17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе напревете един закон, че всеки който живее в България трябва да плаща по 1000 лв. годишно. Така ще избегнете необходимоста да се мъчете да сътворявате подобни безумия.

защо само за колите?? а за камионите и автобусите?? а за влаковете да не питаме на колко години са

добре че овреме фанах изхода и си спестих тая и всички други простотии от последните 20 години... Ако това стане закон ще е прецедент в света и ще спечели дарвиновата награда на всички времена

Стига с тая бюрокрация бе! Просто пунктовете за гтп да си вършат работата

Не че соча с пръст, но всички старателно избягват да напишат кой е автора на законопроекта.

не е далече от акъла ама нали всичко се върши в името на и за благото на народа... ето, няма да се карат вече трошки, ще са добре поддържани само в оторизирани и сертифицирани сервизи, че инак глоба ако си смениш сам маслото... то си е благина и грижа за подобряване живота на електората; и други ползи има, ще се облекчи драстично движението, щото доста по-малко хора ще имат пари за всички годишни такси и просто няма да карат кола... не е ли чудесно?

Стига сте мислили как да ликвидирате стария автопарк. В много случаи старите коли са не по-лоши от новите. Закупуването на нови автомобили е прахосничество не само на пари, но и на суровини.

Еха, всеки ден чета нещо ново в България от което света може само да се получи! Абе идиоти ниедно оставете хората намира бе, оправихте всички други проблеми та до паспорти за колите стигнахте! Изроди, само глупости мислите и как пари да смъквате!

И велосипедът ти трябва да има, и кучето и котката. След това ще въведат и за асмата в двора ти и за саксията с чубрица. Самозабравиха се тези гейберасти. За да се спаси България и оцелеят българите е необходим ГРОБ за ГЕРБ.

Здравейте, Аз съм студент 4-та година полу сирак 95 набор, не ме питайте не съм прекъсвал, просто по-късно започнах да уча, уча и се издържам сам от 11‐ти клас, държавата ми дава 152лв наследствена пенсия, и това е единственото нещо което ми дава всичко друго ми взима.. колко мъка беше тези 4 години , но за хубаво е. Вкъщи не е идвал майстор от както бях дете, ето какво съм сега Ел-техник, ВИК, , мазач, шпакловчик, плочкаджия, автомонтьор, дърводелец, копач. на всичко се научих.. а кога ще живея? Катo съм на 24 а хората 30 ми дават, а вече идва време за семейство, е поживях си като бях дете, Обичам българия, но възнамерявам след година да цъфтя в друга страна не да вехна в България, благодаря Ви за ценното отделено време! Мислете къде и как ще растат децата Ви!!! Или си плащайте данъците, тол таксите, скъпото гориво, пътя на тока до вас, водата и топлото парно С Най-високите за бранша заплати. и дайте на свежите хубави цветя наречени деца цялата правителствена радиация! Не ме разбирайте погрешно, никъде не е цвете знам го от опит, но хората имат закони и работеща система, Която предразполага хората към нормален начин на живот!

Успех и късмет! то и на друго място няма да е лесно и ще се бачка много, но поне ще има защо

Стига глупости!!! Аман от лобистки закони!

Бойкоооо,не клати дървото с нови простотии! Преиграваш,не се заласвай,че ние дето те избрахме,ще те пометем като пръдня в чаша с вода! Опичй си акъла,с тези изперкали съветници!

В България има около 10 000 двадесет и повече годишни крави. И не, животинките не са на тези години,просто на фермерите не им се плаща за нови регистрации и те ги прехвърлят.от старите животни на новите. Та и тия паспорти ще ги изработим, просто трябва малко време

Българин (Анрешко), това е ЖИВ ДЯВОЛ

Решение на проблема: ДНК-паспорт за всяка крава плюс копитни отпечатъци и годишен кравологичен, (гинекологичен) преглед за бременност от доктор Пол! Михаил Задорнов: "Беше проведен симпозиум на тема: "Колко са дойните цицки на кравата?" Оказа се, че те са четири, а не пет, както се смяташе досега и възоснова на която бройка се спускаше планът за млеконадоя." Михаил Жванецки: "Свет в конце тоннеля есть. Свет есть! Только, сука, тоннель не кончается!" В резюме: Безплодни инициативи на излишни щатни единици!

