Коментари - Водният режим увеличил потреблението в Перник, ще пречистват тинята в язовира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лекарите в отпуск, санитарите пияни, Наполеон от шеста стая скочил през прозореца и... Станал главен прокурор!

тъпотии , за да може да изтича още повече вода

НЕ разбрахте ли?Всичкото говорене са едни ялови идеи.И да не са ялови катастрофата ще настъпи преди да се направи реално нещо.Гарантирано от безхаберието на герб.

И от многото к а л и н к и, вкл. и мъжки такива, та и МОСВ...

Може би ще източат малкото останала вода в язовира. Ще изринат тинята, ще прережат лентата на изчистения язовир. След това ще се сетят, че вода няма. След това......

Само не разбирам защо досега никой не е започнал подмяна на водопровода в Перник. Иначе всички говорят как водопреносната мрежа била амортизирана, ама тя само с говорене няма да се оправи

..... пипнат ли тинята в язовира, Перник се прощава за 5-6 години с водоснабдеването от същия. Само малоумни аматьори могат да извършат подобна безмозъчна операция, която ще направи дъното на решето..... и ще трябват още 150 милиона. Тинята е в цялата държава..... как ще я изчистите....?

'Водата ... ще идва от язовир Бели Искър. Експерти от Софийска вода са категорични, че този процес няма да постави в риск водоподаването за столичани.' Пожарникарските методи за захранване с вода няма да решат проблема, а ще отворят още нови проблеми и в София. Преди години стана пожар на 19 етаж в жил. блок. Дойде пожарната, оказа се че трябва да се доставя вода от пожарната кола, след това се оказа че няма толкова маркуча за да се покрие височината до 19 етаж (около 40 метра) , намериха маркучи , свързаха ги, пуснаха водата но за да стигне до 19 етаж , увеличиха налягането, след което всичми некачествени маркучи се пробиха и стана потоп във входа . Половината вода изтече във входа, където минаваха маркучите. Ето това е риска - разрушаване на водопроводната мрежа на София в резултат на увеличения дебит на идващата вода, което ще повиши и налягането в мрежата и ще предиизвика аварии в Софийския водопровод а не в Пернишкия.

Лоша новина - няма вода, добра новина - има много тиня!

лимит на ползването и солени цени над лимита.

И лимит на лимита!

Доста оптимистично звучи написаното. 15 дни.... 10 максимум, а тинята с какво ще чистят, че не разбрах? Направиха ли новия утаител?

С тензухени марли както се прави на много места по провинцията ( дори и в наши дни когато водата е мътна).

Трябва да се пречиства тинята от затлачените мозъци на управляващите и техните слугински медии с поставени и купени журналистчета.

При такава криза в нормална държава правителството би подало оставка. Тук се правят, че нищо кой знае какво не е станало и имитират загриженост. И да не признават името на новата партия, наистина такава държава няма!

Въпросът е, като подаде оставка, значи ли това че язовира автоматично ще се напълни? Щото ако не (а то очевидно е така), не виждам смисъл да се създава допълнителен хаос.

Курнелия, като вземе властта ще го напълни с хилядолевки(Жан Виденов 1996-1997).

Защо да подава оставка? Вода няма, няма откъде да дойде. Сняг няма, дъжд няма, сега ще им строят 20 километра водопровод за вода от София. ТО ако беше толкова лесно, да го бяха направили при Бай Тошо - имаше бол парА, имаше Строителни войски, заводи, машини....

Ама как оставка бе! Вие чувате ли се като приказвате глупости!!?????? Ако падне правителството и Перник умря. Ще почне служебен кабинет който не взима решения. Ще се мисли за избори поне 6месеца и край с надеждите на хорат за вода. Ще дойде лятото и ще плъзне епидемия! МОЛЯ ДА НЕ СЕ ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ!!

Как се увеличава нещо дето го няма?????? До сега вместо толкова плямпания поне да бяха го почистили като са го изпразнили..

Ама защо в събота? :)) Пак организирана от опозицията инициатива, вместо спонтанен граждански изблик на гняв. Стадо! Протести само в работно време, в делничен ден. :) Иначе с плакатите и “ОСТАВКА!“ си е пълен т...

И аз това се чудя кой даде идеята за 25.01 събота !!? Понеделник в 8 сутринта на бул. България и пред парламента. Товар решението

Кой ще ви пусне тогава?

