Всички зрелостници от пловдивско училище с двойки на матурата по БЕЛ

Няма ученик от Пловдив и областта, който да е постигнал максималния брой точки по български език и литература

Обратно в новината

Коментари - Всички зрелостници от пловдивско училище с двойки на матурата по БЕЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цигански град, милорд.

кючук париж..... преди да пишете дълги фермани с обобщения, обърнете внимание, къде е горкото училище и горките му учители. сред лилвите венци има някои отделни чавета, 1 на 1000, които могат да бъдат образовани, но не и в клас, пълен с лилави венци и често резултат от инцест. 18 абитуриента изкласили....леле. сигурно на бала ще бъдат с децата си... нямали интерес към българския език, явно им стига да мучат на цигански "език" и на турски. колкото са повече с всяка година, толкова по-нисък ще е средния бал, не че българчетата са се скъсали да учат, но при тия резултатът е под нулата, как да изкараш висок среден бал, ако половината са от тия...

Бъркаш Кючук Париж със Столипиново.

Успокоявай се, че е при "лилавите". Проблемът е на национално ниво. И ако тези "лилави" са имали поне 3 смислени часа, посветени на матурата, то поне половината от тях щяха да моинат с 3- 3.50. Все пак за тройка са нужни само 30%!

Вие не сте от цигански етнос.Вижте колко сте грамотен.Преди да оценявате другите,преценете своите възможности.

Единственият начин за справяне с ''циганския проблем'' е образоването на тези хора и придобиване на някаква квалификация за работа. Заемаш много неправилна позиция по въпроса.

В Кючук Париж не живеят цигани. Не се заблуждавайте и успокоявайте с това. Резултатите са на бг ученици.

ахаха ами какво се чудят, с тая чалга и западна пропаганда почти всички деца станаха пълни олигофрени и идиоти, и по-зле ще става май

Няма четящ художествена литература човек, който да е малограмотен. Научихте ли децата си да четат и това да им доставя удоволствие? Имате ли домашна библиотека, купувате ли книги, четете ли? Ако не, сърдете се на себе си, че децата ви не се справят с БЕЛ.

В училище ми беше трудно да се концентрирам, така и не научих пълен и кратък член, обаче на матурата по бел изкарах малко над 5,5. По простата причина че обичах да чета книги. Не разбирам що за човек трябва да си за да изкараш двойка точно по този предмет.

И аз обичам да чета. Само, че в училище искат да си прочел други книги.

с пълния член се решава много лесно: заместваш думата, за която се съмняваш, с той. Ако се получи смислено изречение, значи е нужен пълен член. Пример: Мъжът взе молива и излезе. Има две думи от мъжки род: мъж и молив. Проба за първата - той взе молива... Изречението има смисъл. Значи е нужен пълен член. Проба за втората - Мъжът взе той и излезе. Изречението звучи идиотски. Явно моливът трябва да бъде с непълен член. Елементарно, Уотсън.

Всички умни като Вижда Еднокнижник

Над 33 години чалганизация, циганизация и опростачване на един цял народ, и всичко това са видими резултати. Еееех колко е хубава "свободата и демокрацията" по Хамерикански в условията на див капитализъм...

Още шумерите са се оплаквали какво поколение расте и как ще пропадне света. 5000 години се върти едно и също. Пък света си го има. Вашите родители също са ви смятали за малки непрокопсаници без морал, а пък вие сте си знаели, че са дърти скучни библии.

Копирано от уикипедия: Bulgarian students were among the highest-scoring in the world in terms of reading in 2001, performing better than their Canadian and German counterparts; by 2006, scores in reading, math and science had dropped. By 2018, Programme for International Student Assessment studies found 47% of pupils in the 9th grade to be functionally illiterate

Чета тези ерудити и си мисля, че са с томче на Гьоте в ръка. Не те са в тъпо форумче. Но считат, че децата им са глупави. Дори да не си чел Вазов можеш да бадеш добър в компютърната графика.

Кога ли ще си признаем, че в нашата образователна система има нещо сбъркано и уродливо? Само един пример и оставям изводите за вас: Децата се изпращат на училище и като се приберат се започва ученето в къщи с родителите. След това се тръгва и по частни уроци. Понеже имам приятели в в Швеция - там децата са цял ден на училище - до обяд учат, следобяд пишат домашните с класния и накрая спорт за разтоварване. Родителите си ги взимат след работа и отиват на разходка, кино или концерт. Никакви частни уроци, никакви писания на домашни с родителите, защото те трябва да работят. Затова и училището е цял ден. Тука има два варианта: или учителите си карат през пръсти, или учебния материал не е качествено подбран.

