Осъдиха на смърт афганистанец, убил българин

Смъртна присъда получи афганистанският войник, който застреля българина Свилен Симеонов и още трима военни във френската база в Каписа.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха на смърт афганистанец, убил българин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не те знам на колко години си, но аз докато бях в казармата в моето поделение загинаха две момчета! Хем искаме да имаме армия, хем ако може да си лежат на меки дюшеци. Не става!

Афганистанеца си е защитавал родината, ами тоя тъп убитак кви ги е дирил там? загубенмата чест на великите завоеватели- сащ и т.н. англосаксонска империя.

Мии-пари бе човек-ПАРИ.Е намерил ги е-за съжаление.Всяко нещо се заплаща,как беше-СЕ ЛА ВИ-/нали тъка горе долу/.

Знаех си - изпълзяха дребните душички изпод камъчетат и започнаха да раздават морал, да правят оценки и т.н. Само ГУЗО е прав: Какви сте вие бе, нещастници, че да казвате кой как да си изкарва прехраната? Ами то, ако беше цъфнало в България - той щеше ли да се щрне във Френския легион? И щеше ли да спести някой живот за къща на брега на Средиземно море, където да си гледа децата? Е, убили го момчето - РАДОСТ ГОЛЯМА НА БЪЛГАРСКАТА ДОЛНА ПАСМИНА! И какво? Кои други професии мразите и не бихте посъветвали да се практикуват, а дребчовци?

Тук сме миролюбиви. Няма да те съдим....дори и посмъртно! Но не искаме да плащаме за наемни убийци - окупатори.

Ей резак, ще наричаш долна пасмина майка си и баща си, боклук долен. Все държавата ви виновна на вас фесовете. Да постъпиш в легиона не зависи толкова от липса на финанси, а просто си е някакво състояние на духа. Като лепиш плочки във Франция не изкарваш по-малко пари, но пък е далеч по-безопасно.

Едва ли този човечец, като е отишъл да рискува живота си е мислил, че със сигурност няма да пострада. Естествено, че е приел рискът, за да изкара прехрана на семейството си, да купи къщичка, да си гледа детето. Дали е с турски произход и български гражданин, все пак гражданство получават и иранци и всякакви хора (има си закон за българското гражданство). Така че, ако не ви харесва, че има война в Афганистан, не е това начина да го кажете, като плюете нещастния мъртвец жертва на същата война.

Малко му е смъртно наказание. Горкото момче, отишло да рискува живота си, за да изкара прехрана за семейството си.

кой как ще си изкарва хляба си е негова работа. Аман от простаци

Аз съм против, български войници да ходят като наемни убийци и да нападат суверенни държави, само за да заситят чудовищните интереси на САЩ и Израел! Който отиде, да е наясно какво го очаква. Аз също бих защитил държавата си срещу подобна агресия и бих убил всеки завоевател, по какъвто и да е начин!

тоя цървул е бил от чуждестранния легион:)) к'ъв българин е убил кучето афганистанско? аре у лево

За всички не разбрали пише, че е бил такъв: Сапьорът (на френски sapeur, от глагола saper - подронвам, подкопавам, руша основи) е човек, който обезврежда мини. Съвременна дефиниция на сапьор е човек, който улеснява движението на съюзническите сили и възпрепятства тези на врага. В американската армия сапьорът е боен инженер, който напредва заедно с пехотата на предна линия. Изпълнява различни видове инженерни задачи при военно положение почистване на минни полета, експлозиви, изграждане на защитни съоръжения, ремонт на пътища.

...забрави: слагане на мини и взривяване на обекти...

ами в wikipedia не пише такова нещо, ако искаш отиди и редактирай статията

БОГ ДА ПРОСТИ МОМЧЕТО . НЕКА НАШИТЕ МАГИСТРАТИ СЕ ПОУЧАТ ОТ АЗИАТЦИТЕ . НЯМА ЗАБАВЕНИ ДЕЛА , А ИМА ПРАВОСЪДИЕ . ДА СЕ НАПОМНЯТ И ПОКАЖАТ ТЕЗИ НЕЩА НА ВСС И СЪДИЯ ТОДОРОВА.

какво правосъдие, човекът се бори срещу окупационни ВОЕННИ. мир на праха на човека, но това е война, а не разходка, и той е бил на страната на окупационната армия. Е, сега ще разстрелят войника, убил вражески войник - сигурно кръволоците ще се наситят.

Бог да прости момчето! И очаквам сега да изпълзят дребните душички (както беше при новината за гибелта на Свилен!), които ще кажат: Ама той не е българин, ама какво е дирил там...

не е нужно да си дребна душичка, за да попиташ такива неща. както и не е нужно да си супермен, за да ходиш по мисии. Нищо общо с уважението към загиналите, говоря за теб и за еквивалентните ти дребни душички.

...са позволени всички средства!!!