Взривът в Анево - заради занижен контрол

"Не се знае какъв е бил боеприпасът, който избухна в Анево. Не изключвам той да е с изтекъл срок или да е близо до изтичане на срока".

Обратно в новината

Коментари - Взривът в Анево - заради занижен контрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

,,рекламации,, след натискането на ,,спусакът,, не се приемат- ,,аллганкстерс,,!!!

Новият голям брат по оръжие си прави експерименти в БГ и съответно дава жертви.

Нещо много зачестиха случайностите с оръжия в България. Все ми се струва, че това е свързано с гражданската война в Украйна. Някои се опитват да изкарат пари от нещастието на хората там и е много вероятно потърпевшите да не стоят със скръстени ръце, а испешно да намаляват количествата оръжия предназначени за хунтата в Украйна избиваща хора за които твърди , че са украински граждани

Може ли някой да каже,къде в България има КОНТРОЛ?!

а имаше:((

да си трае. Не е задължително да се изказваш, дори ако си експерт.

Експерта е направил изявленията си като е гледал на карти Таро или за целта е хвърлял бял боб, все пак трябва да преценим достоверността на твърденията му-)

И каква работа са имали Американски "специалисти" да тестват остаряло въоръжение произведено в България. Какви са им били намеренията? Да не се окаже, че са се гласили да го продават на ислямистите в Сирия или на миролюбивата Украинска армия. Има нещо гнило в България за което никой т.н. журналист не му идва на ум да запита властите в България.

И да питат няма кой да им отговори. Всичко е дълбока тайна и ако не беше инцидента в държавата нямаше и да се знае за този полигон. Щом Лукарски вдига ръце, Цацата също, а Б.Б. съмнително мълчи, работата е ясна.

Дават го безплатно.

Сега последно за граната ли става въпрос или за гранатомет? Разликата е огромна. Пише се за гранатомет, за какво става на въпрос? РПГ ли е? Подцевна гранатохвъргачка ли е? Написана статията а яснота нула. Направо не знам за какви журналисти става на въпрос в България.

Тия хамерикануси явно не са чували вица, че оръжието се носи напред, да не капе по краката. Освен да си е гръмнал в краката, какво друго може да се е случило? Тая граната може да млатиш с нея в земята и няма да гръмне.

троловете веднага са засипали този хубав коментар с глупости и фобизми умата ( нерегистриран ) 07.06.2015 12:14 Нямам нищо против човека с американското гражданство, но са необходими няколко забележки: Американците са тези, които са накарали служещите на полигона да се прибират и да не търсят сметка какво се прави, защото се държат като новите господари по тези земи. Едно време и руснаците така се държаха, но те поне можеха да стрелят дори и много пияни! Драги американци, тук не е Африка или Южна Америка, за да си развявате коня,както си искате. Тук е бивша руска военна зона, в която е пълно с руски оръжия по руска технология. Те работят добре в ръцете на хора, които не са разсеяни и не са дебили, за да съдят някого, че в упътването в съндъка с оръжие не пише как се пъха снаряд в гранатомет! Тук нещата са истински и оръжията стрелят ефективно точно толкова, колкото на вас не ви стиска да излезете с редовна армия срещу ИД! Тук никой не ходи на курсове, за да изучава натискането на спусъка на гранатомет и не го връщат по 100 пъти, а се обяснява веднъж, защото после няма кой да съди военните, че е бил с две вързани ръце!

Виж сега, пич...Има си изисквания, инструкции, техническа документация,сертификати разни, които трябва да се спазват... А по-подробно е следното... 1. Трябва да си мотивиран от Рамбо и Шварценегер 2. Трябва да си уверен, че притежаваш поне 12 живота 3.В нощта преди стрелбите се употребява в по-голямо количество уиски 4.Уискито се консумира заедно с присъстващата проститутка до зори 5. При пристигане на полигона се гледа с насмешка на туземеца българин, който се опитва да даде акъл на наследника на Рамбо 6. Бъдещия Рамбовец започва да зарежда ПГ-то още във помещението при другите членове на екипа 7. Пита някой кое е бойната част, снарядена обикновено с TNT или А-IХ-2 8. След това, откъсва парцалчето от върха и с рязък и силен удар смачква главата на взривателя 8-а Ефекта е същия, ако се натисне спусъка, а РПГ-то е насочено към стената.../нали са все още в помещението/

С извинение, Дървосекачът не е пич. Другото е вярно

Това което се разбира от цялата патаклама е че се е взривил реактивен снаряд вероятно противотанков за РПГ или СПГ ,навремето сме изстреляли такива с хиляди ,и никога не съм чул да има проблем в цялата тогава БНА с тези боеприпаси ,явно тези "специалисти" са взривили снаряда извън оръжието или при зареждането му ,жалко за убития и ранените ,но поне да бяха викнали някой запасен войник служил като гранатометчик да им зареди оръжието .

