Коментари - Всяка година: 50 хиляди българи попадат в капана на трафиканти на хора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искрено съчувствам, но нека помоля момичетата да не се доверяват толкова лесно. Особено пък на роми. Абе, малко акъл и сила на характера се иска! 50 000 наивнички на година не са ли твърде много за малко население като нашето. Просвещавайте се, момичета, четете не само клюки и не мислете само за гримове и парцали. ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ !!!!!!!!!Разчитайте повече на себе си, вместо да се ловите на сладки обещания от Сульо и Пульо.

Не мога да разбера защо не публикувате всички налични контакти на тези насилници. Вероятността да бъдат осъдени е малко, но много по вероятно е да се намери някой смел българин да ги закопае по-бързата процедура

Да заминат на гурбет, като проститутки, 50000 циганки е съвсем нормално. Мангасарите се плодят като зайци.

БЛИЦ черпи инфо от статистики на многомилионни държави. Не сте наясно какво представлява множество от 50000 души, явно. Извинете се и махнете последната нула - може би ще се намери някой да ви повярва. ако намалите с още една нула, вероятно ще се приближите да действителността.

О, то не ми било БЛИЦ, най ми било ДИР. Е, това е положението с нашенските сайтове - невежество!

50 000 всяка година! Това не може да е вярно! 2018 година са се родили 48 000 деца, от тях средно 50% да са момичета, са под 25 000 родени момичета. Това означава, че всички те и още толкова ще станат след 10-15 години жертва на трафика! Това няма как да е истина, дори и математически да правя логическа мисловна грешка, защото много от тях остават по 1-6 години в бранша. Те какво, връщат ги, пак ги изкарват и жертвите мълчат и не казват копче на хората, които срещат в "професията" си?! Аз ако съм ще одера очите на първия "клиент", който ми доставят, до там , че да му се наложи да ходи на лекар и до полицията, за да обяснява, как се е случило това!

За сички маШленца, които искът да се изокат по българката. Ноо от вас имат и дъщери. Ако това се случи на дъщеря ви, на сестра ви, на племенница, на внуче - и пак тека ли ше говорите, защо сте се овалчили толко, не се ли сещате, че една сама жена без избор може да бъде насилена много лесно? Пак плуйте по момичетата, все до тех опирате, плуйте, а после сеоплаквайте, че не ви щът! Коя може да поиска свадливец, неврастеник, параноик, и женомразец? Колко требе да е тъпа? И аз от вас избегъх, и добре че избегух, та сега ми е доПре.

Да, избягала си....и вече си Маман.

Ако са по 50000 на година, значи за 30 години преход излиза, че от седем милионна България имаме милион и половина сутеньори и милион и половина проститутки..... ,дето са жертва. Ако прибавим и два пъти повече дето са по желание такива значи още три милиона и нещо сметката не ми излиза за мен...

Излиза. Не е необходимо само нови да влизат. а й доста излизат. Това не е е занаят за цел живот. Влизаш, изстискват те, максимум 2-3-5 години, некои героини може и 10 години, но нема как един ден спираш, защото си развалина, буквално. А и след 30-така, сутеньорите самите те не те искат. Ако момичето продължи, единствената й опция е да стане маман, тоест и тя самата сутеньорка. Значи, влизат млади, дърпат шалтера и правът пари за едно 5-максимум 10 години, и излизат, и идват новите. Затова не ти излизат цифрите, защот оги сметаш статично, а не диманично, занаята си има динамика.

Какво значение има динамично или статично??? В България има грубо един милион жени на възраст от 15 до 40 години - справка НСИ. 50000 от един милион е една на всеки 20. Нали се сещаш, че няма как една на всеки 20 жени да е жертва на трафик? Всъщност няма как и една на всеки 20 да е дори доброволно в бранша - все пак далеч не всяка жена е достатъчно привлекателна за да събуди интереса на мъжете.

