Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

Въвеждат се и изисквания за онлайн търговия, които се подчиняват на изискванията за проследимост

Обратно в новината

Коментари - Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много отдавна трябваше да се забранят рекламите с деца и на храни, вредни за здравето. Дано се запази тази забрана и в бъдеще.

След като са вредни храните за какво трябва закон? Просто се забраняват да се произвеждат! А пуберите към децата ли спадат, че се върти един клип за "много здравословен" чипс?

друга храна, освен майчино мляко, има ли подходяща? Ами хайде рекламирайте цици тогава!

Трябва да се забранят и рекламите на всички лекарства, с които ни заливат, на Кока Кола, алкохол, както и на детски играчки, и онлайн казина, както е навсякъде по света. Лекарствата не са бонбонки да ги рекламирате

А напитките...?

Само бебето "кинкьо"може да рекламира и майка му олигоф...ката

_stankow

Когато се приема закон, за да се забрани нещо, което вече е забранено, това е признание, че никой не спазва предишния закон. Смятайте колко ще се спази "новият" закон.

А нима бисквитките Орео не са вредни за деца? Нима кренвишите също не са? Регулации, зцнтрове за оценка н риска по веригата и кво ли не - бюрокрация да има. Има хубав подсайт на ДИР - Изгубената България. Вижте снимките - напр. от плажовете и училищата. Ще видите, че от създаването на последната ни държава през 1878 г. до началото на "демокрацията" българите са нормално изглеждащи хора. Сега, само за 30 години - затлъстели тюфлеци, хранещи се с химия, очеизвадно боледуващи от купища болести.

Какво говориш?! Орео?! Ами фактът,че ВСЯКО лакомство за деца, включително обикновените солети и бисквити съдържат ракообразуващата съставка "ПАЛМОВА МАЗНИНА"?!!!!!

Ами то, като гледам какви храни ни предлагат магазините, децата освен да рекламират трапезна вода, друго не се сещам.

ГМО е соята (100% от произведената), царевицата, пшеницата, слънчогледа, доматите, фуражите, с които се хранят животните. Да не забравяме и хормоните, които се дават на кравите за да се увеличи производството на мляко (рак на гърдата, простатата) и антибиотиците, които се дават на пилетата...Изобщо - има ли качествена храна?! А кога на българския пазар ще се забрани производството на безалкохолни напитки с глюкозо-фруктозен сироп? В нормалните държави се правят със захар, а тук с евтин глюкозо-фруктозен сироп, който има друг път на метаболизъм и води до затлъстяване, диабет, стеатоза на черния дроб.

Правилна стъпка! Дано не остане единствена - здравето на нацията е задължителна грижа на държавата! Вредите от неподходящи храни за подрастващите са видими и неоспорими.

Да видим как ще се разберете с Киндер, щото там на всички шоколади има едно ухилено дете, па съм чувал, че шоколадът не е най-полезната храна за подрастващи..

Ако родителите нямат култура на хранене, няма как да възпитат такава у децата си. На другите рекламите не им пречат. Каква реклама гледа едногодишното, че да си е поискало самичко вафлата/меденката/чипса и пр., които мама, тати или баба са му наврели в ръцете? Нали ги гледам на площадката с какви боклуци си хранят децата.

Абе да, ама вафли Ная и подобни отпадъчни продукти се рекламират единствено с деца и децата гледат, и си искат.. Има резон в решението.

Бе то имаше и закон забраняващ рекламите насочени към деца... ама сега сигурно никой не си и спомня за него;)

Само да попитам: Нали в училищата щяха да забраняват да се продават вредни храни? Някой от т.нар. ескперти дали е посещавал училищна лафка да види какви боклуци се продават и то на двойни цени.

Чудесна новина!... Не мога да разбера, как може и наличието на добра новина, все да се намери някой, който да мрънка.... Мрън, мрън....ужас!

