Всеки пети българин е подложен на тормоз на работното място

Обидите, повишаването на тон, заплахите и други подобни са част от ежедневието на 20% от работещите в България, като 70 на сто са жени, а 30% са мъже

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самите българи си връзват ръцете краката и всички останали части на тялото. Сега основно работя с чужденци! Хората са светлини години напред по добро отшение с колеги!

За съжаление съм изпитвал на гърба си тормоз и от шефове и от колеги. И то не защото съм тъп или некадърен, може би точно заради обратното даже, ама кой може да ти обясни откъде идват злобата, простотията , агресията в хората, желанието да се докажеш пред шефа като не се сещаш за друг начин освен да унижиш колега... И не живея в малък град, нито работя в малка семейна фирма..

Искам за шеф некой като Деса! Дреа връз дреа и от курорт на курорт!

вси сме говняри!

Крадем, лъжем и се скатавам... Кога има спешна работа се омъглявам, щото ако е спешна друг ще я свърши!!!

толкова да ме тормози, колкото мене ме мързи....

Имам доста години опит в менажирането на хора. По принцип съм фен на правилата и смятам, че те помагат. Аз съм от строгите и изискващите. Никога не ми се е случвало да обиждам някого или да го тормозя или да го заплашвам. Работата на мениджъра е да подсилва слабите страни на подчинените си чрез помощ, обучения и да оценява силните им страни, респективно на база на двете така да разпределя задълженията, че те хем да могат да се справят, хем да бъдат амбицирани да дават най-доброто от себе си. Викането и крякането показват слабост и неумение да се реагира адекватно, липса на знания, желание и решителност за справяне в дадени ситуации.

Най-накрая смислен коментар!

Тормозът често е дело на психопати, които така се забавляват от скука или просто се чувстват неуверени и така си помпат самочувствието, отвличат вниманието от себе си и собствената си некомпетентност към някой друг по-кадърен и настройват и другите колеги срещу него. Психопатите са хищници, могат да са както жени, така и мъже.

Много повече са тормозените. "Дай на човека власт и му гледай сеира" Всеки с власт започва да мачка другите. Не е вярно, че българите сме читави хора. Дори възрожденците ни, които са си дали живота за нас, накрая са казали, че сме завистници и не народ, а мърша. Ако бяхме толкова добри, нямаше да живеем така зле. Докато не ни пука за другите и забравяме, че те също са хора като нас с болки, с чувства, нещата няма как да се оправят. А и също - много е лошо, че основната радост на много хора е да направят мръсно на другия...така не се живее!

Не е вярно това! Има мениджъри, които са доста осъзнати. Малко са, но ги има!

Най дивият тормоз на който съм бил подложен беше точно от жени. То не бяха дрязги на лична тема, то не бяха заяжданици на тема сексуалност, то не беше подценяваме и омаловажаване, то не бяха копойщини да ти следят всяка крачка и да се дразнят за всяка дреболия .... добре че ми изтече договора при тези мисирки като от тям излязох като пълен глупак и абсолютен некадърник. От жената по-тъпо животно няма даже и покойната ми котка проявяваше повече такт и интелект, а си беше злобна

И аз така! Най-големият тормоз съм го яла от жени и заради жени. С мъжете винаги много добре съм се сработвала, ама пуста женска завист.

Амчи то не всеки пети българин работи…

Онзи ден жена се оплака, че шефа й я принудил да се ваксинира, иначе ще я изгони от работа. Жената се принудила да си удари иглата, за да може да плаща вноските по кредита си! Няма толкова отвратителен народ!

тя може да работи на едно място? И никъде другаде? Интересен факт!

през зимата, преди края на учебния срок, с кредит тази жена ще се премести в друг град, на квартира, ще намери училище за детето и работа за себе си, като плаща от заплатата и наема, и заема , и лихвите за просрочие? Самодоволен ...........

Ами представи си, че жената живее в малък провинциален град, където и без друго е страшна безработица, а работодателите са по-скоро феодали. Действт на принципа "като не ти харесва е я вратата, да влезе друг". Къде да ходи? С две деца и ипотека? Много розово изглежда всичко "пускаш молбата и чао", но живия живот грам не е розов в дивата северна провинция.

Представете си, че съм вижяла в четири разли§ни страни заради работа. Премествала съм цялото си семейство. предстои ми преместване към София?!?!?!? Имам лизинг 1000 на месец. И? Нищо невъзможно!!!! Въпрос на мотивация!

Ами тя не е Вас и Вие не сте нея. Не всички са толкова оправни, кадърни и пердета. Въпросът е, че никой работодател няма право да упражнява подобен психически натиск, а в нейния случай е чиста проба изнудване. Лошото е, че тя не е изолиран случай, а е масова практика. И дано се задържите в София докато си изплатите лизинга поне. Не си е работа иначе за 2 палета ламарини и пластмаса да дигаш гълъбите по чужбината с все домочадието.

За съжаление, тази статистика не е вярна, по-скоро 90% от работниците и служителите са тормозени на работното си място. Лошото е, че неможеш да се оплачеш защото си аут и работа трудно се намира.

