Втора жена e нахапана от куче за ден, ще си търси правата

От общината в Дупница заявиха, че не са открили животното, но често граждани не дават бездомните четириноги да бъдат прибирани в приют

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кучетата са домашни животни. Да,те и вълци да гледаме....по сокаците?

Longines

ама как така ще си търси правата?!?тя е длъжна да дава на милите кученца да я хапят,щото иначе "кучкарите" ще я разкъсат!

Има един закон в Щатите, ако животно е агресивно към хора задължително се приспива. Мисля, че в случая трябва да се приложи.

Кучешка държава,това е!Навсякъде е така,кучета бездомни на път и под път.Пълна безотговорност!Строят се магистрали!!!Но проблемът с бездомните кучета е заритан под килима!

Кога ще разберете, че безстопанствени кучета няма или ако има да са 5-10% от всички. Това са кучета, които се отглеждат от хора навън. Храниш ли редовно едно куче това не е милосърдие и кучето вече не е безпризорно. 20 години борба с бездомните кучета е време да спре. Проблем с кучетата няма. Усилията трябва да се насочат към хората. Решили си проблемът с кучкарите, проблем с кучетата няма да има.

Много кофти, но сигурно го е раздразнила с нещо. Дано не го открият миличкото! На страната на животните съм Винаги!!!!!

И мен ме е нападало куче, но се оттървах без поражения. Е, за сметка на това преди година ме нападнаха 2 улични котки, от клон на ниско дърво. Оказа се, че се събират на глутница заради бабичките, които им сипват помии по улицата. Само жалби към районната община оправя ДОНЯКЪДЕ нещата. Глобиха вещиците и спряха с тази дейност. Не си ги взимат вкъщи, а ги разможават по улиците. Проблема идва от хората основно!

Отвратително! И ние имахме една такава пенсионерка, та стигнахме до физическа саморазправа. Всичко бешр в бълхи около входа, та нахапаха и мене и детето. Два шамара оправиха нещата. Сега ходи да прави мизерии на друг вход. Няма оправия!

откровено си луда. Намери си мъж, може и да помогне.

И на мен ми се е случвало ! И се разминах с дупка на панталона ! Интересно кого ще съди ?! Кучето ли ?!

Много необятна тема. Не желая да коментирам, но... Ще помоля някой господа по-горе да се въздържат да квалифицират маси хора като кучкари, че не искам да ме изнервяте от сутринта с гънките си, които се броят на пръстите на едната ръка на ножар човек. Надявам се схващате намека, ако ли не, проблема си е ваш.

"Вчера 77-годишна жена пък беше наказана от домашно куче .......????" За какво нарушение я наказва? Абе мислете като пишете. Дано намерят кучето и го ликвидират, защото утре ще нападне и някое дете.

Има решение килограм кренвирши, бутилка антифриз и готово.Е има и по хард методи,но може някое дете да пострада.На любители на помияри който ще вдигнат врява до бога. ДА ГО ДУХАТ.

И за хората трябва да е валидно, само така ще изкореним агресията!

В наредбите е описано кой е отговорен за обгрижването на бездомните животни. Предполагам на общинско ниво може да ги зачекне за обезщетение и ще е права жената. Лошото в случая е, че ние ще плащаме за бездействието и безхаберието на дуржавни/общински служители.

За един месец се чипират всички домашни кучета доброволно. После се почва проверки и всяко ез чип го получава а собственикът ива глобяван. Безпризорните кучета за осиновяване. И всички продавачи на кучета под контрол. И от време на време проверки и глоби и тетака

WTF? Какво значи "не са открили животното", "граждани не дават животните да бъдат прибирани в приют"?! Има ли закон, има ли институции?! Ми гражданите не дават и да ги глобява КАТ, например, не ли?! И защо изобщо животните се разхождат на свобода сред хората?!

които мрази куче циганин да я опрВи

Де що има зелена площ в квартала, всичко е осрано от кучета. Ама не от бездомните, а от тези, дето ги разхождат сутрин и вечер на каишка.

които мрази куче циганин да я оправи

тъпа муцуна нека я хапят

кучетата надушват гаднярите

то от наркомани и цигани да ни защити държавата

Еми за това ще ги тровят и ще ги колят. Заради малоумни кучкари, като искаш куче ГЛЕДАЙ СИ ГО У ВАС чисти му лайната, грижи се за него. А бай Ганьо от село събрал глутница пред блока и им хвърля кокалчета, кефи се като нападат деца. Един ден си минавам и някакъв помияр ми скача в гръб ухапа ме по крака, такъв шут му теглих че му отвинтих муцуната, веднага се показа на терасата една мърла да ме заплашва с полиция. Трябваше и нейната челюст да строша.

А от курваци като тебе кой ще ни защити?

Трябва да хванат кучето и да докажат , че от общината не са се погрижили за него ;)

усещат кои хора не ги харесват и затова ги нападат, някои кучета четат и мислите на човек!

На хората все някой друг им е виновен, били осрали всичко еди за какво си били виновни кучета, а кой си изхвърля боклуците през балкона и където му скимне, пак кучета ли го правят?!

