"Време е да сложим край на най-дългата война на Америка"

Джо Байдън ще каже в реч, че САЩ ще изтеглят военните си от Афганистан до 11 септември, но ще продължат да подкрепят правителството в Кабул

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От Европа кога?

Рамбо рамбооо, пак сеосра Рамбо

Скоро Всички ваши войници повечето са негри ще се завърнат в краварника защото там ще е вашата вътрешна война !

дъртия склери да уточни за 2051 г . ли стаа дума.

След приключването на Втората Св. ВОЙНА "демократичните" САЩ оставиха ОКУПИРАНИ Германия и Япония!?! От тогава до настоящият момент САЩ са водили около 300 "малки" войни!?!? За въоръжените конфликти няма да говорим сега! Явно с печатането на долари без покритие икономиката им изпушва? Да прибавим и действията на Китай в тази област! Крайно време е всички крави и телета да се приберат в обора наречен САЩ!!!

Понеже целият източен блок бе свободен хахахахахаххахаха Нерде окупираните Германия и Япония нерде Русия

Два трилиона ДОЛАРА???? Те с пачки ли биха талибаните по главата? За тези пари можеха с всеки талибан лично да се разберат без да се стрелят изобщо. И щяха да им останат за бира! Глупави бели мъже, както каза Майкъл Мур (ако някой изобщо помни кой е Майкъл Мур )

Помин го , порденият левичар израснал на Запад ... фен на Бърни хахахахах

Важното е тука 3-4 платени да врякат колко лошо е в САЩ, ама опашки за там!! Русия пенсията 5000-7000 рубли Русия заплатата 12000-17000 рубли Важното е да има водка и агорць всичко е на шест в кочината, бухаххаха! Всички булгаристанци които любят Русия под рачичка и на там!! Ама нямат смелоста, ако тука ходят до тоалетната навънка, в Русия ще се изхождат в гащите!!! Който се е хванал с ушанките е цъфнал и вързал!!! КНР Сирия Венецуела Русия Чад Иран Йемен Все държави за чудо и приказ бухахаха, ядът тоалетна хартия!

Релано САЩ се осраха в Сирия ...

Те каквото им трябваше си го взеха! Кладенците в ръцете на САЩ! Добре дошло за Израел че Сирия ще се възстановява 20-30г! А руснаците там ще седят като в обрано лозе, никакви дивиденти, а и 40% от територията на Сирия е в ръцете на групировки! Така се прави, едни са разорени за сметка на други, така и ще бъде!

САЩ тепърва ще жънат плодовете на арабската пролет и Сирия . Тия дето развяват зеленто знаме на Пророка няма да се кротнат . Малоумната админстрация на Обама запали фитилиа на демократичната революция , която се оказа ислямистка такава . Израел има мнгоо вргове и Сирия бе един от тях , но ..ако си мислиш , че новите им приятели като СА им мислят доброто много си се объркал .

Работиш на 2 работи и тичаш до България да си направиш зъбите, нали! Защото там ти е доста скъпичко. Разболееш се, пак набиваш кредитната карта и бегом в родната България да се лекуваме. Абе като я обичаш толкова, стой си там, но май ти увеличиха рента, а инфлацията расте и паричките взеха да намалят. Бъди здрав и помни, един ден пак ще се върнеш в България, но с One way ticket.

Че това вече сме го гледали при всички дълги и не толкова дълги войни на САЩ. Да оставиш след наложената демокрация гражданска война си е в реда на демократичните ценности на чичо Сам. После ще има едни фирми дето ще възстановяват, ще печелят едни пари, а като свършат ще си спретнат друга дълга или не толкова дълга война за налагане на демикрацията- разбирай интересите на ВПК на САЩ.

Странно защо руснаците бягат в САЩ а не в Афганистан ?

Странно, защо си толкова тъп и ограничен добитък?