какво работите, че нямате възможност да си намерите друга работа? Ще да е нещо много специфично и тясноспециализирано?!?!?!?!

икономиката е във възход и всеки ден се отварят нови работни места. Не всеки е автомонтьор или гумаджия /вярно все се търсят/. В сайта всички са "ИТ специалист".

ясно. ИТ-тата ти пречат. Ми никой не ти пречи да се преквалифицираш. к'во са ти виновни ИТ-тата? Програмист съм по образование и професия. Текущата ми позиция е мениджър, постигната със собствени сили. И? Не може ли? Може. Въпрос на желание. Останалите мрънкат!

Има един корпоративен образ ,който за мен е “осъществената българска мечта”.Това е образът на жена успяла да омае чужденец на висока позиция във фирмата (всъщност не е задължително да е чужденец но ако е това е наистина на 100% осъществената мечта).От там влюбеният Ромео назначава дамата на някаква позиция и гледай какво става-какъв ръководен талант се открива.

В нашата фирма няма такива работи. Само работим по 13 часа, 6/ 7, за хиляда лева. Както казах - тормоз няма.

И мъже също са тормозени, защото обикновени по примитивни колеги се налагат. Решението е да напуснеш, да им се опълчиш (ако смяташ, че позицията си заслужава) или просто да създадеш свой бизнес. Не ревете и не си мислете, че само жени са тормозени на т.нар работно място.

Напоследък тормозът е за задължителна ваксина и зелен сертификат.

Ако имаш служител да те дъни но стоп с отрицателни резултати и му го кажеш, това тормоз ли е?

как ще му го кажеш. Не темата, а подхода е важен!

А другите 4 от 5 работят на държавна работа и наистина нямат стрес, защото всъщност не правят нищо по цял ден.

Няма стрес. При лекарите няма, при учителите няма, при пожарникарите няма, при никой няма. Само да не правиш операции, да не влизаш в огън, да не се занимаваш с цял клас малоумни чалгарчета и прочие. Друго си е да си на касата в "Лидъл". Там да видиш. Всякакви клиенти с претенции - особено пишещите тук.

Още един "ИТ специалист". Бе почнете да лъжете, че копаете биткойнти, играете на борсата или нещо друго. От това лъжене заприличахме на Силиконовата долина.

Не съм работил в чужбина и съм далеч от мисълта че там всичко е идеално.Само че тук съм имал много колеги които са буквално луди.Предимно са във възрастовата група 55-65.Те открито обиждат, държат се налудничево блещят се викат трудно се работи с тях защото за тях никой нищо не разбира освен тях и тези индивиди неминуемо са много близки с шефа на фирмата и злоупотребяват с този факт избухват в невротични изблици.Такива кукувци са буквално масово явление и са резултат от тежката икономическа криза в началото на 90-те.

Какво се правите на изненадани, от 2 години се налага психо-тормоз покрай Ковид пЛандемията! Населението постоянно се обижда и заплашва от политици, "експерти" и всякакви клакьори. Медиите също участвате в тормоза.

В нашата фирма тормозът е ежедневен. Дължи се на началници, покатерили се на висши постове по втория начин, но за сметка на това - с липсващи първите седем години. Обикновено родени и отраснали на село-това го казвам като факт, без никакви лоши чувства към хората от селата.

Абсолютно ВЯРНО. При нас има един началник от гр. Ямбол, абсолютен простак без елементарно възпитание, примитивен, със огромно самочувствие без никакво покритие, има доста влиятелни познати. Нищо неработи по цял ден, но е цар на психическия тормоз и издевателствата над колегите си, такъв тормоз налага….!!!!! Няколко пъти се оплакахме на по-висока инстанция, познайте ефект никакъв.

Принципно в нормялните държави някой да ти вика и кещи или обижда си е хулиганство а у нас....мнооого си позволяват шефове и шефчета...комплекси кво да ги правиш?

И кво сега - играят "онче бонче" и кой е пети му се такова таковата... Ми така му се пада..

Тормозителите колко процента от тях са жени? 70%

малко като не-светлокожите. много по-малък процент меринджеи са жени, но генерират огромният процент тормоз.

не и на БХК, както се сещаш. тяхното отклонение е или хомо, или директно лесбо. факт е само едно - повечето (90%) от тормозените на работното място са МЪЖЕ.

Мани, мани! Карат ни да работим! Това си е жив тормоз!

Haide priemaite Istanbulskata konvekciq.

Моя шеф всеки ден иска секс ,давам му защото може да ме изгони.

явно повечче не можеш да дава :) Толкова ти е капацитета!

Това е сексуален тормоз. Робство. Дано на шефа ти не му става вече.

М дааааа и всеки втори е джендър в България!

Всички са насилвани да се инжектират или остават без работа .

Преди около 20 години,една колежка ме изнасили на работното място.После 15 години системно ме изнасилваше.Но аз не се дърпах и не съм се оплаквал.Беше ми нещо като началник.

Всеки шеф е подложен на тормоз от претенции без покритие на някои от своите "работници" и "служители".

