Водата в София ще поскъпне с 18%

Цената на водата в София ще поскъпне от 1 април 2017 г. с 18%, каквото бе първоначалното намерение на КЕВР.

Обратно в новината

Коментари - Водата в София ще поскъпне с 18% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато И.Иванов е още начело на ДКЕВР така ще е . Старото мислене трябва да се замени с ново. Стига с този пенсионер.

ТРЯБВА ДА ИМА ПРОТЕСТИ. ВСИЧКИТЕ БЕЗУМНИ ТЕЧОВЕ СА ЗА НАЩА СМЕТКА , А НА СОФИЙСКА ВОДА И ДРЕМЕ. ЦИГАНИТЕ ИЗОБЩО НЕ ПЛАЩАТ ВОДА- ПАК ЗА НАША СМЕТКА!!!! ПРОТЕСТИ ТРЯБВА

само мрънкане из коментарите никой обаче не предлага протести...... руча вода робе....

наздраве Булгари сипете си по една ледено студена водичка и се усмихнете.... нали така се робува....

От 2000 г. "Софийска вода" е мажоритарна собственост на британската компания "Юнайтед ютилитис", като компанията държи акциите през специално създадено за целта дружество, в което дял има и ЕБВР. Около 23% от ВиК оператора са притежание на общинското "Водоснабдяване и канализация" ЕАД. "Софийска вода" има 25-годишен договор за концесия на ВиК мрежата в София, като от нея остават още 14 години. Компанията ползва каналите и водопроводите, собственост на общината, и събира приходите от предоставяната услуга, но е освободена от концесионна такса.

едва сега започва да ми светва как така сме били под робство цели 500 години...

Тези добре ли са?! Вместо да поевтинее водата, те ще я поскъпяват. Водата трябва да бъде безплатна дори. Ето едни българи, които не мислят за други българи и така влошават стандарта на живот.

Спиме и пак спиме

Искахме свобода, равенство, братство ... и най - вече "европейски съюз" - ами имаме ги - честити да са ни!

нещо си се объркал тотално! свободата, равенството и братството бяха преди демокрацията! по време на режима на водата и тока!

Демокрация, кой не скача е червен. Е наскачахте ли се ? Нещастници клети. Да сте живи и здрави!

Ще ви извадя последната стотинка от джоба, а даже и стотинките които ги нямате. Ще се правите на тарикати и зимата греете по-малко? Нищо, ще Ви увелича цената на водата. Ще се къпете по-малко? Ще Ви вгидна тока. Ще седите на тъмно? Ще Ви вдигна билетчетата за градски транспорт.

Аз не мога да разбера защо трябва да се дава на концесия нещо с гарантирана печалба?! След като печалбата е гарантира най-нормалното нещо на света е собственика (в слуачая държавата) да си го стопанисва и да прибира тази печалба.

Докато има овце ще има и доячи. Докато софиянци не скочат и не изгонят чуждите монополисти. ще бъдат безмилосто скубани и доени.

Септемврийци Когато над Дунав се мръкне и сънен Балканът заспи, отново в полетата бойни пожара на бунта гори. Отново вървят септемврийци... За всеки загинал герой те мрачно проклинат: "Убийци, ний пак ви зовеме на бой!" Ний искаме пак свободата, земята и нашия труд, че ние твориме благата със сърпа и тежкия чук. А тихият вятър отнася гласа на прикрития враг и глуха закана оглася селото и димния град. Кълнем се в смъртта ви, другари, и в всеки загинал герой, че скоро часът ще удари, часът на съветския строй! Червеното слънце ще грейне във всички бедняшки сърца и в новия кървав септември - кълнем се - ще бием врага! нема правда нема мир

И ся кво?Чешмите ли да спираме?

че слушаш оня лайномет шефа на ДКЕВР - независимия тупан дето него нищо не зависи как че се гъне като хлебарка

След 10 ноември в Столична община се подвизават само десни кметове. КЕВР също го движат само десни.Енергетиката и водата са част от националната ни сигурност.Десните думократи продадоха българските интереси за жълти стотинки и за добри комисиони.Българи време е да се събудим от робският си сън и да си върнем заграбеното за гарантиране на националната ни сигурност.

Кви десни и леви бе?Всичките са от едно котило,БКП.Комунистически ченгета,които периодично се менкат,а робското племе седи и чака да дойде дядо иван или някой друг и да го оправи.Е добре го оправят.Всеки ден стригане до кожа на тъпите овце.Докато има овце ще има и КОЙ да ги стриже!