На сегашният министър нещо много му гърмят складове, бази, полигони. Такова нещо допреди 2-3 год. нямаше.

нямаше такива неща до 89-та при бай Добри.В оръжейни складове и такива с боеприпаси имаха достъп много малко военни....цивилен не може да припари и на километър.

Поради глупост единият хамериканец погледнал в РПГ-то, да види какво има вътре. Другият хамериканец дръпнал спусъка и Бум ... появил се свети Петър.

Прав си - какво ли е видел????????

Колега ! - абе Виждали ли сте Как Процедират НАТОвци ?! - ами че то И за разкопчаванетоНаЦипаПриТаковата Следват СТРИКТНО Доказано-Работещи Инструкции ! (Извинете !)

Ха-Ха !!!Ми първо пише ,ако не работи проверете дали сте го включили в контакта.....ХАА,..ХА ХА ХА !!!!!

май май проблемът е че бъркате държавата тва е България а не русия България не е във война русия е във война с украйна и тва си е техен проблем България е мирна държава и е в нато

НАТО ....и Мир...ужас???

Дългата ръка на Путин и тук ни достигна!Бързо Чехльо и ония отворковци, т.н. министри на отбраната и на външните работи да излезат с Декларация и да зклеймят рашъните!!Така де, гранатомета и боеприпасите са руско производство, тоест, виновни са!!

Руснаците си изпробват КИТОЛОВИТЕ в Сибир бе!!!А вие на някакво полигонче,е добре,че не е имало хора в гората отсреща!!!ЛЕЛЕ МАЙКОООО!

чудо голямо взривен неправилно снаряд и цяла седмица журналистическо "разследване"

А дали да не се поразровим в материалите на Д. Гайтанджиева за утелезацията в Терем?

Референции ?... Период ? ... Тематика/обхват ?

Гледам че Пак забиваме. Към Dilemma - Dilemma ! - т.е. Руско vs. Американско... та понеже Сме Българ(к)и от Наше Време - позволете : А. Какви СА боеприпасите ? Б. Каква Е техниката ? В. Кои СА цитираните компании ?, и - Кои Са собствениците ? ...а Експертизата ? ...а Конкретните Договори ? .... Отделно - позволете Отново да Предложа : - България да стане Уважаван Неутрален Център по Унификацията на Това познание между НАТО и РФ ! (Всъщност - Програмата GOSST-R си Върви по Цял Свят. ... т.е. тЕ Ни чудесен Потенциал ЗА МакроНиво Глобално Партниране.)

Не е ясно какъв гранатомет е използван. РПГ-7 е изключително безопасно, безотказно и сигурно оръжие. Никога в армията не е ставало въпрос за инциденти, единствените изисквания са да не стои човек зад оръжието при стрелба, както и да няма стена. С това сме стреляли до припадък. Същото се отнася и за СПГ. Не знаем дали не е стреляно с управляем-някой фагот или малютка, но и те са сигурни. Не знаем дали не е тествана някоя американска бангия, за която е забранено да се тества на натовски полигони. Има безотговорност в тази история.

Тези най-после разбраха, че няма за тях място на Зенята и вече бързат с бягството към небитието?   Амин! 

всеки ден ме изумявате все повече какъв човек трябва да си за да мрънкаш че пострадалите ги лекуват?????? не сте народ а мърша и все повече мършасвате

За пострадали български граждани не идват министри и не спират движението по главен път.

Да, Колега ! - това Е Хибридната.

Защо трябва да ни е мъчно за хора, дошли в България, за да търгуват с оръжие, които най-вероятно в последствие ще ни съдят за нанесени щети? Само това липсва на бедба България. Нищо добро няма за родината ни в тази новина - ако ще да са живи, или умрели!

не контрол а далавера със стари боеприпаси уж унищожени е причината питайте кой

Въпросните боеприпаси на документи вероятно е трябвало уж да се утилизират, за което българската държава е щяла да плати, а всъшност са щяли да заминат за Украйна или Сирия. Затова са ги и "тествали", кои са все още годни.

неграмотни изпитатели, без да знаят, с цената на живота и здравето си трябва да докажат, че произведеното от български оръжейници не може да се продава...

Нямам нищо против човека с американското гражданство, но са необходими няколко забележки: Американците са тези, които са накарали служещите на полигона да се прибират и да не търсят сметка какво се прави, защото се държат като новите господари по тези земи. Едно време и руснаците така се държаха, но те поне можеха да стрелят дори и много пияни! Драги американци, тук не е Африка или Южна Америка, за да си развявате коня,както си искате. Тук е бивша руска военна зона, в която е пълно с руски оръжия по руска технология. Те работят добре в ръцете на хора, които не са разсеяни и не са дебили, за да съдят някого, че в упътването в съндъка с оръжие не пише как се пъха снаряд в гранатомет! Тук нещата са истински и оръжията стрелят ефективно точно толкова, колкото на вас не ви стиска да излезете с редовна армия срещу ИД! Тук никой не ходи на курсове, за да изучава натискането на спусъка на гранатомет и не го връщат по 100 пъти, а се обяснява веднъж, защото после няма кой да съди военните, че е бил с две вързани ръце!

