ВМРО иска всеки сайт да се узакони срещу фалшивите новини

Партията на Каракачанов настоява за промени в закона - да има имена, адрес, телефон и имейл

Обратно в новината

Коментари - ВМРО иска всеки сайт да се узакони срещу фалшивите новини | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъжепатриоти - суджуклии! Много на сериозно се взеха шишко, веселинов, шабанов и сие, но скоро ще получат мощен шут по задните части заради невежата си лакомия, те и фронтоваците от шайката на далавери, касабов и подобни негодници!

АЗ ПЪК ИСКАМ МВРО-ТО ДА УЗАКОНИ ВСИЧКИТЕ СИ ИЗТОЧНИЦИ НА ДОХОДИ! ОДМА!!!

Ако може да се включат наказания за правописни грешки, объркан словоред и фактологически неточности.

Наредих на Карапичканов да действа!!!

Тези не са ли банда руски кавали, които искат да довършат България и да я сервират на тепсия на Путин?

Абе.. умниците... Всичко в главите Ви е турлюгювеч :))) "определящи се като медии, да се регистрират като администратори на лични данни по закона. " Не е нужно да работиш с лични данни, ако стриймваш каквото и да било :)))) Това , че излъчваш нещо .. някъде .., не те прави медия... ..иначе всяка IP камера трябва да се пришие на нечие име ... да някой да бъде отговорен какво снима...

днес окошариха още един от крадливото ВМРО

Не мой така, брато! Знайш ли що народ ще обречеш на гладория? Не мой да биде таков закон, войводо! Не мой! Анатема! Анатема! Трижди анатема!

Тоя е забравил за банкова сметка и имотно състояние да поиска някой да му декларира защото видители изкривената му каракачанска ''истина'' била наранена с критика..

2020-05-28 18:08:17 ок (нерегистриран) Те на това се радваш ти и това защитаваш - да фъргаш лайна по които си искаш и както си искаш и когато си искаш без да носиш отговорност за думите си ---------- не е "твърдене" за да искаш да го доказвам ... то просто е мнение, субективна оценка, на която всеки човек има фундаментално право ... или може би си на път да кажеш, че никой няма право на менние ?! казваш ли го това ?!

И кой ще да е този чиято ''истина'' само трябва да четем????? Още искания за следене и репресии, защото усещат как ще да изтърват авантата ма поне да са събрали каквото им трябва за рекета си след това..

фалшива новина ли е, че сопола "раздава порциите" , черепа е един престъпник и наркотрафикант ?! фалшива новина ли е и трябва ли да бъде "доказано съдебно", за да се приема на социално ниво, като публична "тайна" , че казаното по-горе за тия двата е вярно?! а ако е вярно - що не са в затвора се пита ВСЕКИ "обикновен" жител на територията ?

цитирай точно и ясно фактите на които се позовава. ЦИТИРАЙ. ТОЧНО. ДА ГИ ПРОВЕРИМ. Не хвърляй само обвинения. Искам да видя ФАКТИТЕ ЧЕРНО НА БЯЛО - КЪДЕТО СИ ГИ ЧЕЛ. Ма ДА ГИ ВИДЯ !!! АЗ. НЕ Е ТРУДНО НАЛИ. ИМАШ ГИ, нали?

и иска "факти" и "доказателства" ,а аз точно това казах, че то е "публична" тайна, всеобщо публично "мнение" , "аксиома" ... и не се нуждае от никакми "факти" и "даказателства" ! това е общестевна оценка и тя не подлежи на "съд" !

е... явно е че лъжеш на поразия. Така и не даде факт, цитат и ли линк. просто си бълвочиш като поредния боклук който иска да грачи и квичи по паважа за да се прави на интересен. толкова са ти доказателствата - квичене в големи порции.

МНЕНИЕ - е нещо което се формира на базата на комуникация. Когато тя е базирана на квичене - мнението не нищо повече от свинска работа. Когато е базирано на факти и доказателства - то тогава има стойност. Аксиома - по добре иди и провери в речника какво означава тази дума. Щото е ТВЪРДЕНИЕ което не е доказано. Като например- ти си рязано педалче. Сега трябва ли хората да вярват на това и ще ме опонираш ли само щото не ти харесва моята аксиома? Те на това се радваш ти и това защитаваш - да фъргаш лайна по които си искаш и както си искаш и когато си искаш без да носиш отговорност за думите си

"мнение" е субективна оценка, която мога да си създам за обект, явление или събите. тази субективна оценка мога да си я създам даже само като те видя на снимка или като прочета или видя какво си казал по даден въпрос или събите. защо считаш, че аз тряба да реагирам по някаквъ начин на "рязано педалче" ?! ами това си е твое мнение! кой съм аз, че ще ти забранявам ти да имаш субективно мнение за мен ? има си?! не ме бърка това ...

Дебелия иска да създаде министерство на истината и да го оглави

ФИЛИСОФ ОТ ДРЕВНОСТТА НЕ Е УСПЯЛ ВСЕ ОЩЕ ДА КАЖЕ - "ЩО Е ТО ИСТИНА" ! ВСЕ ЗНАЕ / И НАЙ-ВЕЧЕ ЛЯГАЛИТЕ В КОВЧЕЗИ/, ЧