Все повече хора търсят помощ от църквата, заради тревоги и страх от заболяване

всеки има нужда да му бъде подадена ръка, за да излезе от бездна и никой не може сам да се спаси, ако някой не му помогне. От полза е връщането на хората към земята и към селото, каза отец Евгений Янакиев

Обратно в новината

Коментари - Все повече хора търсят помощ от църквата, заради тревоги и страх от заболяване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпо.

Само им погледнете аргументите срещу вярата и религията на платените безбожници тук. Ааа, и кои са им идолите също. Диктаторите и масови убийци лениновци и прочее демони. Още се развяват с марксизми-ленинизми и други душегубни идеологии. "Либералите" са същите, само че уж го играят в друг отбор за манипулация на целокупното население. 2020-05-22 08:45:12 От класиката (нерегистриран) "Религията е опиум за народа. Религията е вид евтина духовна ракия, в която робите на капитала давят своя човешки образ и своя стремеж към що-годе достойно човешко съществуване". В.И.Ленин

"От полза е връщането на хората към земята" *Чарлз Дарвин одобрява това изказване

Обидно за Човека е статията - Вярата е психика, Бог не е само църкват. Жалки са тези, които от страх за живота си пристъпват там, без душа, а само със страхливо тяло... Хора, недейте предизвиквайте безбожие, недейте тръгвайте към богохулство!

21 век сме. Докато в развитите страни напредналите хора се стремят да се образоват повече, за да печелят повече, не се завирайте в църквите да губите време в манипулации. Човек може да има своята вяра в доброто и справедливото и да се стреми към развитие, без да е свързано с един посредник, какъвто е църквата.

За какво ти е да правиш добро, ако за да няма награда, нито за злото - наказание? Всеки морален кодекс е безсмислен без вяра. Ако не вярвах в Бог и във вечния живот, досега щях да избия бая народ; имам уменията и достатъчно мозък, за да не ме хванат. Сега се моля за тези хора.

"... за да печелят повече, ". Това ви е жалката "идеология" на вас, плътските хора. В това е смисълът на живота ви - да изядете, да изпиете, да пътувате по света, да харчите пари. Никога няма да ви влезе в главите нещо духовно - да потърсите Бог най-вече, защото сте се заблудили от гордост и смятате, че Бог не съществува.

а отчетата, с луксозни автомобили и ролекси и на светлинни години от учението на Христос, ги утешават и лекуват...?!?

Човекът е единственото живо същество на земята който осъзнава смърта и естествено се страхува и плаши от нея. В някой източни народи, например индийците смърта е естествен процес на завършека на земния път на човека, осъзнато за хилядолетия и превърнало се във философия на живота им. Българинът изпитва страх от болестите и смърта, така е устроен и ето и реакцията по време на пандемията и естествено е да търси някъде успокоение и няма лошо много хора да отидат в църквата, други ще потърсят психотерапевтите, трети ще преосмислят реалностите в живота. Пандемията неминуему ще промени схващането на много хора по света за същноста на живота и смърта на човека.

Оф, стига с тези тъпизми, че само човекът убивал себеподобните, си, само той убивал за удоволствие и само той осъзнавал смъртта. Вземете се образовайте малко - има книги, телевизия, интернет и т.н. Категорично, слоновете осъзнават смъртта, скърбят за загубените, устройват ритуали и посещават "гробовете". Това е документирано достатъчно. Подобни неща има със сигурност при косатките и при гарвановите птици, но не са толкова добре наблюдавани, все още, по обективни причини.

И народа като блудния син,започва да се опомня !!! СЛАВА БОГУ !!!!!

и да не се молиш, смърта е естествения край на живота, рано или късно всеки умира! Най лошото в живота на възрастните е когато си изгубят акъла!

Мерките продължават да "действат". Лошото е че ще "действат" поне 20 години.