Когато български мафиотски фирми, безконтролно купуват, продават или препродават оръжие на хамерикански частни оръжейни фирми и частни армии, се случват неприятности. Стават далавери и загиват хора. Цацаров пък открил, че от години имало занижен контрол. Бойко се крие, Офшорко мълчи, Лукарски ни лук ял, ни лук мирисал ... Само хамериканските граждани намериха смъртта си край Анево, а не в украинските полета под Донецк ...

Божидарчо Лукавски се съдра да обеснява, как по никакъв, ама никакъв начин не можело тия да ги контролира. Което си е така де, той няма как, виж ако България беше истинска държава, а не бананова република е друго.

Едно време имаше ред! Какво е сега това-цивилни лица провеждат стрелби с неизвестни оръжия на частен полигон и никой нищо не знае в държавата? Това да не е тренировъчен лагер за барети, талибани или други наемници?

Това е практическата част, продължение на теоретическата от легендарния герберски семинар в Правец. Няма да е чудно, ако американските граждани се казват Али и Хюсейн.

Интересно ми е след като е направена такава организация за лекуването на тези американци, кой плаща? От къде на къде обикновенните българи ги осакатяват по болниците, но за тези талибани специални грижи с нашите пари?

в една бананова република? Мноо ясно - матряла плаща.

В конституцията ви пише, че здравеопазването е безплатно и нашите поданици са бенефицирали тази опция.

Който търси - намира.И американските шматароци намериха това което търсят !

Има И САЩчани И Канадианци, Колега ... - а И-децата Знаят че Канада - Не прощава. (Извинете !)

Некой печели а друг РАБОТИ.........България продава на Украйна немски бойни машини за пехотата (БМП) като ги оферира като аварийно-спасителни машини, съобщи lifenews.ru, като публикува и разменена бизнес-кореспонденция между българската Индустриална инженерингова компания и украинския холдинг Спецтехноекспорт.От документите става ясно, че машините са на основата на демитализирано шаси Мардер и струват по 48 000 евро за брой.

Просто е като 2+2=4. За да се работи тази работа преди това трябва да си учил...след това практикувал при профита и накрая да се заемеш с нея.Но в BG всеки си мисли че става за всичко....да ама не тази работа бързо редуцира самонадеяните.....жалко за тези които повярваха на самонадеяните.

Дааа, Колега - онез Ммм..агарета Доказано объркаха Основния Камък... - дано Не вземат Сега да се изпоизтепат един-друг !

Моля държавните чичковци и лелички да не се правят на дръж ми шапката, а да обяснят какво точно се е случило и що са чинили американски граждани (звучи почти като цивилни, нали?) на полигона. Всъщност не моля, настоявам! Това си е мое конституционно право! Или вие си мислите, че правата ми са само да си плащам данъци и да ви ходя по изборите?

Плащане на данъци е задължение, а скоро и ходенето по избори ще е задължително. Що се отнасся до права.... имаш право да си изключиш телевизора, да не те залива с помия. Пак не е малко, нали?

Това са евроатлантически партньори, а вие сте лоялен и предвидим член.

предвидим, ама член

Саботажът - Си Е все-Повече Единствено-звучаща версия. (Доста неприятно !) Та ! - имаме ли Тук Хора Знаещи-и-Можещи оръжейници ?

Е имаме но дрогираните кравари трябва да гледат внимателно в цефта да не сложат гранатата обратно...

на кого е този телефон?

Е ли възможно, Колега ? да Се Натика таковата Наопаки ?! ...а И да се натика - Как би се задействало ?! т.е. - бихте ли дообяснили ?

"Не се знае какъв е бил боеприпасът, който избухна в Анево. Не изключвам той да е с изтекъл срок или да е близо до изтичане на срока". Явно във БГ никой,нищо не знае.......поне относно оръжията би могло и трябва да се знае..........значи държавата не извършва нужния контрол

КРВАРИИИИИИИИИИИИИИ това не е п-шка да си играете с нея това е РПГ.

Проблема е в тоталния отказ на държавните служители да вършат работата, за която получават заплати. Цари пълен хаос и безнаказаност. Това е поредния взив, който няма да доведе до реални наказания на виновните. ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НА ВСС!!!

Е какво са им виновни българските държавни служители на тия нагли копелета, дето нахално шетат по света? ГОСПОД си знае работата!

