Японци тръгнаха на лов за китове след падането на 33-годишна забрана (видео)

Бизнесът отново работи след излизането на страната от световния мораториум

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги съм искал да опитам кит, тюлен и делфин. Бих участва и в лов на тези бозайници, но не съм подготвен, а и нямам достатъчно пари за такова 'сафари'.

Трябват им още ядрени бомби!

Наслука колеги, и пуснете малко клипчета в тубата да се изкефим и ние на убийствата!

Не убивайте животни

От кита се правят пържоли и също се яде и суров във вид на суши или Сашо и. Няма никакъв вкус като усещане е като телешкото ,но малко по меко и пак казвам без вкусно . Наистина не знам защо ги убиват :-(

Незнам защо ловят китове японците, китът не е риба. Единственото което се ползва е китовата мас. Все едно да изтребваш животно заради кожата му. Тъпо е.

Ужас! Ловът на китова трябва да се забрани!!!

хората са най- алчнити създания...в един презадоволен свят..причиняват страдания на животните..искам гова да спре

Ако някой японец чете това: кажете на вашите сънародници китоубийци, че ще им го върне природата. Я цунами, я земетресение, но ще си платят за зверствата, както и през втората световна си платиха.

Ти недей да кълнеш, че задължително ще ти се върне - я на тебе, я на родата.

който не яде месо и растения има пълно право да критикува всички останали сте просто лицемери имало е забрана спазвана е, няма забрана къв ви е проблема пък сега

Не беше спазвана забраната. Явно не си в час за какво иде реч.

Следва - потъването на Япония!

Мисля, че за японците забраната на китолова е като забраната на коридата за Испания. Незнам там какво стана - разрешиха ли отново да се убиват бикове на арената. Или се продължава с 'изкореняването на ужасни традиции на народите'

Убийството на китове е престъпление!

да им се треснат санкции, ако не вдяват-бомби...

ГЛЕДАХ КЛИП , В КОЙТО СЕ КАЗА, ЧЕ ЕДИН КИТ НА ДЕН ИЗЯЖДА ОКОЛО 3 ТОНА РИБА. ОСВЕН ТОВА, ЗАЩО ЕДИН КИТ Д АМОЖЕ ДА ЖИВЕЕ КАКТО И КОЛКОТО СИ ИСКА, А ЕДНА СВИНЯ, КРАВА, ОВЦА ИЛИ АГНЕ, ПИЛЕ ДА БЪДЕ ОБРЕЧЕНО АПРИОРИ НА ИЗЯЖДАНЕ, ПЪК ДОРИ И ДА Е ХУМАННО УМЪРТВЕНО. ТАКА ЧЕ, ЩОМ ЯПОНЦИТЕ ОБИЧАТ КИТОВЕ, АМИ ДА СИ ГИ ХАПВАТ. АЗ СИ СПОМНЯМ КАК ПРЕЗ 50 - ТЕ ГОДИНИ В СОФИЙСКИТЕ ХАЛИ ИМАШЕ ЧУДЕСНО ДЕЛФИНОВО ФИЛЕ, КАКВО ПРЕЧИ И СЕГА, ДЕЛФИНИТЕ В ЧЕРНО МОРЕ СА СЪЩО В СВРЪХПОПУЛАЦИЯ В МОМЕНТА. ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ И С ТЯХ СЕ ПОВТАРЯ ИСТОРИЯТА С БЕТОНИРАНОТО КРАЙБРЕЖИЕ- ТВЪРДЕ МНОГО СА И ВЕЧЕ ВРЕДЯТ.

Оф, то и човешката популация много се е намножила. 9 милиарда не са малко. Но вече сме хуманни. Е - няма решение, в момента едни се самоограничават и са в отрицателен прираст, други обаче.. ивичести китове.. хаха - тия ще даса не от най-умните.. и при тях като при хората..

китовете не ядат риба, сладур!

На демонстрирай така явно ....незнанието си.

Делфини, китове и косатки са с ниво на интелект и съзнателност като приматите. Някои видове дори ги изпреварват. Оправдаваш яденето на същества, по всяка вероятност, по-умни от теб.

По тази логика да не се яде пилешко. Голяма част от хората не превъзхождат по интелект и възможност за разсъждаване едно пиле или кокошка. Ако ги превъзхождат то ще е ....да не серат по двора като пилетата.

Ами че те канибалите нали точно затова ядат хора. И за да поумнеят. Затова и нашите управници никой не иска да ги яде.

Само когато последното дърво бъде отсечено, Само когато последната река бъде отровена, Само когато последната риба бъде уловена, Само тогава ще разберете, че парите не стават за ядене...

Японците никога не са спирали лова на китове. Просто досега го правеха "с научна цел". Поне такъв евфемизъм използваха пред международната общност. Тонове филми има в нета а моряците от Сий Шепърд станаха знаменитости заради борбата си в японските недочовеци!

Е как така го напускат това споразумение без никакви последвстия. То значи е било един лист хвърчаща хартия и на доброволни на чела се спазва. Пълен т...шак. Бай Дончо излезе от споразумението за защита на климата... пак нищо..

Алчността няма граници.

Толкова ли няма от кво друго да правят суши? Или след Фукушима ще минават на свещи и лампи с китова мас? Заради такива "традиции" цялата планета е на това дередже. Ей тва човека е много тъпо животно, ше знайш! Като почнем да ядем един ден само кюфтета от царевица ще се стреснеме, ама вече ще е късно :/

Ега още по-силно земетресение да ви удари. Нащастници!!!!

Пребиванйеееее

нали не са си купили още С-400, а едни китове ще ги преживеем

Ама имат да изплащат едни F-35.