Коментари - Погребаха Кадафи тайно, взрив уби над 100 души в Сирт | dnes.dir.bg
назад

Погребаха Кадафи тайно, взрив уби над 100 души в Сирт

Тялото на убития либийски лидер Муамар Кадафи е било погребано на тайно място в пустинята тази сутрин. Часове по-късно над сто души загинаха при взрив на резервоар с гориво в родния му град Сирт, съобщи Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Погребаха Кадафи тайно, взрив уби над 100 души в Сирт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Саркози, Камерън и Обама всичко ще оправдаят...

Действително Кадафи беше много жесток,но либийците живееха добре.Безплатно образование,безплатни здравни услуги,помощи ни плащаха даньци,безплатни лекарства и.т.н.Но сега ще им гледаме сеира и те като нас ще бьдат изльгани.

Ако някой влезе във вашият дом с чук в ръка и започне да чупи мебелите защото не му харесва подредбата, Вие доволна ли ще сте??? Ако сега влезе в Либия войска под претекст, че не им харесва религията, пак ли ще са прави??? ООН трябва да контолира само правата на хората в дадена страна, а в Либия хората имаха права повече от колкото във Франция!!! Щом ти е безплатно образованието в чужбина, значи можеш да си истински свободен и да не се върнеш при "режима"???..

Голям позор за западната"демокрация" и грях за мюсюлманската вяра на новото правителство"Няма ненаказано престъпление. Ще дойде ред и на заблудените бунтовници.

Голям страх!

От другия месец, новата игра: "ПОЗНАЙ КОЙ ЩЕ Е СЛЕДВАЩИЯ 'ДЕМОКРАТИЗИРАН'"!!!! Алжир? Мароко?

На първия познал - КИЛО БЕНЗИН!

То е ясно, Сирия е следващата

погребаха му двойника човек с милиарди не може да свърши в някаква тръба

Уж беше много ербап, размахваше юмруци, хвърляше огън и жупел, пък накрая какво - като смрадлив плъх в канализационна тръба, после пречукан като улично псе, изложен на земята за сеир на тълпата и епилог - заровен в пясъците незнайно где. Много унизително, много! Иначе разгъваше, сгъваше шатри, охрана от девственици, бедуински одежди, салтанати, аху-иху! Циркаджия!

Ти си прочел "официалната" версия как е стигнал до тръбата? Нали? И дали въобще са го хванали ВЪТРЕ или извън тръбата.

Тоя изобщо май нищо не е чел в живота си. Чул е веднъж хилъри по телевизията и е гледал няколко американски екшъна.

Обзалагам се че Кадафи си пие коктейлчета под някоя палма заедно със Садам..."Тайно погребение".Това че някой пусна в интернет филмче означава ли че е автентично???

Напълно си прав ! Последните новини за Сейф Ал Ислам доказват колко може ди им се вярва на "новите" управници на Либия. Тепърва и ще слушаме за такива"случайни" взривове в Либия

думата ''демокрация'' тук се използва много лекомислено. повечето от нас са били в западна европа и имат някаква представа как се живее там. е, ако нещо не е приложимо в ирак, либия и т.н., ''демокрацията'' ли е виновна или народите, които населяват дадена територия? като цяло съм против нарушаването суверенитета на дадена страна, но....такъв е животът. да са се управлявали по-добре за да не изкушават по-силните. едноличната власт на управление не е вариант. препоръчвам на всички ви да се разходите до австрия например. след войната бяха напълно разорени, я ги вижте сега. каквото човек сам си направи, никой не може да му го направи. мъчно ми е за човека кадафи (ако наистина...), но сам си е виновен.

да допълня - погледнете сърбите. и югославия беше една сбирщина от етноси, и там имаше войни, сърбите доста загуби понесоха (без да взимам страна), и те си навлякоха гнева на силните на деня, ние - най-близките им съседи ги предадохме два пъти, но......нещо да ги е дестабилизирало? не, нищо. силни са, добре са и като ги приемат в ес (ако междувременно не е насъпил краят на света ;-) ) ще ни издухат икономически и всякак.

ни "издухат" ако продължаваме с мутренско-контрабандно-шуробаджанашка икономика ... ако държавата ни създаде истински условия за развитие на реален бизнес и изгони всичкото криминал който ни е налазил навън или в панделата където му е мястото няма кой да стигне Българите ... Мит е че сме мързеливи или некадърни, такива са мутантите които ни мачкат и държат в зависимост вече 60 годинки и се плашат да загубят позициите си защото нищо друго не могат да вършат!

абе не те ли е срам да говориш че сме предали сърбите ??? Прочети Българската история и ми кажи тогава кой кого е предал и колко пъти.

