Воден апокалипсис в Царево и Ахтопол, евакуират хора, коли под вода, отнесени мостове

Пътищата на юг от от общинския град са затворени, бедстват туристи, над 2000 са отрязани от външния свят

Обратно в новината

Коментари - Воден апокалипсис в Царево и Ахтопол, евакуират хора, коли под вода, отнесени мостове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минава, извънредно големият черен мутренски джип минава... Отива да плува в морето сред купища лайна и Escherichia coli.

Ердоган да помагат неговоте в Ахтопол. На турската граница. Ако не да идват в кърджалда. Много чист въздух и лук жилища, балкан, търсят работници с 2,3 висше, да цепят дърва, да пъкнят месо, кашкавал, идвайте. Добре се приети от пеевски, нищо, че нерде плевен, нерде града на хасан османлията.и шивачки търсят 1000 до 1500 лева, може и рускинчета до 16 години.

Мъка, мъка... На мутропитеците в колониална България им заминаха мощните, луксозни джипки за по 100-200 хиляди евра. Джипки и лимузини купени с пари от кражби, далавери, убийства, наркотрафик и нарко разпространение, каналджийство, контрабанда, лихварство, спекула, ДДС-измами, имотни измами и всякакви други видове хайдутлук. Господ измете и изми лайната. При следващия такъв потоп на ред са и мутрохотелите и мутроресторантите. Никой не е по-голям от Господа-Бога!

Хайде, умнокрасивите веднага да организират една кампания #saveallinclusiv ebg#!!! Не е хубаво човек да злорадства, обаче, последното ми ходене на море в България беше точно в хотела на първа линия на нестинарка. Синът ми, тогава на 4.г.го водихме на бърза помощ в Царево, после един месец беше на антибиотици. Целия хотел беше с повръщане и разстройво. И всичко това, защото цялата канализация, на всички огромни хотели там, беше заустена в реката, която се влива шеф директно в морето. Вечер всички отваряха колекторите и миришеше километри наоколо на фекалии, сутринта, като влезеш в морето, виждаш кой какво е я вчера, и колко жени са в цикъл ... А персонала на хотела викаше летен вирус... Качеството на храната и алкохола, и колко пари платихме, за да акаме и повръщам на българското море, не коментирам... Дано за сипят цялата нестинарка, докато не дойде акъла в главите на алчните селяни.

ще помогне на бедстващите. Къде са БТР-те, които "не ни трябваха" Утре всички на Похода за мир, иначе лошо ни се пише

на тва му се вика неадекватна канализация.... няма нищо за чудене, бая се изпонастрои там но инфраструктурата се е от бай тошово време.... та не го правете такава драма ами си оправете селото

Кмета Лапачев от ГЕРБ застроил деретата - виновни са Денков, Киро, Тагарев и природата.

Денков да отскочи до плаж Атлиман на Китен. Да види тръбата, която вълните изровиха!

Формулата по която текат фекофлуидите в републиката изглежда така БКП -> БСП -> НДСВ -> ГЕРБ

SirBob

+ ПП-ДБ. Те са едно и също с ГЕРБ.

Значи Денков е виновен за 30 години безхаберие на - БСП - НДСВ - ДПС - ГЕРБ И алчността на селяните, които изсякоха гората и настроиха хотели на нивите без никакъв план. И това добре полято с руски "капитали".

Май забрави бързо за Каравелово и потопа в Карловско където ПП пак бяха на власт и какво дадоха на хората а същевременно казваха да дарим по една заплата на Украйна и настаняваха украинците в хотелите по черноморието за другите то те са ясни за които си споменал не се притеснявайте всички сте навързани като свински чревца

Следващите 4 часа ще има пороен дъжд над Созопол и Бургас. Предупредил съм ви.

че то в бс вали силно седем часа вече.. ще има работа за пожарната да отводнява мази ама в сравнение с царево си е песен

Сече Всичко сече Със дървета Няма дере Няма как И тъй всяко цинге С брадва или резачка Сече Всичко сече Без дърво ще остави Всяко дере https://youtu.be/bKEQxuM_id4?si=dclMObfCTrtryDvj

Сега този мушмурок Денков като отиде и веднага водата ще се дръпне.