Ами аз съм за! Обаче джамбаз мафията няма да се навие ..

_

30 години по-късно явно ще въведем система, подобна на Американската/Кандаската CARFAX, където всичко което е описано в статията го има и се вкара за всяка кола по номера на рамата. Нищо революционно. За Бай Ганьовците може и да е, но това си е стандартна практика даже и в доста европейски страни. Преди време щях да купувам Хонда внос от Севрна Америка от автокъща в София и като и вкарах ВИН (рама) номер и платих $37 на CARFAX и ми излезе, че е била наводнявана в Канада преди да дойде в България. Дано и у нас систеамата да заработи по-бързо. Даже като се замисля, дали и нямаше някаква българска компания, която се опитваше да копира модела на CARFAX и у нас.

ти май не си бил нито у канада нито у щатско; аз съм бил и у двте та знам; да, там има доста от това но съвсем не е закон и никой не плаща за такива неща. А технически прегледи и паспорти на колите няма, общо взето броят им само годините и катастрофите ако има такива, и никои със закон не ти забранява да си ремонтираш колата сам, има само ограничения къде може да го правиш, например на улицата не може както и по паркингите

Вън от пътя всичкият скрап! Както и от предблоковото пространство!

Една тънка гнусна мисъл ми минава през главата: Плевнелиев (дано да го вкарат и него в затвора ) казва, че Фолксваген още не са приключили. Да не би да искат да ни накарат да си изхвърлим всичките коли и да минем на Фолксваген. Който си купи Фолксваген има автоматичен паспорт. Ама сметката няма да излезе, защото средната заплата в БГ не е 2 или 3 хиляди евро и разходите в БГ са доста високи благодарение на ГЕРБ. То лошо няма всички с чисто нов Фолксваген, ама кой го плаща или Цецо, Цецка и ББ ще подаряват на хората....

а голфовете произведени за България ги доставят направо от завода с пернишка регистрация

ГЕРБ са истински терористи. Наистина искат да избият населението на страната. - Афеиканска чума - Не може да си правите ракия -Не може да си ремонтирате сами колата - Сега паспорти за колата - Зелени и сини зони - Паяци, скоби за колите - Скрити камери за скорост , на места клопка - Без право да си отглеждате храната сами Това е Бойко Борисов, Това е Герб Всеки който гласува за Герб застрашава собственият си живот и живота на околните!

Всичко без чумата по свинете се нарича ред и цивилизация. Гуньо щял да си поправя колата, ама после какво като претрепе някой невинен на пътя. Или да си свари ракия и да изтрови комшулука. Хайде влезте малко в 20-ти век поне, че 21-ят преполови...

Къв ред бе? - Отиди в Германия - в центъра на Нюрнберг се продава на пазара БЕЗ касов апарат, защото закона е да улеснява и да си взима парите държавата без да тормози хората. - Дай статистика колко катастофи са от лош ремонт на колата, щото мога да ти кажа че неправилното изпреварване и ЛОШИ пътища са проблема. - Дай статистика с тези скрити камери на отсечки КАТ капан как са паднали произшествията. - На всякъде по света хората имат право да отглеждат храната си САМИ. ТИ си професор по ТЪПОТИЯ бе! Човечеството е стартирало като само е започнало да отглежда храната си. Баси тъпунгерите мазни има на този свят. А иначе е ред и цивилизация като арестуваш някого (Иванчева ) да го държиш шест часа прав БЕЗ право да се изпикае. Или да твърдиш, че са хакнати пръскачките пред парламента, като няма такива. Герберски тупан злочест.....

те искат да избавят страната от населението

Нов кокъл за ръфане, хайде бакалъм, глозгайте!

а талона на колата какво е ?

талон за кокала, искате да кажете, драги господине!

Кефя се най вече за премахнатите катализатори

мойто опелче ще ми стане златно, да ви еба мамата чиновническа!

значи знаеш за кого да гласуваш следващият път.

стига пцова, маймуно!

