЕЛК са фалшиви". Та питам аз какво се прави като се откриват такива фалшификации и най-важното, източват се пари от социалната сфера? Какви действия се предприеха през годините за да се ограничи поне тази практика? Ами отговора е в тая статия, задържаните при акцията се пускат от ареста! Е, има ли смисъл да коментираме повече???

Какви доказателства, какви 20 000 лв. на човек за съдията?

Смешни сте! Аре по-бързо да пиремаме еврото, че лапането да е по-голямо!

"Според съда няма доказателства за организирана престъпна група." Така е, когато съдиичетата и прокурорчетата ни са НАЙ-НЕКАДЪРНИТЕ и КОРУМПИРАНИ в Европа!!!

Журналисти глупаци, научете се да уважавате решенкята на суда. Написали съе че съда е отхвърлил обвиненкята за опг, и няколко реда по-надоли пак пишете че участват в опг. Ще попаднеъе на някой светнат, и ще ви разкатае лр дела

Нищо няма да им направят всичко ще се потули.

Абе само овце ли са останали в тази държава. Прокуратура и полиция не са дали доказателства на съда за нашите българи и по мутренско-герберастки са чакали той да ги осъди само защото те така са му казали. Вижда се че герберастката прокуратура удря по телк предизборно, защо досега 10г герб е на власт и не се мръдна за телк, но понеже сега бспнинова ги настъпи яко и герберите се активираха на всички фронтове.Но като се разбра че случая е етнически и само и единствено помаци са се облажвали баце е наредил да се замаже случая. Големия проблем е че сега тия десетки помаци трябва да връщат всички взети пенсии, и лихви, и наказания за подкуп(Анита Мейзер отнесе май 4г че предлагала подкуп на полицията), но защото са от етноса прокуратурата измисли да им дадат статут на "защитени" свидетели и така да ги спаси от наказание а само да накаже бг докторите. Ама удариха на камък.Целта на герб са бг докторите а не етническата шайка която фактически източва социалната ни Система с измами.

Варна е Disneyland, всеки прави каквото си поиска, а явно съдиите са музиканти, каквото им поръчат. Оставяме на страна други примери, но след изявленията на МВР шефа, на областния и т.н., в продължение на 40-мин, че има ясни доказателства за споменатите , в новината. КЪДЕ ПАК Е ГРЕШКАТА?

Ненормалщината в българското корумпирано правосъдие е факт! Бившият депутат от ДПС Щерьо Щерев получил условна присъда от 10 месеца и 21 дни за това, че е източил от държавната хазна близо 9 млн. лева. Щерьо Щерев превел парите по сметки в чужбина, използвайки повече от 70 фалшиви документа, съобщава Нова Телевизия. В същото време окръжната прокуратура във Велико Търново е поискала 8 г. затвор за кражбата на 1 кг. ябълки. Престъплениети било извършено на 16 декември 2013 г., когато крадецът на име Антон Иванов задигнал дамска чанта с ябълки, които били на стойност 11,90 лв.

Сега си отиват вкъщи да “подготвят” споразумението с прокуратурата. В България няма осъдени за кражби над милион. Всички са се откупили. Мисля, че към края на мандата ще свали мизата и до стотина хиляди. Много бедно! Кметицата на Младост за 70 000 (вероятно подхвърлени) търка наровете в Сливен 9 месеца. Сега НИЕ ВСИЧКИ ще плащаме за това, че й взеха здравето.

FORMULA1

То си е доходоносно. Задържат те за няколко месеца. После европейски съд за правата на човека и си няколко стотин хиляди напред.

А бе, я направо им пускайте по 1 г. условно и 1,000 лв глоба и да продължават "трудовия си стаж" , както стана с предишните ТЕЛК-лекари.

Пуснахте ги,а те не трябва да излизат от затвора...

уфсъ

Хвала на такЪви органи!

Готов съм да се хвана на бас, че ако открадна кола на някой депутат, не става дума за Цецо физкултурника или бат Бойки пожарникаря и ако ме хванат ще ме скъсат от бой и не ми мърда най-малко 3 год условна (с чисто досие съм) и ще ме държът в дрънголника докато не излезе присъдата. Апропо става дума за коли от порядъка на 30 - 40 хиляди евро, а не за ръждасялият “Опел“ на Д. Пеевски.

Ха, сега, де! "Ние ги фащаме - вие ги пущате!" А "Истината е някъде, там!" Втръсна ми, това театро. Измислете нещо свежо, бееее...

Съдът ще вземе някое евро.. от ТЕЛК

Е НАЛИ СЕЛСКИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ НА ТИКВАТА И ГУМЕНКАТА БЕХА НАМЕРИЛИ 1.7 млн. ЛЕВА В БАНКОф сейф ко стана...деби и нещастните некадърни тиквени калинки??????????????????????????????????????????????

Е, парите засега са задържани, но вече се правят договори за заеми и цесии :)

Чудесно... Сега всички с по една метла и да замитат следите

Роднините им яко са разкешили. 15 свидетели и няма доказателства, а? Верно ли? Не знам, не съм юрист, но има нещо много криво в българското правосъдие.

Няма нужда да си юрист, за да ти е ясно, че проблема не е в правосъдието. Проблема е в милицията и прокуратурата! Всеки престъпник, от крадеца на шоколадче, до тези, които точат милиарди, ще направи опит да се прикрие и да отрече. Там е мястото на гореспоменатите службогонци - да открият и съберат годни доказателства.Но..., за това се иска работа, не е като да стоиш само на бюрото и да щипеш секретарката или да се скътаеш зад някой храст да рекетираш шофьори или собственици на микробизнеси и всякакви други "обикновени" жители. Иска се работа, а в милицията и прокуратурата работят 99% синове на бащите си и нищо повече, най-обикновени хрантутници.

Я в лЕво бе рибо! Не бил проблема в "правосъдието"... ХАХАХАХАХА!!! Само погледни смешните им "присъди" на дебилните съдии и тогава плямпай! "Районният съд в Берковица наказа с пробация и условно трима младежи за изнасилване на момиче с психични проблеми." Ама явно и ти си същият боклук като съдиите,полицаите,прокурорите и следователите...

проблема не е в съда бе умник, прокуратурата е спасила изнасилвачите, тя не е поискала голямо наказание, съда разглежда каквото прокуратурата е предложила, а не е той да предлага наказанията.Проблема е в прокуратурата а вденете най после кой какво работи. По нареждане герберската прокуратура спасява малцинствата, като те пребие и осакати циганина прокуратурата иска наказание за дребно хулиганство и съда разглежда това. Като го нарави това българин прокуратурата иска опит за убийство и затвор до живот и съда разглежда това.

Много шум за нищо...

мафията си има държава

Оказало се е, че са от нашите..