Къв бургазлия си ве бах та в руския кавал

Я не плува бетона....вай вай

Чакаме мишока, тагаренко , Киро, Кокорчо, надка йориската, гнома, Ристьо ,божанкта , а и украинските бежанци ( за си изработят престоя) взимат лопатите и да заминават да чистят. Да видим колко ще се отпусне на хората. това умно красиво правителство, което ден и нощ мисли за нас - народа български.Дали ще е колкото издръжката на един украинец или безполезен депутат, министър и т.н

Метереолозите са виновни!Не ни предупредиха да се омитаме от морето!

А тъй,а тъй,а тъй и по-зле ще става. Изсякоха горите,застроиха плажа,осраха природата.Българската алчност до там ще ви доведе.

хаахаххахаааа, даже имаше и Министерство по Бедствията и авариите, с бюджет 5 000 000 000 / ПЕТ МИЛИАРДА лева/. Парите и Министерството отдавна ги няма, ефектът за обществото от тях е НУЛА.

Там ДПС колеха и бесеха, че май и Делянчо от там започна шеметната си кариера.

Моля, не винете наши мили управници за наводненията дои по различни причини, за бедността си, за беззаконието и т.н . Те са евроатлантици и като такива винаги са прави. За всичко е виновна Русия и Путин. Дори за това, че господин съветника на Тагарев не можа да се прибори с достойните медицински работници от Пирогов

Подарихме бронетранспортьорите, но имаме достатъчно икони, на които да се молим.

Леля Неда звънарката да сдава немедлено смяната в Пирогов и да отива по спешност да се моли в църквата.

2 години на власт беше Мунчо КРемълски със служебните си министри, но те отговорност не носят никаква!

Ся ако имахме БТРи щяхме да спасим хората

БТР -и , Танкове.. всичко има! Но и те ще потънат

Толкова наводнения досега станаха през годините, тези БТР са стояли непипнати, ама точно ей сега щяха да влязат в употреба и украинците са виновни. Или сте руски тролове, или помните и мислите 5 минути назад само.

Премтерът замена с лопата Сега всичко ще си дойде на мястото!!

Молеца и тагаренко да ходят да помагат на хората не само усрайна да им е в тъпите глави

Уважаеми Приятели и Съграждани, Много би ми се искало да обясня бедствието, което застигна Царево, с Природата. Обаче истината е съвсем друга. Водата, която ни заля, показа нагледно до какво води дванадесетгодишното безхаберие на кмета Лапчев. Години наред казвах и показвах, че не може да се засипват деретата, защото уж били“сухи“. Такова дере имаше в района на Пожарната в Царево, такова дере имаше до имота на Ангел Цигуларов в Промишлената зона. И понеже ги засипаха със земна маса и ги превърнаха в УПИ-та, сега водата няма откъде да изтече, залива и помита всичко по пътя си. Подобни „сухи“ дерета имаше в района на Арапя и Нестинарка. Тарикатите около кмета ги засипаха и сега там водата отнесе всичко. Относно падналия мост между стария и новия град в Царево за тези, които не знаят или вече са забравили, ще припомня, че само преди около два месеца там се извърши ремонт, като се намали незнайно защо „прохода“ под моста. Тогава отново сигнализирах до компетентните органи, но без резултат. А спомняте ли си колко пъти изпращах сигнали за опасното състояние на дерето в село Кости и изисках проверка от областния управител. Пращах сигнали до Община Царево, до РИОСВ, до Областна управа, до МРРБ. Тогава от лагера на кмета говореха, че правя ПР акции и създавам сензации. Оказах се прав. Днес село Кости отново е залято. В резултат обаче на моите „сензации“ все пак държавата осигури 1 198 170 лв. за същото дере като целеви средства. За съжаление по най-трудния начин Природата днес ни показа какъв е истинският резултат от кметското безхаберие. През цялото време се чудех защо хората с власт в Царево не виждат очевидното. Защо Лапчев и сие отказват да вземат мерки? Е, явно им е било все едно. Нали им вървеше алъш-веришът. Хора, сложете край на всичкото това безвремие на 29 октомври. Моделът „Лапчев-Цигуларов“ вече е опасен за всички. Бог да пози община Царево!

