Задължават аптеките да дават нощни дежурства

Министерство на здравеопазването взима мерки за осигуряване на 24-часов достъп до медикаменти

Обратно в новината

Коментари - Задължават аптеките да дават нощни дежурства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А пък я го местя у лево

Соца поне беше човешки - тогава имаше денонощни аптеки и денонощни болници .

Айде правителството да направи държавни аптеки и те си да работят ако искат и 34/7. Да не стане така ние да задължим Тиквата и подопечните му да са на линия денонощно

Живея в Копенхаген и не мисля, че тука има повече от 3-4 денонощни аптеки. Да не говорим, че доктори няма и ако попаднеш в спешеното то чакането ти е сигурно. Поне 5-8часа...

Малко ги бийте, затуй.

Подкрепям коментара от Дания - в нормалните Демокрации няма Аптеки през нощта , а Болниците са частни и дори да имаш осигуровка няма да те приемат след работно време - дори да умираш , така е в Евроатлантика - всичко е частно и пари .

Не чуфстваш ли че дразниш ората, щот осички помним, че ако имаше, то те па беха празни. Ас лично съм чекала за операция в 12 през нощта, да дойде докторски екип с таксита, щото не биле в болницата, където им се полагал нощен труТ а си спинкале в къщи, щото вервале, че нема никой да има нужда от тех . Нощна аптека, ако я намериш, беше празна. Даваха само болкоуспокояващи и спешни медикаменти, и то с рецепта. Само аспирин и алангин без рецепта. Ще намериш дофтур да ти напише рецепта нощем, точно на куково лето.

Денонощен магазин за алкохол и цигари е нужен, а денонощно аптека - не , така ли.След като е нерентабилно за една аптека да работи денонощно , то нека се редуват всички.Идеята е добра.

За да остане само Марешки ли

Това да не е през соца, бе другари? Сега в аптеките има налично риванол, кислородна вода, аспирин и парацетамол. Ще трябна да дежурят и доставчиците.

Шило

Вместо със санкции, що не пробват с поощрения тези, които се навият да имат и денонощно гише?

Запасявайте се с лекарства предварително, че ако ви заболи зъб вечерта ..

трябва да има денонощни аптеки и да продават виагра капути и шарлань за смазване

Шило

На места още дежурят в тях и идват с такситата.

Идеята не просто е добра, тя е чудесна, само трябва да се върнем тридесетина години назад. То тогава и специалисти да работят на гишето в два през ноща за без пари имаше, щото имаше разпределение- да върнат и него.

За едната надница да вдигаш 20-30% цените??? Ще ти се! Нямало да бъде рентабилно. Печелите и то с по 300 -400% надценки. На една улица има по 9 аптеки щот е яма за пари и цените тука са с пъти по-високи от съседните държави. Такъв картел сте, че нямам думи. Мошенници пълни. Я у лево и за Пловдив!!!

аз не разбирам нуждата от денонощна аптека ?! някой да ми раззясни за какво му е? какаво е това което щр ми притрябва спешно прз нощта, което аз си нямам вкъщи??? за самолечение ли се мотивираме? денонощни медицински центрове и бързи помощи няма ли? за какво по дяволите е нужна денонощна аптека?

Дайте дрога на хората денонощно бе хора! Диларите могат да работят денонощно а аптеките не .Не е Честно нали имате малки дрца за тях се става най често през нощта.

Вземи си повече Домати и Краставици за цяла година за да имаш през зимата Галфон

няма да спроя с теб, явно си професионалист. Само ще ти задам един въпрос...ок? Защо лекарство, което пия редовно/по1/2 таблетка всеки ден/ от 10 години, когато започнах да го пия струваше 30 лева, после стана 25...20...14...12...а сега струва 6 кинта? Би ли ми обяснил пазарната логика на този феномен?

При създадена от общината организация/график/ и доброволно участие в схемата за денонощна работа, може да има във всеки град според населението съответния брой дежурни аптеки...ще им се пада по 1-2 дежурства на месец..и общината може да им даде някакви преференции..поощрения. Хем те ще са доволни, хем социалния ефект е безспорен. В град като София, ако има 5-6 аптеки работещи през нощта е напълно достатъчно. До преди година и нещо една от големите аптечни вериги така и така си работеше денонщно....не знам защо спряха..явно не е било рентабилно.

свикнаха на големи печалби сега ще им се наложи леко да ги намалят и воя ще е до небесата!

аре, бакалите взеха да мрънкат

Е не може ли да ги стимулирате с нещо или разбирате само от глоби? Изедници...

Много неграмотно написано, како, много.

Четирима фармацевта в малък град.... хахаха...

Направете по една държавна денонощна аптека във всеки град, с определен списък от най-важните лекарства. Сложете им някаква твърда минимална надценка за да станат еталон тези аптеки. Този начин е приет в Русия и Германия заради лайнарските вериги аптеки със супер надценики и работно време от 9 до 5.

Аммм, нали е пазарна икономика? Държавата ще задължи ли и агроаптеките да дават дежурства? И магазините за авточасти също. Че оная вечер спешно ми трябваше тампон за стабилизираща щанга.

Всички аптеки денонощно!!! Браво! Това е решение!!!

В БГ отмиват топлата вода!!! В всяка нормална държава денонощните аптеки са факт!!! Както в болниците така и в по-големите населени места с над 3000жители!

1 никой не е длъжен да прави денонощна аптека само за да може баба пена да си купи аспирина в 2 през нощта 2 няма как във всяко село и паланка да има аптека, камо ли пък денонощна. Тва е икономически ненужно, необосновано. 3 Тия държавната администрация за поредев път доказаха, че не са мръднали от комунизма насам. ДАй им само глоби да налагат и да тероризират народа. Могат вместо забрани да налагат поощрения. Примерно да поема 50 % от часовата ставка на фармацевта, която е поне 150 лв на нощна смяна. с допълнителните консумативи и разходи сумата за месеца отива към 5 бона, само за да издържам нощно гише. Тва няма как да стане. 4 Кво очакват тия от мене като бизнесмен и собственик на аптека. Моята фирма е търговско дружество, работещо с цел печалба, не благотворителна организация. Не съм длъжен да изпълнявам социалните функции на държавата и то безплатно. Комунизма Омре, дрОгарееее. Набийте си го в кухите тикви, най - сетне. 5 Може и да направя денонощна аптека, ама всички цени на лекарствата с мин 20 % нагореееее. + всички нелекарствени стокти с 40 % нагореее. За да си избия парите и да излезна на печалба, щото ако не съм на печалба няма смисъл да правя. Все някой трабва да плати масрафа и тоя някой ще е потребителя. Просто няма кой друг. ДЕенонощната аптека е не просто удобство, а несравним лукс. Лукс за който се плаща.

абе, баколино какво ревеш само

Искам денонощна аптека, щото ако ми дойде през нощта, нема откъде да си купя превръзки