Счупен 125-годишен температурен рекорд в София - 22.2°

С днешните 22,2 градуса, София счупи температурен рекорд на над 125 години - откакто има измерване на температурата в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Счупен 125-годишен температурен рекорд в София - 22.2° | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пренаселена планета, а на Меркел и трябвали още, явно е зиморничава.

-22 градуса си е за Гинес ;)

А след четири дни, щяхме да бесим Апостола на ново - за 143-ти път.... И гарвани щяха да грачат грозно зловещо, и псета и вълци да вият в полето.... А то - чайки и гларуси....още малко и камили ще изцвилят....

Топлофикация ще ви оправи . И рекорди ще има и " глобално затопляне "

Добре беше за сезона, ама чак пък горещо не беше. Имаше разни откачалки по къси ръкавки, ама нали и джипитата, и аптеките трябва да захлебят. Най-мразя тия с късите панталонки през зимата. Ей, като се появят и времето веднага се скапва. проверете и вие, и ще се убедите сами.

ей това се казва преизпълнение на плана - от 1977 до сега сме ги направили 125 години ...

Стоп! 1977 година било 21.5 Как така? Нали тогава е нямало глобално затопляне? Все ми се чини, че това са си напълно нормални температури. В момента очевидно сме в период на по-силно слънчево греене и от там затопляне. Кога ще свърши никой не знае, но като свърши ще падне голям клинч :)

си купувайте таралясници ... По три на всяко софийско градско говедо да ги направите ... Освен дето скоро ще дишате обогатена горивна смес ще можете и направо да се топлите зимЪска, като си го палите направо софийския въздух дето ви е у холо ...

А при нас вчера беше -30 и то без вятъра :-)

"С днешните 22,2 градуса, София счупи температурен рекорд на над 125 години - откакто има измерване на температурата в столицата. Предишният рекорд е бил през 1977 година, когато са отчетени 21,6 градуса." От всичките журналистически писание, не става ясно какъв е бил рекорда отпреди 125г.

Не е 1977, а е 1877г. 1877г. е била точно преди 139г., което от своя страна се вписва в условието "над 125 години"...тъй ще да е...

Жалко за планетата

Лошо стана сега ще цъфнат налъмите....

През този есен-зима период продължават да се наблюдават температурни рекорди, съпроводени със силно неравномерно разпределени валежи. Промяната е глобална и е свързана непосредствено със засиления ефект Ел-Ниньо. Рязко се промени атмосферна циркулация - на места по света имаше необичайни студове, на места - необичайни затопляния. Очевидно тези крайни ефекти ще се редуват. Глобалните причини трябва да се търсят в неравномерните температурни разлики в океаните и въздушните маси.

Само дето преди 125 години не са мерили така както мерите сега защото ако бяха наистина таквиз градусите хората щяха да се поразголят ма саде малко гламави видях,,

Не знам , какво е счупено обаче това време не е нормално , защото все пак е зима . Едно време , какви зими имаше сега нито зимата е като зима нито пролетта е като пролет .

Искахте демокрация, на ви демокрация!

Тъй де, повечето хора искат да им е топло :P