Който обича кучета и котки МРАЗИ ХОРАТА.

Бездомните кучета може да станат агресивни, когато им се дава храна редовно. Резултатът е, че кучето възприема мястото на хранене като своя територия и започва да я охранява. Съответно всеки случайно преминаващ човек за не го се явява агресор. Ако някой иска да храни куче, да си го вземе вкъщи. Да, може да хвърлиш подходяща храна на някое жално животинче веднъж. Но да изхранваш кучета под терасата е безобразие и психично отклонение.

Мен ме ухапа човек , кво се оплаквате ?

Значи търчат да търсят едно куче, а НЕ ВЗЕМАТ ДА СЕ РАЗТЪРЧАТ И ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА КАКТО Е ПО ЗАКОН. ДА ОПИШАТ ВСИЧКИ ДОМАШНИ КУЧЕТА, ДА ПРАВЯТ ПРОВЕРКИ И ГЛОБИНА НА ВСИЧКИТЕ СЕЛЯНДУРИ ДЕТО НЕ СА СИ ЧИПИРАЛИ КУЧЕТАТА. ДА СПРАТ ПОСТОЯННОТО ИЗХВЪРЛЯНЕ НА НЕЖЕЛАНО ПОТОМСТВО ОТ ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА И ВЪЗРАСТНИ КУЧЕТА, ВЕЧЕ НЕЖЕЛАНИ ОТ СЪЩИТЕ СЕЛЯНДУРИ. НЯМА СИЛА ЯВНО, КОЯТО ДА НАКАРА БЪЛГАРСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА. Значи всеки ден се изхвърлят стотици кучета по улиците на България, после същите дето са ги изхвърлили яко врещят ,че било пълно с кучета. И все казват: Ама то в чужбина как няма кучета? Няма, защото закона е стрг и се СПАЗВА. Яки глоби и наказания. Ама тук масово хората са прости и злобни, без достачъно умствен капацитет за да вникнат в проблема. Знаят само варварски решения. И не искат по никакъв начин да се променят. И няма как това да се случи. Тук Ганьо крещи на детето си : НЕ ПИПАЙ ТОЯ ГНУСЕН ПОМИЯР, ЩЕ ТЕ ЗАРАЗИ, ЩЕ ТЕ УХАПЕ, РИХНИ ГО, ЗАМЕРИ ГО С КАМЪК, МАЙКА МУ ДЕБА" ТОВА Е ГАНЬО И НЕГОВИЯ НАСЛЕДНИК, НЯМА КАК НЕЩАТА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ. ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ Е ПРОКЪЛНАТА.

Най-добре е да умират от глад под балконите, другото си е патология!

А нима по-голямата част от хората не заслужават омраза?

Това беше саркастичен коментар! Явно не са ме разбрали

Помияр

Няма да умират от глад под балконите. Те са там защото им се дава храна. Като няма храна ще постоят два-три дни и ще тръгнат да търсят храна другаде. От глад няма да умрат., но няма и да си пазят територия, ако храната всеки път е на различно място.

Всички кучета и други животни, които се разхождат по улиците на подивялата от бедност и тъпотия Територия, трябва да бъдат събрани в центрове, и след като никой не ги потърси, да бъдат евтаназирани по най-бързия и безболезнен начин. Това са градове и села, населени с хора - не е джунгла, хората да се разхождат и да внимават да не ги нападне животно - било то диво, или питомно. И съответно, при нападение - могат и трябва да бъдат унищожавани веднага и на място. Това само в Територията го има - някакви зверове ходят по улиците и лаят и хапят народа, абсурдно е.

Икономисте, е според вас тези кучета от Марс ли са и марсианците ли трябва да ги хранят? Те са живи същества и трябва да се хранят, това че вас ви дразни , е ваш проблем.

Обажда се един от перник на Милен и се оплаква че имало много бездомни кучета..и Милен му казва - еми кастрирайте ги бе! И перничанина му вика - абе Милене они не ни е6ат, они ни апат!!

щото си животно, разбираемо е.

Много е важно зимата да им се сипва антифриз в купичките за да не замръзват.

По хуманно е с ловните дружинки да минат

Трябва доста по високи критерии за собствениците на кучета за да стане скъпо удоволствие! И задължителна гражданска отговорност ако ихапят някой да плаща застраховател!

„Направихме обход и сутринта, и през деня, но това куче не сме го открили“. ЗАщото то е отишло при братя Галеви.

И каде те заапа, а. Нещо не си много недоволен.

Колкото и да крещиш, няма да стане вярно.

Затова сме само " ТЕРИТОРИЯ", а не цивилзована държава. Електората е скапан!

Ама какви хора бе?! В по-голямата си част са жалка сган. Значи всеки ден простаците да си изхвърлят кучетата и после да се ефтаназират ,за вас това е решение на роблема, А не ЗАДЪЛЖИТЕЛНА МАСОВЯ КЯСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ кучета, а който развъжда високи такси да плаща. Явно не осъзнавате ,колко сте прости и оскотели.

Стига с тая мухлясала плоча, изтърка се отдавна.