За 24 часа новият вирус покоси 8 души в Италия, за първи починал съобщиха САЩ

САЩ нанесоха "последния удар", като предупредиха гражданите си да избягват туристически пътувания до европейската страна. Западните щати на свой ред алармират за опасността от зараза

Обратно в новината

Коментари - За 24 часа новият вирус покоси 8 души в Италия, за първи починал съобщиха САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Корнелавирусът е истинският проблем в България, но пък е застрашем от изчезване.

Брей..това много бе .... Едва ли има друга болест на земята която да е убила цели 8 човека вчера

Открих диетата на коронования вирос! Закуска: 3 варени яйца от дефствени кокожки, една поткова соджук, баничка с кафе, чаша Горнобанска Междинна: Филиа с мас, чай домашен " Скракакраде " За обяд: 2 телеЖки пржолки със слатко от боровинки, 3 чушки бйорек, 2 палачинки, чаша Горнобанска Следобедна: Чай и отпиле мляко, торта Гараж Вечера: Печен глиган или сърна със задушени зеленчуци, баклава, млечен сладолет , чаша Рейнско вино Никакъф орис, никаква сол!

Коронавирус се развива по бързо от свинскиa грип запървите два месеца от появяването си. За сравнение свинския грип в Мексико през 2009 е бил с 0.5% смъртност и успява да заразай над 20 милиона.

Едно не разбрах, по летищата ги проверят, но кой проверява минаващите границите по земя?

Има крила, прелита от летище на летище. Ако не разбираш, трябва да четеш повече.

Основния проблем е, че не е ясно, дали така наречените “излекувани” наистина са излекувани. Все повече случаи на внезапно възобновяване на заразата са тревожни, защото това би означавало, че имунната система не е в състояние да унищожи вируса и да изгради имунитет. Този тревожен момент обяснява извънредните мерки в Китай. Помислете логично: ако наистина ставаше въпрос за едно вирусче, от което само възрастни хира са застрашени, а младите след кратка “надтинка” са на крака, тогава нямаше да се затварят цели фабрики, в които средната възраст на работниците е под 25 г, тъй-като според официалната информация смъртността в тази група е практически нулева. Такива крути мерки водят до огромни икономически щети и е нещо, което Китай абсолютно би се опитал да предотврати. Фактът, че икономическите щети се пренебрегват са много силно косвено доказателство, че става въпрос за много сериозна и дългосрочна опасност за здравето на хората от всички възрасти. Има вероятност да се окаже, ме ако един път хванеш вируса ще си го носиш завинаги както е при Ебола или СПИН с всички последствия от това. В Китай например има много случаи на хора внезапно колабирали и умрели на улицата в следствие на отказ на вътрешни органи, а не от невмония. Имайте също така в предвид, че важна информация за опасността от вируса може да се задържа с цел да се спечели време за подготовка преди да избухне масова паника. Например в Германия до преди една седмица се опитваха да успокояват населението представяйки вируса като лека настинка а сега изведнъж се обявиха много строги мерки и дори се намекна, ме гражданските права биха били ограничени: тива не се прави при грипни епидемии а само в случай на абсолютна заплаха за населението! Всички официални информации в момента са само с цел държавите да спечелят време и да се приготвят за предстоящите ужаси.

Лошото е, че и куфарът начело е напълнил гащите от една кашлящи мисирка, та чак я свали от Фалкона. А тук плаща на тролчета и да се изтрият всички коментари на нормалните хора от вчера.

Няма ли някой да го коронясат вече у бугарско

Има ли грибовееее

кажете ни колко покоси стария Грип днес . някъде окло 1090 човека но на кой му пука за това.

....накъде...около...! Не можеш ли с една дума, примерно АБАУТ ?! Иначе..ще те стимолерам се едно налегане на плюсчето. Бай !

Дъртия стар грип го знаем, от него изкарването на пари е отдавна задвижено с непомагащите ваксини и медикаменти . Сега е важно какво ще се изкара от новия . Ако забелязахте преди няколко дни казаха, че в САЩ вече имали ваксина и април щели да я пускат на пазара . Грипът още не е дошъл но имали ваксина. Инач

време е правителството да си ходи.

Но ще ви кажа как порцедират с ръководните кадри: Почне ли да прди, да се държи. Но, почне ли дасенасира, да се пенцйонира !

Много по-страшен за нас е Корнелавирус.

Праф си колега! Точно затова г-н Бойко я изхвърли от самолета, в който Той с мисирките си пътуваше за Гърция

goose

Да вземете да спрете да нагнетявате паника ли? От началото на годината в целия свят са починали почти 10 милиона души. Само от началото на днешния ден в целия сват смърните случаи са над 50.000. Така че спрете с малоумието да всявате паника само и само да си докарате повеч приходи.