Едно време изучавахме Вазов, Ботев, Смирненски, Вапцаров, Талев и световните класици. Сега учат Здравка Евтимова. Как да ме заинтересува литературата на подобни "творци", и аз не се сещам... Естествено, че и децата не се въодушевяват от подобни "шедьоври".

Едно време си е за едно време. И училището трябва да приеме че времето/децата се менят и да е гъвкаво в товя.

В градът на чАлгата е така. Това е субективно отражение на обективната реалност. Набийте си в манерките, че и така ще бъде "Народът ,прост.Животът, тежък,скучен " беше написал поетът. В този момент зрелостникът му отвърнал с две от култовите фрази: "бОли ме фара" или "аз съм над нещата", Ми,, Ко да каже друго .... Айде, наздраве !

Всичко започва от семейството и от личния пример! Откъде малките да придобият интерес към книгите и към знанията, след като родителите им не четат друго освен социалните мрежи? Когато кифлата вместо да чете на отрочето си, да му разказва приказки и да общува с него, му набута в ръцете таблет или телефон още на две годишна възраст, за да може тя да клюкарства на спокойствие с останалите кифли, не може да очаквате то да се научи да чете и да пише грамотно, а още по-малко пък да заобича книгите. Когато кифльокът, наричан баща на същото това отроче, виси по цяла вечер в нета и цъка игрички или рови в сураттефтеря за всякакви глупости, малкото злодейче попива като гъба и копира това поведение. Когато и кифлата и кифльокът задоволяват и най-малкия каприз на чавето и го "възпитават", че всичко може да получи наготово, без всякакви усилия, няма как да очаквате от него да стане отговорен и мотивиран ученик. Сами си ги възпитахте такива, не ревете сега!

Отглежддаме идиотчета,а след това се "чудим" от къде ни идва. Строти правила, без компромис, Нема, лабаво... Те , тва ейе

Бъдещ електорат на ПП ППодмяната

Когато образованието,стане незадължително и платено,тогава всичко ще си дойде на мястото.

Расте отчайващо тъпо поколение и ако има някой малко по-умен се изнася да учи и работи на Запад.Тук остават бъдещи бакшиши,охранители,разносвачи,сервитьори и продавачи.С претенции за големи заплати и мечти да съберат пари за тату,айфон,епилиране и анаболи.След 7 клас 80% са опитвали дрога и след 15г. сексът е нещо задължително за да не ти се подиграват съучениците.Ученето е последното и най-досадно нещо от тинейджърските години.И вината за всичко е най-вече в родителите и в цялото общество.Но всичко трова е нормално за една изчезваща корумпирана,чалгаджийска държава с 90%дебили,дето вчера един обясняваше по телевизията,че минавал на спуснат ЖП прелез,защото бързал за работа и пак вчера 13 годишен ученик на 2 бири карал колата на баща си.

Ако не вижда проблем в учителите тази "директорка", вероятно е доста сляпа. Учителите трябва да предизвикат интерес, така се работи. В момента всеки посредствен "инфлуенсър" знае малките трикчета с които се предизвиква интерес, а тези "учители" не умеят ?! Как така?!

Да, като си гладък мозък и мързелив,учителят ще ти налее ум и утре ще те приемат в Кембридж.

Когато се унищожат в една държава здравеопазването и образованието нищо друго след тях няма значение, тогава нещата тръгват надолу, толкова бързо, че процесът става необратим, България е толкова зле, че след 50 години просто ще изчезне.

"Великите сили" винаги това са искали. Сега им е паднало.

направете матура по попфолк и тогава ще получите отличен резултат

Не знае какво да каже - това е истинското ниво по БЕЛ - много по-малко за тия матури се ходи по школи и истината за държавното образование лъсва - немотивирани учители със остаряли методи на преподаване

Такива са целите, просто и необразовано общество от продукти с либерални "ценности"... ;-). ковид19 беще ослепително доказателство!

Сельо, а защо в другите европейски държави не са такива резултатите? Може би защото няма боклуци като тебе?

Явно не си бил в другите еврогейски държави,аз съм бил и положението е още по зле.

по-зле е , просто нямаш изформация. там си вземат готови кадри

ВАНЯ КАСТРЕВА ЩЕ АНАЛИЗИРА ДО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ

САЩ постигна своята цел.

САЩ ли ни пороби от 1944та до сега?