американците що не си стоят дома да си стрелят с техните гранати, що щат тука

ще ходат в фашистка украйна да трепят с наши гранати донбаски деца.

ако е така, значи съдбата се е погрижила от първа ръка, че и глава, да разберат какво причиняват на украинските деца

Жалко за случката... Но какъв народ трябва да сме, за да повтаряме някои съществени грешки толкова пъти? Това показва, че или олигофренията е на особено високо ниво, или нехайството е водещо за всеки във всяко начинание. ЖИВОТЪТ НЕ Е В ТОВА ДА СЕ НАПЛЮСКАШ И НАПОРКАШ ПОД ЗВУЦИТЕ НА ЦИГАНСКО-ТУРСКИ КЬОЧЕК!

Защо, бе Иванов, пак плюеш по българите? Какво сме виновни на тая чуждестранна тълпа на българския полигон и какви военни спецове са тия, дето елементарни правила за безопасност не спазват? Ми да се изтрепят, бе!

Докато все някой друг ни е виновен, докато все ние сме жертва на някой, докато все чакаме някой да дойде и да направи това, което ние трябва сами да направим, докато мислим по твоя начин, и коментираме по начина на коментиране на тоя висшеразбирач с ник- terorist N1 na tel.0875316991 няма да има оправия! Научете се да поемате отговорност, да сте ангажирани с това, което правите.... Потърсете вината в себе си и. и пак в себе си начина да промените нещата. Нито американците са криви за нехайството на Ганьо, нито марсианците :-) Но... ако си с празна тиква- няма как да разбереш това.

Може да е работил някой климатик? Американците обичат удобствата.

Впечатлени от Холивудските нискобюджетни бози 2-3 американци са дали по някой долар да гръмнат с нещо "голямо". Съмнявам се че става дума за сделка. По-скоро са си платили да пострелят. Така получават оргазъм. Особено ако уцелят. Само че в тези филми американците не умират, а спасяват 3-4 пъти света дневно

"Не се знае какъв е бил боеприпасът, който избухна в Анево. Не изключвам той да е с изтекъл срок или да е близо до изтичане на срока"...... --------------------- Боже, Колко Мъдрост! Е това са експети! Едно нещо е сигурно "Държавата и Европата са с отдавна изтекъл срок на годност!!!!" .....

Милите амариканчета, загубиха живота си в борбата за свобода, демокрация и леберални трансанални ценности. Хвала на такива люде, какво себеотрицание, каква жертвоготовност в името на справедливото разпределение на световните природните ресурси. Вече съм убеден, че великия американски народ е готов да жертва живота си воден само и единствено от алтруистични подбуди. Прекланям съм пред подвига на тези велики американски братя, чеда на най-върховната нация в света. Предлагам фондация "Отпрано общество" и "Хамерика за Чалгария" да организират доброзорна кампания за набиране на средства за издигане на паметник на геройски загиналите солдъри в борбата за световно господство на демокрацията и еврогесйките и трансанални ценности. Ние от "Ранно надрусаните студенти" ще организираме спонтанни флашмобове в цялата страна и най-вече в Перник и Сусурлево с цел привличане на вниманието на местните туземци към благородната кауза за набиране на средства за издигане на паметник на геройски загиналите синове на велика Америка. За целта всички наши членове да си набавят руски военни каски и солидно количество слама, която да положат върху гладко избръснатата и татуирана с нежни пеперуди гърбина, патили колеги казват, че доста помагало...

забрави и ,,софииската филхармония,,!!! и там имат ,,хуибеивини,,!!!

Боли ли ?Боли ли а кравари?И Донбаските деца ги боли като падат върху тях!!!!!!!!!!!!!!

Ти си ебахти злобара! Но не забравяй, че като плюеш злоба, после ще се гърчиш сам в нея!

Новина ли е за някого, че така се прави бизнес по български?! В повечето случаи дори не разбираме за нарушенията и занижения контрол

Наиграха се.

Да се направи гоооолям паметник в центъра на София на американските бандити, загинали от простотията си!

Да се направи и паметник на простотията! Има двама ранени българи, които можеше и да са мъртви. Това радва ли те още повече?

Който слугува на международните бандити това го чака.

простотия Вярно, че е простотия. Да имаш работа с комунисти КДС-ри е голяма простотия. Пост-комунистическата държава на Митьо гестапото, Стоян Денчев - библиотеката, на така наречените "бизнесмени" от ДС е за закриване. Не е да и се помага.

Тъпак си ти... Обиждаш истинските шаровци с този ник, тъпако! Няма ли да измрете вече бе. Опорните точки спускани от "Посрано" 20 ви лишават от способността да мислите трезво. Ех, Шаро, Шарооооо... тъпако тъп!