Искаш да кажеш, че и с вирус и без вирус хората пак си умират? Точно така си е. Но с вируса става малко по бързо ;)

един Рак , може да те удолотвори, за 3-4 години! Лошото е че не можеш да избираш.

Ако така се дава статистика за всяко заболяване по света, вкл. заразни и незаразни, ще ни обземе бурна радост и твърда увереност в утрешния ден.- Под мъдрото ръководство но изкуствени интелект, науката напредва, медицината също, хората са все по-здрави и щастливи. Техният естествен имунитет бори успешно всякакви вируси и микроби, болестите по света намаляват, храната е с все по-добро качество, а ресурсите на планетата се умножават всекидневно. Благосъстоянието на населението се повишава. Мир и добросъседство цари между народите и държавите. Слава на НТП. Скоро и на Марс ( на Луната нещо не ни се получи).

обикновеният Гриб покоси около 1095 души днес ама на кой му пука .

Или така му казваме вече?

..... защо всичкия са в скафандри, .....защо мачове се играят без публика, ...защо отменят всякакви събития с много хора, това при обикновен грип го няма.

стане ти добре! После цялото БеГе - още по-добре!

Eдна, две, И... и Невесеве ( НДСВ )

Куфарът е рискова група със сигурност - дърт и с pre-condition, заради кръвно, шишкавост и анаболи.

Е това вече няма как да стане

Ето аз ви казах че не зависи от планетата на която си

Ами аз ви казвам че скоро вируса сам ще изчезне ама вир като толокова много искате да не изчезва освен да ви пожелая приятно умиране друго няма какво. Ако обаче си биете някоя ваксина може и да не дочакате до лятото. От ваксина трудно се оживява .

първи Умрял и в Австралия - там сега е Лято, за тези дето мислят, че като се стопли вируса ще изчезне сам!

а откъде е дошъл бе тъпчо

Добре Сме

Бил е в някоя заразена страна и там го е хванал и го е довършил вируса в Австралия . Могат само такива които са заразени в други страни но те не могат да заразяват никого

idio

от кораба - дайманд принсес е.

nordland1@ = high & mighty. = глупи, ... тука върлува един ужасно досаден глупак, който сие въобразил че с многобройните си просташки коментари може да повлиае на общественото мнение

ти знаеш ли, че 17 години по-късно още за SARS - предишният корона вирус, ваксина няма! естествено, ваксина направи, но ваксината те убива по-бързо и от самият SARS. Така, че Блажени са Вервущите, че ваксина ще има!

Ваксина няма проблем да направиш със съврменните технологии веднага. Китай също направиха. Проблема е, че трябва да я тествах първо върху животни и т.н. Така, че САЩ поне казаха, че ако всички следващи фази минат без проблеми, то ваксината ще е най-рано годна за хода след 18 месеца. До 18 месеца не е ясно някой жив ще има ли останал! Така, че Я Камилата, Я Камилара е тая Ваксина!!

В САЩ създадоха ваксина срещу коронавируса 29 февруари 2020 ; 23:37 Първите партиди от нова ваксина срещу коронавируса Ковид-19 са готови и изпратени до здравните регулатори за одобрение. Ваксината е разработена от американската биотехнологична компания „Модерна Терапевтикс” със седалище в Кеймбридж, Масачузетс, съобщава „Тайм”. Процесът на разработването е бил рекордно бърз. Минали са само 42 дни, след като китайските учени публикуваха генетичния код на вируса. Пекин: Коронавирусът може да не се е появил в Китай Флакони с ваксината сега са изпратени до Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания и Националния здравен институт в САЩ. Тестовете върху хора, преди тя да бъде одобрена за продажба, ще стартират през април 2020 година. Същевременно от Националния здравен институт са започнали изпитания с пациент с Ковид-19 на ново лекарство, наречено Ремдесивир, което е разработено срещу вируса ебола. Болният, който доброволно се е включил в новаторското проучване, се е върнал в САЩ, след като е дал положителна проба за коронавируса на круизния кораб „Диамантената принцеса”. Симптоми, какво да правим при съмнение за коронавируса До момента Ремдесивир е показал положителни резултати при изпитанията върху животни, заразени с два други коронавируса – САРС и МЕРС. Ваксината на „Модерна” срещу Ковид-19 е разработена за рекордно кратко време, тъй като се основава на сравнително нов генетичен метод, който не изисква огромни количества вируси. Вместо това за нея е използвана вирусна информационна РНК, кодираща правилните коронавирусни протеини, които след това да се инжектират на хора и да доведат до създаването на антитела.