като е предстояща ратификацията на СЕТА от НС. Ще плачем за сегашното положение с кървави сълзи.Някой да е излязъл на площада? Борисов тихо мълком подписа СЕТА-без всякаква информация,без обсъждане в НС,за обществено обсъждане да не говорим. Подписа този мракобеснически договор БЕЗ предпазни клаузи /богатата Германия си договори такива-за водоизточниците си, за възможност за прекратяване на договора при определени условия/. Ние го подписахме БЕЗРЕЗЕРВНО, а той е БЕЗСРОЧЕН-FOREVER!

Когато трябвало да подписват договора, онези попитали каква пара да платят за услугата.Нашите казали-стига с тази корупция,никакви пари.Може само процент участие.

И това ако не е дискриминация?!?!?!?!?Плащам билет 1,60лв,а Манго пътува гратис...Плащам вода с 18% по-висока,а Манго дори няма водомер...Е,после как да гласувам за ГЕРБ?Сега ред за поскъпване на тока ли е?Ма,ние си го заслужаваме!Кротък овчи народ-едва 60 коментара за 5 часа...Какво ли остава да излезем на митинг.Заспала работа...

1999 г. Договор за концесия, изм. по-късно с. Първо допълнително споразумение от 15. 12. 2000 г. Тогава, кои бяха на власт и се облажиха???

Когато над Дунав се мръкне и сънен Балканът заспи, отново в полетата бойни пожара на бунта гори. Отново вървят септемврийци... За всеки загинал герой те мрачно проклинат: "Убийци, ний пак ви зовеме на бой!" Ний искаме пак свободата, земята и нашия труд, че ние твориме благата със сърпа и тежкия чук. А тихият вятър отнася гласа на прикрития враг и глуха закана оглася селото и димния град. Кълнем се в смъртта ви, другари, и в всеки загинал герой, че скоро часът ще удари, часът на съветския строй! Червеното слънце ще грейне във всички бедняшки сърца и в новия кървав септември - кълнем се - ще бием врага!

Гласувайте пак да ви ОПРАВЯТ ГЕРБ И БСП!! Ще я увеличат с 1800% и пак ще им е малко!

Защо пак с политическа цел намесваш БСП за водата.В КЕВР основно са хора на Борисов и РБ.

за Трайчо хамстера ли да гласуваме и за скакауеца?

В момента 1 кубик вода в София 1.20 лева с ДДС. Тези искат да увеличат водата над 80%.

ЗА МАЙДАН.

I 6TE WI IZDUHAME -GADOWE

DA WI EBM

Щом избраният от селяните в София СОС гласува 17-18 % печалба на някакви хора дето ни ги знам, ни ги позавам, спирам плащането за вода. 17-18 % е нормална печалба за някой наркокартел. По същата причина спирам и плащането на такса смет.

Ама защо само с 18%? Ми то няма и 20%! Я сложете едни 60% като билетчетата за градския транспорт, та да имаме основания догодина да сложим едни 200%, щото това е "Веолия", ей! Франсета, бе! Малко ви бихме през 1994 г.

Този,който е сложил минус ,да му похарчат откраднатите пари за свещи.До кога ще ги търпим?

а какви са заплатите на тези от КЕВР,а.Надали са под 4-5 000 лева

Закупуват водата от нас на цена п 2 ст. за кубик. Продават ни я на цена 168 ст. на кубик.Водопроводите ги направихме ние, не ползват и складове. Потреблението на София за 2011 г. е 220 млн кубика Платили са ни за водата 4 400 000 лв. След това са ни я продали за 369 600 000 лв, т.е. разликата в тяхна полза е 365 200 000лв. По големи диването от нас няма!

Софийска вода плаща по 2ст./1000литра водата на държавата. При 2.16лв гарантираната печалба е около 35ст. Какво правят с останалите около 1.80лв./ на 1000литра. Разбирам че трябва подръжка ама старите тръби да не ги подменят с позлатени такива.

То бира да им тече на софиянци по добре.

