За първи път в САЩ - Сан Франциско забрани продажбата на електронни цигари

Мотивът е нарастващият брой потребители, привлечени от продуктите с различни аромати

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рака от цигарите се причинява най вече от катрана. Няма данни за никотине да причинява рак. Няма такива данни и за глицерина или изопропанол (разтворителя в течностите за електронни цигари). Има данни за много от ароматните съединениа в ароматизираните течности да причиняват рак. Страничните ефекти на никотина може да въздейстават на сърцето, хормоните и храносмилателната система, каквото и да означава това изказване. Големите момчета и момичета могат да направят своите решения. За пушенето на обществени места дори и да не е вредно е неприятно. Иначе и пърденето не е вредно за здравето ама не го правим на публично място защо е неприятно. Слдеващия път като си дръпнеш с наслада в трамвая си помисли че мога да дойда до теб да сподлея ароматни спомени за боба с чесън от вчерашната вечеря. Интересен факт е че никотина се бил отказвал поне толкова трудно колкото хероина.

Въпрос на лобита и приоритети. Във Тайланд ел. цигарите са абсолютно забранени. Ако те хванат - затвор и глоба. Обаче в Банкок спокойно можеш да си наемеш девойка дошла от някое западнало село, която всекидневно се друса с кодеин.

всяко ново изобретение е по-отровно от предишните

По-вредни са и от всички други “нормални” цигари

Вие защото сте много запознат и знаете, нали ?

министерството на здравеопазването трябва да се произнесе каква е вредата за околните от електронните цигари, както направи за тютюневите. Да се произнесе пред обществото. Иначе ние може да си говорим до безкрай без полза.

Пушачите в момента са дойната крава на глобалният капитал... Легално зависими... Друг е въпросът, че това дето се пушеше преди 20г няма общо с това, което се съдържа в цигарите днес... Какво се съдържа в електронните цигари - май на никой не му пука, стига да може да пуши на закрито...

Аз отказах цигарите преди 8 години. Сега пуша вайпър от време на време когато пия кафе. Не мисля че това ми вреди повече от стреса който преживява всеки българин за това че живее в такава държава.

Що, на стреса в другите държави какво му е ?

Много правилно решение на съда! Народът полудя с тези боклуци. Производителите ги заблуждават, че едвали не са абсолютно безвредни електронните цигари. Така много хора, които бяха на път да спрат цигарите, сега намира утеха в електронните боклуци. Времето скоро ще покаже и вредата от тях. Хора, спрете да пушите докато не е късно!!!

Странно защо не реагирате така и на новите автомобили дето ви ядат въздуха за стотици години напред. Всички пушачи по света, за една година, не замърсяват околната среда така както автомобилите в един милионен град. Все едно да те боли главата ама ти упорито да си превързваш краката с надеждата да ти мине. Ами за алкохола що не рипаш? Че под влияние на алкохола стават такива простотии. Ама вие все за цигарите се хващате.

но какво от това. Танцът на обречените. В случая темата е за цигарите. Затова рипаме за тях.

Да не повярваш, че държавата управлявана от корпорациите имало и не търговски правила.

Откривателя на електронната цигара е починал от рак на белия дроб...така че си правете..кривата ..сметка и павкайте!

не може да е открита ,а може само да бъде изобретена . книгите съществуват ,за да бъдат четени .с тях обогатяваме речника и мисленето . след което се раждат идеи и въображение .започваме да мислим по-критично към нещата в живота и т.н . познавам хора,починали от рак ,без да са пушили и 1 цигара .аз пуша от 35 години голямо количество .в последните 5 съм с електр.цигара ,а белия ми дроб е здрав .

Верно ли си мислиш, че белия ти дроб може да бхде здрав, ако пушиш редовно от толкова години ?!

Недоумявам колко много хора, мъже, жени, от всички възрасти, стоят невъзмутимо и пушат електронна цигара. Стоят твърдо, не се стесняват, смятат че с това устройство на това място МОЖЕ. Даже им е приятно да срещат обърканите и раздразнени погледи на останалите пътници. Непукисти са, защото са сигурни, че МОЖЕ. Повсеместна скръб дави обществото ни. Но аз съм свикнала. В градския транспорт хората пият кафе, ядат закуски, провеждат безкрайни разговори на висок глас, слушат високо музика, оставят си мръсотията по седалките и това им изглежда абсолютно нормално. За много хора цената на тази услуга в този вид не си струва. Чудя се как се превъзпитава един подивял народ?

не съм сам :)). Това не е само в БГ. В немска фирма в Мюнхен, която се занимава с медицински изследвания, дойде колега, който намираше за нормално да си пуши електронната цигара в офиса - щот било безвредно. От всички 30 колеги нямаше кой да му направи дори забележка - освен дивия българин ... И понеже има и течности без аромати за пушачите е идеално - пушат си в кина, ресторанти, градски транспорт и навсякъде незабелязано - мизерия е голяма. А за яденето навсякъде няма какво да говорим - не спират да ядат - яде се на лекции, в час, в гр. транспорт, в самолет, в парк, в офиса и т.н. и се яде нон-стоп - ако измислят как да се яде като спиме и на съм ще ядат.

Да се позволят само виртуалните цигари.

Електронните цигари пречат на бизнеса с отровата. Класическа корупция.

педалщина и наркотици са ок обаче

Електронните цигари са по-смърдящи за околните. Дали някога ще дойде период да забранят и тютюна и алкохола.

Не печелят нищо от електронните цигари - това е основният проблем ...

Градският съвет на Сан Франциско явно е гласувал забраната здраво дрогиран...

Във Сан Франциско може да си купиш легално марихуана, алкохол,цигари и оръжие, но да пушиш електронна цигара не.

Ама че си тъп. Забранена е продажбата, не пушенето. Ще ходиш да купуваш фазомера от съседното село.