17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такива изблици на жестокост не са присъщи на свободолюбивите и добродушни украинци. Това са рецедиви от тежкото съветско минало, за които има нужда за да отшумят напълно

Европеецо, ще спомена само един любим специалитет на бандеровците, рязане на живи хора с трион. За всички останали масово прилагани на окупираните територии на СССР, Югославия Полша Словакия няма да говоря.

"Откриването на стрелба във военни части в бившия СССР е повтарящо се явление, често свързано с тормоз над новобранци.".... Интересно традиционните американски масови стрелби в училища, университети и молове, на какво се дължат?!?

Войната започна от русофил . Дали императора е съгласен е друг въпрос.

Един тъпанар убил други тъпанари

Аре сега пък съветската армия им виновна на бандеровците. Ало, от 30 години няма СССР и Украйна е назалежна. Брежнев ли ви е виновен?

Нямало СССР хахаха! А от комунистическата култура отказахте ли се?

този войник и тези които са го тормозели, ако това е вярно, са родени преди 22-23 години, и дори не са живяли и ден в СССР!

Украйна е голям бардак и кочина

Защо ли не се учудвам че повечето ганьвци усъждат това действие като чета коментарите те са свикнали в казармите да ги гаврат дъртите и небиха посмели да ги разтрелят

Най-тъжното е, че не е насочил оръжието на където трябва. Много често се случва така. Преди два дена в Германия един 18 годишен сътври същото в университет, но уби само едно момиче и рани още петима. Този просто е бил с по-сериозно оръжие и по-добър стрелец! Като ти превърти шайбата, стават такива неща. Интересно е, дали от дир-а са писали, че студента от Хайделберг е бил подложен на изтезания от колегите му? Психически лабилните хора са си психически лабилни. Трябва да се излезе от кутийката и да се махнат капаците и да се помисли мааалко повече. Статията на дир-а, и това, на което навява е просто, смешна, да не кажа жалка. Жалко е единствено за хората, които са си заминали без време заради това, че едно момче е изперкало. И това няма нищо общо със СССР. Преди да дадеш автомат на някого е редно наистина сериозно да се изследва психическото му състояние. Това е бил един от основните проблеми на СССР, и в частност на НРБ - всичко живо - в казармата с калашников. И то за две години. И без никакви психотестове през това време. Всичко е било на принципа - ние сме като едно семейство, ако някой е зле, другия ще каже. Е да, ама за 18 годишни сополанковци това е трудно, и когато получат писмото, че любимата ги е зарязала(не, че не са се чели тия писма, но хората са преценявали, без да имат задълбочен и персонален опит) и айдеее - момчето отива мърцина за нищо, или стреля по колеги - зависи как ще ти избие съчмата. За това и армията трябва да е за профитата, а не за всеки. Иначе 6 месеца всеки да мине през там, но без оръжие, просто да знае основни правила за оцеляване би било добре.

_stankow

От любовна мъка никой не е застрелял колегите си. Най-много да се е напил с тях. Такива произшествия стават при неуставни отношения. Тормоз на младите от "старите". И то много силен и продължителен тормоз. Имаше такива случаи и в БНА. Иначе психотестове имаше. По 3 комисии минаваше донаборникът. В 8-ми, в 10-ти клас и преди влизане в казармата, лятото. В комисията имаше до 10 човека, единият - задължително психиатър.

Какво общо има Русия в случая ? Убийства и Самоубийства е често явление в Украинската Армия , според техен источник около 500 човека за 4 години ! Там се продават откраднати оръжия на килограм , боепраси и гранати , като на пазар за зеленчуци ! Там е опасно да се живее , спомних си Плювню когато Ходи в Киев , всички Български знамена бяха свалени или разкъсани , защото по Тъпост Укрите го помислили че е Руско знаме , Зеленото го помислили за синьо -далтонисти са Укрите и никаква реакция от Тогавашното Българско Правителство !

Съветите дават ли си сметка, че при една пълномащабна война това ще е краят на болшевишката култура?

Култура?

Това от 1917 насам, ако не е нова култура, какво е? Нови общества, прислойки, ценности, стремежи, закони, институции.

Нали болшевиките броят началото на държавата си от 1917 и не искат да имат нищо общо с Русия, защото, според техните думи тя им е "смъртен враг"? Гледай Хрушчов като разговаря с Никсън как казва, че те с държава на 50 годиний, а скоо ще ги задминат.

НРБ културата е част от болшевишката, например.

Кои са съветите?

Тези, дето се отказаха от сърпа и чук, но запазиха петолъчката.

На про$тит€, все още съветите, болшевиките и комунистите са им виновни... ;-)

Мъкааа, мъкааа

Това е първата съветска провокация, началото.

Ще му хванат партенките. Момчето е вече в Донбас и познайте по кого ще гърми като почне битката. Познайте още колко като него ще насочат калашниците срещу когото трябва?

Пишат, че са го хванали ...

Пишат..... Хванали са му партенките. Лъжат като варшавски влъхви.

Има дори и сниммки. Хванали са го ...

Чукча писател, не читател.

Ти наистина ли уважаваш дезертьорите и предателите? Независимо от коя страна са, това е най-ниското ниво на което можеш да паднеш, това е отпадък откъдето и да го погледнеш! Тук не става дума за това от коя националност е този, става дума за неща като Родина, чест, дълг... Може да си ги чувал, но със сигурност не разбираш, че не са само думи.

А за човешко достйнство чувал ли си? Като не знаеш подробности, не се пеняви!

Та при една война с Русия, колко процента от армията ще насочат оръжието си срещу Киев? Според мен 50%.

