За 2 години Спешна помощ се сдоби със 162 нови линейки

За да се покрият изискванията, са необходими още 348 санитарни автомобила

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повечето нови коли се използват като резервни и поетапно подлежат на спиране от движение. Е те тва e хахахахаха. Лягайте си по-рано, да може се наспивате. Утрото е по-мъдро от нощта.

ЗА София ли става дума.Във Варна не съм видял един нов автомобил.На скоро ми се мяркаше една линейка на която липсваше стъкло и беше закован шперплат .Как ли е минала технически преглед .Вътре дори катафалките са по подредени .Грозна и тъжна картина.И ДО КОГА......

А колко полицейски автомобили се закупиха преди линейките?

Много моля ,нека медиците от ЦСМП, без страх да коментират предимствата,ако имат такива и недостатъците на тези нови линейки.

Единственото хубаво нещо на т.н. нови линейки е,че са нови. И с това приключват позитивите.Нека г-н Министърът се качи в задния отсек и се повози с тях по хубавите ни пътища. Това са лекотоварни бусове предназначени за превоз на товари , а не на болни.Отделно пак нямат добро и качествено оборудване,нямат паник бутони,нямат навигация....нямат,нямат ,нямат........ Т.е. липсите са повече от предимствата. Пак някой или някои са гушнали тлъсти комисионни за сметка на работещите с тези линейки и за сметка на болните,които ще бъдат транспортирани с тях.

Браво! Похвално! Доктори останаха ли?

В манипулационната новина, уш случайно е забравено да се сложи на кантар освен бракувани а именно колко нови патрулни , горски , гранични и други ЛУКСОЗНИ автомобили са купени! Смешна държава

А общинарите на Гроб с колко Джипа са се сдобили? 500?

Па доде скораята...обикновенно волга, па те метнат у нея, а тя волгаъа си е с форма на катафалка, директно за орландовци да тв карат, па хубаво вози, швейцарците са натискаха за волгта, ама нали соц здравеопазването беше добро, а на запад, лошо, та им не дадохме и в женева и къде ли не се мъчеха с мерцедеси!

За първи път Борисоф да го няма с рязането на лентичките

По фактурите ли съдят? Аз бих проверил действителната бройка на място.

За 2 години 162 нови линеѝки Голяма реклама Нооо за две години над 500 линеики са излезли извън строя и подлежат на бракуване Браво на ГЕРБ И там окрадоха нашите пари Ако селската кметица се подложи на детектор на лъжата червена светлина ще огрее безплатно София

Кво ги дъвчете ромеите? Прости и тъпи, с акъл на врабче употребявани от корумпирани политици...тия изнесоха милиарди вие тук...

Хайде сега и 4-5 хеликоптера

Da ti e drago da umresh v speshna pomosht.

Коли се купуват , а лекарски екипи ?!

Моля , бройки по области! София не е България!

Успех и напред!..

Ха, тези линейки най вероятно ги е дал пупи късото или Курнела руската пача, нали копейковци жалки? По далеко от русия и няма да миришем толкова.

Боко Симитлийския Мисир друса "Диазепам",и сутринта на Минсъвет беше праснал поне три таблетки по 10мг.!!!! ...На него дайте спешна помощ,без линейка --с тояги по самозабравилата му се чутура!

Нито дума за възрастовото разпределение на работещите в ЦСМП! Ако се направи проучване ще се окаже ,че над 50 % от медицинските работници са пенсионери или всеки момент ще се пенсионират,а в някои филиали числото надминава 80%!

Щастлив съм. Сега може млади лекари емигранти и бежанци от трети страни да изпълнят със съдържание тези линейки.

Остава да се сдобият и с лекари и последните да могат да говорят, разбират и пишат на български.

Ако статията се отнасяше за Русия или САЩ, вече щеше да има хиляди коментари. Обаче понеже става въпрос за здравето на 80% дебили, на лошия материал, никаква активност. Всичко това може да означава само две неща. В този сайт пишат само платени тролове или българина наистина е пробил дъното и не се интересува от нищо съществено!

По-скоро тук пишат 95% тролове (както и в повечето новинарски сайтове). Каквато и добра новина на се пусне, веднага го обръщат в плюене на ГЕРБ, или който там са им платили да плюят.

Има 780 линейки ама много ги трошат и няма кой да работи с тях по селата няма болници поне там може да ги ползват .

А къде се намират тези линейки, на някой паркинг? В столичната Бърза помощ едва ли има повече от 15!

Пристигат след час и 30. Казвам от личен опит за нещо от преди две седмици

Излиза, че само частта за изхарчените пари от статията е истина, а останалото пълна лъжа. Малко боя и липсващи линейки за стотици милиони. Това е традиция в България!

За град софия говоря. И почивайте че да не ви се налага линейка хаха

Представи си как е по малките населени места! Там най-вероятно пращат попа да ходи на сутринта.

Пристигат късно щото не правим разлика между линейка и екип! Линейки има ,но няма желаещи да работят в тях.До 4-5 години картината ще е апокалиптична.

