За първи път жена оглави Военния съд в София

Полковник Мадлен Гебрева бе избрана единодушно от Висшия съдебен съвет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Научете се бе, абдали! Какво толкова се е случило? Някакъв индивид с достатъчно професионални качества, е оценен с приоритет от упълномощен за това орган, да оглавява някаква институция. Чудесно! Къде намирате основание да гърмите сексистките си лозунги: "Жена полковник да се подкрепи от толкова мъже полковници... това е показателно". И точно подобни лумпени -сексисти, бият тъпана, че се контрапозиционират срещу сексизма и размахват сексисткото оръжие на нереализираните лумпени, озаглавено от платените подлоги на унгарския мошеник -"Истанбулска конвенция"!?

Полковник? Никъде в професионалната й биография не се вижда как е придобила чина "полковник".

Военни магистрати - нещо като дървено желязо! Абсолютни търтеи!

Разбира се, че жена- наближава 1939 след около месец. Вече не останаха длъжности в този свят незаети от жени- то и заради това този свят върви едно към кестерме.

Този избор показва колко малко са мъжете не само във военните съдилища. Има обаче няколко въпроса: 1. Кои дела са повече - за престъпления в МО или в МВР. И на тази основа как трябва да се нарича Военния съд? Според мен няма официална статистика по този въпрос. Но ако има твърде вероятно е, съдът да се нарича вече "Полицейски". Докато ги имаше, Строителните и Транспортните войски бяха основния контингент на този съд. Във военно време - Военен трибунал. Там всичко е ясно. 2. Защо Военния съд остана, а Офицерското събрание и Офицерския съд на честта бяха ликвидирани? Очевидно за да се неутрализира енергията на "капитаните", за сметка послушанието на част от командирите и началниците.

Военният съд от много години не разглежда дела за престъпления в МВР, така че няма как да се нарича "Полицейски".

Познавах една жена на име Светла Гебрева, БОГ да я ПРОСТИ!Да не са роднини?

Ма то военни останаха ли?!?!?!

На 28 дни смъртна присъда? Заради луната де...

Военни съдилища,военни прокурори,военни полцаи,военни болници.....Сигурен съм,че бройката отдавна е запълнена....Борба за почти нищоправене...А армията,която трябва да е 30 хиляди,10-12 хиляди бройки незаети.Няма армия,но съдилища,прокурори,полицаи и др. под пагон бол.Далавера има в тая работа....

Боже, каква единодушна идилия идилия се шири и цъфти и във военния съд...

Щом жена полковник става шеф,всички други полковници са и подчинени и дефакто стават ПОД ПОЛКОВНИК. Направи ги разжалва тази дама, да е жива и здрава. Навремето имаше такава шега,че жената на полковника е под полковник. А сега каква тя стана.