Военни хеликоптери се борят с бушуващите пожари в Рила и Стара планина

Огънят в Стара планина обхваща голям фронт в силно пресечена, труднодостъпна местност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е !! Свършиха квотите за сеч, НО от ДПС са обещали ПРИХОДИ на членската си маса в тези райони!Избори са- държат си на думата!?!

И двата ли?

Добре, че в сряда ще вали ...

Дано не се разболее някой от Първите държавни хора в командировка, че тогаз пожарът ще остане без хеликоптер да го гаси.

Защо „БОРЯТ“ !!!- Просто гъсят.

бели пепелутки,дай боже дъжд да угаси огъня дай боже дъжд,да приберат пожарникарите маркучите,дай боже дъжд молитва за дъжд

имаш въображение! Тва за температурите как го измисли? рубладжия тъп! Говориш ми, че форд е по- смотан от Москич! Е, продължавай.... Значи по принцип подминавам "находки" като теб и по улицата и в парка, но ще направА и аз едно изключение. 1. Москвич си е 100%-во БМВ по рождение. И да, пред баварската техника форд е тоталише шит. 2 мнения тук не може да има. 2. Това за температурите не съм го "родил" аз, а великият ви месия, светинята ви при облитането на с.Бисер след като последното бе потопено в 23 метра вода от скъсана язовирна стена. На страницата на босфортв все още го има прословутия му монолог, защото при него интервю не може да има. Та така. Работа, работа и пак само работа! Четете и се учете.

По рождение „МОСКВИЧА“ е „ОПЕЛ КАДЕТ“- 1939г?

грабвайте тупалките и бой по огеня е има малко пушилка ама ще свикнете

къф е тоя туристически въртолет на снимката

Тези пожари са същите като в Калифорния. Това е оръжие за предизвикване на горски пожари.

Кога?! Кога най накрая ще има заловени и наказани за тези пожари?!

що лъжити уе? хиликоптира е само идин! и са хили от горйе, нема втори

Казваме, че огънят е прикритие на руска диверсионна група, позоваваме се на Чл. 5 и викаме цялото НАТО - ОТАН да "дави руснаците". За един час огънят ще бъде угасен.

Това на снимката е ..Кугар.. той не само не носи въоръжение ...но неможе да гаси нищо...поради простата причина , че не може да вдигне и лети с бамби-бакет. В статията си пише Ми-17 руски разбира се. Та така с новата западна техника.

Българинът ако не се изсере навсякъде, няма да е той - абе маймуни, тоя огън сте го запалили вие с малоумието си - хвърлена цигара, запалено стърнище, оставено огнище. Стига сте мрънкали по форумите, а си погледнете в собствените дворове!!!! Не виждам някой от вас да е тръгнал доброволец да гаси пожар.

По високите етажи на властта в тази държава толкова ли няма нито един разбиращ от гасене на пожари, та да даде правилни разпореждания?

Не четеш ли

Като пристигнат ако пристигнат някога новите изстребители , ще ги ползваме за пожари и за медицински нужди !!!!! Ураааааа другари от гроб !!!!!

наистина са нужни за медицински нужди - да отиде веднага 1 Ф16 да те заведе спешно до психиатрията!

Пак РУСКИ хеликоптери!? Докога!? Какво става с ония кугъри, на които светинята му летеше с риск за живота, защото те не можели да летят при отрицателни температури?! Сега е топло поне.

Да ама има много ...пушек ...ще се "закашлят " ...

имаш въображение! Тва за температурите как го измисли? рубладжия тъп! Говориш ми, че форд е по- смотан от Москич! Е, продължавай....

Не може да го вдигне западняка ....ако случайно успее двигателя прегрява ....така че недей рева умнико не стават тези макети на хеликоптер...те са само за парад...нямат и подкачки за въоръжение ако това ще те успокои.

Мисля беше февруари 2010 година. Един язовир удави село Бисер. Имаше мисля шест жертви. Кугърите не отидоха да помагат, защото било студено (температурата беше три - четири градуса НАД нулата). Тоест, водата не замръзва. По никое време ББ отиде с правителствения хеликоптер да огледа района. Хеликоптера летя няколко метра над водите на река Марица, за да е възможно най-ниско. А Гражданска защита спаси оцелелите с пенсионирани 40 годишни военни камиони. За да успокоят хората, че са изпратили техника, на която може докрай да се разчита обявиха "работим с пет ЗиЛ-а" Тъй като, като всеки нормален човек се притеснявах за живота, здравето и имуществото на пострадалите, добре запомних думите им.

Топло е, когато е над 100 градуса по Целзий. При по-ниски температури кугърите не ги рискуваме.

Ей ако не споменете командирите.... що не кажете имената на момчетата, които всъщност гасят пожара? Забравихте да споменете поименно и Генералисимус Борисов, фелдмаршал Каракачанов...

Много хора са отделили вярно е ..... това 21 човека... останалите и без това мързелуват по цял ден.....

"Военни хеликоптери"... Кои бе ? "Кугър"-ите ли ???

Ми 17 - може, но тоя таралясник в бордови номер 712 може само да плаши гаргите

Военни хеликоптери - а защо пише, че участва само един брой ?

Ами всичките са толкова

Защото другите две МИ - та в моемнта им се прави капитален ремонт. За догодина те трябва да са на линия, а този, който в момента гаси, да му влезе за ремонт. За съжаление, на този етап Къгърите не могат да се ползват за гасене. Правят усилия да ги пригодят, но дори тогава ще могат да носят само по 1 тон вода, за сравнение с почти 3, при МИ 17