Хайде на поредното бъркане в джоба на бедните работещи роби от кабинета Борисов 3! То не бяха вдигане на данъците на старите автомобили,то не бяха вдигане на винетките,на гражданските,на прегледите,да караш собствен автомобил вече е лукс от всякъде! Автомобилът ти е едни минимум 1 000 лв на година без ремонтите и горивото и всичко това благодарение на Борисов дето ви вдига доходите!

за тебе 1000 лева годишно лукс ли е?

Да! Като сложиш разходите за гориво,разходите и за ремонти и става много. Ами за храна,тя е поне 300 лв на месец,ами за тоалетни принадлежности,за дрехи,за зъболекар,за лекарства,за отглеждане на деца,кое по напред,а кажи ми?!?

Колата е лукс. Не може да караш кола, дето застрашава другите, щото те мързи да си оправиш спирачките. От там идва проблема. В Германия изловиха десетки български коли с неработещи спирачки. Явно са ни натиснали, че ще изтрепем маса невинен народ с тия неподдържани трошляци и липса на нормални технически прегледи. Сега защо нашето МВР не може просто да стегне съществуваща система с технически прегледи, а измисля поредна глупост....ми толкова си могат.

На майка ви в долните гащи- не се назобихте боклуци долни , с този падпорт колите ще са по икономични и по малко катастрофи ще стават ! Още 1200 чиновници и шуробаджанаци с големи заплата ! Боклуци долни - малко ви остава идва септември!!!!!

Товарните автомобили по 2000 лв данък

10 000 лева ще се дават за закупен електрически автомобил

А сега слагайте катализатори че премахването на катализатора е подсъдимо

Айде пак ще се напълнят моргите

И твоята ще е там. Оглеждай се да си я видиш..но щом си хепи - ок, това е най-важното :))

еееей !!!наперту доран , абе ад анатомс амам атшав , абе аД

Регистрация на гаражните сервизи, прегед за премахнат катализатор и сертификат за Евро 4 Под Евро 4 данък -1000лв на месец За премахнат катализатор - 1000 лв глоба Забрана за влизае в града под Евро 3

Децата освен че дишат окис и ядат само боклуци защото няма истинска храна в България

Истинската храна е по селата, където хората оцеляват. Блъгария, колкото една човешка длан, с народ от глад и експлоатация съдран, с политици хищни птици, къде що хванат, искат пълна гуша, да не спират да се хранат

И ти си на последния прозорец в градския с синьо яке и розов пуловер.. :)

Със създаване на закони за МПС, пример: закон за глоби за собствениците на автомобили, които сами ги ремонтират, закон за технически паспорти на автомобилите и т.н., вървим крачка по крачка уверено към рекордите на Гинес. Смеем се на някои държави в света, че имат закони от 800 години (та и повече) който в сегашно време звучат смешно и любопитно. Но при нас е още по интересно, това, че сегашното правителстви в сегашно време създава закони, на които света ще се смее и ще ги приема като любопитки. Тези направо счупиха тъпомера с безумните си идей, как да напълнят държавната хазна. Лек ден.

че НС бълва брак е установен факт, ама посочи ми една марка автомобили, които си продават продуктите с приложена документация как се осъществява ремонт? Имаш само една дипляна където пише по-основните неща по управлението на всичките системи и накрая са оставили място където локалните продавачи лепят стикери с контакти за сервиз. Е кажи ми без документация къде си тръгнал да ремонтираш автомобил? На мен един път "майсторите" ми бяха направили така, че не можеше да се отваря капака за резервоара. Елементарна глупост, а ако беше нещо по-сериозно?

Малко ти е било това за резервоара..с новия закон и предния капак ще ти заварят. Ама гледам го одобряваш, така че всичко е ок

Че си написал просто глупости е ясно. Например Тойота(понеже се занимавам само с Тойоти) продава ръководства за ремонт на всички модели от създаването си досега, в книжен и електронен формат. Отделно можеш да се абонираш общо взето за нищо пари в ТИС системата им и да си свалиш цялото инфо за който модел си поискаш с пълната схематика, диагностика и напътствия за ремонт по техните стандарти. Отделно пък на нета може да се намери почти всичко за марката, при това за без пари. Аз съм се абонирал няколко пъти за по месец, просто от уважение към разработчиците в Тойота, а за тези няколко месеца съм си свалил всичко за интересуващите ме модели. Но който търси, намира!

