Коментари - Всеки десети пациент получава увреждане в болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво лъжат .Това е за Германия - Тук едва ли да има статистика -

До "567": "Повечето ми роднини починаха в болницата :(" Е къде да починат? На дирижабъл ли?

Не уточних ли? Починаха преждевременно! При рутинен престой, даже и без операция!

Знаете ли кои са спонсорите на медицинското образование на Запад ? Фармацевтичните компании ! Те пишат учебниците, по които се учат докторите !

Само глупости учат. Не учат нищо за дефицити. Помиярска работа.

¯\_(ツ)_/¯

Така е, ние сме най-умните. Булгар-булгар!

Разликата между грешките на архитекта и доктора е тази, че грешките на първия са на показ, а на втория- заровени в земята !

Падат и мостове и сгради ...

Джак Д- гоуем си тъпанар и простак. Ти 567 , като ти мре родата, колко тутун и ракия са жулили? Занимавали ли са със спорт? И що си ги водил в болница? Нямате линси там ходжи,врачки и баячки?

Нула тютюн и ракия. Затова и нелепо си отидоха.

Май тъпанар и простак си ти, повече от Джак. Мнооого гнусно изказване.

Опасни не са "грешките " на лекарите, а на мошениците с медицински дипломи!

Когато цялото ти семейство се затрие в резултат на една лекарска грешка ще ги питам каква е статистиката.

Много ви мола. Пълни лъжи. Търсете в гуугъл "doctors are the third leading cause of death". Докторите са дилъри на 2 нежа. Служат на медицинския бизнес. Служат и на смъртта - машини за убиване.

Кой те излъга, че си умен?

Значи било нещастна закономерност, а не умишлено?! Мислех, че в България например е част от програма за намаляване популацията - особено при пенсионерите. Защото лекарските грешки тук не са 5%, а над 50%

Ооо,и аз пиша без да дочета... Щом в САЩ са 50% малките лекарски грешки, а сериозните 18%, значи смело може да се каже, че у нас "малките" грешки клонят към 100%. За всеки случай, знам какво говоря. Повечето ми роднини починаха в болницата :(

Ами защо си ги завел в болница ?Защо не ги заведи в мола , щом са били здрави , пък лошите лекари са ги убили ?

Не ги заведох аз, поради малолетие. За поне 3 случая се знае, че е лекарска грешка. Включително елементани, като сбъркана кръвна група.

Досега омразата към лекарите беше локално явление. Сега е глобално. Е никой не може да спре човечеството да се самозатрие.Жъвеем във време на пълна доминация на посредствената, самоцентрирана некомпетентност. Жалки управници и жалки журналисти. Духовно беден нарад без ценности.

От Тери Пратчет: -Да викаме лекар! -Ти луд ли си, бе? Искаме да живее! :))) Не е омраза. Лекарите са хора. А хората правят грешки от незнание, преумора, лоша преценка на обстоятелствата и т.н.

Римските легеони са имали точно име за това МАЦИДАЦИЯ - да се надяваме че ще се падне на ресорният министър

Ох, мамините златни. Събрали се колегията на корумпираните безхаберни докторчета да ми обясняват, че все пак в Германия било почти толкова зле, колкото тука. Загубеняци смотани. Що не кажете в Германия също ли така зверски крадат здравните осигуровки чрез фалшиви клинични пътеки? Или примерно през колко болници минава едно умиращо дете, преди да го приемат в интензивното отделение малко преди фаталния изход?

За съжаление и там крадат осигуровки. Май е в генезиса на човешката порода да открадне нещо.

Изказваш се неподготвен.

Продължавай да плюеш, но помни, че не си Дънкан Маклауд. Доктор или агент от погребална агенция - това е краят на всеки. А пък ти си плюй...

тази загриженост не е за пациентите ,а защото застрахователите / знаете на кого са / искат да принудят лекарите задължително да имат по-няколко застраховки и то на много по-високи цени от преди.

Според данните на дискусията за лекарската грешка шест са източниците на медицинските грешки - човешкият фактор, нивото на знание, проблемите в системата, небрежността, комбинирани причини и недобросъвестността, което е наказателно. Това все едно е писано за нашите лекари.Само че тук лекарските грешки не се отчитат и никой от тях не носи отговорност за това.

Във всяка дейност, в която участват хора, има грешки, без изключение.

Би ли го повторил ако ти кажат че се отнася за майка ти баща ти или детето ? Небрежно отношение и мърлящина са непростими

Важи за всеки и винаги. Смъртни сме и е добре да сме умни и добри. Това увеличава шансовете.Лекарите грешат по малко когато са спокойни и пациентът им е симпатичен.Лекар съм та знам.