Тормозът в армията има стари традиции, включително в българската. Служих през 97-ма и влязох с известни притеснения в тази връзка. Слава богу, не ме подложиха на нещо особено, едрият ми ръст спомогна. Но съм виждал новобранец паднал на колене да плаче пред стар войник, който го налага безмилостно и то за нищо. Ако си имах вяра, бих теглил шутовете на този войник, но в армията нещата не работят по този начин. После ми казаха, че този стар войник също е бил много тормозен като новобранец. В българската армия има същия случай на разстреляни за тормоз, има публикации, най-жалкото е че виновните в момента са живи и се радват на спокойни старини.

масовото разбиране е, че така се е ставало мъж. И сега понеже ги няма тези неща и нямало мъже. А това, че половината мъже получаваха психични отклонения след казарма се смяташе за нормално.

Сега щото не са изкукуригали,джендъри,педали,трнасформирани,наркомани,и то масово навсякъде по улиците ги виждаш.Те са мъже нали?тцтцтц ебах тея путки аз дето голям страх имат от два шамара да станат мъже.Слаба психика се казва а не тормоз.Хората на времето през войните как са оцелявали, да ви еба и педеращината.

Точно така се става мъж! Тормозът, колкото и да е гаден и неприятен, си е ТЕСТ ЗА ФИЗИЧЕСКАТА И ПСИХОЛОГИЧЕСКАТА ТИ ИЗДРЪЖЛИВОСТ! И идеален урок какво те очаква в живота! В такова положение имаш 3 опции: 1. ДА СИ НАД НЕЩАТА - С ДЕЙСТВИЯТА СИ ПОКАЗВАШ, ЧЕ ТОРМОЗЪТ И ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НЕ ТИ ВЛИЯЯТ! СПРИЯТЕЛИ СЕ С НЯКОГО ОТ СИЛНИТЕ! ТАКА СЕ ПОЛУЧАВАТ И НЕЩАТА В ЖИВОТА! 2. ДА ПРЕМИНЕШ НА СТРАНАТА НА НАСИЛНИЦИТЕ 3. ДА СИ ВИНАГИ ЖЕРТВА. Умните си взимат бележка от това и знаят как да постъпват в живота.

така се става мъж, викаш ... ми лапай на мама кура тогава!

Това е най-гнусното престъпление. Да си отмъщаваш на невинен. Това е особено характерно и сред цивилното население, най-вече сред роднини. Това са изключително ТЪПИ ХОРА. Примати.

Брей, ама сериозно ли е от Нацгвардията? Да не е спецоперация на ГРУ? Или поредната "руска агресия" срещу Украйна? Я там, медиите, изровете някоя пикантерия от типа "Лично Путин го е инструктирал...".

В Източна Украйна украинчетата ги оправяме отзад .

Браво на момчето. утрепало е гадовете които са го тормозили. Сега ако успее да избяга при опълченците в Донбас би било идеално за него. Вече има 5 скалпа на колана си

Вече и в руския съд ги наричат редовна руска армия! Изтърка се това с трактористи и миниори 10 години удържат редовна армия :). Прегледай пак упорките много си изостанал

Не лъжете. В руския съд, 'редовна руска армия' е цитат от това, което е казал украинския бандит, когото са съдили като терорист ...

Schilo

Националната гвардия и армията нямат много общо. В националната гвардия са основно доброволци, на заплата. Така че, не ми пишете глупости за тормоз над новобранци. Определено има личен мотив- изнервени, разочаровани. Само ми е интересно, ако продължат така, колко от въоръжените сили на Украйна ще стигнат до фронта?

По време на наряди стават големи извращения. Обикновено един новобранец го оставят с няколко стари войници. И след това следва т.нар. омагьосване на жаргона на войниците. 2-часа пост, 2-часа дежурен в караулното и 2-часа сън. И така общо 24 часа. Оставят те без сън старите и без храна. Естествено има и физически извращения, но няма да се впускам в подробности. Когато им кажеш, че не издържаш и ще самоубиеш те ти казват просто и по Ленински – „Самоубий се след караула за да не караме и твойте часове на пост“.

Има и приклади - като те издразни някой го изгребваш с прикlада в ребрата за да го боли поне 2 месеца и отиваш при началник караула да те свалят от караул и да те вкарат в ареста. Или ако някой те издразни докато си на пост в караулното правиш същото само че тогава казваш на началник караула да вкара идиота дето те е дразнил в ареста защото те е пипнал докато си на пост.

По тази логика всички сестри и лекари в интензивните отделения с по 10-20 ГОДИНИ стаж трябва да са в лудница. Пък те спасяват животи …

Вече е при нас в Донецк. Има да разказва десетки военни тайни за фашистите.

Дирници, първо това не е казарма а завод, така че теорията ви за новобранец пропада, после в Америка без война се трепат всеки ден, хем никога не е имало комунизъм.

Тоя започна вече войната, няма търпение човека.

Ми утрепал е превратаджии окупатори...Кое е чудното. В Украйна живеят милиони Руснаци.

Какво има СССР със момчето родено 2001 година ...

Да не са му чичовци???

Рашистките хибридни окупатори пускат вече шпините си в действие! Жалки отрепки!

Нацгвардията на укропия са от десен сектор Неграмотнико

в България беше така по съветско време, ама никой не го казваше, само между поделенията се разбираше

Писнало му е на момчето и е разстрелял гадовете, които мрази. На всеки средно статистически българин му се иска да направи такова нещо всеки ден, едва се удържа.

С руско самосъзнание е.

да пускат шпионите си.. сега сигурно ще кажат че тоя е бил руснак.. А след 2 години впрочем ще се разбере че е американец