Това, че хората се презапасяват и ще похарчат повече от колкото биха изразходили всъщност не е вярно, защото водата и без това си изтича 60-80% на друго място, а не в чешмите на хората. Проблемът е, че преди да дойде водата въздухът върти водомера като бесен, може всеки да си провери. По този начин сметките нарастват за въздух а не за повече вода.

За въздуха във водомера си прав, особено е гадно ако си на последен етаж или имаш къща на баир. За да не се получава така , затваряй кранчето на тоалетното казанче, когато нямаш вода.

Е точно така миналия месец ми начислиха 33 кубика вода на водомера в тоалетната. Обясних им , че е невъзможно и, че толкова водач момента няма и яз. Студена. Пуснах възражение и чакам отговор от ВиК Перник.

Лъжи.Само авариите са причина,а не потреблението и презапасяването.С колко ще се запасиш, да не би в дома си да имаш 100бидона.?Къде ще ги сложиш?

Увеличеното потребление едва ли заради потреблението на консуматорите, а заради увеличаване на авариите. Това пълнене и изпразване на тръбите променя налягането по тръбите многократно и броя на аварите се увеличава.

Молете се на Господ да изпрати дъжд и то много,иначе няма да се оправи тази криза! А виновниците за кризата трябва да влязат в затвора!

То се е видяло. Ще трябва да се ръси със захар, да се играят хора и в краен случай древния ритуал за тричане на кучета!

Даже и не ми се мисли,какво би се случило със местна и национална владт при една европейска бяла държава,ако стигнат до водна криза!!!

Затвор ! Гарантирано

Да, бе да! В Италия падна мост, пак там преди 50-60г свлачище убива стотици. По западнато крайбрежие на САЩ беше спрял тока. Само маргинали мислят, че ние сме най-лошите.

Трима преброени. до тук.

Спасението от тази хуманитарна криза е лесно. Целият Министерски съвет ,всеки ден да изпълнява старият български обред за дъжд ... ..Танца на Пеперудата ! Бойко Борисов,облечен като дебела шарена пеперуда ще танцува в средата а министрите в кръг около нея. И това във всички Партийни клубове на ГЕРБ в страната . По добър начин за справяне с тази трагедия просто не се вижда.

Гешеф и Цацата нали ходиха при Патриарха. Баце и калинките му са супер набожни. Как не са се сетили да направят един молебен и курбан. Полсе като не стане нищо може да кажат - Господ е виновен!

Цар Пазар управлява! Водата е стока, ВИК дружествата са търговци, частните ВЕЦове са в ръцете на добро стопани. Е, народецът малце поизмрял, така е решила ВеликатаПаьарна Икономика.

Ако БКП-БСП бяха на власт дали вече нямаше да са изринати? А първите, които щяха да водят изриването щяха да са герберастите и патреотите със байраци....

Това за пречистването на тинята сигурно е пречистването на водата от мъртвия обем, източен през основния изпускател и с висока мътност. Нещо такова трябва да се разбира. Пожелавам проливи дъждове на перничани.

Не е ли по правилно вместо повече вода да се намали драстично населението на Перник? Да се оставят толкова хора, колкото вода има. Това лесно ще се постигне с увеличени цени на хляба, тока, водата, закриване на болниците, училищата и др.губещи дейности.

Само не разбирам зашо в тоя случай не направят 24 часов режим докато се напълни язовира А водата за Перник да се доставя с водоноски от Белмекен. Все пак нали имаме магистрали?!?!

Цял месец се говори за нова тръба и отпускането на 25 милиона, дори енергиният министър даде срок вторник (ама кой вторник) да започне работата, тепърва столичният съвет ще решава..... Положението е бедствено, трябваха бързи мерки, а не мотаене... Какво търпение имат тези хора - не е истина !

Перник е свършил курса. Опитите са жалки. След водоснабдяването започва канализацията. Целият град отдолу ще се задръсти от екскременти. Говорим за цялостна подмяна на ВиК системата на цял град, не на къща... Години ще се мъчат там хората. Вероятно ще се изнесат сами от Перник и ще дойдат в София да търсят възвожности.

Сега като спрат ВЕЦ-овете на нашите хора ще има и режим на тока. бъзикам се бе! ВЕЦ-овете на наишите хора никога не спират!

