17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там ИМА МНОГО ДОБРА МАРКИРОВКА, просто джигитите искат да изпреварват през платното за ляв завой!!!! Ало, журналистите, първо отидете да видите за какво пишете, пък после пишете глупости!

То само там да беше малоумието по нашите улици. В градовете поне тук - тааме има и лампи, нещо се вижда .... не винаги, но извън града - лелееее

Добре че са тия стънт-съоръжения, че кой иначе ще дойде да прави йекшън филми у нас?

Подобен трамплин е изграден и на ул. „Атанас Дуков“, която преминава в ул. „Сребърна“, до Рейнбоу плаза в посока Токуда. Там поне няма заблуждаваща маркировка – просто няма никаква.

Несъобразена скорост!

Май отговорът на кмета не е адекватен на проблема. Бетонните разделители са чутовна глупост на столична община. В цял свят подобни разделители се правят от гъвкави елементи, така че при среща с тях да не са опасни за колите.

Айде сега умниците да ти кажат, че такова нещо като "несъобразена скорост" има само в България, за оправдание на полицаите, когато няма за какво да се хванат.

А с колко караше господина в мъглата?

нали затова си има органи , да съобразят подходящата за участъка скорост и да поставят знаци. Кур@ ли ми държат , че не работят ?!?

Ако си спазваш лентите за движение няма как да се обърнеш.

Azzzzzzz

абе глупости БСП са виновни... не зеленчука

Вината е изцяло на БСП и Русия.....

А човека на изкуството с каква скорост е карал? За да ти се откъсне колелото и да се пързаляш до след бензиностанцията ми се струва че "ДЖИПА" се е движил с поне 100 км/ч. Там е достатъчно широко за да минат 2 коли една до друга без проблем, но на малоумника с "ДЖИПА" всичко му пречи освен собствената му куха тиква.

Няма такова нещо! Точно лентата си е за направо и тая стена ти изкача като от невиделица! Стеснение на платното има и е повече от очевидно, не се прави на Дора Габе!

Ти сигурно не шофираш и не знаеш каква анархия е въпреки маркировки, знаци и сигнализация.

Няма такова нещо! Точно лентата си е за направо и тая стена ти идва из невиделица. Стеснение на платното има и то е очевадно, не се прави на Дора Габе!

Там спокойно минават кола и автобус заедно, пък какво остава за две коли. Те тая преграда я сложиха точно заради такива дебили които там правеха леви и обратни завои и ставаха много катастрофи.

Маркировката в България независимо дали е хоризонтлна или вертилална е под всякаква критика!!!!

Там поне някога е бил ОК, защото видимо е изместен от някой по-така шАфьор и може да се оправи ако имат желание де (компетентните органи)!

Това да не е оня "джип" - Лада Нива с откъснатата полуоска и стърчащото колело, от репортажа на Румен Бахов.

Те че минават - минават! И аз минах. Въпроса е, че маркировката не е направена както трябва и лесно можеш да се заблудиш, особено ако тъмно или мъгливо!

Трябва да има няколко такива места, за да получаваме някаква представа колко народ има склонност да кара без да вижда къде.

Дарвин харесва това!

Преди седмица минах оттам с 50 км/ч. Само дългогодишният опит, бързият рефлекс и щастието, че колата до мен караше по-близо до десния край на лентата си за движение, на около метър и половина от мен ме спасиха от същото. Там маркировката е отвраттителна. Караш си в очертаната лента за движение и изведнъж в лявата половина на лентата пред теб се появява стена. Абсурдно е.

Редовно минавам от там, стеснението наистина е нелогично, малоумно и рязко на пътя се появява бетонно блокче. За да може да се подмине без да се натресеш в него трябва съседния автомобил да влезе в дясната лента, а това не всеки и не винаги го прави. Доста опасно е особено за млади шофьори или такива, които не познават пътя.

Даже не си разбрал за кое скосяване и в коя посока има проблем. :-) Подсказка - човека е щял да влезе в бензиностанцията - от къде е идвал и дали има ляв завой в тази посока ? Проблемът там си седи от както сложиха разделите и винаги имам едно на ум като минавам, защото ако има някой в дясно от теб, той също трябва да отклони леко в дясно иначе лошо :-)

10 метра пред теб спира кола, знакът е за ограничение 40 и се движиш с толкова. Какъв знак ти трябва, за да не се нацепиш отзад? Основният орган, който трябва да съобрази скоростта е мозъкът.