Оне пич, тъпите и ограничените сте вие русофилситицте . Аз за разлиак от вас мога да тегля една п.. майна на САЩ за Сирия и арабскта пролет примерно както и за куп други неша , но вие и лай..о да видите пак ще го славите стига да е руско

Вие реален бой не сте водили там. Само взривявахте сватби и погребения с дронове

"Време е да сложим край на най-дългата война на Америка" Време е да сложите край на всичките войни дето водите срещу човечеството. Крайно време е и Америка да се издържа чрез РАБОТА а не чрез войни. И спрете с печатането на кухи и необезпечени долари с които да поробвате света. Иначе, ще го ядете кожения!

О боже , роден русофил кара американцие да работя повече хахахаххахах

Кире, те сега работят ли? Ами НЕ. Само печатат пари и ги раздават като заеми и карат другите да им ги връщат с РЕАЛНИ ПАРИ. ПАРИ СРЕЩУ ХАРТИЯ. Като нашите 8 броя F-16. Има ги само на рисунки. А ние им ги платихме изцяло и веднага. А ще го получим на кукуво лято, след много години!!!

Да , да обясни ми щатскта икономика хахах

Кире, щатската "икономика" е като нашата. Никой не я от 30 години! Студената война, няма победители. Само победени. САЩ, не са това което бяха някога.

Щатската икономика била като нашата Хахахахах сериозно нямало победили хахах с това ли се успокоявате Абе с какъв конкурс ви подобират ?

Че не са това , което бяха някога е факт .. но проблмът не е икономически а идеологически

Тези с тия два трильона много тънко са минали! Слава богу, че са ги дали са такива смислени работи, представяте ли какво щяха да си помислят хората, ако ги бяха похарчили за някои глупости като училища, образование и тем подобни глупости.

В топ 10 на световните университети няма нито един руски ..а първите 3 места са заети от щатски

Най-добрите университети в Света са американски, дрипльо.

Абе глупаци, вие от ирония не разбирате ли? Кой ви говори за Руснаци или за кечеството на университетите. Те са добри, но са толкова скъпи, че реално могат да си ги позволят само хората от елита, а ако някой беден извади късмет, то ще връща пустите кредити цял живот. Платено е всичко, защото хвърлят парите за безмислени войни. В Америка ако се родиш в долните прослойки, ще си стош дам до гроб, защото е заразно и богатите не те пускат. Ама какво ли обяснявам аз на глупци, който два реда не могат да разберат. После Бойко ни бил виновен за дереджето в държавата!

А боко се хвали как щял да изтегля нашите оттам Баси евтиния ПР

да да, защото готвиме нова световна война, там требва да се съсредоточим. да или не?

Ха ха, и какво постигнаха? НИЩО! Сигурно броят на убитите от тях цивилни вече мина милион и решиха да бягат, че ще ги обвинят в геноцид! Американците така правят, напускат и зарязват на произвола на съдбата "партньорите" си - така ще направят и тук като се махнат, да му мислят тези, които им служат. :)

ехх защо не ни зарязаха и нас русктие комуняги след 9ти ,

Внимавой какво си пожелаваш. Половин България щеше да иде в Гърция и Сърбия като компенсации за окупацията им.

Това не е ясно , нали знаеш , че запазването на териториите ни се дъжи едниствено на вллиянието което са договорили големите , кой знае какво ако ние не бяхме в съветския отбор какво щеше да стане

изтегляне нема да има. войските нътре означава - война вътре. обучил си арчмия да завладева и убива и ше си смени нрава в базана? Напрао ше ви бшие и ебе кат враг. та, афган пак тегли къса клечка.

Сетила се Мара да се побара.

Това го слушаме от 10 години...

