За десети път честваме Международната седмица на брака у нас

Част от журито тази година е олимпийската шампионка по стрелба Мария Гроздева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-хубавата част от брака е - Развода! Колкото по-рано, толкова по-добре. Може да правите същите мухльовци като вас и без брак.

Надявам се,че си сам а ако имаш жена -горко и! Нямам и кратко!

Любовта не се нуждае от документи. Тя засяга единствено чувствата между двамата партньори. И ако любовта е като кашлицата и не може да се скрие- то непоносимостта на един към друг е като шарката- веднага се забелязва.

От малцинствата дето не признава брака а семейните начала. Жалко е.

Лично мое ПРАВО е да признавам или отричам дадено нещо. Повечето бракове се сключват поради желанието на жената да се види в бяла рокля и да се почувства като принцеса. Рано на другата сутрин открива, че е Пепеляшка и трябва да измие чиниите.

Без съмнение "Още един" е написал груб коментар, но на Вас не отива да му подражавате, още повече, обиждайки други. Като жена, която не си е купила булчинска рокля за подписването, но без да навлизам в повече лични подробности, Ви уверявам, че има случаи и причини да се оформи този юридически договор, до голяма степен, заради децата. Не мисля, че има вена, която да си въобразява, че сватбата, била тя и пищна, може да промени следващото скучно ежедневие. Други са средствата за това. Не всички искаме да сме принцеси и не всички мислим, че роклята ще ни направи такива. А мисля, че и много мъже си спомнят с удоволствие каква "принцеса" е била жена им някога :) Така че, нещата са много индивидуални, и, ако за Вас не са от значение, не значи, че е лошо, че са от значение за другите. При цялото ми уважение към Вас, предвид добронамерения Ви тон в спора по-долу.

До една жена- всеки има право на избор. Моето мнение е такова. Но много по- често срещана е причината за принцесата и други мотиви за сключване на брак- няма да ги изброявам, отколкото от истински чувства. И решението за сключване на такъв да е взето от двамата партньори без натиск от родители и други причини .

Разбира се, че всеки има право на избор, не случайно ни питат съгласни ли сме в гражданското :) Мисълта ми беше, че това решение може да е продиктувано от разумни доводи, а не - от каприз. И няма общо с любовта, за това съм съгласна, но не значи, че които сме се подписали, не се обичаме. Признавам, че има все още случаи на някакъв вид принуда, но общо взето вече е доста по-свободно решението. Младите днес харесват празненствата. И не само жените, и мъжете не са против. И аз не намирам нищо лошо в това. Сериозно се отнасят към брака, съвместния живот, нека се повеселят. Нима, ако Вие сключите брак с жена Ви, ще спрете да се обичате?

До една жена- нещо сте се объркала-I am Woman:)

Може би се подведох от "перфекционист" и от това, че хвърлихте "вината" за сключването на брак върху жените и роклите :) Но остава въпросът: Ако сключите брак, ще престанете ли да се обичате?

Няма никаква причина за това. Има много примери как хора живеят 14 години без брак и щом сключат такъв нещата се променят и се развеждат. Това е факт и нямам обяснение.

Мама ми е казала, ако ме обича ще ми купи апартамент в центъра и джип Мерцедес последен модел. Ако не, значи не ме обича.

Когато мама е кифла- дъщерята няма как да е кроасан.

За последните 10 години 75% от новосключените бракове приключват с развод до 3 години...

......

Като видях брака на майка ми и баща ми в какво се превърна, няма и да припарим до такова нещо. Нито ще имам деца да им тровя живота, заради моя дисфункционален брак.

Недей така. Може да срещнеш истинската си любов и с нея ще решите за децата.А за тровенето- зависи от вас и момента на готовност за деца. Вече имаш уроците- поучи се от грешките и не ги допускай. Бъди щастлив.

Прекрасен коментар

Безсмислен конкурс,няма такова нещо като рецепта за щастлив брак,нещата винаги се случват индивидуално и зависи от това дали си имал късмет да се нацелиш с човек,с който си пасвате,ако куцат нещата никакви неща по план конспект да спазваш за да върви нещо,няма да помогнат

По-добре да е на семейството. Защото двойка, която има деца, си е семейство и без брак. Любопитно ми е какви съвети ще дадат победителите в конкурса. Аз смятам, че изследването на успешния брак, трябва да става по разведените, т.е. по установените проблеми трябва да се мисли как да не се допускат или отстраняват. И Толстой го е казал, всъщност :) : „ Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно по своему. “ За мен голям проблем за създаването на семейство е да срещнеш "своята половинка". И по този проблем много може да направи обществото, за да улесни младите да направят подходящ избор.