Правилно е. Но първо не могат да говорят за фастфут, а да си го кажат бързо хранене. Второ не е задължително да е вредно. Хляба, месото, зелето или какво в него е вредно? Отчита се за вредно, че такива ядящи ги, се хранят само с това, а това вече е вредно. Освен това няма точна дефиниция какво е вредно? Говореха за захарта преди, а тя е свързани глюкоза и фруктоза. Като последното пак става глюкоза и ти тече в кръвта. Без нея си мъртъв. Така че има опасност да го изкривят и казваното тук да е всичко. За ГМО можеха да забранят рекламите изобщо, а не само за деца. Може и просто да го забранят за храни.

рекламата е капиталистически начин да създадеш търсене на продукт, като рекламираш предлагането му. норманлият път е обратен - търсенето да създава предлагането, тоест производителят да произвежда това, което се търси. А така нещата са обърнати: производителят ни предлага да си купиш това, което той произвежда, защото е "върхът" и ти внушава че имаш нужда от него...

аз съм за това да се забрани всякаква реклама.

Само да не забранят и политическата реклама, че си жив умрел

След като тровихме поколения наред деца е време за справедливост. Време е и ние да се научим да бъдем по отговорни родители. Целия бранш с джънк храни и напитки, трябва да отиде в ъгъла.

За ГМО-то е правилно. За "фастфууд" (бързо хранене) не е задължително да е вредно. Проблема там е, че го ядат постоянно едно и също. По-добре да въведат правила като в Германия, да не може в реклама да се пуска нещо с невярно съдържание. И да не могат да казват, че са най-добрите. В Германия дори проверяваха дали са верни реклами.

изобщо не трябва да се използват деца в рекламите.

Памперсите с бабички и дядовци ли ще ги рекламират ? Или адаптираните млека и п'рета ?

А може ли да забраните и рекламите на супер скъпите детски играчки на Комсед и Хиполенд!!!! Въртят се точно по Коледа, една къщичка за кукли за 600 лв.!!!!

Тия "натурални сокове" дето са захар/сиропи - аромати и уплътнители на вкуса е време да изчезнат пък за тлъстите Барнита отвратително сладки да не говорим

БРАВО

а пък ако забраните и прайдовете из улици и площади - цена няма да имате.

Заслужаваш поздравления!

се намериха обидени педали да ти праскат минуси....

би било странно това с минусите да не се случи в дира.

Тогава едва ли ще останат реклами за храна с деца. Абсолютно всичко е захар и рак.

Нали това е целта!

Каква е целта? Повече клиенти или по-малко клиенти?

По-добре по-малко клиенти, отколкото болни деца! Печалбата за някои май е по-важна от децата.

Значи целта е болни деца? А те няма ли да консумират по-малко и така производителят да печели по-малко? Не е ли по-добре здрави деца, които да консумират и да правят парите на производителите? Логически не ми се вързват конспирациите и теориите?

Интересно с какво ли ще хранят децата в училще ?

Рекламата и храненето в училище какво общо има!?

Браво! Крайно време беше!

Рекламите за бързи кредити кога?!?

Браво!

Шоколадите полезни ли са? Щото "тъпите" германци преди десетилетия туриха едно лапе на опаковката на едни шоколади и това е до ден-днешен.

Преди десетилетия европедалщини нямаше, германците бяха нормални хора!

Само дето не е германци... а италианци. Четете бе, информирайте се, проверете малко, интелигентност някаква. Kinder е произведен от Ferrero. Кои са те, оставям на вас да се образовате.

Само за деца? 99% от българите нямат представа как да се хранят правилно, разбират само от тъпчене на търбуха.

Като за начало да махнат снимките на деца по цигарените кутии. Това си е пак реклама.

не са за описване, щото децата са нарисувани като зародиши от фасове в пепелник или скрити в мъничък гроб.

Когато аз бях дете, бяха забранени рекламите на цигари. Сега са навсякъде. Може би са станали здравословни? На какъв принцип снаксовете не може да бъдат рекламирани, но цигари може на всяка спирка и билборд?

Когато си бил дете, е бил лошият социализъм, сега е прекрасният и прогресивен капитализъм! Щом е за печалба, пречка няма....

което не се нуждаеше от реклама. честно казано нямам спомен да ги е имало навсякъде. вероятно имаш спомен от периода, в който ги развалиха.