Военни откриха 4 силно корозирали снаряда от Руско-турската война на връх Шипка (снимки)

Боеприпасите, заедно с намерени множество осколки, гилзи и куршуми, са били унищожени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те самите руснаци не знаят че е освободителна ама нали сме русолизци от времето на соца трябва непремено да напишем лъжата че е освободителна. Война за проливите и точка. А тъй като българите най близко живеем до босфора затова и ни освобождават за да сме им под ръка . Да ги слушкаме и да се бием за тях. Ама се поизлъгаха малко .

намерили са и голям брой празни консерви от копърка, русенско варено и скумрия в собствен сос! и стотина капачки от бира! тях също са ги обезвредили!

Я някойя евр-атл. жендар да хване разясни модерната история.. кой от кого ни е освобождавал по време на руско-турската освободителна война? Русия от турците или турците от Русия?

Когато пидалите започнат да четат исторически документи"сигурен съм,че пишешещия примат,не е прочел "санстефанския боклук-наречен договор".....Активизацията на бантустански орки не е за пренебрегване от силови структори!

всъщност рассия се пробва да замени турция, ама не и се отдава! а България се освобождава на 22 септември 30 години след края на неуспешната завоевателната российско турска война!

Тюлбето? Това на какъв език е и какво означава?

На френски е и означава "На майка ти путката "

Снаряди на над 120 години, да избухнат... Поредната военна безсмислена инициятива или събират амуниции да пратят, грешка - да продадат на Украйна???

Руско-Турската ОСВОБОДИТЕЛНА... война!

Ти чувал ли си роб да освобождава някого ?

Словоредът нещо ти е объркан, и ти ли си гнусен мангал?

Ти си наведения на Путлер мангал Крепостните ни били ''освободили'' Дтеба в олигофрена продажен

Надявам се ако намерят тракийски бойни колесници и оръжия да ги унищожат също така надеждно, че някой случайно може да се нарани с тях.

Ама как така ще пишете руско-турска освободителна война??? Та това е руският агресор. Вероломно е нападнал беззащитните османци, българската рая е давала отпор на места, но като цяло се е молела (предавайки се) да остане под командването на султана. Англия,Франция, Германия и САЩ са наложили санкции на Русия, а Турция от кеф (за наложените санкции) подарява на Англия остров Кипър.

се правиш на неразбрал бе , педал, да руския агресор от когото не можем да се оттървем вече 146 години.

Напоминание за Освобождението ни от Османско Робство на България от Руската Армия и време е да се изгонят Укрите от България !

Само дето тогава 80% от "освободителите" са били смели УКРАИНЦИ! Те са съставлявали огромна част от армията на княза! Рашистките пияндурници както и сега ги е било страх да воюват!

ТЪПАК ! Тогава не е имало и название Укри ! Те са Укри през 1918 година а Ленин пез 1923 година ги прави Държава ! ДЕПМ ! Боклук Тъп , все такива Неграмотници за Соросоидно -Чифутски -Хохолски Тролове са ги наслагали !

УКРИТЕ нямат място в България , Освободена от РУСИЯ ! ИЗМИСЛЕНА НАЦИЯ УКРИ !

Напоминание е на руски/украински. На български е напомняне.

Трябваше да ги пратят помощ за Зеленски. Нали само реве и иска оръжие. Това поне е минало проверката на времето.

Боеприпасите бяха транспортирани и унищожени на учебен център "Тюлбето" на 24 юни от специализиран екип от батальона за защита на силите - Стара Загора, от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада. Военнослужещите действаха под ръководството на капитан Иван Панайотов и в изпълнение на заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Да си идиот не е чак толкова срамно. Но да парадираш, че си идиот вече е наглост... В една НОРМАЛНА държава тези артефакти щяха да бъдат МНОГО ВНИМАТЕЛНО изследвани, ОБЕЗОПАСЕНИ и РЕСТАВРИРАНИ. Ако гърци намерят това в земите си, щяха да открият нов музей. Но ние сме идиоти! Само идиот дава право на ДЕБИЛИ да се ровят в историята му.. Военен и акъл? Хора, тотално сме изтрещяли! Как така военни ще решават какво да се прави с тези БЕЗЦЕННИ историески артефакти? Нима не знаете, че бисери на прасета не се хвърлят!

Подкрепям на 100%!

С голо дупе таралеж не се убива ! Хората го правят ,но с техника ,която ние /най-вероятно/ нямаме. А да рискуваш човешки живот за такава дейност... Аз не бих рискувал не само аз да го направя ,а и не бих наредил друг да поеме риска

Режеш с флекса ,и ако не гръмне- право в музея ! Питайте "братовчедите от сливенско .

Интересно. По онова време снарядите са били зареждани с обикновен черен барут (смес от сяра, въглен и селитра). За 140години от него не е останала и следа. Какво па толко са унищожавали?

Малейй, ми ако това е станало ядрен заряд?

Не се знае знае ли се !

Не са ли американски?! Нали тази година, с цялата си наглост, робите на джендърите ни обясняваха как видиш ли САЩ и Англия са ни освободили, а Русия превзела. Само че точно заради Англия сме принудени да се оттеглим от превзетата непревземаема одринска крепост.

Тъпчо,чете ли статията?Или си пъхаш дебелия задник,винаги когато има корави пишки?

От войната, в която братушките ни освободиха от турско робство.

че то по него време имало ли е снаряди...

Ако беше гръмнал някой- Путин е виновен!

Украински са снарядите. Украйна заедно с Литва, Финландия и Румъния освободиха България от османско присъствие. Ватенките почти не са участвали.

Английски снаряди, изстреляни от английски оръдия, подарени от Англия на Османската империя. Яко, а!

Румънският крал придава към руските войски пехотен батальон, който участва в обсадата на Плевен при с.Гривица. А що се отнася до ...Финландския полк - това са руски войски, дислоцирани в направлението към Финландия! В състава им има и финландци, които са военнопленници от войните с Финландия. Служат в обоза на полка, имат и стрелково оръжие. ....Който оцелее ...след поредната война , руският цар ги помилва и са свободни.

По онова време т.нар. финланци не са имали какво да ядат, беднотия... и са се включили към съветските войски да се сражават за пари, чисто от лични тогава интереси.

Някои се връщат, а други остават в Русия и ,,се посмесват,, с мужиците!?

Айде сега - тъпи остроумия.

Интересно, генерал Каулбрас-първи губернатор на София-финландец, сигурно е бил от "обоза".........русофилско тролче!

олигофрен тъп ДЕПМ

Ей неграмотния я виж Украйна кога е създадена.