Не,САЩ ни пороби от 1989 г до сега умнико.Това е резултат от евроатлантическите "ценности"които ОПГ ЕС и американските окупатори ни налагат.Преди 1989 г България процъфтяваше с огромна боеспособна армия,над 9 млн. население,отлична икономика,здравеопазване и образование.Сега имаш гнилоч поколение,райски газ,еднополови бракове,Емил тротинетката,циганска престъпност,бедност,най висока смъртност и емиграция и масово оглупяване на населението.Почети малко факти и статистика и излез от амеиканската пропаганда.Ако ли не си хващай пътя натам.Няма да липсваш на никого.

От 1944 г никоя държава не е държала войски в България, нито е имала безплатни военни бази !!! Да имало е съвместни военни учения, но България не е била окупирана както сега. Граф Игнатиево, Шабла, Безмер, Ново село,..... И американските миризливи партенки не подлежат на съд в България ако ти изчукат сестрата !

и да се преподава, материал независимо какъв, непрочетен два, три или четири пъти след три дни няма значение дали е преподаван! Не плюйте по даскалите. Те не могат да се грижат да децата ви извън училището. Това е истината.

Правилно ! Преди да съдите учителите помислете каква роля играе СЕМЕЙСТВОТО. Тази ценност СЕМЕЙСТВОТО е тотално занемарена . Може би умишлено ? От едни деца не знаещи бащите и майките си, зомбирани андроидчета, какво очаквате.

Нищо. Ще започнат работа в някой кол център с английски и ще казват "хай сър" на господарите по 100 пъти на ден. Явно това е определното бъдеще на нацията ни от задокеанските окупатори...

I az znam takiva izrazni sredstva - Hi sir, HiMars, Hi-van (v prevod Haivan). Ot "kol-centara" gi u4im. Urok Nr. 1 s malko domashno za takiva hi-vani kato teb - pishe se call-center ili call-centre? Ha sega de?

Човече, вземи си легни вече и стига дразни с тая шльокавица. Видяхме, интелигент си, така че няма какво да доказваш.

Nai-posle edin da prozre istinata. Priznavam si - poniakoga naistina si pravia experimenti da vi slizam na nivoto. Ama barzo mi omrazva. Zatova sega vi ostaviam da si legnete, dobri hora, 4e utre rabota vi 4aka. Leka ve4er na vsi4ki malki, golemi i po-golemi..........! (Fill in the gap with a suitable word) Gn8!

Ирония, баце, че не сме на едно ниво тук вече спор няма.

Трагикомично е положението. Академици и всякакви фантастични герои получили титли и образование от НПО фондации и най-вече Отворено общество, съсипват образованието от 30г. Чалга поколението в момента са в ролята на учители и родители. Резултатът го виждате всички - никакъв контрол и интерес от родителите, никаква мотивация от учителите, нищожни изисквания към учениците по 'модерната' образователна програма. Е произвеждаме био материал както ни бе предписано от новите братя.

Това е ефектът на комунизма

Грешка брат! Това е от Демокрацията! През комунизма беше друго.

Олигофрените, пишещи на шльокавица, пишете на български, ве, макя ви проста! Сигурно в статията става дума за вашите чавета! Каквито родителите, такива и копелетата им.

Mnooo puftish, baino. Mnooo zloba. Shto taka? Na zdravei-zdrasti i hop, dai da napsuvame 4oveka. Kultura i vazpitanie si li4at otdale4e. Leka ve4er ti jelaia!

Демокрация в пъпната си красота...... Болшевиките от миналия режим така ликвидираха хора с други мнения...

На Денков - соросоида питомците. Новите евроатлантически отпадъци; функционално неграмотен обслужващ персонал от наркомани и проститутки.

а продукта на соц-образованието остана да работи в България, изобщо не замина в чужбина и държавата цъфтеше.....

Са получили двойки всичките ученици, това означава некадърни учители. Синът ми имаше такава некадърна учителка по английски и нищо не беше научил от нея, само знаеше колко и какви любовници е имала, тъй като тя само за това говореше в час. Наложи се сам да изучава английският и го научи в къщи.

На калпавият Хей нали знаеш какво му пречи?

Ами явно системата не работи, и трябва да се търсят проблемите там, а не в учениците, в 21 век сме, това, което е работело преди 20 години е вече отживелица

Sistemata e stara, tromava i palna s gluposti. Triabvat moderni podhodi i moderni proizvedenia s vrazka sas segashnata deistvitelnost. Ina4e gubish mladite kato motivacia i interes.