Въобще не ме интересува! За 30 год. демокрация нищо не се направи по линия на канализации, мостове, дерета. Ползваме всичко направено и останало от бай тошово време. Викайте сега да ви помогат лгбт нпо-та, нато и урсула. Те са ни партньори , ще ни помогнат. Колко трябва да ти е акъла да позволяваш да се изсичат дърветата в Балкана над курорти и села? Колко трябва да ти е акъла, за да си спреш караваната, палатката и да си направиш катуна в дерето, през което ще се оттича водата в случай на порой. А сега рев! Айде у лево! Бтр-те, които подарихме на укрите, са перфектни за подобни ситуации и бедствия. Могат да се ползват за газене в дълбока вода и помощ на гражданите, могат през зимата да доставят храна и лекарства във високите общини, да возят болни. Тези бтр-и можеше да се зачислят като актви по 1-2 бр. във всяка по рискова община. Предателя тагаренко какво мисли, това злобно, малко човече, обслужвашо чужди интереси? Правите хотели, ама канализации не правите! Сега рев! Айде у лево и се оправяйте както можете! И между другото, в България е пълно с украинци безделни, на които оказахме помощ. Сега те дали ще ни върнат жестта и доброволно да отиват и помагат на бедстващите? Ако не, товарете ги на вагони и депортация да си воюват за държавата!

Казваш верни неща с изключение на манипулацията свързана с човека съсипал бъдещето на БГ, и създал всички структури които 30 г симулират демокрация и политика! Та хубаво си тръгнал да говориш истини, отвори си очите ДОКРАЙ!

Сички ше Омрем !

Да благодарим на ГЕРБ и ДПС за отличното местно управление, идват нови местни избори и техните кметове ще бъдат избрани с мнозинство, но ПП- ДБ и американците са виновни за непрекъснатите бедствия.

Забравих и украинците, разбира се

Подразделения на армията и хеликоптерите да имат готовност да се включат в спасителните операции. Разобличителя

Също Ф-16 ! Те ще са много полезни при наводнения !

Газ маз голям праз По света и у нас Стойте си у вас

Бях на разходка в Странджа преди три седмици и навсякъде из пътя имаше камиони с цигани масова сеч иначе уж е природен парк общо взето навсякъде из нашите планини където съм бил е рядкост да няма изсичане после като се изсипе толкова вода от балкана деретата се чудят от къде им е дошло жалка гледка за пореден път и нормално от алчността на управляващите край няма но нали е чиста печалба безразборния дърводобив от години нито го гледаш,нито го поиш в Гърция изкупуват дървения ни материал на добра цена и не само там

ДПС - БСП - вечна дружба ГЕРБ - сеч до дупка Иначе да знаете - демокрацията, американците и Зеленски са виновни.

щерката в Царево - няма ток, наводнено е мазето на къщата и покрива е протекъл...

Изсякохте горите сега има наводнения !

Къв го дирите по морето Стойте си у софия

Движението на водата е еталон за пробивност.По най-краткият път!

Ох добре че си имаме бтр-и

по-добре да имаме амфибии...

Управлението на водите е поверено на хора с квалификация - Бизнес администрация, Връзки с обществеността, Право, Педагогика, Филология.А, инженера върти кварталното магазинче.Пък имало екологична катастрофа, пък черни дърводобивници пребили горските и прочее.Сламена държава.

Да се оправят сами тия в Ахтопол. Важното е да помагаме на НАТО, САЩ И УКРАЙНА.

