Водомерите за топла вода трябва да са с дистанционно отчитане

Това не отменя задължителното отчитане на консумираната питейна вода

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОЛКОВА НЕКАДЪРНО ОТЧИТАНЕ НА СМЕТКИ И БЛЪСКАНЕ ПО ВРАТИТЕ НА ХОРАТА НЯМА В ЦЯЛ СВЯТ.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ОГРОМНИТЕ СМЕТКИ,КОИТО БЪЛГАРИТЕ ПЛАЩАТ С НИСКИТЕ СИ ЗАПЛАТИ.ТАКИВА ЗАВИЯЕНИ СМЕТКИ НЯМА В ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА. ХОРАТА В ИРЛАНДИЯ НЕ ПЛАЩАТ ИЗОБЩО ВОДА,В АНГЛИЯ СМЕТКАТА Е НА БАЗА КВАДРАТУРА,НИКОЙ НЕ ИДВА ДА ПРОВЕРЯВА НИЩО,А СМЕТКАТА ЗА ЦЯЛА ГОДИНА ЗА ЦЯЛА КЪЩА Е 260 ПАУНДА И СЕ ИЗПЛАЩА НА ВНОСКИ НА МЕСЕЦ.ВИЕ ГЛУПАВИТЕ БЪЛГАРИ ГИ ДОИТЕ КАТО КРАВИ. БЕЗРАМНИ ИЗНУДВАЧИ,ЧЕ И РАЗНИ НАВЛЕЦИ СЕ МЪКНАТ ПО КЪЩИТЕ НА ХОРАТА.ЕГАТИ И СКАПАНАТА РАБОТА! А ПОЛИТИЦИТЕ ВИ СИ ПЪЛНЯТ С ПАЧКИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА...ИНТЕРЕСНО ТЯХНАТА ВОДА ПРОВЕРЯВАТЕ ЛИ...

'Що? Ами 'щото накой чинонвник няма с к'во с друго да си заслужи заплатата и/или работи за вносител на водомери... А и операторите на телефония и данни също трябва да ни точат- 5/6лв на месец за абонамент за СИМ карта на всеки водомер- ами 'що не? Ние сме си овце- чакаме, мълчим си и си ни стрижат...

Пичове!Софийска вода ги интересува само разхода на вода независимо дали е топла или студена.

лесно се прави - един електромагнитен вентил, който при спиране на тока се затваря, дебитомер, захранван от клиента и интернет връзка, уредена от клиента с постоянно айпи. ВиК се свързва с контролера по интернет, снема новото показание и си отчита дистанционно. Клиентът само плаща абонамент за интернета, такса за инсталиране (за въвеждане на автентикация), купува си абонамента и винаги когато няма тока, спира и водата, че да не влачи на аванта. Ако се повреди електрониката също спира водата, купува се нов водомер, пуска се молба и се чака обслужването. Все пак има и обществени кенефи. Все още

Не знаеш как работят водомерите с дистанционно отчитане, нали?

Те и без дистанционно надписват така ще им е по удобно

десетки годин у нас отчитат водомери за топла вода в куб. метри а топлофикация ни дава фактури с киловатчаси, които просто никакъв уред за топла вода не отчмита никъде на абонатите и в абонатната станция . просто никъде неп се отчита ЕНЕРГИЯТА в kWh за топла вода, а всички фактури са в kWh КОЕТО Е ГОЛЯМАТА ИЗМАМА, КОЯТО СЕГА ЩЕ Я ОТЧИТАТ ДИСТАНЦИОННО !!! АЛО ДЕБИЛИТЕ

киловатчас, джаул и калория са все единици за измерване на енергия, в частност количество топлина

На моята фактура от топлофикация пише, колко кВтч са нужни за отоплението на м3 вода и каква е цената на 1кВтч! Като знаеш , колко кубика си изразходил лесно се може да си сметнеш сам:)))

АМИ какво да пише бе, каун. Нали тази вода се топли с енергия, не с магия. Като не ти харесва Топлофикация - откачай се, монтирай бойлер и си свиркай.

Помня че баба ми винаги е имала водомер със дистанцинно отчитане. И връзка през феЙсбук. Тря-а да зема да я питам.

Измислици, недомислици - не от лица, а от zadници.

А тези които не ползват услугите на топлофикация и от години водомера е "затапен" и всяка година или тримесечие - зависи кой- има достъп до него, пак ли трябва да слага дистанционен. Абе не ви ща услугуте бе еййй, махайте се. С бойлера ми е пъти по-евтино и ясно колко ползвам и колко плащам.

Ама че си тъп, Сашеее!

Длъжен си да имаш уред който е проверен, нищо повече. Това с дистанционното си е измишльотина на Техем и подобни. Ако може оооще малко пари да смъкнат.