2023-06-10 00:31:14 коментатор (нерегистриран) ти откъде знаеш на какво ги изпитват днешните ученици? Освен това - да не би да ме предизвикваш да ти доказвам, че изпитването на дъска да доказваш някакви математически теореми е помогнало на някой от "тогавашните" ученици да са по-умни? ------------- МОЖЕШ "ДА ДОКАЖЕШ" ТЕОРЕМАТА (А ТОВА СТЪПВА НА ПРЕДИШНИ ЗНАНИЯ), ТО БЕЗ ПРОБЛЕМИ ЩЕ РЕШИШ И ЗАДАЧА, ОТ СЪОТВЕТНИЯТ РАЗДЕЛ, ЗАЩОТО ВЕЧЕ СИ "РАЗВИЛ" ТОЗИ ТИП МИСЛЕНЕ... СЕГАШНИТЕ ОВЦЕ СЕ ОБУЧАВАТ ДА МОГАТ ДА ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСА "КАК?", ..А НЕ НА ВЪПРОСА - "ЗАЩО?" ...А ВЪПРОС "ЗАЩО?" Е ПЪРВИЧЕН, ЗНАЕЙКИ ОТГОВОРА НА КОЙТО, МОЖЕ САМ ДА НАМЕРИШ И ДРУГ ОТГОВОР "КАК?" ! СХВАЩАШ ЛИ ОГРОМНАТА РАЗЛИКА ВЪВ ВИДОВЕТЕ ОБРАЗОВАНИЕ ?!? ТОЧКОВАТА СИСТЕМА СЪЗДАВА ..."РОБОТИ" !

МИ Е ДА ЗНАМ "КАК" СЕ ПРАВИ НЕЩО ...АКО ПРЕДИ ТОВА НЕ СЪМ РАЗБРАЛ "ЗАЩО" ДА ГО ПРАВЯ ? АКО НЕ ЗНАМ "ЗАЩО" ПРАВЯ НЕЩО, ТО КАК ЩЕ РАЗБЕРА, ТОВА "КАК" НА КОЕТО МЕ УЧАТ, ЧЕ Е ПРАВИЛНО ?! АМИ АКО НЕ Е ? АКО ИМА И ДРУГО "КАК?"

прочети малко по-надолу - имам представа и СЪМ виждал (и правил и) тестове, които са copy&paste от учебника и такива, които нямат директно написан отговор в учебника, респективно учебните материали. Но явно ти не си правил от вторите :) аз съм правил и трети вид тестове - на едни "гении" индийци и китайци, за които английският не е майчин език. Там освен всичко друго трябва да превключиш по начина, по който мислят съответните автори, че да разбереш какво всъщност те пипат във въпроса и чак тогава да отговаряш. И накрая - личното ми мнение е, че не трябва да изпитват на "доказване" на теорема, това е БЕЗКРАЙНО просто. И също показва, че може да отговаряш на въпроса "как". Конкретно за математиката въобще не е трудно да се направи тест, който да е със затворени въпроси, които няма да може да отговориш, ако не си решил стотици задачи по време на сабоподготовката.

V 21 vek na digitalizirane i moderni tehnologii ti, baino, govorish za izpitvane pred daskata...tova neshto e bilo navremeto i e otjivelica. Tova neshto e minalo svarsheno. I slava bogu, 4e e taka, zashtoto e nai-goliamata glupost v bg obrazovanieto. Pak ti go pisha - tova samo spomagashe "zubreneto". Sega po temata - "zashto" ti triabva da dokazvash teoremata????? Ti prosto kopirash reshenieto i go presazdavash. Tuk mislene niama. Garantiram ti, 4e to4no tova si pravil. To,koito e triabvalo, si e dokazal teoremata navremeto. Ti baino, trebe samo da znaesh "Kak" funkcionira teoremata i da i prilagash. Ti nishto ne dokazvash na daskata.

Цял ден по пейките пушат трева и другите работи, вечер пият по детските площадки и дрифтят БМВ кошниците. Какво да стане от тез сополи.

Ами сегашният министър-председател през последните 10 години е бил 3,5 години министър или зам.-министър на образованието и науката. Затова е редно, когато му докладват за резултатите на тези ученици, Денков да каже "Този свят е и мой"...