Голяма приемственост м/у Байдън и Тръмп във външната политика. Все пак Тръмп е по-приемлив вариант. Сега уважаеми русофили разбирате ли, че който и да е президент на САЩ промяна във външната политика няма. Резки промени има само във вътрешната политика на САЩ, защото средностатистическият американец не го вълнува какво става по света. Но това е отработена схема на 250 години. В младите държави - РФ и КНР не могат да си позволят да сменят шефчето, защото не се знае какво ще последва. Спокойно! След 100 години и там ще има приемственост. Самите вие уважаеми русофили много пъти сте сравнявали САЩ с Римската империя и сте много прави. Както КНР е наследник на Китайската империя, а РФ на СССР и Руската империя, така и САЩ са наследници на Римската. Дааа, сигурен съм, че дори не подозирате колко сте прави.

Пий си хапчетата и прочети някоя книга... Ама не за Хари пптър..

Ти коя история си чел незнам, но се върни малко назад да речем времето на папа Сикст 4 (на него е кръстена Скстинската капела). Та той е инициатор за третия Рим (има се предвид Москва). Той посредничи за сключване на брак между Иван 3 и Зоя Палеолог (внучка на Константин 4 Палеолог , последня Византииски император и пра внучка на Асен 3 от династята на Асеневци). Това позволява на нейния внук Ивн 4 (Грозни) да се титулува цар на всички руси и .... и българи. Идеята е била да се направи империя която да спре и унищожи Турската империя. Който иска да научи, а изнае някой друг език, англииски, нески и т.н. ще научи.

Ти като си толкова чел ..от къде я измисли тая Турска империя ххахахах

Тук става въпрос за цивилизации и ти много добре го знаеш. Русия е третия рим колкото ти не си руски трол, но при вас е така - просто обичате да отклонявате вниманието и да издребнявате. В кой момент и по какво Руската цивилизация прилича на римската не знам, но щом си рекъл. Приемственост м/у Византия и Русия да, но м/у Западната Римска империя и Русия... Ти много добре го знаеш, но пак патетични широко славянски глупости натъркаля тролчик! Поне се опитваш, за разлика от ония с хапчетата. Той не е и трол, а обикновен чугун.

Обърка фили с фоби. Щото точно русофобите квичат на умряло за всичко срещу руснаците.

Не срещу руснаците , а срещу родните русофили ..защото сте прости, коне с капаци , безордници и ще очерните и ген, Колев само защото се бил срещу любимата ви Русия. Славите Ленин , но се кръстите , величаете Александър 2ри но се кланяте пред болшевиките , които избоха рода му ... да продължавам ли ?

Ако тия наистина се изтеглят, ще си отрежа топките.

споко, Мъск ки ти присади отзад импланти

Не така бе човек. Сети се Виетнам и Корея, ще ти идат топките на халост.

В началото на войната, при среща между представители на американците и талибаните, когато с безпардонното си отношение американците казват - ще ви унищожим, ако се съпротивлявате ще умре много цивилно население заради вас, ще настане мизерия и всичко ще е заради вас. Талибанът му е отговорил - вие имате часовниците, ние - времето! И СССР излязоха като бити кучета от Афганистан, сега и тези! Още на времето руснаците са казали - Афганистан без ядрени удари няма как да бъде превзет без неоправдано много човешки жертви! 89-а СССР се изтеглиха, след това се разпаднаха. Ще видим как ще е със САЩ!

Е САЩ е домокрация и те мигат да карат на полуразпад много време.

бате Куре, не само Афганистан- сяка една страна от тоя калибър може да бъде превзета. Има само едно условие- без журналисти и военни кореспонденти

Инженерче

Реално всяка страна може да бъде превзета - и САЩ, но на каква цена?

Всичко може принципно , справка завладяването на Кавказ ...но в днешни дни това са военни престъпления .

Инженерче

Това обикновено не е проблем за САЩ. От точните им удари обикновено 95% са цивилни. Просто не могат да го правят толкова брутално колкото във Виетнам ... който пак не успяха да превземат, въпреки агент ориндж, напалма и два милиона избити цивилни.

