Военни откриха 4 силно корозирали снаряда от Руско-турската война на връх Шипка (снимки)

Боеприпасите, заедно с намерени множество осколки, гилзи и куршуми, са били унищожени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украински са снарядите. Украйна заедно с Литва, Финландия и Румъния освободиха България от османско присъствие. Ватенките почти не са участвали.

Английски снаряди, изстреляни от английски оръдия, подарени от Англия на Османската империя. Яко, а!

Ако беше гръмнал някой- Путин е виновен!

че то по него време имало ли е снаряди...

Румънският крал придава към руските войски пехотен батальон, който участва в обсадата на Плевен при с.Гривица. А що се отнася до ...Финландския полк - това са руски войски, дислоцирани в направлението към Финландия! В състава им има и финландци, които са военнопленници от войните с Финландия. Служат в обоза на полка, имат и стрелково оръжие. ....Който оцелее ...след поредната война , руският цар ги помилва и са свободни.

От войната, в която братушките ни освободиха от турско робство.

Не са ли американски?! Нали тази година, с цялата си наглост, робите на джендърите ни обясняваха как видиш ли САЩ и Англия са ни освободили, а Русия превзела. Само че точно заради Англия сме принудени да се оттеглим от превзетата непревземаема одринска крепост.

олигофрен тъп ДЕПМ

Интересно. По онова време снарядите са били зареждани с обикновен черен барут (смес от сяра, въглен и селитра). За 140години от него не е останала и следа. Какво па толко са унищожавали?

Ей неграмотния я виж Украйна кога е създадена.

Боеприпасите бяха транспортирани и унищожени на учебен център "Тюлбето" на 24 юни от специализиран екип от батальона за защита на силите - Стара Загора, от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада. Военнослужещите действаха под ръководството на капитан Иван Панайотов и в изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Да си идиот не е чак толкова срамно. Но да парадираш, че си идиот вече е наглост... В една НОРМАЛНА държава тези артефакти щяха да бъдат МНОГО ВНИМАТЕЛНО изследвани, ОБЕЗОПАСЕНИ и РЕСТАВРИРАНИ. Ако гърци намерят това в земите си, щяха да открият нов музей. Но ние сме идиоти! Само идиот дава право на ДЕБИЛИ да се ровят в историята му.. Военен и акъл? Хора, тотално сме изтрещяли! Как така военни ще решават какво да се прави с тези БЕЗЦЕННИ историески артефакти? Нима не знаете, че бисери на прасета не се хвърлят!

По онова време т.нар. финланци не са имали какво да ядат, беднотия... и са се включили към съветските войски да се сражават за пари, чисто от лични тогава интереси.

Някои се връщат, а други остават в Русия и ,,се посмесват,, с мужиците!?

Малейй, ми ако това е станало ядрен заряд?

Подкрепям на 100%!

Айде сега - тъпи остроумия.

С голо дупе таралеж не се убива ! Хората го правят ,но с техника ,която ние /най-вероятно/ нямаме. А да рискуваш човешки живот за такава дейност... Аз не бих рискувал не само аз да го направя ,а и не бих наредил друг да поеме риска

Не се знае знае ли се !

Трябваше да ги пратят помощ за Зеленски. Нали само реве и иска оръжие. Това поне е минало проверката на времето.

Напоминание за Освобождението ни от Османско Робство на България от Руската Армия и време е да се изгонят Укрите от България !

Само дето тогава 80% от "освободителите" са били смели УКРАИНЦИ! Те са съставлявали огромна част от армията на княза! Рашистките пияндурници както и сега ги е било страх да воюват!

Ама как така ще пишете руско-турска освободителна война??? Та това е руският агресор. Вероломно е нападнал беззащитните османци, българската рая е давала отпор на места, но като цяло се е молела (предавайки се) да остане под командването на султана. Англия,Франция, Германия и САЩ са наложили санкции на Русия, а Турция от кеф (за наложените санкции) подарява на Англия остров Кипър.

ТЪПАК ! Тогава не е имало и название Укри ! Те са Укри през 1918 година а Ленин пез 1923 година ги прави Държава ! ДЕПМ ! Боклук Тъп , все такива Неграмотници за Соросоидно -Чифутски -Хохолски Тролове са ги наслагали !

УКРИТЕ нямат място в България , Освободена от РУСИЯ ! ИЗМИСЛЕНА НАЦИЯ УКРИ !

Режеш с флекса ,и ако не гръмне- право в музея ! Питайте "братовчедите от сливенско .

Надявам се ако намерят тракийски бойни колесници и оръжия да ги унищожат също така надеждно, че някой случайно може да се нарани с тях.

Руско-Турската ОСВОБОДИТЕЛНА... война!

Ти чувал ли си роб да освобождава някого ?

Словоредът нещо ти е объркан, и ти ли си гнусен мангал?

се правиш на неразбрал бе , педал, да руския агресор от когото не можем да се оттървем вече 146 години.

Снаряди на над 120 години, да избухнат... Поредната военна безсмислена инициятива или събират амуниции да пратят, грешка - да продадат на Украйна???

Напоминание е на руски/украински. На български е напомняне.

Тюлбето? Това на какъв език е и какво означава?

На френски е и означава "На майка ти путката "

Ти си наведения на Путлер мангал Крепостните ни били ''освободили'' Дтеба в олигофрена продажен

Я някойя евр-атл. жендар да хване разясни модерната история.. кой от кого ни е освобождавал по време на руско-турската освободителна война? Русия от турците или турците от Русия?

Интересно, генерал Каулбрас-първи губернатор на София-финландец, сигурно е бил от "обоза".........русофилско тролче!

Когато пидалите започнат да четат исторически документи"сигурен съм,че пишешещия примат,не е прочел "санстефанския боклук-наречен договор".....Активизацията на бантустански орки не е за пренебрегване от силови структори!

Тъпчо,чете ли статията?Или си пъхаш дебелия задник,винаги когато има корави пишки?

намерили са и голям брой празни консерви от копърка, русенско варено и скумрия в собствен сос! и стотина капачки от бира! тях също са ги обезвредили!

всъщност рассия се пробва да замени турция, ама не и се отдава! а България се освобождава на 22 септември 30 години след края на неуспешната завоевателната российско турска война!

те самите руснаци не знаят че е освободителна ама нали сме русолизци от времето на соца трябва непремено да напишем лъжата че е освободителна. Война за проливите и точка. А тъй като българите най близко живеем до босфора затова и ни освобождават за да сме им под ръка . Да ги слушкаме и да се бием за тях. Ама се поизлъгаха малко .