+1 Има си ден на семейството. Той е на 21 ноември.Брак не означава семейство- доказателство са разводите. Хората живеещи на семейни начала без сключен брак рядко се разделят.

Извинете ме тогава за моята неосведоменост. Ние си имаме наша дата и не държа под око международните :) Мисълта ми беше, че за обществото е важно семейството и, ако преди бракът го е осигурявал, възможно е сега да сме стигнали до това да го имаме и без брак. Важното е да има семейства, да се подпомага създаването им. Аз не съм срещала статистика на семействата без брак и не съм сигурна, че рядко се разделят. Просто официално никой не ги следи и си формираме мнението за тях по своето обкръжение. Сред хората, които аз познавам, има разделени семейства и от "небракуваните", за съжаление. Явно не са "застраховани".

Моите наблюдения са такива- рядко се разделят тези, които имат вече деца. И да уточня- не пиша за краткотрайни връзки. Не съм наясно дали има изобщо заведени дела за имуществена подялба между живеещите без сключен брак.

Мисля, че по нашето законодателство е много трудно да се водят такива дела, защото именно сключването на брак представлява участие в този стандартизиран договор, който урежда юридически всички въпроси, които възникват при семейното съжителство, включително имуществената подялба.

Но съм сама. Ако бях срещнала "човекът" сега да пътешестваме,да се вихри и градим,но..... Отделно най-накрая НЕджендърска статия!

. Аз съм човекът.

???

,,Ако бях срещнала човекЪТ,, Когато отговаря на въпрос КОГО- НЕГО се пише кратък член. Ако е КОЙ- ТОЙ се пише пълен член- т.е. да извършва действието. Успех в намирането не на твоята половинка. Търси ЦЯЛ мъж.

Имам грешка. Имам понятие за Граматика. Защо обаче тази злоба?

Няма ГРАМ злоба- тя не е в стила ми и най- малко е черта от характера ми. Просто съм перфекционист и имам професионално,,изкривяване,,. Извини меи и пиши както си искаш.

Сигурно затова си сама, защото искаш да пътешестваш и да се вихриш. Мъжете бързо усещат жени, които точат сметки със завидна лекота, просто за да не им е скучно.

Заедно да се "вихрим" т.е да живеем и да ходим уикенда например до Рилския манастир. Какви схеми,какви пет лева. Мен са ме въртяли аз никога!!!

А джендерята и те ли празнуват милите

Нали е за нормалните

За бракосъчетаните. В няколко страни и в няколко щата на САЩ бракът на еднополови двойки е разрешен. Припомнегте си скорошния скандал с българката, чиято „съпруга" е американка, те имат брак там и сега тя иска да впишат в свидетелството за раждане на отрочето, че тя е „баща". В САЩ са я вписали като такъв, но българският съд отказва. Водят се дела.

Щастлив 77 годишен ерген съм. Имам спестявания 4 милиона, няма да ги ядат някакви жена и деца изроди я. Не се занимавам с тъща и балдъза. Мастурбирам редовно. Щастлив човек съм. Къв брак кви пет лева.

И кой ще те погребе? Ще си пукнеш сам самичък и ще се вмиришеш до 4-те милиона.

А ти си щастлив/а, защото знаеш, че има кой да те погребе? Интересен начин на мислене.

до Да Щастлив си да чувстваш, че някой иска да живееш, защото е щастлив с теб. Затова и ще плаче на гроба ти - защото ще го боли от загубата. А децата са още един живот, който живеем - от самото начало.

Ти си пълно куку. А отделно децата -изроди обикновено мъжа ги прави и щом са изроди, значи и бащата е. Дай парите за благотворителност на нормалните хора!

Само майката знае кой е бащата на децата и. Може и да гледаш деца на някой изрод.

ДНК тест

Самотата е ужасно нещо. Да не си изпитал любов също. Да правиш секс сам със себе си,не е като заедно с друг. Парите са само хартийка като няма с кой да ги споделиш.

Изпитвам огромна любов към себе си, затова и всичко споделям със себе си.

Любовта към себе си можеш да запазиш- не и зависимостта. Човек е независим и силен докато може да се обслужва сам. Старай се да заслужиш и любовта на тази, която ще ти сменя памперсите. Не е задължително да си женен за нея.

Много си щастлив няма що

Да, така е.

Висша форма на егоизъм. Хубаво е , че няма някоя жена около него да търпи това.

Евала! Радвам се да видя и чуя за адекватни и здраво мислещи хора!

Жив и здрав! Пий едно за мен и ми стискай палци!!!

Мъжете се съмняват,че децата не са от тях.....но явно има всякакви жени :-(