Значи така, когато през целия XXв. сърбите заставаха на "правилната" страна, тази на морските сили Британия, САЩ, Франция и се възползваха максимално от резултатите за да ни ограбват всячески - териториално, национално и материално , това беше ОК и мъдра политика за защита на техните национални интереси... А когато България най-накрая в самия край на този XXв. също застана на тази правилна страна не за да ограбва или да иска нещо от Сърбия, а просто да защити и собствените си интереси силно накърнени от кашата която сърбите и Милошевич забъркаха в бивша Югославия (само генезиса на българската организирана престъпност от югоембаргото стига), това вече било предателство... Дооообре!

Хммм, как пък само страни с някакви природни богатства или с геостратегическо значение си навличат "гнева на големите"? Нещо намирисва тази работа с лошото управление. Нито в Саудитска арабия е по-добро (където има публични екзекуции), нито примерно в Йордания, но "големите" нещо не отиват да ги демократизират. Както и такива страни като Сомалия и Нигерия.. Нещо много тенденциозно има в подбора на "лошо управляваните" страни.

саудитска арабия има петрол, кувейт и норвегия - също. те проблеми имат ли? нямат. защо нямат? защото са вътрешно стабилни. не взимам ничия страна, но пак ще напиша ''такъв е животът''. всеки си има глава на раменете - ами да я използва в полза на страната си.

Да не би Либия при Кадафи да е била разорена ? Тъкмо напротив.

Почнаха се!Сега ще има взривове,убийства,гражданска война..."Племето на Кадафи"...само как звучи!Връщане към племенната война!Успех!

Радвам се за Либия! Надявам се по-бързо нещата да се развият в добра посока и да започне да се развива цивилизовано, демократично и свободно!

Радваш се, че няколко хиляди либиеца ще загинат до края на тази година от подобни взривове? Изрод.

Точно това не ме радва, радва ме фактът, че промяната към по-добро започна, няма връщане. Това, че ще има размирни години и още жертви за съжаление е така, но след време нещата ще се нормализират и ще има подем.

А аз пък се радвам за САЩ. Целия петрол на Либия сега е вече американски. Честито!

Ха, ха, ха ! Иронията е ясна. Ще видят един демонократичен . Край на социалните благини.

Много народи живеят умствено още във феодализма. Това е факт. Да ги чака ли светът?

Ми дай да ги изтребим, защо са ни ядат хленчат искат от благата на демократите пък на всичко от горе претежават и много нефт и газ.Освен това света има вече опит с изтребването питай индианците ( и североамериканските и южноамериканските).По тази логика се моли да няма поразвити извънземни цивилизации ( в което аз вярвам) и да не се срещнем в близките 200години с тях.

Ами няма да го искат от племето му и това не е случайно. Преди няколко години, след разкриването на поредния заговор срещу него, в който участваха и хора от това племе, Кадафи заповяда на бащите и братята на заговорниците лично да ги разстрелят публично - за да "измият" позора на семействата си...

? Те от племето ГО ИСКАТ, но не им го дават. А да се излагат труповете на вече убити врагове на мегдана са го правили едни 'високоцивилизовани' хора, ама от по-миналия век. Там ги върна 'демокрацията'.

Ама каква демокрация, бе човек? Един сатрап е свален и убит от ислямисти, които сега ще правят държава на Шарията! И не се разбрали с племето! Ха-ха - демокрация?! На маймуна - мерцедес!

от племето го искаха, ако съм чел всички новини правилно. но не им го дадоха, а това е доста голяма гавра за хора от тази религия, при която дори на май-мръсния престъпник се дава право да си прочете молитвата и погребение от близките преди да се е мръкнало.

Ирак епизод 3

Жалки мародери

Не че нещо, ама нямаше ли разследване да има, независима аутопсия, нещо ...?!?

Ще бъде както в Ирак. Война на племената, продажба на американско, европейско и руско оръжие, отстранаяване на хора, които искат да променят нещата, марионетно правителство, което слушка. Няма нищо ново под Светилото.

Защо ли съм убеден, ЧЕ СКОРО ЩЕ ИМА НЕЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО! Виж, ДАЛИ ще ни хареса, НЕ ЗНАМ!

На мен ще ми хареса.

Започнаха се взривовете, както стана в Ирак. Ся либийците ще играят на тото дали ще се приберат живи ако отидат до магазина, или ще се взриви някоя кола и ще ги отнесе. Ся чакаме да зачестят взривовете пред/в местата за набиране на полицаи и войници.

Скоро в Либия ще разберат какво е демокрация...Като в Афганистан и Ирак !

МНОГО СКОРО ги чака същата участ! И НЕ САМО ТЯХ!