А при мен изобщо не дойдоха.Обадиха ми се час след като ги бях извикала да ме попитат дали кръвното ми е спаднало(говорим за кръвно 200).

А какво казват по тоя проблем първата дама и нейният мъж? Това е важно, всичко друго отпада.

Бойко, ти ли си бе!

Поредната безплатна придобивка за братята роми!

Малко статистика. Ромите в България са около 5% от населението според официалните данни. Като обслужване от линейките на ЦСМП обаче поне 50% от адресите са ромски. В детските отделения в болниците пък 90% от пациентите са роми.

Ромите ли са виновни, че българите имат лоша здравна култура и не ходят до последно на лекар? Ромите са виновни, ромите са в парламента, министрите са роми? Откъде идват данните за тази тролска статистика, източник, линк?

Българите ходят при GP-то си и се лекуват много по-добре от ромите. Може би ти си един от малкото индианци, които се грижат добре за здравето си. А твоите мургави събратя ползват линейките като безплатно такси. Това всеки работещ в ЦСМП може да ти го каже.

Затова ли при ГП-тата и болниците е пълно с роми? Кой им дава направления? И как изобщо ги обслужват, ако не са осигурени? Значи повечето са осигурени, което им дава равни права. Я потърси в Гугъл "which country has the highest death rate in the world", за да видиш колко добре се лекуват българите. Впрочем, ти се шегуваш, нали? Българите като цяло имат изключително ниска здравна култура! Имам чувството, че както ти казваш, ромите наистина ходят значително по-често на лекар от българите...

А текилите каква част от спешните услуги ползват, за ромитИ разбрахмИ?!

Браво на президента Радев! Благодарим за линейките!

Бойко, ти ли си бе комплексар. Народа плаща за линейките, а не политиците.

Парите идват от ЕС. Народа е беден и прост. Каква част от тези пари обаче са откраднати може само да гадаем.

Да има за циганите! И да има и какво да чупят...

Според статистиката на Световната банка, България е на първо място по смъртност в света на 1000 човека. Представете си колко е лошо състоянието на здравеопазването, щом е толкова висока смъртността. Средната продължителност на живота в България е по-ниска със 7-10 г. от 10+ други страни от Европа! Отивате на Сточна гара, където се намира Бърза помощ и преброявате линейките. Последно имаше 10-15 линейки, които обслужват над 2.5 милиона население - столицата и окръга. И при тази висока смъртност и заболявания, нищо чудно, че много хора чакат дълго време за линейка. Много по-лошо е положението в провинцията!

Ne glasuvat za Kostov - mrat. Ima li vruzka?

И С 1 милион болни пациенти.

Да не бъркаш линейките с болниците?

Сметай направо за 10 години...

"Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, с общ бюджет 163 987 815.62 лв. и с краен срок за изпълнение 23 октомври 2021 г. В рамките на същия проект, освен осигуряване на 400 нови линейки, ще бъдат модернизирани всички 27 центъра за спешна медицинска помощ и 176 филиала към тях, както и 34 спешни отделения на ЛЗ. От тях за 84 обекта се предвижда да бъде извършено изцяло ново строителството. С европейски средства по проекта ще бъдат осигурени и специализирано медицинско оборудване и обзавеждане за всички обекти от системата на спешна медицинска помощ." Помните ли лятото как някакво кръстовище във Варна, което струвало 150 милиона, се наводни и го показваха по медиите? Мале, мале, колко много се краде в тази страна! Между другото, някой виждал ли ги е тези нови линейки? Може би вече изглеждат като старите или изобщо не се използват. Така или иначе аз не знам да има линейка в българия с дефибрилатор, обикновено са едни празни бусове, в които няма нищо... А кога България ще разполага с медицински хеликоптери, защото е единствената страна от ЕС, в която няма хеликоптери за медицински нужди? Помните ли си седем пъти по-скъпите лекарства, които заплаща НЗОК към частните болници. И по всички личи, че това е само върха на айсберга!

Спешната помащ е сиганското жи-пи.

Към Пожарната. За да имат стимул медиците и да не ги бият при изпълнение. Да, да имаш лекар в линейка е същото, както да разнасяш банички с Майбах.

....как се промени броя на лекарите, които работят с тия линейки. Намаляха ли лекарите, увеличиха ли се, или вече шофьорите карат и лекуват. Ако има и шофьори де....

Едно от много малкото смислени неща в т.нар. ни държава.

Щом не са УАЗ не стават!Гагагагаааааааааа!

и що не ха ха хааа а га гаа гааа

Работил съм дълги години в бърза помощ в София. Зимата на Витоша стигнахме само с УАЗ

Важното са не линейките, ами да има нов самолет за Боко Тиквата, щото навигационната система е стара, а премиерът Слънце трябва да демонстрира стандарт като ходи да се отчита на Путлер.

Циганите се сдобиха с таксита!

Това е позитивно, трябва и поне 1 или 2 хеликоптера за спасяване в планината.

Това е стандарт в цял свят