нали имаше страшен птичи грип в китай преди няколко години . Паника до небето и след няколко месеца вече никой не говореше за него. После имаше свински грип , същата глупост. Ами кво да кажа за спина . Ако изобщо съществуваше и се пренасяше по полов път откакто го има отпреди 40 години досега жив човек на земята нямаше да е останал. А той по принцип трябваше да се разпространява в геометрична прогресия. Стига простотии ама то как стига като сте си прости

като ми слагаш минуси ще си го преместя от единия в другия крачол.Не един ,сложи ми 1000 минуса дремеш ми на дедовия

умряли 2000 от 7-8 милиарда и станало било пандемия . При положение че след 1-2 месеца поради жегите няма да съществува изобщо повече но простите хора са си прости . Страхувайте се колкото си искате ,даже си сложете предварително край на живота си за да не ви се наложи да се мъчите от болеста

Я виж колко градуса е сега в Сингапур?

Може ли някой НАИСТИНА и СЕРИОЗНО да ми обясни, защо в милиард и триста-милионна Индия има само 3 случая на коронавирус?!?!?! При все, че това е страната с може би една от най-калпавите здравни системи и изключително силно проявена мизерия, нечистоплътност и катастрофално ниско ниво на хигиена!!!

циганин доктор става ли? Отговорът е даден преди 100 години. По официални данни от грипа Индия губи 5% от населението си. А по време на епидемията никакви данни. После се оказва, че в цели села с 3-5 хиляди суши население няма оцелели.

на Короната като ѝ замирише на сиган и бега далече-далече!

Индия е много бедна държава и много хора така или иначе умират по улицата от глад и болести. Може да има много болни и ей така да си умират без да се прави някакво изследване. Както у нас впрочем.

Това е жълта преса - недей се пени. Това за което говорят са експериментални истории. Най тежките случаи се лекуват на апаратно дишане. Не е нужно кръвта да се оксихинира в машина. Имай ми доверие - аз с това се занимавам.

не, е жълта преса, защото са думите на Министъра на Здравеопазването и пред Парламента. Освен, това може да работиш това, но не си работил с Корона Вирус, тука: https://en.wikipedia.org/wiki/Extracorporealmembraneoxygenation пише, че само ЕСМО-то помага при Корова Вирус. Бих се радвал, ако по-елементарни машини работят, но дали?!

Ти се шегуваш май наистина. 15 легла има в една болница.

абе ти можеш ли до четеш бе - 15 легла оборудвани с специалните "ECМО" машини, почти няма болници с такива машини!! Цяла Великобритания притежава 15 "EСМО" машини!

Световната Здравна Организация, които са в Джоба на Комунистите от Пекин буквално са за Затвора! Всъщност, шефа на СЗО е член на Червената Народно Освободителна Армия на Етиопия - Комунист от най-лош вид и в червата. Както и да е, та според СЗО R0 на вируса е 2.5, това значи, че 1 човек заразява средно 2.5 други. Само, че СЗО смятат това на база Китай и стрикната Карантина там. Белгийски специалисти на база данните от Китай пресмятат, че R0 e 7!! Това е нечовешки заразно!!!

а обикновен продажник, Китай му плаща на ръка, отделно прави и най-голямата вноска в организацията. Вън маймуната от Швейцария.

не САЩ са най-големият вносител към бюджета на СЗО, но щото са будали, САЩ трябва да спрат да хранят комунистки организации!

но се усетиха преди няколко години.....

Забележете в годините на слабо Слънце, както е сега, изпълзява чумата.

Това е виц нали?

Драги Сънародници, пиша Ви от Острова, тук още е рано, при Вас е късно през ноща, но искам да ви дам важна информация: Министърът на Здравеопазване на Великобритания в Парламентарен Контрол беше попитан колко от Необходимите Машини за Командно Дишане има налични - тези машини се наричат "ECMO", което е някакво сложно медицинско съкращение, но няма значение. Отговорът: 15, шокиращо, нали?! значи, 5-тата икономика в Света Великобритания, може само 15 души болни от Корона Вирус и в Критично състояние да се бори да спаси. Колко мислите е това число за България? С други думи в Европа смъртноста при болните от Корона, ще е астрономическа! Бог Да Ни Пази!!

останалите сте подробности от пейзажа.

няма болни, щото няма пари. Мизерните додени от касата не стигат само за изследвания. Трябва и за лекарства и за нас нещо да остане. Така, че който няма поне 10 000 лева в джоба изобщо до не ми идва искрено ваш Ох Боли

Нещо ни будалкат, в Китай в 11 милионен Ухан има "само" около 78000 заразени за 2 месеца и около 2800 починали, и това е световна заплаха? Давате ли си сметка какво ни казват, че при около 1,4 милиарден Китай, имаме 78000 заразени. Лъжат повече от влашки цигани - заразените и смъртността в момента вероятно е в милиони. А иначе за у нас мисля, че не ни лъжат за момента, ако има заразени ще има и висока смъртност и няма как да се скрие. Бог да ни пази.