Браво най сетне чист въздух и електрически коли

От това което прочетох разбрах, че някой здраво ще се нагуши

Luna0102

Паспорт със снимка и пръстов отпечатък. Ако ще се излиза зад граница, трябва да се тегли един вид лотария дали ще му позволят да се върне.

Какво си чешите езиците гьостерицата и да ги претрепем тия педали.

Е добре де, като задължиха всички нови сгради да имат Технически паспорт, каква е ползата от него, може ли някой да ми отговори. Това се прави с цел да се осигури работа на некадърници и да се оскубе още повече народа, макар че и сега да караш автомобил съвсем не е евтино. Още за много излишни неща карат хората да плащат, например не дават строително разрешение, ако нямаш проект за озеленяване, който не е без пари.

Няма такава държава!

Аре без славищини,а? Гласуваш ли за Слави, гласуваш за ДПС. Поне от 20 години е на хранилка при Доган. Ми то и сега Доган управлява ...

Браво, само тоягата ще оправи нещата!

Единствено ме интересува да спрат "новия внос каран от монахиня един път в месеца" и да забранят десните волани. Стига сме събирали боклука на Европа.

Не ви увряха тиквите, че спреш ли новия внос, хората ще си карат стария внос..никой не сменя кола с по-лоша!

Не мога да разбера защо държавата държи много на този строг режим при покупко-продажба на автомобил,включващ и нотариус.Навремето се оправдаваха,че колата била скъпа вещ та затова.Сега обаче един телевизор струва 20 000 лева.При него защо няма нотариус,а ако си продавам жигулата за 300 лева трябва да минавам през нотариуса и да водя жена ми да дава съгласие.

Живея в САЩ, най-автомобилната нация в света. Предполага се, че поне тук са уредили всичко отдавна... Ми тук ако си продавам колата само се виждаме с купувача, давам му т.нар TITLE , нещо като регистрационния талон, има данни за колата като VIN, марка, модел, мили по време на моята покупка. И ТОВА Е !!! Няма опашки, няма нотариуси, няма нерви...И ИЗМАМИ НЯМА, което е по-интересно ! Винаги съм се питал, какво толкова му струва на тъпия законотворец, като няма акъл да създаде нещо добро и в улеснение на данъкоплатците, ми просто да се огледа как е направено в белите страни !!!

Във Великобритания е същото, но това в БГ никога няма да се въведе! Там 99% са измамници и смятай ще настъпи пълна анархия!

ами няма нотариуси и щуротии, щото тука нотариуса ти пише договора.. питай в САЩ колко струват адвокатските услуги, че явно не знаеш. Освен това никой не си прави експерименти със собствеността на колите, защото там полицаите спират начесто и не може да минеш с 20-чка.

Малакта подробност обаче е че за опит за измама припокупко-продажбата в САЩ опиталия го яден намазан и затова процента опити там е минимален. Тука обаче ако стане това ще стане страшно и ще трябва да се държат талоните в банкови сейфове, защото иначе крадат ти големият талон и вече нямаш кола. И нищо неможеш да направиш законно. Отделно ако въведат тази практика заради измами при покупко продажбите съдилищата и прокуратурата ще се заринат до ушите. Само ще ви припомня далаверата с несменените регистрационни талони дето караха мигранти в Гърция. Дори с нотарус собствениците едвам се оправиха в гръцките съдилища. Ако го нямаше нотариуса, собствениците които се водеха по талони щяха да отлежат по една петилетка на топло в Гърция за съучастие. И не само в Гърция а и в почти цяла Европа е така. Така че проблема с нотарусите не е токова еднозначен. И 100 -200 лева и половин час загубени при нотариус са далеч по -добрият вариант.

Със закон да се приеме задължително полагане на тест за интелигентност и грамотност на всеки един депутат, от независими специалисти!!!

Трябва и по един сензор в задника на водача та да дава информация в реално време.

скоро ,ще ни сложат брояч и "оная работа" и ще ни искат данъци и такси и там.Както е тръгнало скоро няма да остане нищо за което да не плащаме на тия политици.Време е да им "подпалим чергата " и даги сменим с нещо читаво.

