Внезапно почина журналистката Весела Тотева

45-годишната Весела бе преборила една от най-страшните зависимости

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Внезапно, ама не съвсем.

дрогата не прошава

Не мога да повярвам, такъв бунтар, такъв разюздан живот и да не срещнеш любовта. За какво

Прави ли Ви впечатление, че нито един политикили партия НЕ говори за борба с дрогата вече четвърт век ? Нито в предизборните си обещания, програма на партия, нито в практиката си! НИТО ЕДИН !!!!

Ами защото се издържат от продажбата й!

Или защото не им е позволено да пипат там, където не е тяхна работа....

Друсането, както пиенето - не е за всеки. Чърчил - един професионален алкохолик доживя до над 80 години с по литър уиски на ден. Отделно амфетамини и пшене на пури нно-стоп. Други пиячи умират млади - я от цироза, я от нещо друго. Същото е и с друсането. Бъроуз и Иги Поп доживяват преклонни старини след тонове най-различни химакали и опиати, минали през кръвта им. Други - се чистят и умират преди да навършат 50. Няма логика. Просто всеки си има съдба. И най-добре е като не знае дали е от издържливите, въобще да не се захваща с подобни простотии.

Нали се сещаш, че няма как да е бил нечовек. Всеизвестния мит за това, че "Чърчил изпил 42 000 бутилки шампанско, освен уиски и бренди" се дължи на факта, че това е броят на доставените бутилки в дома му. Където ежедневно е черпил приятели. Чърчил е повече известен с позирането с пура и чаша, отколкото с алкохолизъм!

Да не си му бил личен барман. Чълчил да не е бил някоя съвременна кифлада позира. Има ли уиски - го изпива, има ли пура - я изпушва. И го снимат с тях, защото това е животът му.

Който пренася Хероин и кокаин или прави бардаци за Проститутки е Арабски Шпионин. Арабите правят и продават наркотици за да отровят акъла на хората в другите държави, да им вземат парите, да правят от жените-- на проститутки, а мъжете- просяци и да им Завземат държавата.

все друг им е виновен - арабите, евреите или марсианците

Понеже съм връстничка и си спомням към края на прогимназиалното ми образование се знаеше когато се разхождаме да не припарваме до Кравай, Попа и сладкарницата срещу 7мо училище. Там най-често (Раковска, Френската гимназия и Гурко) ни спираха възпитани младежи да ни молят за някоя стотинка. Децата от Център най-рано си изпатиха, като най-напредничави. Ние учехме наблизо, но живеехме по кварталите и не сме се занимавали с глупости, водехме се зубъри задръстеняци.

не прогимназиалното, а гимназиално образование значи 10-11 клас, последните години около 89та

тя е взела тази зависимост след падане на комунизъма, първото което е получила от "демокрацията" е зависимост а не просперитет и благосъстояние.

„Бях жесток бунтар. Ходех на Кравай, на Синьото. Още от много малка, от 13-годишна. Смених 5 училища. Гонеха ме, изключваха ме. Бях си такава от малка. Бунтар. Не ми харесваше нищо, свързано със строя (б.а. социалистическия строй), с живота в България. Исках да замина и това, което ми хрумна на 16, когато се запознах с моя бъдещ съпруг, е че искам вече да имам дете, защото всичко съм видяла. Всичко знам – пиене… Всъщност първата ми среща с опиати въобще – не мога да ги нарека точно наркотици – беше с хапчета, още на 14 години. Тогава така беше модерно. Батковците от Кравай ме пращаха да купувам хапчета и съм пробвала още тогава. Но няма нищо общо с хероина. Хероинът дойде много по-късно“, спомня си Весела.

...Което е потвърждение, че само най-големите лайна-бунтари не са харесвали строя (социалистическия) и са търсели повод да се самоубиват с хапчета от 13 годишни. После другият строй им е донесъл и хероин, с което вече циреят се е пръснал.

13 годишно дете може да страда от отношенията в семейството си- от липса на любов от родителите, пренебрежение , отсъствие на майката или бащата, но не и от социалния строй. Къде са били родителите по това време и родителите на нейните родители? Мир на Душата ѝ.

Това е личен избор, тъпунгер!