Офф айде поредния промит русофил , ракажи ни сега колко е хуманна руската армия

Инженерче

Не е хубаво да разделяме хората на -фили и -фоби ... по-скоро на такива, които са попрочели нещо и на такива, които знаят всичко. За успокоение - и Русия може да бъде превзета. Няма държава, която да не може - империи се раждат, залязват и се разпадат. Това е естествен кръговрат. Ние сме за малко на тази земя и сме свидетели на настоящото - просто един миг от Историята. Времената са интересни, както казват китайците. А това с Афганистан е просто един щрих в общата картинка на настоящето.

То е важно и какво четеш бе пич и какъв ти е филтъра на информацията :) Кой спори дали една държава може да бъде превзета принципно ? Говорим за съвсем друго ... съвремнна "хуманна " война , методи , военни престъпления и тн. За това и ти дадох за пример Еромолов ..има места където неговата тактика е едниственият вариант

Чакат бат' "Роки" Сталоун да снима "Рамбо"5 в естествен декор и си бият камшика. Просто гювеч там йок - талибаните овладяха контрола над маковите полета. Да вземат нацитата в Украйна да се замислят за времето, когато и тях така ще ги оставят, но ще продължат да ги поддържат... С думи, разбира се. Парите вече са кът и без резултати не се дават. После следва Прибалтика, след тези "колоси" на НАТО май сме ние - няма и с трън какво да закачат и да вземат от нас.

Хахаха абе мужик , Русия да търчи срещу Естония не може да я стигне вече

Кажи, пейзан, какъв е точно бизнесът на Естония? И колко естонци останаха в родината си?

Кире, Естония е по-малка от София. Нещо си объркАл рейса.

Е ако им спре тока и газа ще ги стигне и ще ги мине, но явно има друга далавера.

Да Естония е малка , ама я и сравни стандарта с тоя на Русия :)) Путин не може да спре нищо , защото Русия от износа на природни ресурси живее ..друго нямат

Еи Киро, бе прочети и нещо друго. То Русия винаги е била по-назад и от Шведи, Французу и Немци и т.н., но не се дала на никой. Всички са и сърбали попарата когато са и налетеи. Фридрих велики има едил лаф "защо не трябва да се воюва с Русия - защото зимата е дълга, защото пътищата са условно понятие и най-важното, на руснаците да им изгориш градовете да им вземеш всичко, най-накря незнайно от къде ще се съберъ, въоръжът и ще те избият" - това е казано след първото превземане на Берлин по времето на Елисавета велика, а после още двапъти са го превземали.

Деде деменция ли нещо ...за стандарта на Естония и РФ говоря не за военна мощ. А не се е дала на никой , монголи , Кримската война , Брест -литовсския мирен договор. Първата чеченска и тн :) А и още нещо ... Елисавета велика е германка :)

Е ако ще се обиждаме то и ти не блестиш с интелект, като четеш само проамерикаски неща. Хубаво е да се чете разнообразно, а си мечтай за Америка и тяхната демокрация, но да ней сърбаш попарата. Ние дето сме сърбали попарата на комунизма трудмо могат да ни лъготат и промиват мозъците. Имаме имунитет срещу демагогията, кавато и да е тя.

Американски терористи и наркопласьори.

и сутеньори. питай маика си.

Първи врагове на тутраканската селищна система

Киро, отдавна не живеем в "социализъма". Западът няма нищо общо с онзи Запад, който беше през 70-те и 80-те години. Сега Изтокът стана капиталистически, а комунизма се пресели на запад.

Вярно е донякъде , но това на Изток не точно капитализъм а крони капитализъм

Точно. Наркотиците и оръжията са важно перо в американската икономика. Няма друга държава, която да ми претендира за демократична за демократична, а в същото време всеки да може да си купи пушка и да ходи да трепе по улиците.

Истиски свободните хора могат да притежават оръжие , всички останалаи сме роби на системата

И утре някакъв откачалник да ти убие децата в училище със свободно притежаваното си оръжие - как е ?