Исус Христос е казал, че спасението ще стане чрез Него. Значи има кой да помогне на всеки и без поповете. Между другото Исус Христос не е казал нищо за църкви - сгради и йерархия. Това е човешка измислица, която няма нищо общо с Бог и това много лесно се доказва с българския клир, който се състоеше от десарски доносници, а сега търговците масово навлязоха в храмовете, а Бог не ги порази, защото няма и никога не е имал нищо общо с тях. Духовният живот винаги съществува, като възможен избор за всеки човек, при всякакви материални обстоятелства. Лошото на всички днешни "духовници" е, че използват страха на хората, за да ги приобщят към себе си, а водеща трябва да е любовта, както е казал Исус Христос: "И така, остават тези трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта." А за тези, които смятат, че науката отрича съществуването на Бог, ще кажа - ще дойде ден, когато ще достигнем до това познание, просто още ни е рано. Бог е по-реален от всичко, което смятаме за сигурно, защото можем да го видим и пипнем. Бог е единствената реалност.

Бог е единствената реалност. може и така да е за някои ама със сигурност Христос НЕ Е БОГ и не е единствения. така че не ми го завирай нито него нито някой от другите /аллах, буда....../ във вярата ми. че и в негово име бая кръв се проля по света

Очевидно не правите разлика между различните доктрини, така че е излишно да спорим. А и не правите разлика между делата на Исус Христос и това, което някой е казал, че върши в Негово име. Аз, ако кажа, че заради Вас ще убия човек, ще се почувствате ли отговорен за моя грях?

Май някой не е чел "Деяния на апостолите".

Платената, защо не отделиш малко време да прочетеш Евангелието? Ще свършиш нещо добро в жалкия си живот.

Поповете в България, не помагат, а дразнят. Те не водят всеки ден утриня, вечерня и литургия, така ли ще ни помогнат. И това не са празни мои приказки, загледайте се по местата където живеете не е ли така, освен в някои големи предимно столични храмове. И защо ще водят служби, от тях няма келепир. Требите ги интересуват, свещи да се продадат, и да върви алъш-вериша. Вярата в Бог и да им вярваш на поповете, няма нищо общо помежду, за тези които не са го разбрали.

За такъв пост колко плащат? Или сега си в друга тема.

Нормално е все повече хора да ходят на църква. Не заради поповете обаче, а просто да се помолят Бог да ги пази, че докторите гледат да ти вземат само парите и ако може да не се излекуваш, защото така ще им даваш още кинти.

що да даваш пари по доктори като може да се излекуваш с поленето на свещичка, нали? успешно лечение

Вярата не е паленето на свещичка ... всеки който повярва истински, той възприема и ценностната система на Христа, а това води до здраве, впървом духовно а после и физическо.... . Същност паленето на свещичка, изпълнено като ритуал не принася, но изпълнено със сърДце донася Благо!

Дори и Бог отказва на някои молитви- зависи как си живял и живееш.

Аз не знам Бог да е сложил ограничение да се молиш САМО в църква?

А така! Дезинфекцирайте храмовете и давайте на всички да целуват кръста! А него дезинфекцирате ли след всеки богомолец?! Случаите всеки ден се увеличават с по няколко, умрелите - и те, оптимизъм лъха от сводките на щаба. Изобщо, удариха го през просото и скоро мангъра ще потрива доволно ръце. А правителството начело с тиквата изми своите. Те сега са заети да спасяват бизнеса, хората - кучета ги яли.

Днешният неолиберален свят хули Бога, убеждава ни, че не съществува и ни се присмива, но като видят дебелия и всички изведнъж се сещат за "Несъществуващия". И така докато им се размине или не се родят следващите леви и безбожни глупаци.

от 'многото лица' на бога на кой да се помолим, че да 'хване дикиш' - или викаш че нищо че тук официано сме христични, ама сме с 'лице' на изток и навирен задник на запад, да им е по лесно 'начукването'

Вярата в Бог,религията и църквата са три различни неща.

"Религията е опиум за народа. Религията е вид евтина духовна ракия, в която робите на капитала давят своя човешки образ и своя стремеж към що-годе достойно човешко съществуване". В.И.Ленин

Още от класиката на провалените убийци и терористи. Историята го замете

"Попе, по колко върви опиумът за народа"?

Болният от сифилис Ленин, чиито мозък се е разложил като пихтия. И някои "здравомислещи" му вярват. Бу-ха-ха! Хайде, в лудницата!

Но Ленин е схванал подмолната част на църквата.

Религиозни глупаци мляскат икони и правят поповете богати и дебели...

Като те гепи короната, друга песен ще запееш, но така е с истинските глупаци. И затова те често живеят кратко и умират болезнено..