Браво. Много хубаво. Грабете,колкото може. Скоро ,много скоро, народният съд ще дойде. Тогава ще се видят и концесийте и иван ивановците и всичко по реда си. Преди демокрацията кубика беше 5 стотинки.Сега водата е демократична,, няма как, нали сме горди европейци-

Въздухът, водата и земята са от създателя ! Т.е. трябва да са безплатни или в краен случай изключително евтини. Водата е ПРАВО, не стока. По тази причина целия ютилити сектор трябва да бъде одържавен. Какви гарантирани печалби от 17% ?! Това няма нищо общо с капитализма и демокрацията или някаква друга смислена система. Става въпрос за грабеж, за престъпление. Боклуците вземат водата по 2 стотинки от язовира, нямат никакви разходи за помпи, както в добричко, защото водата сама слиза надолу ! Подписани са криминални "инвестиционни споразумения", които не разрешават на местните управници да пипат хапките на международните крадци. Глобализацията трябва да бъде прекратена на мига, доколкото е открита власт на мафиотски структури.

А ,БСП още не са спечелили изборите !

На 26-ти март ще спечелят!

Изрод

Е от това ме е старах ! Няма кой да ги спре да ограбят държавата !

поробителите си взимат десятъка (в нашия случай петдесятък)

в ядрото на "скоростните" в ЕС! Ние сме васали! На кой му пука за нас и за развитието ни?! "Отредили" са ни Съдба: "овце- за доене, стригане" и...

Богатството на България изтича в джобовете на чужди монополисти.Сбългарската вода ще грабят народа ,същото е и с тока и с американските тецове и със златните запаси .Ха сега да ви видим на две скорости -тъпите тикви напълниха джобовете и изнесоха капитала в чужбина бараБар с домочадията си .На ви сега оставащи будали 18% .ПРЕДАТЕЛИТЕ ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСТРЕЛВАНИ НА МЯСТО

да не би БСП да идва на власт?

норма на печалба от 17% - ТОВА НЕ Е ИКОНОМИКА, НЕ Е ПАЗАР, НЕ Е КАПИТАЛИЗЪМ - ТОВА Е ОБИР, РАЗБОЙНИЧЕСТВО.

В ЛОНДОН. ВОДАТА Е БЕЗ ПАРИ

В Монреал, Канада -също ! Токът е с 25% по-евтин о тук ! Заплатите са 5 по високи ! Затова Канада е в 5 най-привлекателни държави за живот !

В ЛОНДОН. ВОДАТА Е БЕЗ ПАРИ

Лъжеш!!! Плаща се мой човек!

Г-н Президент, Съвсем за малко оставете външната политика на МВнР и както се намесихте по решението за Пирин,така се намесете и в цената на водата ,с която си играят някакви измислени престъпници!

Какво ревът тези софиянци? Ние от Добруджа-по точно тези от ВиК Добрич от години -години плащаме по 3,40 на кубик ,въпреки ,че тук доходите ни са 2-3 пъти по-ниски от софийските .

В Добрич сте на попми а има 80% загуби. Овче сти и роби! Нека да не правем сравнене на ябълки и моркови...

(Д)КЕВР са шайка родоотстъпници и лакеи на западните грабители ! Има ли вече нещо БЪЛГАРСКО в БЪЛГАРИЯ , което да работи за нас БЪЛГАРИТЕ ???? НЯМА !!

има! глупостта ти!

Ей, червейче, ти на малкия ми пръст не мож се покатери !

ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ НА УЛИЦАТА, ПРЕД ОБЩИНАТА, НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА, ЗА ДА РАЗБЕРАТ ИДИОТИТЕ , ЧЕ ТАЗИ ПОДИГРАВКА С НАРОДА ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА!

КЕВР обесени на уличните стълбове. Ако не, мърша народ сме и си заслужаваме да се гаврят с нас. 17% печалба е чудовищна при настоящите лихвени нива.

Ами да ви е честито драги "софианци"! Като казвахте, че там ще намерите щастието си, какво се случи? Да си бяхте седели на село, без друго интелектът ви е като за Горна Малина!

Това е за последно от ГЕРБ. Никога повече няма да видят власт, мръсни, долни идиоти. Съсипаха народа за 9 години, през които управляваха.

Дали е от ГЕРБ? Щото сега БСП командва! Да ви е сладко новото правителство на Корни! Дано само не е на Жан Виденов, че тогава водата ще стане 3 лева/литъра!!!!

"..записаната в концесионния договор норма на възвръщаемост.." Каква възвръщаемост? Те не влагат и лев собствени средства! Инвестициите им се планират от приходите- затова цените са все нагоре. Явно става въпрос за "норма на ПЕЧАЛБА"