Откачалника може да ги убе и с нож ( справка Китай и половин Европа ) Чехия и Щвейцария са страни с много огнестрелно оръжие в гряажданите , колко случая на масови стрелби знаеш ?

Остават - Ууууу. Окупатори! Изтеглят се. - Ууууу. Страхливци! Местят се. - Ууууу. Агресори!

На теб ти е ясно, че това са коментари на различни хора, нали?

на тебе нали ти е ясно, че в момента тука име 5-6 човека пишещи като тебе под различни никове?

Напротив , това са коментарите на русофилите :)

на ЕПМ - на никого няма да липсват..

СССР липсва ли ти ? :)

Сега САЩ ще пратят изтеглените Войски в Урайна . Сигурен съм , шило в торба не седи .

НЕ това не са рашките дето пратиха от Украйна, в Сирия, Либия, развяха белия флаг в Армения и сега пак в Украйна. Их там ниеть

Възстановиха демокрацията в Ирак, после Либия, за малко да успеят и в Сирия.... След 20 години опити за налагане на демокрация в Афганистан видяха че не става, и решиха да се изметат от там. Не ми се мисли какво ще стане с техните хора там, като знаем азиатските традиции, но кой каквото си е дробил, да си го сърба! Къде ли ще започнат да демократизират от сега нататък?

Доста е малоумно да слагаш Сирия наравно с ИРАК и Либия , Деморкацията е нещо прекрасно , но по някои ширини не може в наши дни да бъде осъзната . Земи като Афганистан, Виетнам и Чечня не могат да бъдат просто завладени , трябват ти сили съюзници отвътре или тактика като тая на ген Ермолов , която в наши дни ще се води за военно престъпление.

забрави Китай. Но да ти кажа то износа на декораци (демокрация исках да кажа), е като едно време износа на комунистическа революция, сатва само с оръжие. И колкото си по-модерно въоръжен толкова по-нестава.

Китай е велика сила те нямат общо с ибзорените от мен , Както казах по някои места демокрацията не може да бъде наложена дори и с оръжие .. не са дорасли още . А проблемът не е в "модерното " оръжие , проблемите са съвсем други и то не един и два ,

Ей Киро, какви силни съюзници имаха америкаците в самата америка та да направят демократчния САЩ. Просто избиха местните щото не ставаха за демокрация. После си внесоха негри роби за да им побачкат да натрупа ресурси. Е сага е дгуго време, америка е усвоена с утановена демокрация и демокрацията трябва да се усвоява от останалия свят.

Пич нещо ти липсва логиката .... или мислиш , че Русия е стиганала до сегашните си размери с хепи хипи присъеднияване ли ? :) Вземи прочети как е завладян Сибир , Кавказ и тн, Великите сили така са станали велки - всички до една Явно нямаш представа изобщо какво е то това чудо "демокрация " П.С. Икономичексат полза от робите е била смешна

Да не е свършил хероина там?

Аааа не, сега има нова кирия корона вирус му казват. Защо да се трепят напразно. Е малко ще им е мъчно за афганистанците но ще им мине.

Абе от къде ви намират бе

Прав си я виж каква нова поръчка направил ЕС за ваксини на Файзер пък и по новта цена, всичко е легално и законно.

Всяка война на САЩ започва и завършва така.

Щот русняците успяха там муахаххаха

А пък американците правят само велики победи. Нещо да кажеш за Виетнам? Там гониха комунистите и така победиха, че цял Виетнам е сега комунистически. Е и Авганистан ще стане талибански.

Из ПЧВ моем ти кажем , и за ВЧВ къде Путия се принуди да прави сви..ки на ония дето тепеше руснаци до преди гоидна

"Време е да сложим край на... Америка"

Ми, кой те спира? :) Действай. :)

Споко, САЩ сами ще се затрият-след като прегърнаха комунизма и лявата-розово-либерална идея....