Ако това не е пълна трагедия не знам какво ..2 ...на абитуриенти..по родния им език

Pishete si vie komentarite kolkoto si iskate. Roditelite hvarliat vinata varhu u4itelite. U4itelite hvarliat vinata varhu u4enicite. A to si e mnogo prosti4ko - tova, koeto se izu4ava v u4ilishte po bg ezik i literatura e material, koito e pisan otpredi pove4e ot 100 godini. Vazov, Slaveikov, Elin Pelin, Smirnenski, Milev & Co niamat ve4e absolutno nikakav doseg s realnostta. Niama smisal da badat izu4avani tolkova detailirano. Star i sku4en material, koito po nikakav na4in ne motivira u4enicite. Edno i sashto neshto se dav4e avtomati4no. Kak da stane da im e interesno na mladite hora? I te mladite to4no tova praviat v momenta - selektirat tova, koeto im se u4i.

Пиши на български!

да като те гледам, пишеш на 4....безочразие...Стар материал българските класици...Да им пуснат Глория и Преслава ще са доволни...Тотална деградация

дай пример с нови творци, а ти какво разбираш? какво общо имаш с бел? или просто си съчиняваш..Да затова материала е задължителен щото не опира само до съвремието а до това да познаваш родните творци..интересуват ги чатоветехна които ти пишеш в момента ...чалгарията и простащината

Georgi Gospodinov spe4eli naskoro edna mnogo stoinostna mejdunarodna nagrada. Stihovete na Kamelua Kondova ili Nedialko Iordanov hi4 ne sa zle. Radoi Ralin po-malko klasik li e, 4e ne mu se obrashta vnimanie? Tolkova primeri stigat li?

Некадърни учители. Иначе заплатите им ще бъдат 125 % от средната заплата за страната. Не заслужават.

"Резултатът на ученика е отраоение на старанието на учителя"

"Всички зрелостници от пловдивско училище с двойки на матурата по БЕЛ" АЗ да попитам - даскалят получаваха ли си заплатите ? Да, нали! И за какво, за тези резултати ли? Че и нагли, още увеличения искат!!!!! Да получават, но спрямо резултатите, както е навсякъде!!!

Учителите по български език да им съобразяват заплатите с резултатите от НВО-тата.

Иначе все ревем за заплати...

Идеята да затворим всички общински/държавни училища където на матурата са изкарали по-малко от 5,00 ми изглежда добра. Много бих искал да видя драмата с вкарването на "чаветата" в елитното "общинско" училище, вместо в частното :)

Това едно западнало двуетажно училище в емигрантски квартал на Пловдив Малкия Париж. Цигани няма, но очевадно малкото останали средношколци в него са на ниво неандерталци. След такива потресаващи резултат оставката на директора на това училище и учителя по български език е най-естественото нещо, което трябва да се случи. Не ми се мисли след 10 години какви ще са резултатите!

Какви емигранти те гонят, тези не са сирийци или афганистанци. Това са македонските бежанци от едно време.

Дето разнасят храна, карат такси и се снимат в Инстаграм какви мислиш че са - професори по физика ли? Това е бъдещето. И DW.

Тази инфорация не е шокираща. Заметоха я, както винаги досега. Никой не харесва такава информация, а медиите трябва да са по-упорити и да задават въпроси, а най-простият е ''Защо са такива резултатите?" Всички са си ''направили домашното'' НО....Струва ми се, че всеки прехвърля проблемът от болната, на здравата глава. Трябва да се направи нещо и тези 30 точки за (среден) да се променят. Унизителни са, дами и господа! Четене с разбиране се изучава в началният курс!

абе четене с разбиране трябва да се учи от 1 до 12 клас.

за изпит по БЕЛ вместо преразказ или есе да ги карат да попълнят граматически правилна обява от АЛО БГ Години ръст цвят очи гръдна обиколка в кола в апартамент свършване - в устата на гърдите екстрите там по 50 лева Бонуси ако предлага Правилно попълнена обява и се дипломират

Не се споменава, че ниските оценки са въпреки ниските критерии, които са заложени така, че и полуграмотните да изкарват матурата, т. е. положението е повече от трагично. А е трагично, не защото трябва да са високо образовани, а защото трябва да са толкова образовани, че да стават за трудовия пазар. Но за съжаление много от тях смятат, че няма нужда да се доказват. Всъщност живота ще ги научи по трудния начин, каквото и да си въобразяват.

Цигани...

Български цигани

Що е то? Ромеската столица на БГ. Кво има за чудене?

Те учениците се мислят от лъв нагоре! Видяхме ги колко им е капацитета. Утайки, срам и позор за родителите си. Да си ги гледат такива тъпони сега.

на трето помощно училище ли са резултатите ?

казва, че успешно се движим към маймунизация! Такъв ли хирург да те оперира, такъв ли елтехник да ти направи инсталация, такъв майстор механик да ти оправя колата, такъв политик да ти определя живота .. новината е тотално треножна!

12 години гербаво управление