Ти си ноо наивен. Иди на Околвростното и разгледай циганите - дали не са Холиууд хубавици, ама има кой да ги ебе. С това кокошо мислене, дотам сте я докарале. Не излиала сметката, хаха. На тебе може да не ти излиза, сутеньорите знает повеке за цифрите и за печалбите. С какво се прави мафията на проституцията, не с твоите изчиссления, а с огромно число проститутки. Секи път като отритнете некоя жена, секи път я пращъте в ръцете на суеньорите, те немъ да я отритнът. Като не намерите и не искате да намерите диалог с женската полвина, тека ви се падъ. А това са точно вашите жени, дъщери, племенници, внучки, и прочие родственици. Продължавайте да се правите на мъШленца, и да дигате гордо чело на сека жена, и да мислите, че ви е длъжна. Сутеьора знае.

да бе нее занаят познавам 2 баби по на 78 г- като си махната ченетата още могат да бележат точки...

Като се замисля, ако това е всяка година, ами той целия набор от момичета е 50 000 .....Сиреч всички момичета от българия днес попадат в трафика на хора ... Това е забележително откритие на автора.

Ами какъв е избора на момиче от малък град, ако не си намети съпруг. Пък и не щете да се жените, та хептен не стаа. Те тека ги подлъгват - ше се оженим, ше имаш деца, семейство...и след 10 дена, и изнасилена от циганите и продадена, а ти лапъш бахура, щото не искъш да се жениш. И двата пола лапът нахура - жените са тормозени и изнасилвани, а мъШленцата си бият чекии дОма и мечтает за хубаво и свесно момиче. Е нема как да стане.

Тъй и като я лъже тя не го ли пита от какво ще живеят? Човекът на работа не ходи, със средства очевидно разполага - явно нещо не му е чиста работата. На нея обаче това й се струва нормално и тя се впуска във връзка с него?

Гого, аз тебе те уважавам, че си набожен и си в правата вера. Но ти не се ли питаш, колко требе да е отчаена една жена, че да тръгне по тоя път? Не виждаш ли целия натиск върху жените, ем да пеелът, ем да са съпруги, ем деца да гледът ,ем сметки да плащът - а какъв е натиска върху мъШа? една заплата да донесе в къщи, и да се отегне на дивана. На жените им писна, колко една жена требе да ека? требе ли да се ебе с о секи отворко, и да доказва недоказуемото? Ако отворкото иска семейство, той уста нема ли да си го каже? знаеш ли колко жени са размотавани с десетилетия от отворкоФци, ебани, и наритани после, като непотребни? Да бъдеме тони, казвъм аз - и едните страдът и другите, но си има и защо. Не може саму да обвиневъщ другите без да виждъш себе си и собствените си постъпки. Искате да ебете, нищо лошо, а после, тая жена какво да прави, ако се съгласи все пак от от'аение? И тека, 1-2-3-4-10, и тя какво, на трийсе и нещо, и ....пада й пердето, и ...тръгва през простото, щото е колко е да стане на пейсе и да е още сама. Ми не може тека. И двете страни са лоши. Едните лоши е искали семейство, Другите не ислае, ами искале да ебът. И ето, не станало семейство, а кой е виновен? Смейство се прави от двама. Не може само единия. Колкото и да го мъиш, ако легнеш на една кълка и екаш на полвинката саму, .....то е въпрос на време да й прицъка.

УЖАСЯВАЩА ИНФОРМАЦИЯ! ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЖИВЕЕМ ИЗВЪН ВРЕМЕТО, В НЯКАКВО МЯСТО ПРОКЛЕТО ЗАВИНАГИ! ДОКОГА ЩЕ СЕ ТЪРПИ ВСИЧКО ТОВА? КЪДЕ СА МИНИСТЕРСТВА, ПОЛИЦИЯ, И ХИЛЯДИТЕ ЧИНОВНИЦИ НА КОИТО СЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИ?! МОЖЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ПО 50 ХИЛЯДИ ГРАЖДАНИ НА СТРАНАТА И ЕЖЕГОДНО ДА БЪДАТ ПРЕВРЪЩАНИ В РОБИ И ЗАЩО??

Че в цяла Европа бардаците са пълни с българки. Достойни жени...

Добре бе с кой акъл се мъкнете с турци араби и ЦИГАНИ БЕ?

Какво очакваш от една българка ?

