За първи път в България: Самолети влизат в борбата с градушките

На крилата на трите самолета е поставен сребърен йодит, който ще се изстрелва срещу градоносните облаци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От кое летище в горна Оряховица? Онова частното? Много потаен проект. Хоп, и самолетите са тук! С ракети защо не се работи?

ПО БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ ТОВА СИ БЕШЕ РЕДОВНО МЕРОПРИЯТИЕ ДОРИ И У НАЙ-ЗАПУСТЕЛИТЕ РАЙОНИ НА БЪЛГАРИЯ..ИМАШЕ И ПРЪСКАНЕ СРЕЩУ ПАРАЗИТИ И НА КУКУРУЗО.ТАБАКО.СЛЪНЧОГЛЕДО И ДЕ ЩО СЕ СЕТИШ.СЕГА ЩОТО Е ЦЪФНАЛА ДЕМОКРАЦИЯ И Е ТАКОВАЛО ЛЕЛЯТА И У ДВЕТЕ ДУПКИ.....АЙ СИКТИР

Безпилотни ли са,с пилоти ли са или са от рода на дроновете.Дори и да са безпилотни,пак си трябва обучени оператори,които да ги управляват.

Пише си ачик, ачик -, взехме едни пари а внесохме самолети нов внос от Австрия за разходки над Алпите. Както всеки нов внос....единия самолет е докаран на буксир, защото не е в движение. Каран е от възрастна фрау, която е летяла от Виена до Алпите за мляко от кравата Милка. Самолета е на малко километри с леки козметични недостатъци.

Всичко хубаво, нека има, но да е по-евтино от ракетите?!

изкуяили ракетите на хамас, таман да не ги трепе сега израелската армия а и ние един пробелм да си бехме решили,че се върнахме у 18 век с тия градушки

За първи път при "демокрацията"... При соца това си беше редовно мероприятие, но то тогава всичко беше по конец, а не като сега хаос и ужас.

от ДПС раздаде площадките за Борба против градушките на млади комсомолци с рязани зурни от ДПС. Заедно с язовирите. Затова градушки ще ви млатят и язовири заливат. Сезона чука на вратата....

Ще ми пръскат с 5G съставки , новия световен ред е тук.

Едрите зърнопроизводители /вероятно до един, обвързани в корупционни схеми с европейски пари/ можеха отдавна да решат проблемите с градушките, купувайки техника, на стойност многократно по-малка от щетите, които градушките им нанасят. Това е само върха на айсберга между другото. Бъдете здрави.

Тяхна ли е работа да се обединят и да купуват самолети против градушки ? То по тая логика да махнат полицията и всеки да си купи патлак, да махнат пътищата и всички с джипки. Или всички ходещи в планината да си купят хеликоптер, че ако някой падне... Държавата отдавна просто я НЯМА, това е истината.

кога един се повреди и отиде на ремонт в Австрия?

Ехааааааа, белите страни от 30г. имат тая нечувана технология. Досега беше като в Африка, молим се и Оня ги изгонва облаците. Ако ни е ядосан, долу става леж....

В България сме виждали много начинания, където очаквания резултат е никакъв, а само потъват едни пари (нашите пари) в чужди джобове. Хайде нека да видим крайния резултат, на фона на изхарчените пари и чак тогава можем да коментираме.

Еее нали за тофа чакаме Ф16 Ха ха ха

Наде, разлика между йодиД, йодАТ и йодиТ правиш ли? Щото не си личи. Апропо, ракети за борба с градушките в България се произвеждат... Все още. Макар и държавата да не си дава много-много зор да ги закупува и прилага. А ЗАЩО ще ги стрелят от самолет, това не става много ясно. Градоносните облаци са нисичко. Сигур щото е по-скъпо?

За едни пари говорим...

А преди 30 години имаше служба за борба с градушките. И се използваха еднократни ракети. И самите ракети се произвеждаха в България. Сега се радваме на нещо, което вероятно няма много общо с България.

И сега ги има ... но на 10% .

Преди 30 години нямаше градушки, ама хич. Също така нямаше и радиоактивен дъжд на манифестацията за първи Май. Нямаше Кореком и всеки можеше да си купи бойлер или кола когато поиска. Да, ама не.

Да бе - тогава имаше и гей-паради, и 90% неграмотни ученици, и старци ровещи по кофите, и мангали със сопи нападащи полицията. Гот ли ти е сега, джендърче !

Хе ! Има цяла агенция която харчи всяка година народна пара и името й е “Изпълнителна агенция за борба с градушките “ ! Излиза, че години наред ние сме плащали заплати на чиновници, които не са си мръднали гъза , за да предотвратят градушка дори без самолет от нито един градоносен облак !? Абе, хора, за какво им плащаме заплатите ? Я , много моля да си търсят други средства за препитание, а министъра да ги уволнява всичките по азбучен ред !

От цялото ,, наследство " агенцията вече е 10% . Кое и как да направи ?

от Плевен до Черно море и от Дунав до Стара планина. Ми той Плевен е между Дунав и Стара Планина ...

Мунчо ша кара самальотите , той е много способен льотчик, мое пръска посеви , а мое пръска и облаци !

Ще пръскат с химикали и искат да оправдаят кемтрейлс! Унищожават ни, това е истината! Защо точно сега в разгара на коронавируса?

ти си мозъчно унищожен по рождение бе :D

Ти какво искаш да пръскат със свински пръжки ли ?

Олигархията контролираща земеделието е много силна.

Открихме Америка ...това със самолетите го имат останалите държави от 50 години. Все едно открихме колелото а годината е 2021.

ама дали има приложение

И това сигурно е заслуга на измекярите на Радев, нали?

Викаш, сигурно е на Бойко? Ей тва герберастите не спирате да ревете от злоба. Значи правикно са ви настъпили както трябва.

Чакай бе, тоя Мунчов плазмодий "министър" преди 2 дена го назначиха. Кога успя да организира държавна поръчка, кога успя да избере изпълнител, кога поръча самолетите, кога ги построиха, кога ги доставиха че сега да се хвалите?

Сега ми кажете, че нищоправеца ще го кара и ме спечелихте .

не е на антонов 2

Браво на новото правителство. Адмирации. Венсеремус!

ама антоновките от всв дали ще излетят щото май само те ни останаха след великите ефки