А колко здрави и независими си отиват внезапно! Бог да я прости!

И от какво умира?

наркотиците правят тромбози - съсирване на кръвта. Съсирекът може да заседне навсякъде - в мозък, в сърце, в бял дроб. Бог да я прости.

Симпатична млада жена, лека и пръст но бивш наркоман няма за съжаление, всички те продължават да се интоксикират под някаква друга форма. Родители, бдете над децата си!!! Това е страшен бич!!!

Помня репортажите и по телевизията и как спокойно говореше за тези страшни години. Само, че не каза как такива като нея не живеят много. Имам познати, чиито синове, макар и вече чисти си отидоха на 27 и 30 г. Дрогата не прощава дори след години, когато си мислиш,че всичко е минало. Жалко!

Пораженията са необратими. Отделителната и нервната системи са най-натоварени. Отделно риска за "прихващане" на бонуси от спринцовките или просто замърсена с опасни примеси дрога. Няма обратен път назад.

какъв е смисълът тогава от изчистването

Има смисъл, как да няма смисъл, тя е живяла до 45 а не до 27 30, станала е журналист, продуцент, родила и отгледала 2 деца. Много хора, които не са били наркомани, не могат да се похвалят с такива неща.

Тя се е спасила, царство и небесно. Жалко за децата кой ще ги гледа. До това водят лекомислените грешки на младостта. Момичетата по-трудно се възпитават в дисциплина, по-са своенравни ,инат и това са последствията от демокрацията.

Дъщеря и е женена за сина на Владо Каролев и живее в Англия, чака първото се дете.

Браво! Истински пример за всички, решили да се "лекуват" от житейските несгоди с бягство от тях. Тази жена, дори със смъртта си извършва своята жизнена повеля -доказвайки, че няма такова понятие, каквото е "Излекуван от зависимост". Дано и родители и деца, осъзнаят някак, че дрогата не е спасение, а самоубийство. Не е борба, а поражение. Не е утеха, а разруха. Съболезнования на близките й и на всички, които са я обичали и щадили.

още една на сметката на ДС мафията

Мафията няма да продава нещо, което никой не купува. Щом купуваш, вината си е у теб.

Мойте съболезнования на близките и роднините! Наркотиците не прощават на никого! Дори и след време уврежданията им се проявяват!

те всички телевизионери шмъркат, живот си живеят

Сигурно смъркат, ама на това живот ли му викаш...

Съжалявам. Дано почива в мир. Съболезнования на близките.

Тя се е спасила, но хероина не е успял да се спаси, видно е.

наистина се е спасила от наркотиците!

наркотиците....те не прощават дори и да си се отказал от тях, а действат със закъснител!

не е много внезапно .....

Малкото момче ин витро ли е? Все по-често жени с които правихме инвитро опити споделят за сериозни здравословни проблеми.

Няма да ни подриваш идеологията, ма! Ние само инвитро си пра'им лапе'ата. Нататък няма да прика'ам, щот ша мъ баннат. Пък и тъй, н' съ знай.

Отървала се е.

Беги бе, трол.

Ти ГОСПОД ли си, та раздаваш обективни становища? Тази жена заслужава поклон за подвига, че е успяла да спре с наркотиците - мисия, почти невъзможна. Но и направила друг подвиг - да обикаля училища, да просвещава, да признае публично греха си. Това тъпото ти его не го ли трогва, та ти е заприщило и мозъка , и човечността?

Страна от ангели !! Това е България :( Токова праведни хор изчетох тук - "имала татуировки", "била суха", "нямало бивш наркоман", "трол" ... Хайде сега всички се погледнете в огледалата довечера! какво ще видите? Ще видите зависими от комплекси, татуирани от ограниченото мислене и соца индивиди, които не допускат нищо по-различно от еснафското си всекиднвие. Успокойте топката и ако не може да кажете Амин, не казвайте и "Разпни го"!

Моите уважения!!!!!!!!!!!!! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++33

Съжалявам, но да си наркозависим е дъното на ада. И всичко друго, сравнено с това е ангелско, да. Все някакво определение за добро и зло трябва да съществува. Не може всичко да е размито в розов хероинов облак и да мине за нормално. НЕ Е НОРМАЛНО. ЗА БОЛШИНСТВОТО.