А де ... имах съседка, която се влачеше с такъв. 3-4 години ходеше до тях по късна доба за едното е..е, после дори не я оставяше да спи у тях, а я пращаше да си ходи - с такси, пеша, както си иска иска ... Веднъж не я е завел някъде, обяснявал ѝ, че поради незнайни причини трябва да крият връзката ... а тя, глупачката, се надяваше на сватба. По едно време разбра, че не е само тя по същата схема и се разделиха ... после пак се събраха и тя пак разбра, че не е само тя ... накрая си хвана друг, и при него беше "на повикване", след него май попадна на свястно момче ... загубих ѝ дирите отдавна. Ама защо беше онова нещо с първия, така и не разбрах ... женски мозък, трудно му е да разсъждава логично. Тя поне имаше късмет - този не беше трафикант, а най-обикновен използвач.

Начи ти имаше съседка. Ти не се нареи при нея, друг не се нареди при нея, жената е решила, че и свършва фертилитета и идва менопаузата, и е тръгнала да си оправя живота. Сега, като искаш мъЖ, а мъЖ нема, кой ше фанеш? който е наблизо и те иска. Ми сами се разкривате, че сте ебачи за едното ебане, не искате брак, отговорности, деца, и тя ви е теглила майната и е тръгнала с циганин, защото циганите искът. Арабите искът. Вие като не щете брак и семейство, на нея какво й остава бе!

Бъркаш се много сериозно. Съседката беше на 23-28 през този период, сега трябва да е на 30-31, менопаузата е далече, за фертилитета нямам информация. Просто си е глуповато и наивно момиче. Аз пък съм на 40, с жена и деца, не съм фен на страничните забавления, особено пък такива, които може да се разчуят или да ми провалят живота - на съседки и колежки не бих посегнал в никакъв случай. Ако все пак някой ден ми се прииска нещо различно - ще си купя надуваема жена, че онези крайпътните не се знае какво ще ми докарат. Пък и нали са жертви на трафик ...

Ми защото нема българи бе! Нека се появи свестен българин, опашка ше му се нареди бе! Ми нема ви, не щете да се жените, страх ви е от сватба, деца, работа, отговорности! Сега жените ли са ти виновни, че ти не искаш деца и семейство? Семейство се прави от двама бе! жената сама, как?

Мамини синчета, пуснаха даже статия за тях. Мъже няма в тая държава за това сме на тоя хал. Кой както иска да се оправдава.

"Различният произход не я притеснява" Жалко че са те спасили. Всички българки които ходят с цигани, араби, негри и прочее заслужават подобна съдба. Никаква милост за такива като теб !

Димек, на кучето не давъш, ама и ти не ядеш. Обръни поговорката. Като не искате българки, те пък си търсът други. Логично. Ас никогиш повеке нема да погледнем българин. да си ядът безполезните макар и исами да се клецът пред порното. Толко па ужас, да наебеш една жена и да се ожениш за нея, та да имаш и деца, и семейство. Ебаси ужаса, ебати страхлиФците. Голем ужас, да се ожениш.

Не бе що, това са чудесни неща, а не ужас. Ужасът е когато жената реши да се развежда.

Ми тя нема да реши да се развежда ако сичко ви е нареТ. Га яде кифтетата не ривА, а! Що спре дотука, ебаън, деца, семейство, безлатно готвене и чисто легло, и кога женат се сети, че нещо и треба , и клъц секирата, и айде после , тя реши да се разежда, а ти де бля? Брак и семейство се прави от двама. Не може саму единия да тегли, а другия да ползва безплатен ресторант и хотел.

Държавата го позволява и даже спомага!

"За да не попадат и други млади момичета в нейната ситуация, от 3 години в България работи първата Национална линия за борба с трафика на хора." И кой е номера на тая телефонна линия бе?! Бах ти безполезната статия!