Институциите няма да се оправят докато не започнем масово да ги съдим - за маркировка, за спукана гума на режещ бордюр и т.н. Лошото е че на никой нему се занимава и "няма време". Работещите нямат време, неработещите нямат пари и Фандъчка и комапния си правят каквото си знаят...

Защо когато минавам със скорост съобразена с пътната обстановка не се качвам по мантинелите ....

Според Дарвин, ако вече са се размножили, техният вид ще оцелее.

В мъгла в масовия случай не виждаш къде караш. Ориентираш се по маркировката. За съжаление при нас е обичайно маркировката да те води в стена. Тактилните ленти за водене на незрящи по тротоарите също редовно водят до някой стълб или стена.

За да се съобразиш с нашата пътна обстановка, трябва да стоиш на едно място. Но дори и тогава не винаги е безопасно.

Лошото е пич, че не знаеш кога ще ти изскочи някой многознайко с неадекватна маневра, за когото няма такова понятие "несъобразена скорост" и тогава само господ ще ти е на помощ.

аве мушмурок ти мозък имаш ли? Ако си караш наистина с 40 ще спреш без да нацепиш предния! Нищо не сте разбрал от това.,което съм писал поради липса на мозъка, за който споменавате! Балама аз шофирам всеки ден и виждам безумията на КАТ и АПИ ,но не мога да ги накарам да заработят . И въпреки всичко искам да се заемат с работата си, точно заради анархията да въведат малко ред!

Ми нали знаеш как се излиза от лабиринт - хващаш едната стена и вървиш с опипване покрай нея.

Този, който прави организацията на движението в София е или син на кметицата или племеник за да го държи при глупостите, който прави с натрапването на еднопосочни улици в кварталите, със светофарното регулиране и пътните знаци. Бетонните разделители са черешката на невежеството.

Ооо виждам, че троловете от общината са полазили коментарите. Да пълен абсурд са всички новоизградени или ремонтирани пътища от Гроб. Траекторията на всички ленти няма абс никаква логика. Но така ще е от мутромилиционери акъл не очаквам.

Заплеси - аз съм минавал стотици пъти от там и проблем няма - щом си се качил на мантинелата, значи си навлязъл в насрещното. Проблем не виждам

Този шофеор явно е от поколението израстанло с филмчето за лека нощ "Ёжик в тумане"

не се качвай по бюрдурите, ма! ходи си в рассията на хубавото, бухахахахахахаха

Преобръщат се идиотите, неспазващи правилата.Колко дебели две непрекъснати линии трябва да има и какъв чеп търси в ляво да ги пресича.А дебила от нова не ми се коментира.

На блейките шофиращи, или ходещи с нос забит в екранчето на смартфона, крива маркировка им пречи.

То за бетонните недоразумения е прав, но предполагам че се е движел с не повече от позволените 50,когато му се е случило това премеждие.

Г-н Стига с тая глупост, На хлъзгавото в тая мъгла ще спрете за 10 метра нанайси. Очевидно вие не знаете какво е съобразена с пътните условия скорост, въпреки че шофирате всеки ден с нея. Щом успявате да спрете преди спрялата кола, вероятно е така. Освен ако тайната на успеха ви е друга. И така може.

Прав си, но ти си го знаеш все пак. Тоя ако е минавал за пръв път и не е внимавал - ей го резултата.

Хем се знае за опасния участък, но собственика на пътя не предприема нищо да го поправи. Това е в нарушение на няколко закона. А КАТ пише ли пише - "Водача не се е съобразил с пътните условия." Какви пътни условия бе ваща...

Не е само несъобразена скорост, минавам от там веднъж седмично. Ако не знаеш за стеснението, разделителят се оказва точно пред теб и ти е направо като трамплин за излитане. Как още не е станала по-сериозна катастрофа, не знам.

Аве Мушмурок, сега аз се чудя дали ти караш изобщо кола?!? Ако караш знаеш ,че в момента, в който започне да спира предната кола и светват стоповете ( ако е изправна технически, ако не трябва да си го установил докато караш зад нея) Като и светнат стоповете и ти трябва да реагираш... и да спреш.. Този пред теб също има спирачен път , който плюс дистанцията, която си оставил (10 м) е достатъчнен да спреш при 40 км в час.

Пътищата в БГ се строят от идиоти.

Пътя не е виновен на купените книжки и на каращите 5 пъти в годината.Този нещастник е минавал от там 1000 пъти, но сега се сети, че пътя му е виновен..