За съжаление масово подчовека разбира само като се приложи сопата. Нещо като животните от стадото. Когато се държиш културно и възпитано с подчовека, той те приема че си наивен добряк и започва да се кашира от работа и да хитрува по ганьовски. Ето защо никаква милост към простия провинциалист дошъл с номерата си от селските вечеринки.

че работиш само с подчовеци. намери си друга професия!

Или на клона отгоре само маймуни виждаш,обаче задника ти се вижда отдолу

И защо снимката пак внушава, че мъже тормозят жени? Жени шефове няма ли, или те жените никога не се насилнички?

снимката е типична за дирника. статията е рядкост, макар да имам доста забележки.

А когато тормозът е от собственика на фирмата? На кого да се оплача. Работиш отговорно и качествено и пак не е доволен...Прави се на луд че не знае за даден проблем, а ти си му докладвал, връхлита в стаята и започва за нищо да прави скандали, нагрубява, накратко ад е!

търсиш си друга компания!?!?!??! Решението е в твоите ръце. Ако някой е изрод ... да си се търпи сам!

Веднага напускаш и го оставяш докато се чуди как да се справя с твоята работа, ако има мозък да осмисли и дали си ценен или не. В никакъв случай, не търпиш, защото това се отразява на твоето здраве, а не на неговото.

На инспекцията по труда.

И сега дойде и ваксенето. Нова възможност за дебили да си пробват късмета, докато на някой по-търпелив не му избият балансите. Добре че моето търпение не е от добродетелите ми.

За к'во ти е търпение - кат' си с такъз интелект.

Най-тагично е когато мениджъра ти признава, че с даден човек има проблем, но замита поредното му издевателстване над някого под килима! С други думи проблема е в толерирането. След като един индивид издевателства системно над колеги и си позволи и срещу мен да се обръне И мениджмънта за пореден път каза "Еми занем, че има проблем с него." НО нищо не направи си тръгнахме няколко човека! Абсолютно непростимо е да се толелрират подобни терористи! Да си го търпят! Сега с колегите си работим с спокойни и ведри обстановки!

И аз съм на това мнение. И за щастие, от една страна, не съм от толерантните и рязко бия отпор, в момента, в който надуша опити за тормоз. Проблема е, че има много толерантни. Ефекта "Дънинг-Крюгер" е масов, а проявлението му от управленски кадри е страшно.

сте прави! Често срещано явление е :) но нямам време да се занимавам с комплексари.Имам нужда от ведра и мотивираща обстановка. И си я търся!

ии защо не споделиш приказката, в която става по други причини? да видим от кой жанр е = фентъзи или научна фантастика.

Всеки 2ри е подложен на тормоз !!!!

Продължава нпо пропагандата. Всички трябва да са мекушави слабаци, които някой все ги тормози. Внушението на манталитет тип "жертва" е сред основните стълбове на левичарската нпо пропаганда.

Dokato ne ostant samo poslushkovci I shushomigi. Koito na praktika sa mazohisti koito pri udoben slu4ai stavat sadisti.

Това наистина е проблем и той реално съществува. Много хора си позволяват абсолютно неадекватно отношение и въобще не става на въпрос за това дали потърпевшият си е свършил работата или не. Просто има зверско избиване на комплекси не само върху по-слабите психически, а и върху тези, които от възпитание просто решават да не реагират. Определено трябва да се работи върху манталитета.

статията е чудесна, но, както винаги, проблемът е в интерпретацията и стойностите. тук 'тормозен' е едно, ако става на въпрос (сори давам го просто щото е скорошно) та ако става на въпрос за 'тормоз над жени' е друго. както и стойностите. ако всеки втори е подложен на тормоз на работното място, при еднакви понятия, не може всяка трета жена да е била насилвана. нарочно не казвам кое е преувеличено и кое - неглижирано. абе с една дума: стъкмистика+подмяна на понятията == дипшит.

Панелистан е така работиш много за малко пари, масово за ужасни хора!! Никой от работодателите в България или много малка част от тях си дават сметка че без служителите си за кръгла нула, но докато тъпия българин продължава да се държи като Роб така ще бъде! Вие също трябва да изискате не само работодателя от вас Роби

Чак след като остарях разбрах, че трябва да си избираме шефа, а не компанията. Отделно когато сме принудени да търсим работа си слагаме розовите очила, макар че още на интервюто се виждат много неща-груба грешка. Мене са ме мъчи ли само жени, а съм жена. Сега като разбера че шефа е жена и губя интерес

Свястна-жена-шеф е само когато е наистина силна, уверена и самостоятелна. А това не значи да е да се държи, да изглежда и да е кучка. Всъщност даже напротив. Нищо общо с лесбо-гърл и паур.

Това е сесериозно. Ми на шефа това му е работата - да изисква, а ако подчинените не се справят да заплашва с наказания и даже с уволнение. Това все пак е работа, за която се плаща, а не санаториум за нежни души. То вярно, че има граници и не може да се псува и обижда, ама иначе е нормално шефът да те натиска да работиш. Помислете пък колко българи просто не си вършат работата като хората.