"Това с дистанционното си е измишльотина на Техем и подобни." Не е измишльотина на Техем, а е следствие от промяна в ЗЕЕ. Вече всички новопоставени водомери трябва да са с дистанционно отчитане, а до 2027 г. трябва да се сменят уредите на заварено положение. Съвсем различен въпрос е колко още правителства и парламенти трябва да се сменят, че лемурите да задължат топлофикациите и ВиК дружествата да си обменят информация за отчетите по служебен път, а не да задължават клиентите си да пускат инкасатора на Софийска вода да гледа същите водомери, които колегата му от Техем или Бруната е отчел преди три дена с радио уреда, с който засича и показанията за парното. Но къде толкова ум в мозъците на българскита законотворци...

Ние правим самоотчет през сайта. Става за по малко 20 секунди. За какво да плащам сега за нов водомер? После пак ще искат поне 1 годишно да влизат за да видят всичко наред ли е с водомера и периферията. Те ако искат да сложат, но за тяхна сметка. Аз нямам намерение да плащам един път за водомера и втори път че ще ме отчитат.. Да си рекламират самоотчети повече онлайн или по телефона!

Ами, то така е доста опасно. Ако някой хакне електрониката, и започне да следи кой си е вкъщи и кой не. Нали са електронни. Обяснението ми е, че при тока това не може да стане, тъй като особено лятото при отпуските, та хората като са отпуска си оставят хладилника, телевизора, и какви ли не зарядни в контактите. Те теглят ток и ако някой следи чрез електромера, може да не установи дали има някой или не. Но с водата не е така. Ако те няма един ден, водомера ти е на 0. ако те няма три дена пак ти е на 0. Защото ако си си вкъщи, миеш ръце, миеш зъби, ползваш тоалетна, душ и т.н. имаш потребление. И ако някой хакне с цел електронните водомери, ща види, че два дена водомера не се върти и ще има "елате ни на гости". Против електронни водомери съм!!!

При нас Бруната ни отчита и двата вида водомери, но си плащаме двойно, за да даде данните на Софийска вода.

Водомерите за дистанционно отчитане на топла и студена вода не подават автоматично данни до "Софийска вода" АД. Ползвателят сам трябва да уреди преноса на отчетни данни със съответната фирма, от която е закупен уредът. ОЩЕ ЕДНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО НИ ПРИНУЖДАВАТ АДМИНИСТРАТИВНО ДА ПРАВИМ ТЕЗИ НЕЩА СА И..ТИ.

Да нещо не мога да разбера. Как да уредя преноса на данни? Да им ги занеса на крака ли? Нали за това уреди за дистанционно отчитане. Такава простотия само у нас има.

да си платиш преноса за данните от водомера на едни фирмички... ареееееее духаст ве

Така де така! Аз зложих вдомери с дистанционно отчитане! Мдам и за топлата и за студената вода сложих и какво се оказа, че фирмата която отчита тия вдоомери те разбираш ли точно моите водомери не могат да ги отчетът защото те точно тоя модел водомери не отчитали! Еми ай да ви го ....! Нещастници!!!!

Много е удобно с водомери и топломери с дистационно отчитане..Ние почти на всички апартаменти сме си сложили,само на един е с инкасатор.Не се чакат инкасаторити ,,не се съобазяваш с тях

Ами, то така е доста опасно. Ако някой хакне електрониката, и започне да следи кой си е вкъщи и кой не. Нали са електронни. Обяснението ми е, че при тока това не може да стане, тъй като особено лятото при отпуските, та хората като са отпуска си оставят хладилника, телевизора, и какви ли не зарядни в контактите. Те теглят ток и ако някой следи чрез електромера, може да не установи дали има някой или не. Но с водата не е така. Ако те няма един ден, водомера ти е на 0. ако те няма три дена пак ти е на 0. Защото ако си си вкъщи, миеш ръце, миеш зъби, ползваш тоалетна, душ и т.н. имаш потребление. И ако някой хакне с цел електронните водомери, ща види, че два дена водомера не се върти и ще има "елате ни на гости". Против електронни водомери съм!!!

Какво има да й "хаква" на електрониката? Ти да не мислиш че тия уреди са кодирани по какъвто и да е начин? Топломерът и водомерът трябва да изкарат 10 години с миниатюрна батерийка, чипът вътре няма сили да пръдне, камо ли да криптира връзката. Всичките уреди на радиоотчет си "крещят" на всеослушание показанията през няколко секунди.

Е тогава какъв е зорът да са електронни.? Батерийката като не може да издържи, как тогава ще издържи да отчита до мобилния компютър на инкасатора? За инкасатора бачка, а за хакера няма да бачка. Вие нещо бъркате, като тези които ни обясняваха за уредите за гласуване, че били машини. Това са си чисти компютри, ама който иска да им верва, както казва царят.

Ще поставя водомер за топлата вода с дистанционно отчитане, когато ''Софийска вода'' има готовност да въведе дистанционно отчитане на студената вода. Тогава ще сложа и двата водомера. Само за топлата вода не ми носи никакво удобство, няма смисъл, след като ежемесечно пак ще влиза инкасатор да отчита студената вода.