Абе, рупубликанци и руснаци рязко се харесахте... :) ЩО ли? :)

Путеф отваря шампанско, след избора на демократ за президент. Но мисля, че руснаците няма да влезнат в Афганистан, както в Ирак и в Сирия. Имат много пресен и лош спомен.

Некадърник

в момента воиската е около Ростов на Дон и в направление Харков и Киев Така че определено Афганистан е последният проблем за Путашкия и няма да влязат

САЩ имат 3500 души там. Германия имат около 1600. Странно е, че има и 200 монголски войници? Изобщо в Афганисан има над 30 чужди контигента. Унгарци, норвежци, литовци, турци.....И сега американците ще ги метнат тия войничета в Черноморския басейн.

съвсем не Тия ги прибират в САЩ, а тия от Германия ги карат тука

Да видим....

ко ша гледаш ? Контингента в Афганистан е оборудван за пустинни условия Снаражението на контингента в Германия и подготовката му отговарят на нашите климатични условия

Бре много разбираш нещо от логистика? От коя бригада си? Че и плановете кой къде ще ходи знаеш? Кой ти е началник-сектор?

Истината е, че напоследък маковите полета засъхнаха. Суша е, к'во да са прай? Няма алъш-вериш ..

Пресъхнал ти е мозъка , мурзилаж

Това не е отстъпление , а прегрупиране Всъщност не е майтап - имат си по-сериозни проблеми Ако се стигне до ескалация в Украйна не знам какво ще правят.... Щото руснаците не са талибаните...

Ами днес руснаците почнаха учения в Черно море. Около Крим. Преди америкаците. И ги предупредиха да не припарват!

Предопредиха ги на не ни препарват!!! Кои сте вие??? Нали се пишеш българин!! Долен ватник, я се скрии в руските гемии!!

И те няма да припарят ли? На бас, че ще има американски бойни кораби в Черно море.

Американските кораби сам ще наблюдават. След великата победа в Авганиста трябва да починат. Пък и още помнят каво стана във Виетнам.

Аз съм Българин, а не англосанкосец. И не диря дедо си на другия край на света! Я да видим какво ще стане, ако Русия например почне "учения" с Куба около Флорида? Ти като си си свалил гащите пред най-агресивната държава в света, която знае само опосква останалите като скакалец, хващай М-16-ката и заминавай да се биеш срещу "ватниците", които за разлика от твойте деградирали джендъри, не са ватници от близо 30 години :)

Кат си бълагрин кво си се разквичал за Русия бе мурзилаж

Бухахха , маковите полета се запазват, бизнеса си върви! Талибаните ще получат власта, защото светското правителство не може да се справи! Талибаните че получат 10 процента от алъш- вериша на наркотици, великите американски войски ще са си в къщи!! Характеристика! 20 години война 2400 войници убити на САЩ 10г война 80000 убити и 60000 инвалиди на ватниците, и се изнесоха като бити П.Е.Д.Е.Р.А.С.И.!!!

Явно си гледал много Рамбо 3. Тия данни не знам от къде ги вадиш? :)))) Джендърските ам. войски сега ще ни ги пратят на нас и в Румъния - за да ги метнат после в Украйна. Па ти си гледай Рамбо 3

Аз само порно с майка ти гледам!!! От къде влез в Гугъл и виж, ама те на теб Пт Рашата ти плащат само за тука по 1 копейка на пост! БГ- балък гейски това ти е името!!!

Майка ми почина през 2015. Намесвайки родители, показваш, че си долно нечовешко създание и ти пожелавам да те пратят на фронта, че да лъскаш малко пушката, а не питона. Гугъл не ползвам, а само сигурни непипани източници. Личи си, че никога не си ходил в казарма. Време ти е.

