Военни и хеликоптер втори ден гасят пожара в Рила (снимки)

Огънят обхваща около 350 декара борова гора в планинска, хълмиста, труднодостъпна местност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде, почвайте ги пак военните: какви заплати вземали, какви пенсии, какви привилегии имали, колко били прости, как по цял ден нищо не правели и т. н. А като стане някакво голямо природно бедствие винаги тях пращат, да си рискуват здравето и живота, без въобще това да им влиза в задълженията. Армията има съвсем друго предназначение! Радвайте се, че още има военни доброволци, отиващи да помагат на хора, които иначе ги плюят при всеки удобен момент.

Cezarbg

Дали???

Според мен е нужно армията да действа. И то не само да помагат да се гаси, а те да гасят. Подразбира се, че имат по-добра подготовка от останалите, по-добра техника. А и би била една добра тренировка-учение. С реални последици. Това е работа точно за военните. Гасенето на пожара трябва да бъде прието и изпълнено като военна операция. А такава е и практиката в много европейски държави.

Cezarbg

Апропо!!!! Немаме армия!!! Имаме наемници с големи джобове!!!

изобщо не е вероятно , ами направо нарочно си е запален пожара , и то в деня на изборите..................

И как се е добрало това предполагаемо семейство, което е палило огън за пикник, в тази непристъпна, планинска, хълмиста местност?

От този пожар цяла западна България е потънала в смог! В София също се усеща много пушилката идваща от Рила...

Абсолютно.Благоевград е обграден с обръч от дим.

Това е от старта на отоплителният сезон

Не е "природен парк" а "национален парк" Рила. Разликата е доста съществена, включително и като министерство,което управлява парка...

Cezarbg

Беше Рила стана мутРИЛА!!! Беше Пирин стана мутрПИРИН!!