Която има мозък да се сети, номерът не й трябва. Телефонът е за "след дъжд качулка"

Едно и също успокоение успокоение се повтаря всеки път, когато се спомене този проблем: тя била ромка. ОК. При ромите този проблем е сериозен. Но едно да ви е ясно - европейски пазар с ромки едва ли се печели. А те дори по филмите вече като говорят за елитни проститутки, най-често казват че са от БъГъ. В гугъл като потърсиш "България" водещите резултати са пак на същата тема. Който разбрал, разбрал. Който не разбрал - да си надига пърцуцата и после да търка бЕлетчета

Фера, позволи ми да се намеся. Уважавам загрижеността ти по принцип. Това е хубаво. Повече такивеа хора трябват. Само едно ми кажи, защо и двата тренда вървят строго положително и с еднакъв темп, нежели са един и същ тренд: а) тренда за увеличение на икономическата мощ в ръцете на жени; б) тренда за задълбочаване на проблема трафик на хора и прочее форми на модерно робство? През тези години, през които се възроди робството като модерен феномен се случиха някои неща: Жените станаха по-голям процент от РС от мъжете; жените получиха икономическа и политическа власт, а проблема с робството все така се задълбочаваше. Случайност??? Да се плюе по мъжете анблок е лесно. Но това дали решава проблема? Добре е да припомним, че формите на робство, за които става дума в материала са били силно минимизирани в близкото и малко по-далечно минало. Както казах, те са модерен феномен. Според мен, точно мъжете в едно общество са тия, които могат да пресекат робството в своята социална среда. Доколкото ги има и доколкото са наистина мъже....

Да могат мъжете да пресекат тази форма на робство, като спрат да ползват услугите на сутеньори! Където има тър има и пазар!

И за 30 години колко прави това? Заробихте цяла активна Б Г.

Гледай демографския тренд. Едната страна на монетата е свиването и обсебването на икономическия потенциал, другата е това дето го четеш по-горе

100% от отвлечените жени са за страни ПРИЕЛИ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ преди години!!!

Потенциална жертва на трафик не може да бъде всеки. Потенциална жертва на трафик може да бъде жена, която смята за нормално човекът, с когото тъкмо се е запознала да има средства без да работи някаква законна добре платена работа!

По-скоро жена израснала без пълноценна родителска грижа. Последното не включва само даване на храна и дрехи. А и възпитание, и обучение за живота. За жалост и сред родителите има много саксийни цветя. Или такива, които живеят за да обслужват пороците или мързела си.

Потернциалната жертва може да бъде всяко момиче без връзки с приличен вид, живеещо в икономически съсипано населено място. Защо мисля така ли? Ами вижте демографията на тези съсипани места. Нямат си никакви жени, камо ли ставащи за женене... Другото са алабализми, писани с цел самоуспокоение. Един вид - нас не ни касае, щото еди кво си.

вай, вай....правителството иска да оправдае масовото изнасяна на матряла извън техен контрол със "трафик на хора". Че даже и сърцераздирава? Днеска 50 утре 200 хиляди през терминал 2 . ай хаирлия да е.

Всичко живо живееше, ..... кръв примесена с много въпросителни .....!!!! хайде бе полицията хайде ме министрите, хайде бе бойко , ... "стани стани юнак балкански, от от лъвски сън се събуди, хайде огладней и започни да ловуваш престъпници, ... защо не се намира един свястен министър защо всички стават мекерета.

Юнака балакански е перманентно сипртосан или друсан, а в светлите периоди се подвизава в хъба или троши пари за хазарт....Може да се каже, че е женен за хъба или за тотото.

Ама нали терминал 2 беше спасението?

Понякога е спасение. Стига да не излезеш от там под контрола на някоя мрежа за зависимост. Но не е панацея. Трагичен избор е - отказ от всякаква закрила от страна на собствената ти държава. После - където те отвее вятъра.

Ромски а? Или цигански? Няма ромски произход. това е.

Другия път Зорница ще я притеснява "Различния произход"

Балъците вярват в приказката за златното руно!хахаха Тъпанарска работа!

" Заминават за по-голям град, за да заживеят заедно. По думите й в началото всичко е било наред. Постепенно в апартамента, който Зорница мисли за свой, пристигат и други." Е как ще идеш в някакъв град и някой ще ти даде апартамент. Апартаментите пари струват. За едно голо дупе апартамент не се дава. Всяко нещо се заработва по един или друг начин. Момето си е избрало начина, да беше станала шивачка, счетоводителка, учителка..., но това са все неща които са свързани с труд.

