Внукът на Чърчил: Великобритания е в "свободно падане" заради Брекзит

71-годишният Никълъс Соумс е сред депутатите-консерватори, изключени от фракцията на торите заради несъгласие с премиера Борис Джонсън

Обратно в новината

Коментари - Внукът на Чърчил: Великобритания е в "свободно падане" заради Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде да излизат и от догодина да идват у нас да доят кози и да берат тютюн, че там и за хлям няма да им стигат доходите. Друго няма какво да им пожелаем. В живота нищо не се губи и след толкова крадене и мародерства идва денят в който ще са обслужващ персонал по морето ако не щат на индийците там.

Великобритания,... Желае, своята-свобода ....

Мали, тези във Великобритания наистина забъркаха голяма каша, вече почвам да не разбирам, кой какво цели! А се надявах да ни дадат бодър пример, как по-бързо и лесно и ние да излезем от концлагера ЕС.

PEYTSCH

Но проблем...На ваше място ще дойде Турция. Може би и Буркина фасо...

Tръмп прави всичко възможно да разбие Европа на малки неконкурентни икономики. Английската аристокрация е подкупена с много сладки обещания, но тежко на обикновения англичанин. Хитлер беше финансиран от Ротшилд и си изпълни успешно ролята, Европа излезе разбита и ограбена, а УСА от фалираща държава преди войната стана първа световна сила. Сега след възстановяването на Европа, УСА пак е в подобно положение и неистово желае III-та св. война пак на територията на Европа.

желае да изкара още държави извън ЕС. Подхвърли идеята на французите. С италианците аха да успее, ама Салвини се издъни със записи за предложение за подкупи пред Путин и с афери с десетки милиони за нелегални продажби на петрол, за което текат разследвания и отпадна общата му с Тръмп идея да изкара Италия от ЕС и еврото. В противен случай, ако се успееше, след Брекзит и с една от най-много вкарващите в ЕС пари държави, с ЕС щеше да се е приключило като конкуренция на САЩ.

Господа от управлението нормално ли е това да позволявате кипърец да строи нов квартал в София??? Всички искат да ни заграбят, заради прекрасната ни земя. Срам и позор, какво правите????????????

По закон след като си си купил земя, ако има регулация можеш да искаш разрешение за строеж. Но явно че няма регулация, защото кипърците се пишат по-дяволи от дявола и ще спонсорира кметските избори , в замаяна на което ще получи промяна статута на земеделската земя която е накупил за без пари. Това което може да се направи още сега е да се питат кандидат кметовете какво е отношението им по случая и да не се гласува за спонсорирания. Видяхме че Фандъкова е кръгла нула с тотална липса на глас по тези въпроси. Голяма въпросителна има и върху "Сестра Галева", много двулична личност, типичен дявол. Трябва да се търси честен и силен човек.

Като е кипърец, да не е с три уши?

На следващите парламентарни избори, внукът на Чърчил ще има възможност да се яви като независим кандидат или като кандидат на друга партия, ако решат, че им трябва. Тогава той ще може да научи и оценката на избирателя за снощното си деяние. Що се отнася до Консервативната партия, тя е много повече от Чърчил. Достатъчно е да се отбележи, че великият учен Исак Нютон нееднократно е бил избиран за депутат в английския парламент като кандидат на партията на торите.

Забравете за онази силна Англия. Това беше целта. Ние да гледаме България кой път поема. Нали сме в ЕС, още не ни искат в шенген. Разиграват ни! Франция и Германия си гонят интересите. За какъв ЕС говорим???? Другите държави нямат думата.

Поне да беше толкова успял и известен. В кой клуб членува? Играе ли голф? Много са смешни - мислят си, че още са Метрополията и господари на света! Но баба виктъри отдавна е прах и пепел и времето им е отминало. Хубаво е да имаш самочувствие, но когато скоро задникът ти ще оголее, е меко казано неуместно.

Показателно за нравите в България е това, че при 21 депутати, изключени от консервативната партия, авторът на материала намира за нужно да ни информира единствено за мнението на внука на Чърчил. На Запад нещата са по-различни - историческият опит, например, на една Франция показва, че може да си внук на краля - слънце и да отидеш на гилотината.

Това няма нищо общо с нравите в България, а има общо с това какви статии се въртят в световния обмен на информация в момента.

Чърчил никога не би казал това, защото е обичал Англия, дори жилището си построил така, че отвсякъде да се вижда зеленото поле на Англия.

Ако Чърчил видеше как внука му вкарва Великобритания под властта на Германия и Франция щеше да се върне в гроба!

Уж си Българин , а разсъждаваш като Путинец!Внукът на Чърчил не е по-глупав от дядо си!

Великобритания е велика нация. Тя е имала,има и ще има колонии. Няма да допуснат да бъдат колония на Брюксел. За съжаление България е колония на Брюксел и получава помощи във вид на еврофондове. България е държава без технологии, иновации,кадри. Само евтин туризъм.

Прав си във втората половина на коментара си!

Англия отдавна не е империя, останало е само името Велика Британия, до известна степен вината е и на Чърчил, защо му е трябвала ПСВ, в която е участвал лично, тя обезкървява страната, превръща хората в пацифисти. Ролята на империята е подета от САЩ, англичаните ги следват във всичко, понякога са даже жалки, като войната в Ирак.

Вместо да си задаваш "умни" въпроси чети история. ПСВ е започнала тъй като всички велики сили по него време - Англия, Франция, Русия, Австроунгария и Германия са били алчни да заграбят колкото се може повече територия, всяка за себе си, при предстоящия разпад на Османската империя. И в интерес на истината Англия е заграбила най-много. Така че хич не са загубили от цялата работа. Да не говорим, че са постигнали и друга стратегическа цел - разпокъсването на Австроунгарската империя, една от най-силните държави по него време в Европа. А САЩ са били "обречени" на успешен възход, тъй като цял един океан ги дели от Европа, която е арена на войни от хилядолетия. Как да не просперира държава на територията на която вече над 150 години не е имало война, а по време на ПСВ - от 50 години не са имали война на територията си.

Ами чета, Мемоарите на Чърчил, например, или на Стойчо Мошанов и одисеята на българската делегация в Кайро.

Само да допълня, че пропуснах. Залезът на Британската империя се дължи на много и различни фактори. Участието в ПСВ им е донесло много повече ползи отколкото вреди. Но участието във ВСВ, само 20 години след ПСВ, вече е много изтощително не само за Англия, но и за цяла Европа. Началото на същинската хегемония на САЩ всъщност е поставено точно тогава. Но така или иначе всяка империя рано или късно отмира. Някой ден същото ще се случи и със САЩ, но няма да сме живи да го видим.

И ние не сме имали война на територията си от стотина години поне.

Болката и на Англия, и на САЩ е, че Русия си остана империя, природните ѝ богатства също въпреки Горбачов и Елцин.

Препоръчвам ти да прочетеш и "Лорънс в Арабия" на Скот Андерсън

Явно че работиш в някоя баничарница след като това ти е виждането.