Напишете истината. Да не би истинското заглавие на е ...от свръхдоза... Ако да напишеете го, ако не разсейте всяко съмнение.

Журналя и истина са оксиморони.

Защо са сложили черно-бяла снимка от преди 20 години... Да бяха сложили актуална. На по-актуалните снимки, които излизат в нета, се вижда татуирана жена със замаян, празен поглед.И да е спряла наркотиците (което не е сигурно), си е оставила зависимостта от медикаменти, предполагам.

Толко ли е важно за теб точно от какво се е споменала? Такъв вид любопитство е примитивно и дори гадно, бих казал.

И по време на Живков е имало, близост до нас момиче, ако можеше началник на психиатрия и вещо лице д-р Леков, би потвърдил написаното от мен, и работили след 1989 не ми се мисли, а знаем ли извън бг как са и.. Бог да я прости.

въпросът е, че сега са 80%

Преди месец нямаше ли точно с нея интервю тук с нея ! Дълго и досадно за четене ! За мен последните 20г сутрешните блокове са пълен провал ! Не разбирам какво толкова постигнала ?!

А ти какво си постигнал? Шофьор на бъс?

Да не мислиш, че е лесно да си шофьор на бЪс.

трябва да е : Тя се самоуби с наркотици! Не маскирайте проблемите!За тях трябва да се крещи!

Починала е при тренировка. Недейте да говорите глупости.

От какво почина Майкъл Джексън? Сърцето спира от прекомерна употреба на определени медикаменти.

Е доказан убиец! Не може да се разсъждава "каквото ти е писано", защото тя е избор, а не болест! По неин избор е оставила децата си сираци.

Разкатаваше майката на управляващите, затова активизираха трола си, един от най-тъпите и гнусните.

Бог да я прости, това не прощава, голям бич за човечеството и няма възраст, наркоман можеш да станеш по всяко време за жалост, горката жена!

Никой не може да те направи наркоман ,освен самият ти!

Може, може, могат да те направят още родителите, майка ти от утробата си още може да те направи наркоман. Невежеството, средата, толкова много неща ... И докато се усетиш и си "бегал"!

Винаги ми е било подозрително,че в България няма активна кампания срещу дрогата. Родителите сами трябва да се борят срещу тази напаст.

Истината за пазара на наркотици в България е, че се контролира от най-високо ниво.

от ученици съм чувал, че ако едновременно си поръчаш пица и дрога, дрогата идва преди пицата!

Остава само да напишеш и телефона за поръчки. Честно, аз едно време си мълчах, но ако отново имах досег до наркомани, щях да взема контактите на снабдителите и да ги издам всичките.

Не е само в България, а по целия свят!

Бог да я прости! А иначе ако знаете колко деца и млади хора умират всеки ден, че даже и такива, които се хранят здравословно и спортуват! Може изобщо да не е свързано с дрогата. Запознат съм, защото имам роднини лекари. В този живот няма гаранции за нищо!

Да, действително, лекарите могат да уморят и най-здравословно живеещия човек.

аз не разбирам защо хората искат да са известно, това е голяма тежест за психиката. употребата на наркотици е вид бягство от тази тежест към която почти всички се стремят , а тя убива!! - човека, а и тези около него.славата е по - тежка карма дори от парите.

Няма бивши наркомани. Има временни периоди на затишие, когато са чисти. Но... и за Весела осемте години са били предостатъчни, за да й повредят организма. Четох книгата й... потресаващи случки.Бях и на среща с нея. Книгата й е по-силна от живите й разкази..... Тогава-на сращата-призна, че и близките й хора са луднали от нейните рркомански изцепки Бог да й прости. Кураж на децата й ...

По себе си ли съдите или юруш на обвиненията нищо че го правите за хора които не познавате... Лека и пръст и незабравяйте че каквото е чукнато на глава на камък няма да отиде....

Нищо лично, лека и пръст, но примерът и въобще не е бил за разказване.Децата ще решат че ако започнат ,все пак може и да спрат, ама че процента е 0,00001 , едва ли го разбират

Разказва, за да предпази. По-добре всички да са наясно с последиците.

