Затваряме небето над Северна България

От 00.00 часа на 18 април местно време спира обслужването на пространството, определено за въздушен трафик, северно от Стара планина, което включва летищата Варна и Горна Оряховица.

Обратно в новината

Коментари - Затваряме небето над Северна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БТВ новините съобщиха, че облака от вулкана е стигнал до Румъния и ще подмине България. Останах с впечатление, че тази пепел има избирателна способност и ориентир в пространството. Как така ще подмине нашата територия? В смисъл ще я заобиколи ли ?))))

Ще заобколи от горната страна. Отдолу няма прокопан тунел.

Къде е сега руската авиация да бомбардира този облак със сребърен нитрат и да го разкара малко, както правят всяка година над небето на Москва на 9 май?! Що не се погрижат за цяла Европа, да му се не види макар, ще ми провалят хубавата командировка, дето толкова я чакам, а може да стане само с два полета, ама през цяла Европа ...

как къде?обслужва си нейните(на Русия) интереси!например Медведев се качи на опасния си самолет и отхвърча до Полша...

Още един месец вулканична активност и вместо глобално затопляне ни очаква през летния сезон първата вулканична зима. Честито.

предполагам че днеска цяла европа се моли! добре е всички да запалим по една свещ и да се помолим на бога! само тои може да спре тая страшна сила!!! дано ни чуе!!! ако не, последствията стават по-трагични!

Как не го е срам тоя вулкан да изхвърли толкоз C02 в атмосферата. Толкоз хора се мъчат да не си намалят C02 следата, а този мръсен вулкан има наглоста да опропасти труда на толкова хора за поне 10 години ... СРАМ и Позор. Сега растенията милите ще се мъчат горките да го дишат този гаден смъртоносен газ ...

Между другото, някои отговорни лица отново се изказват оптимистично - че пепелта не била опасна за хората(справка подобни изказвания май 1986). Добре е да им се припомни че една от причините за голямото измиране на животни в историята на земята е вулканична пепел съставена от стъкловидни микрокристали. Както в случая с този вулкан... Така че ако забележите странни събития от небето, най-добре да не излизате на открито.

Жалко, че няма кой да те послуша! Явно някой има интерес от този вулкан.

blabla

Oт какво произлиза вулканат да изригне? има ли вразка с човешката деиност? Aко има, тогава ние, хората, "режеме клона на които седиме," нали?

От такова правителство какво да очакваш? Пак са виновни комунистите!

Да се бомбардира спешно кратера на вулкана за да се разпръсне леда и водата, която при изпарението си отнася заедно с парата и частици пепел.

Да се бомбардира спешно кратера на вулкана за да се разпръсне леда и водата, която при изпарението си отнася заедно с парата и частици пепел.

Прав си ! Веднага трябва да се детонират 4 - 5 атомни бомби над кратера . Така няма да ни ебе вече за пепелта .

Природата пак ни напомни, че срещу нея не може никой нищо да направи, а ни сме едни мравки.

Крайно време е да се въведе "CO2-Вулканен данък", а Исландия да заплати обезщетение за дето замърсява въздуха над Евро-Зоната ! Ха сега да видим,де! Няма само нас пушачите и автомобилистите да ни наказват, че сме осмърдявали Екологията!!!

Пълна некомпетентност,безотговорност и бездушие на нашите учени.Няма облак,но ще премине през България.Напомня ми на Чернобил...

Говорят ми, разни политици и учени, за СО2 проблем... карат ме да си изгасям компютъра след работа ... по- малко харчене на ток, значело по-малко СО2 във въздуха .... Е, през последната година бях в много страни и винаги виждам едно и също - когато е студено, в 6.00, вашият съсед, който тръгва на работа в 6.30 сутринта, излиза, запалва мотора на колата си, за да я "подгре" понеже е студено ... и така двигателят работи 30 мин на "празен ход" ... Е, така е в Германия, Франця, Българя, Полша, Великобритания ... и т.н.... В задачата се пита - кой произвежда повече СО2 - човека, който държи 30 минути колата си на "празен ход" или този ,който не си е загасил компютъра (който, в неактивен режим, гори по-малко ток от крушка за осветление)... Защо пиша, тук в тази новина, за всичко това , сварзано със СО2... ами просто е: повече СО2 - повече топене на ледници на полюсите, повече топене на ледници - повече вода в океаните, повече вода в океаните - по-голямо водно налягане в скалите (по-малко еффективно напрежение, за специaлистите), по-малко еффективно напрежение - по-лесно разместване в земната кора, по- лесно разместване - повече земетресения, повече земетресенния - повече и по-бързо преразпределение на напреженията в земната кора .... което означава и събуждането на "заспали" вулкани .. това е , защо се чудите .... Ако искате кажете ми , че не съм прав, но ми кажете и къде ... защото иначе с "голи" твърдения е много лесно ....

Интересно щеше да е, ако го беше обяснил, като за неспециалисти. Така мога само подозирам, че си написал нещо важно интересно и вярно, без да разбера какво всъщност то ;)

Кой летял, летял...