Проституцията е начин на мислене. Не ми оплаквайте проститутски мозъци.

Всеки трети месец Министър председателят ни уверява, че се справяме успешно с контрабандата. Защо не правим нищо с трафика на хора? За да не настъпил интересите на основните гласоподаватели или има друга причина?

Коментара трябва да бъде отличен! КРЕЩЯ! КОМЕНТАРА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТЛИЧЕН! К О М Е Н Т А Р А Т Р Я Б В А Д А Б Ъ Д Е О Т Л И Ч Е Н !!!!!! ИДИОТИ НИ УПРАВЛЯВАТ АЛЧНИ МРЪСНИ ПО ДУША, НЕНАСИТНИ ЗА ПАРИ, ЗА СЕКС, ЗА ВЛАСТ ДЖУНГЛА БЪЛГАРИЯ Е ДЖУНГЛА !!!!!

Може би има предвид,. че се справят усдпешно със всяка контрабанда, в която нямат дял???

"Всичко живо живееше. ============================ Ясно и Зорница е от ромско - катунарската общност.

Каквото посееш, това ще жънеш. Простотията и желанието за лесни пари водят до това. Така че стига сте ни занимавали с безидейници.

се става по рождение, всичко е ген

А защо никой не пише, че и бюрата по труда имат пръс в трафика – визирам пряко това в Благоевград!

Аз пък визирам това къде са българските мъже да пречупят гръбнака на такива мръсни, долни дейности? Или тези български мъже са станали сводници и чакат тези жени да ги издържат? Разгалатена територия сте станали, защото няма вече българска държава.

не ги съжалявам, даже хич не ми пука за тях, намерили са каквото са търсили

Простак, кютюк, тъпанар и тулуп си- само чакай и в твоето семейство да изпищите- я дъщеря, я снаха, я внучка.

курви няма, дебили също

Някой да е учуден? Вече 30 години хората живеят в мизерия, а им обещаваха че западът ще им донесе рай на земята. Нямаше нито едно правителство което да се е погрижило за доброто на хората, но техните- на политиците- децата не попадат в капани за трафиканти защото тати носи и мама меси. А ти народе овчи си готов да лъжеш, че ти е добре в съюза който бездетните творят.....няма държава, няма народ, но има хвалби на такива като днешните псевдополитици.

НПО:"Всяка година: 50 хиляди българи попадат в капана на трафиканти на хора." Българи попадали в капана на цигани, трафиканти. Като се знае, защо полицията спи и чака някой друг да свърши работата. Най лесно е да се влезе в циганската махала и всички, които не могат да докажат от къде са парите за луксозния им живот да попаднат в графата - незаконно придобито имущество. Всеки може да стане жертва, най-уязвими са младите жени и момичета". Не всеки може да стане жертва. Обикновено това са млади жени и момичета, възпитани от роднини и среда, че трябва да си намерят чичко-паричко (спонсор), да ги издържа. А после се оказва, че те са жертвите, които трябва да издържат "спонсора". И тук се намесват НПО-та, които срещу добро заплащане се опитват да измъкнат още пари от обществото. Вместо полицията да прибере и трафикантите и "жертвите"

Може и да не ви харесва, че 99% от проституиращите жени го правят по собствено желание и не искат да спират, но е вярно.

Ти анонимни господине, колко лесно даваш обяснение и оправдаваш гнусните, жалки и самоугаждащи си перверзници, които непрекъснато се ползват от тези клети, нещастни момичета, за да задоволяват ненаситната си жажда за нездрави удоволствия. И колко е лесно да кажеш, че цялата тази гнусна игра много, ама много се харесвала на жените!!! Докато мъжете хич и не помислят, че тези момичета са нечии дъщери, сестри или приятелки, все така ще е, докато свят светува .... Защото парите за оцеляване в 99 процента се държат от мъжете. И горките жени, трябва да правят какво ли не, за да им ги вземат ....