логично е да се изтеглят, след поредната велика победа на най-силната и модерно въоръжена армия. Нали подписаха примирие с талибаните, който са много силно въоръжени с калашници и гранатомети. Айде сега да ми обяснят пак колко модерно е въоръжена и силна американската армия и как ще ни пази от лоште руснаци.

Партизанска война никой до сега не е спечелил! Гледай съотношението на загубите в жива сила!!! А пък теб може баба ти с мотиката да те пази в ТКЗС-то, тулуб!

Ми питай твойта баба и дедо, що избегаха и от Виетнам. Там гониха лошите комунисти само дето атомни бомби не пуснаха, но успяха да хвърлят 4 пъти повече бомби от колкото през Втората сетовна война. И сега като резултат цел Виетнам е комунистически.

500 души в Германия и по толкова в Бг и Румъния

горкони, ако трябва да ни пазят от руснаците. Те освен калашници и гранатомети за разлика от талибаните имат по някой танк, самолет и ракета, че и някоя друга атомна бомта.

Ма немат кво да ядат мухахахах

ми много стари весници си чел. Руснаците последните години определят цената на пшеницата, че и Китай хранят.

А от Европа, кога махат?

ако приемем че Британските острови са част от Европа- НИКОГА

Е, не мисля, че Прибалтиките и Полша са крайно недоволни да имат Американци при тях...

Война, да може после да ви продава оръжие. Пък вие се избивайте

Трудно е да започнеш нова война, когато не си завършил старите...

Руснаците не успяха да се справят с тези диваци там и се оттеглиха ... Сега и Американците подвиват опашка и се изнасят... Интересно колко ли дълго ще оцелее сегашното що-годе светско "правителство" на онази територия. Май ще трябва да се подготвяме за Велика Талибания.

Ще видиш, че последни в списъка на менторите са САЩ, със съдба като на предходните (последно СССР).

Най-дългата и най-кървавата война на Америка (фащ) предстои. Досега нито веднъж омразните кравари не са водили война на земята, която откраднаха от индианците... Войната на тази земя предстои.

А към Русия вискчи са се присъединили доброволно , нали ?

Индианците имат точно толкова шансове, колкото и реднеците, дето имат по 12 пушки и лягат и стават с втората порпавка, за да спрат тираничното правителство. Чудно, че нищо не направиха по времето на Тръмп... Сигурно, защото като са затваряли японци ВСВ точно тия с пушките са помагали на правителството...

ако САЩ си тръгнат със сигурност талибаните отново ще вземат властта в Афганистан. Това ще увеличи бежанците от там. И като се понасъберат 200 / 300 000 по някое време бай Ердоган ки дигне савака при КапиКули и ки на залеят тука. Само че ся бат Бойко няма да го има да му дрънне един телефон да си ги прибира. Учиндолския ша му звъни и Ердо ще му каже да си ибе майката

Най-добре е ти да си "ебеш майката грозна" и да ни отървеш от себе си! Трол гноен гейберастки!

Тия от 20 години се изтеглят от всички държави където са, ама все още са си там. Вече ми е обидно да чета подобни "новини".... Съвсем ни взеха за мезе, имат ни за големи глупаци

Единствено Иран може да донесе мир в Афганистан, никой друг.

Какъв Иран бе чалмо.... Иран от хубава страна стана егати извратенията.... Заради проститие чалми, от люлка на цивилизацията станаха изостанала държава без никакво развитие освен в ислямизацията. Докато религийте не се откъснат от държавното управление винаги ще е единствено и само разруха.... справка - историята, а тя винаги се повтаря

Какво знаеш за Иран и за Исляма, че ги правиш тези изводи? Религията е тържество на духовните ценности над материалните, освен ако не се е продала на някого като тук.

Поредните дето си тръгват от Авганистан с подвити опашки, но ... гордно виранти носове.

Спомням си как гледах телевизия преди 30 години и се съобщаваше че талибаните взимат властта в Афганистан под вещото око на брат джон.

се казваха мухаджини... име дадено им от ЦРУ