Накрая, колкото и тъжно да е, им е дала добър урок със смъртта си. Няма по-възпитателен пример от този, който дава умиращият наркоман.

Бог да я прости и даде сили на децата и!!!

хероина е кофти но кокаин може и Цаца е ок

Кокаиновите наркомани може да не умират на 30-40, а на 50. Или ако са много богати и ги лекуват - на 60, както повечето рок звезди. И принцеса Лея се амортиира и умря от кокаин. Като преди това 10 години говореше на нос с атрофирала лигавица. Това живот ли е?

Почти сичките рокаджии продължават да си живеят, кви 60 години, кви пет лева???

Вземам си думите обратно. НЕ доживяват 60 е по-точно.

Абе, живеят си, ако имат силни сърца, кокаинът не е за всяко барабанче, че се пръскат. Но си живеят тези със здравите сърца, към кокаина не се развивала физическа зависимост, за разлика от хероина, а само психическа.

Не мисля, че е правилно да се обикаля по училищата да се разказва на децата, че наркоманията се лекува. Един вид има шанс да се измъкнеш, няма да стане нищо фатално, ако пробваш. Мен основното, което ме предпази навремето (когато имах съквартирантка наркоманка и огромно обкръжение от нейни познати наркомани) - това, че в осми клас ни бяха обяснили подробно, че наркотик не се взема дори веднъж, защото следва зависимост доживот. Може теоретично да е възможно човек да се откъсне от дрогата, но практиката показва друго. И на това трябва да се наблегне!

Както се казва при наркотиците няма опитване, а има започване.

дрогата не прощава на никого....

Тотева е пример за един провален от либералните "ценности" живот!

Идиот! Онзи, дето пребил жена си е пример за ганьовските ти ценности....Големи тъпаци са соц, тъпаците. Не пропускат да демонстрират тъпотията си, по всякакъв повод. Все едно не ги знаем

Кога навлязоха масово наркотиците в БГ? И колко хора изгориха? Защо се правиш на луд, като всички знаем отговорите?

goose

Не знам кога точно са навлезли, знам само, че 86-та наркомани в София имаше повече от днес ... Още повече пък около центъра за наркоманиите, тогава беше на стамболийски и одрин, направо се препъваше в такива наоколо

Бъркаш годината. Говориш за след 1989. Много народ измря през демокрацията.

Дядото

Соц или кап тъпаци истинта е ЕДНА. В момента българското (а и световното) общество е в пъти по западнало морално и интелектуално от това преди 30-50 години. В момента наблюдаваме една зомбирана от парите, модните технологични дрънкулки, пълната слободия и безнаказаност паплач, която много напомня поведението на свинете в свинефермата, когто върху вече изядената и екскрементирана храна им се сипе нова дажба помия.

goose

Годината си е точна, израснах на 350 мета от въпросния център и наблюденията са ми лични. Това, че имаше пълно информационно затъмнение за наркотиците и наркоманите в България изобщо не означава, че не съществуваха.

По онова време наркотици са се разпространявали само на 1 или 2 места, и само в София, затова са ти се сторили много накуп. Сега умножи това по 1000 и ще получиш точната цифра за страната.

То пък твоя живот с тролене и писане на коментарчета в нета олицетворява смисъла на живота. Бог да я прости жената!

Изразява активна позиция, а не олицетворява смисъла на живота... И ти се правиш на луд, като колегата по-горе!

Западното си е съвсем деградирало и преди 30, и преди 50 години. ФАКТ. Откъде ти се изсипаха толкова плюсове, не стана ясно :)

На един коментар по-горе плюсовете са с 60% повече. Странно ли ти е, че хората обвързват наркотиците с либералната "дермокрация"?

И тая е забременяла на 17 , родила на 18 и на 21 вече посегнала към дрогата . Много често към дрогата се посяга при проблеми в семейството с родителите си .

но не разбрах от какво е починал и то внезапно.

Една вероятност е отчаянието от света, който е прозряла и пълната невъзможност да предотвратим сриването в пропастта, да я е накарала да си вземе последната доза.

защо ли като остареят хората стават по-тъпи и от децата и все към миналото си ги тегли-а да си спомните вашите родители какво са говорили за вас?