Може да вярваш в Бог и без да си религиозен. Можеш да се молиш навсякъде- храмът е във всеки от нас , по всяко време и на всяко място.Църквата беше Църква преди да се превърне в търговско дружество.

всерьоз? ета български духовны скреп па российский образец?! кога почваме да строим патриотичния храм на въоръжените сили с иконите на радев, курнелия и манолова над амвона?

Пак ли Русия ти е виновна за всичко? Дебил!

mISHO

Само ле-е-екинко и тънинко да вметна, че през средновековието масово хората са се обръщали към същата тази институция и в резултат са вярвали, че Земята е плоска.

Колко продължава да пада нивото у нас

както е известно страха не спира смъртта,спира живота. А страхливци дал господ. Честити нов ролекс и лимузина на поповете.

о йес, духовния живот е вери найс

Никой не може да помогне на този народ, проблема си е в самия него!

Во имя "Ролекса" и света го "Линкълна" бягай Корона, бягай, Амиииииииииииин...

Явно не се страхуват от короната

...

Същите религиозни глупци които целуват икони ходят по врачки и баячки. При толкова напреднала наука и технологии да се оставиш на религията е топ трагедия. Всеки може да е извисен духовно и без да е религиозен талибан. Вместо да идат си пуснат едно пкк търсят икони и свети места :D

Му взел, поганец с поганец.

Глупако, като е толкова "напреднала технологията" къде е лекарството против коронавируса ? По какво се различава пандемията сега от тази преди 100 години ? - добре, че не е толкова смъртоносна ! Такива като тебе, дето голям го вадят, много бързо почват да се молят като видят дебелия

Умнико, разликата преди 100 г и сега е информацията, която пристига до теб на секундата и те прави прави подготвен доколкото е възможно. На Исуската се моля само когато мачовете не излизат правилно. Единственото нещо на света което не е помагало нищо никога, а само е пречело са религиите. Благодарение на технологиите и науката скоро религиите ще са пътник или качени само на спътник. Абе няма да е скоро, поради огромна популация от религо талибани :Д Доколкото тоя анонимник дето казва че науката не е помогнала и лекарите не помагат, при спешен случай да звъни на попа или се бие с библия или икона в главътъ....

Ами аз науката не знам ко0лко е напреднала,ама мога да ти кажа медицината колко е напреднала.И така: докторята не знаят да лекуват болестите от които се мре в 85% от случаите като: Инфаркт,Инсулт,Настинка,Грип,Високо Кръвно,Спин,Диабет и да не продължам още,само ще споменем че те докторите не могат още да си обяснят механизмът на съсирването на кръвта като се порежеш.Те незнаят абсолютно нищо.В момента се разчита единствено на имунната с-ма.Да му мислят тези на които бабите са си лягали с камилари едно време.

Напиши в гугъл Кръвосъсирване, малоумник. Останлото дори не ми се коментира.

Само да вметна за последните двама дето не могат да напишат един никнейм,лекарства има за почти всички болести включително срещу корона(лекарствата завършващи на ....ивир) защо не се прилагат и защо има лекари,които не разбират почти нищо от медицина е друг въпрос и те като поповете са станали някакви за ПАРИ,а не да помагат на хората!

Част от "болестите" дето си цитирал не са болести всъщност (болен съм от инфаркт?!). Останалите болести, дори нелечими, са контролируеми с медикаменти. Преди по-малко от сто години, тези болести са били смъртна присъда. Справка - продължителността на живота през 2020 и тази през 1900. Има информация навсякъде, спрете да я карате на впечатления.

Един поп няма ли златен Ролекс, не е праведен.

И все повеече хора ще се разболеят. Целувайте иконите

Като чуя за пловдивския митрополит Николай и се отвращавам от всякаква църковни действия

Отчето е много прав, защото Слава Богу духовният живот е над всичко. А коментиращите преди мен, явно са от тези, които само хулят, но не се черкуват. За тях може само да се молим, да се вразумят.

Айде влез 21 век най-накаря. Нека да позная. "Господ" ни е изпратил ковида за да тества нашата вяра. Аман от малоумници....

И най-лошото е, че такива "миряни" са много.

А по врачки и астроложки ходят ли или само пускат есемеси да им баят виртуално...

Простотията има различни лица.

А цуни на дедо поп ръката... цуни, цуни! И още 1000 като я цунат и става весело... Прост народ се управлява лесно.