Явно кукерските фестивали не помагат за гонене на злите сили! Завиждам им на търпението на перничани!

Т..е водния режим е БЕЗСМИСЛЕН???? Браво чудесно РЕШЕНИЕ имате...

След мен и потоп....

Три папи са го галили по главето, как па ееин дъжд не успя да измоли. Или поне Вовата, Дони, Теджи да беха помогнали. Пфу

Шъ направим едно МЕГА ВиК, ще налеем едни милиарди вътре и всичко ще се оправи като язовир Студена!

Как отпускането на парите ще реши проблема???? Проблема е, че в язовира няма вода!!!! Няма я водата бе хора... няма я!!!! Изпила, източили, продали, загубили... няма я водата!!!! Парите няма да докарат вода... парите ще позволят да се изгради система, която да осигури допълнително вода... ама след като системата се изгради..... В язовира има вода за 15 дена.... За тези пари се говори от 2 месеца.... за 2 месеца неможаха да гласуват отпускането на парите, а сега за 15 дена трябва да мине решението през общинския съвет в София и да се построи трасето.. Вие шегувате ли се???? Добре хубаво.. приемаме, че ще стане.... осигурява се вода и пълнък язовира на Перник с вода от друг язовир... Сега .. .разбра ли се този първия язовир на Перник защо остана без вода, или идеята е да източим през Перник още един язовир... Какъв се оказа проблема на Перник, големи загуби, индустриално ползване, ВЕЦ, ремонт на стената... какво стана.... Къде отидоха 20 мил. куб. вода???? Не ме разбирайте погрешно... не съм против това да се напълни язовира и да могат перничани да имат вода, напротив то това трябва да стане, ама не мисля, че начина е като пълним една бъздънна каца... Хората в Австралия Ви показаха как се правят нещата - Очаква се след 36 месеца да има проблем с водата, за да няма проблем, година и половина по рано се отпускат едни пари, за да може да се реши проблема... Година и половина по-рано... не 2 седмици преди да свърши водата!!!!

потвърждение на приказката " който яде малко, яде много "

Още един проблем за гр.Перник.При ниски температури ,ако язовира замръзне рибата остава без кислород и умира.Водата става негодна за пиене по причини които ако ги напиша ще бъда изтрит.Солидарен съм с гражданите на Перник.

Това е 100% Хуманитарна криза Създадена от ГЕРБ !!! България се оказа Сметището за отровни боклуци на Европа и даже на Африка !!!??? И това докато държавата е изтощена ,Напусната от милиони българи,..Ограбена след 10 г. с ГЕРБ . Троловете и Социолозите на ГЕРБ казват че нямало алтернатива !? Алтернатива на този Разпад са Всички Извън ГЕРБ ..всички...

Защо никой не пита концесионерите каква е причината тръбите да са в окаяно състояние! Днес е Перник,но в това положение скоро и неизбежно ще изпадне цяла България ако не се вземат адекватни мерки! Тази концесия само за лапане ли е...

Пийте тиня и бъдете благодарни. Водата трябва за ВЕЦовете и бизнеса на началниците.

...Ако има едно нещо в тая държава, което не е наред, веднага подавам оставка...

Това с презапасяването е измишльотина. Човек няма безкрайно обеми за запас, а освен това водата няма да се развали, че да не може да се ползва за хигианни нужди. Проблемът е, че като тръгне водата от спряло положение, първо трябва да се източи калта. Т.е. затова изглежда, че потребителите харчат повече. Няма как да стане от презапасяване.

Вашата мама неграмотна...

Само да кажа за протокола. Много инженери каза, че ще стане така по няколко причини: 1. След спирането и пускането ще има аварии, от които ще се загуби много вода. 2. Хората ще се презапасяват и дефакто ще похарчат повече от колкото биха израсходили всъщност. Нямаше обаче, кой да чуе / прочете! Как па не седнаха един път да направят нещо като хората бе!

И само да добавя, сега като почнат да ровят ще се вдигне такава мътилка, че положението ще се влоши, ако изобщо има на къде да става по-зле. Но както знаете, винаги може да стане по-зле.

Толкова си могат.

И как ще се пречиства тинята? Друг е въпроса че мъртвия обем отдавна е по малък заради утайките така че април е оптимистично, по скоро март

За мен парите от ремонта, за вас тинята от дъното.

Тия нагли перничани искали дори вода да пият!

Тъпанар!