А Хайнекенвирус кога?

Най новото е че за всяка смърт от този вирус има 200-500 заразени. По тази логика най- вероятно corona virus e може би и в България. Както казаха по- долу най-вероятно смъртноста да е много по-ниска от колкото се предполагаше и да се доближи до смъртноста на грипа или 1 на 1000. Мийте си ръцете и не ги доближавайте до лицето. На няколко метра от тези дето кашлят и стойте в къщи ако сте с температура и кашлица. Това е вирус който засяга белите дробове- симтоми които идват от гърлото и носа не са от този вирус. Сериозно болни с кашлица, температура и задушване трябва бъдат тестирани за корона вирус независимо че не са били в опасните зони.

Има обаче добра новина .И да оживеем от короната все пак ще ни се наложи от нещо друго да умрем някой ден .

Ти да не бързаш да умираш- аз бих изчакал някой друго десителетие.

Бойкотирай, ДеИнвестирай, Санкционирай, Комунистите от Китай, предизвикали най-голямата хуманитарна криза в истарията на човечеството чрез Китайската БелоДробно ЧумоПроказа от Ухан! Спрете за 1 месец да купувате каквото и да е произведено в Китай - да видите как света ще стане едно по-добро място!!

аз си купих FFP3 маски произведени в Германия, в компютъра ми колкото и на някой да не им се вярва, няма нето един компонент произведен в Китай - дънната ми платка е Японска Фуджитсу, произведена в завода им в Аусбург Германия, РАМ-а ми е Сансунг произведен в Корея (има и самсунги дето ги правят в китай), харда ми е Хитачи произведен в Тайланд и т.н. нищо в моя компютър не се чупи, преди като имах китайски части - само проблеми!

Добре Сме

е то голяма хвалба , по добре да не я беше казвал щото отдавна най добрите и мощни настолни компютри се правят в Китай а не някъде другаде .Помисли само коя американска компания купиха Китай преди години .

нямам идея, за коя компания намекмаш - може би за IBM, но IBM си продадоха само потребителските продукти. IBM си съществува и е на светлинни години - правят си процесорите в завод в САЩ - в покрайнините на Ню Йорк и работна станция с Power9 процесор струва 30 000 долара и това е базовата цена. Така, че Леново реално е смешка!!

Новите 8 жертви са между 79 и 90 годишни.

а за 24 минути в ИТалия са умряли 1500 човека от други болести ама нали трябва паника

тези други болести едва ли силно заразни пандемични вируси, айде не ми сравнявай чушки с домати!

Добре Сме

ти нещо много насериозно си го взел живота да не би да не би да си мечтаеш че ще си вечен

също набира скорост 9 за днес, не е зле!

неизвестността е по-страшна и от най-страшната истина. ако Китай не беше крил над 1 месец, епидемия нямаше да има - Китай трябва да бъде жестоко наказан за действията си!

Китай и сега крие. Заболелите до момента са 7 милиона и 200 хиляди починали, според независими източници.

толкова лъжат, че чак се объркват вече и интелигентният човек сам може да направи изводи.... 80 000 заразени 40 000 излекувани, а обявените легла за болестта отдавна минаха 100 000 и продължават да строят нови болници. Над 40 000 медици са мобилизирани по линия НОАК и още 20 000 по линия на лекарския съюз или повече 60 000

Абе я да питам нещо: все още се дъвче по медиите окачественото като престъпление мълчание на тогавашните власти за Чернобил. Сега ми е интересно като минута по минута световните властимащи ви информират кой къде кога и как е умрял, сега, като знаете, че всяко едно ваше вдишване може да вкара смъртоносен вирус в дробовете ви, защитени ли се чувствате? Като знаете, че ще умрете, спикойни ли сте? По-хуманно ли е когато официално ви информират, че сте смъртници, от това да прмълчат факта, че се е случило нещо страшно, чиито последствия така или иначе са неизбежни? Сериозно питам, кое е пи-хуманно, кое е по-смислено?

ключът е на съвсем друго място. Първо трябва да имаш пари и второ, кой да те лекува. В България над 99,0% от населението няма и двете. Така, че малко хора могат да дадат 5 цифрена сума за себе си и близките.

излекуван в сащ

този вирус причинява тежки дихателни проблеми...А кислородни апарати за всички ли ще има??

Само у нас няма нито един случай. Много кекави излязоха китайците и останалите заразени.

Имам гадното предчувствие, че вирусът е мутирал и че този, който е в Европа е по-смъртоносен от азиатския . Не мога да си обясня по друг начин факта, че в Корея има 3 пъти повече заразени, отколкото в Италия, а смъртните случаи са 2 пъти по-малко !

Сравни средната възраст на населението в Корея и Италия, и може и да ти се проясни малко...