Задържаха 45-годишен мъж за вандалство над Стария бряст (снимки)

Дървото е исторически знак на Сливен, намерил място в герба на града

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама 45 годишния младеж, да не гурлив мангал от циганското гето?

Дървото на Европа е бат Боко

"Ти помниш битки и кланета на цял един изминал век. И с кротка мъдрост на столетник посрещаш новия човек."

Значи макар и пиян, това е вандалски акт спрямо дърво. А да цапаш с боя табелата пред руското посолство и то на два пъти е израз на гражданска позиция... Да ви имам правораздаването. Аз съм юрист и съм потресен кога имаме вандализъм и кога изразяване на гражданска позиция. Да не говорим, че посолствата са чужди територии, а не просто дърво.

За изродите, които секат дървета трябва да се прилагат Крумовите закони - за отрязан клон ръка, за дърво глава.

Пак настоявам да си зачекнеш готварска рубрика в Дирника. Какво и са тези брястове, пияници, криминални сюжети? Ти си баба-домакиня. Що щеш в таквиз рубрики?

И как ше го познеш, че е циганин по името ма? Циганите, които се водят християни, имат като нашите имена. Ебахти простата овца си. Трябва да се извиниш на човечеството и да се гръмнеш.

И как ше го познаеш по името, след като номинално православните цигани имат имена като българските? Ебахти простата овца.

хе хе да не би пак онзи Стефко фондацията да е ровичкал дървото... ейй не се насити на келепирчета и тарикатлъци тоз чешит хехе

А може ,човекът да мисли ,че така помага на дървото ,щом е бил неадекватен.Може да чува гласове.

Например: "Вземи тези сто лева и направи панир на Бряста, че се забрави, така ще ни дадат още някой лев за фондацията."

Да изсъхне на дървото мръсният пияница.

В стария град Охрид има един чинар, обявен за 1000 годишен. На някой македонец това му се вияло малко и върху табелата написал с блажна боя 1100 ! Там, на брега на Охридското езеро има една стара църква - Свети Йоан Канео на която само името и е старо. Всички реставрационни работи са направени само със съвремени блестящи от новост материали (камъни, тухли, керемиди), чак е грозно!!

А в курорта Петровац на Мору на Адриатическо море на Черна гора има горичка от стари маслинови дървета. На всяко от тях има поставена дървена табела с възрастта. Тя започва от 600 години и завършва на 950 ! Казват, че в Испания имало маслиново дърво на възрастта на Исус Христос ! А в някакъв манастир, пак в Испания, се пазело стъклено шишенце с кърма от Дева Мария за поклонниците!!!!!

А във Ватикана папата пазел в едно шишенце пуча въшка от .... не знам кого си !

Обесето го на дървото! Точка!

Тези които го "лекуваха", на практика му помогнаха по-бързо да изсъхне. Беше изсъхнало само от источната страна от години. Бетонираха му хралупата без да му оставят отдушник, в резултат на което, то нацяло изгни.

ли учат да пишете на български???

тръгнал за жилезо щом му крият името от дир бг

По името не можеш да го познаеш. Ебахти простата овца си ма.