Днес 5 септември 2023 година при пътуване от Трявна към Габрово видях камиони на пътна помощ да разпръскват пясък по пътното платно. По ремонтирания преди няколко години път поради лоша настилка на пътя при най малкия дъжд асфалта става като пързалка.Разбрах че до обяд са станали няколко катастрофи и това е причината за опесъчаване. Ако това не е абсурд аз не знам кое е.

Е сложили малко варовик в асфалта, бил се полирал малко повече . Какво от това виж че са му намерили решение. А и нали след някоя друга година ще се преасфалтира и всичко ще е покрито , а боко ще се бие в гърдите колко много и евтини пътища бил направил. и всички са в кюпа от концесионерите на инетртни материали, през пътностроителните и контролните фирми та до АПИ , че и нагоре. Сега ще почне голямото плащане по новите проекти - строени с евро пари - втори път ще бъдат платени заради нуждата от ремонти.

Купувам къща в Царево.

Да, за да стигнеш жив до Царево, наистина трябва да те е помилвал Господ по главичката. Смешните каруцарски пътенца от селския период на тези селища , не отговарят на количеството автомобили, които се изсипват там по време на сезона. Построените на плажа сгради, не отговарят на елементарни стандарти за безопасност... ако, недай си боже , има по- голяма морска вълна. А, ?...пречиствателна станция за лайняните води... Това не е проблем, просто всички повръщат.

само дето липсва всякаква политика и прогарама за развитието на регионите в българия въпреки че има цяло регионално министерство!! Всичко се състои в това ако успееш да спечелиш някакъв проект!! През това време ти прибират данъците и таксите които отиват в държавния бюджет!!

А само преди два дни Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценка в туризма, заяви, че "Летният туристически сезон минава като по учебник". Кой е тука луд!!! Няма друга такава държава.... Боже, защо обърна глава от България! Прочети още на: https://www.dnes.bg/index/2023/09/03/letniiat-turisticheski-sezon-minal-kato-po-uchebnik-letovnicite-shtastlivi.581609

А виж сега как няколко БТРа щяха да ни бъдат полезни. От онези, които не ни трябвали и ги подарихме на някой си. Поне Денков лично ще отиде на място де, това със сигурност ще помогне! Да отиде Тагарев и той, да заместят машините.

махни се и не говори глупости. БТРи, верижни влекачи или големи камиони с 4х4 в държавата ни има колкото искаш. Ония подарените не са виждали нафта от 1989та година.

Ей балъци ,защо не пратите 100 000 мъже на фронта да бием Русия. Страх ли ви е ,мишки .

Иди доброволец бе, страхливецо, защо викаш нас?

Хайде отиди първо ти на фронта, вземи пищова, дето ти го даде чеха, гръмни с него 2-3 танка в равен бой, покажи ни на нас, мишките, как става, а тогава може да си помислим. Към новината - това наистина е адски много. Че ще има поразии - ще има, но дано няма човешки жертви!

Ако се съди по голяма част от коментарите, то не природните бедствия, а злобата и липсата на човещина ще ни затрият като нация.

Слава украйне! Слава кокаине! На нас бтри не ни трябват. Става и с каруци.

Там всички са богати и тарикати. Не ги мислете. Има села в България, къде бес потоп е по-зле …

много вярно !!! Има населени места в БГ-то които са в ужасяващо положение и без дъжд и сняг!! Никой не пише и не пуща снимки за тях !! нашето черноморие мяза на една повърня

Това беше най-късия летен сезон от 78 години. Само 2 месеца . Янките искат България като военна база , затова фалират летния туризъм. Това става с Кемтрейлс,белите линии които ви лъжат че са конденз. После удрят на места с Гео оръжия.

моля? това бяха най-топлите 2 месеца в живота ми! А хубавото време едва сега започва - вижте прогнозата за следващите дни! Според мен за море ще става поне до средата на октомври!

А сега кой ще ни помага????

Кой идиот може да си купи имот в ДЕРЕ ! Застрахователите не случайно отказват да застраховат в Затворен комплекс " Нестинарка !

Да се сърдят на хотелиерите. Тоест боли ме кура …