Абе тея хора се видеха у власт и се помешаха! Като дрогирани са, не знаят на кой свет са и юруш на волана, морето ни е до колене! Бе спрете се, законотворчеството не е детска площадка с пясък, като не ни хареса кулата, ще я съборим и ще си построим на ново. Законотворчеството е за пълнолетни, разумни и способни на законотворчество хора. Аз предлагам да се въведе редовен контрол на овластените, със здравно досие за ниво на интелигентност, следи от ползвани наркотични средства, образователно ниво, задължителни редовни курсове за ограмотяване, за ниво на логичното мислене, познания в сферата, в която законотворят, строг контрол над финансовото състояние и отчет за всеки похарчен лев. Като ще се контролира всичко, да се започне от законотворците на контролни закони!

Фифи, точно там е проблемът, защото тикварите... закони не ги ловят, те са за... останалите:)))!

Тикварите искат да ни изкарат... виновни пред закона точно така, както искат и да се покрият само с лаврови клонки за простащината, която блика от тях! Тиквари, кой малоумник би отказал да си закара колата в сервиз, ако е сигурен, че там ще свършат точно това, за което я е закарал:)))??? Тиквари, 90 процента от тенекеджиите и ай ти-та с лаптопите в сервизите са в проценти по-тъпи и корумпирани дори от вас, как може да има тогава човек доверие бре, малоумници:)))??? За онези в синекурните агенции и бюра в тази кочина изобщо не си струва и да отварям дума, нали:)))?!?

Определено герб искат да усвоят един от социалните буфери и да направят пълен комунизъм в него. Тия са пълни боклуци, значи.знаете ли кога като си забода диагностиката някой ще ме хване! На кукуво лято! А знаете ли като вляза някъде да си сменя частта ще ме видят? На кукуво лято! А знаете ли кога ще съм гласувал поне веднъж за ГЕРБ? На кукуво лято! ГЕРБ вече са изчерпан политически модел. А защо ми е да си дам колата да ми заменят работещи датчици за по 200 лева с изхабени на сервиз, на който няма доверие? Защо ми е да ходя при хора, които ми искат тройно за аст, която си изписвам от ГЕрмания, вместо като тях от Китай или Тайван по Али експрес? Я да идете да се гръмнете с перверзния си закон!

Скоро ще плащаме и че дишаме. Като искат паспорт да го вземат от сервизите, моята кола минава всяка година на преглед и поддръжка в сервиз (Тойота). Там ги има всички данни за колата, а не сега да се бъркам за "тежък" технически преглед. Идиоти. А паспорти за пътищата кога ще издаде т.н. държава. За нормални европейски пътища. Чудят се само как да се налапат, до повръщане, май.

@бете се в гъза, мазни гнусни герберасти педерасти!!! Да пукнете дано!!!

Такава цензура и при Гьобелс не е имало. Терминал 1 е спасението за мислещите и работещи. Чипирането в България ще стане преди САЩ - първо паспорти на коли, после чипове в ръцете.

Не терминала, а там да пратим всички калинки начело с Тиквата, ама за това трябва да излезем от механите, опс. от форумите.

Ти пък, не мислиш ли, че ще ни ги върнат?!!! За какво са им на хората???

Cezarbg

Просто ПИТАМ кога в дивата България полицаите ще помогнат на пътя???? КОГА???или само рушет искат!!! Днес отново полицията ми помогна!! Не вярвах на очите си без пари рушвети и т.н. Сменихме горивен филтър които техни колеги докараха на магистралата за Варшава!! Това кога ще стане в България??? Питам само!!

Аз живея в Лас Вегас и много пъти съм виждал полицаи да помагат - да бутат кола до близка бензиностанция, да сменят гума , даже да сипват бензин с тубата ! И ВИНАГИ„ АМА ВИНАГИ сам съм се питал като тебе - кога ще доживея това да се случи в жалката ни държавица ??? Обожавам Родината си , ама за държавицата българия 5 пари не давам !

Абе къде е Корнелия Нинова да се изкаже по въпроса? Нали БСП е социална партия и трябва да защитава интересите на бедните - все пак тези хора ги вкарват в Парламента? Или и тя е захлебила от вносителите на нови автомобили?