Чакай сега, никой не укорявам и никой не оправдавам. Просто съм обективен ;)

victor359@abv.bg

Фера, пусни си телевизора и само гледай - плеймейтки, миски и всякакви незнайни кухи лейки, очевадно занимаващи се с проституция. Това е модел за подражание - предлагаш тялото си и получаваш кинти. Оттам нататък кинтите зависят от външния вид и нивото. Всички искат да го изиграят като Джулия Робъртс в "Хубава жена". ама не става.

Просто трябва да се разграничи доброволната от принудителната дейност от този вид. За съжаление различните коментатори постоянно ги смесват по различни подбуди. За едните е 99% принудителна, за другите 99% доброволна... а това са 2 различни прокси феномена.

Изобщо не вярвам на тази бомбастична цифра !!! Да не става пак въпрос за онази конвенция?

50 000 годишно?! Не може да бъде - ГЕРБ пребори престъпността ;) ... Един ден - статия за малтретирани жени; На следващия - за малтретирани деца. А журанлистите вкупом ни малтретират душите ежедневно. ... Прав се оказа ББ в есемеса до герберите - "Няма мърдане. Ратифицирате Истанбулската конвенция."

Време за пропаганда ... Една седмица - измислена сърцераздирателна история как Той я бие и отнема децата Втора седмица - приказка как Тя се влюбва в него, а Той я принуждава да проституира. И така ще ги въртим през седмица докато свършат грантовете.

в случая обаче грантовете не биха дали пари за да се компрометира циганин, щото той е част от различните, които грантовете защитават.

Големи глупости ей. Аман бе, аман от НПО прототии!!! АМАН!!! Дирници, защо ми блокирано ИП?!? Цензура ли правите?!? Не съм псувал, не съм обиждал!! Блократе ме, само защото не ви харесват мненията ми?!? ТОВА Е ЦЕНЗУРА нали сте наясно!!

не ти е блокирано, следят те, коментарите те ти отиват на специално място, пази се !

от статията излиза че един трафикант се занимава с една жертва на трафик... от което следва че всяка година се появяват и 50 000 трафиканта, а правоохранителните органи у нас си нанкат през това време за този огромен човекооборот;)

Фотографинът снима, а не земе да помага?! Иначе ква е таа снимъка? Не мое само сейр да глеаш! Треба и да се намесиш, ако си чиляк. А па ако си говедо, карай си я как си знаеш - само на трапезата да муаш и после у кенефо!

Общ приятел ги запознал... Какъв приятел може да ти е човек, който има приятели цигани????

"Някъде там се изпарява и последната любов" - значи дори след юмруците още го е обичала. Не мога да ги разбера подобен тип жени. Няма да квалифицирам, защото рискувам да използвам доста грозни думи.

В текста ясно се долавя същността на ромския етнос - "трафиканта е от ромски произход - но мил". По подразбиране ромът е зъл, безскруполен и му е заложено в генофонда да малтретира и тормози българина. Моля не трийте коментара ми - не насаждам омраза, само констатирам. П.С. Ще се радвам ако съм сгрешил.

ами точно така е, заложено му е в генофонда да е паразит. Затова и в условия на демокрация злите му страни избуяват и стават неконтролируеми.

Защо, коя е причината тези хора да си търсят щастието в чужбина.? ние сме една шепа народ. Всичко се знае. колко от тези трафиканти на хора са арестувани, конфискуване на имотите и в затвора за поне 10 г.

Струва ми се, че отвличанията не представляват трафик на хора. Всяко действие, което представлява противно на волята на човека задържане е отвличане, а не трафик на хора. Трафик на хора има само с тяхното съгласие и то срещу заплащане. Ако някое момиче бъде заставено да проситиура това не е трафик на хора, а друго престъпление, което съчетава елементите на изнасилване. Явно самата власт и журналистите не осъзнават тежките последици от нетоната оценка на деянията, които съпътстват трафика на хора и затова не ги квалифицират точно.

Какви журналисти, тази статия е писана от някое НПО и "спусната" на подопечните медии. Днес, утре ще я прочетете в много оналайн идания закачени на хранилката.

Товя не ся трафиканти, а изроди по-лощи и от наглите. Но ги съдят като трахиканти на по 2 години. Предполагам и тук с чадър на политици.

извод: не вярвайте на различните, те са сган.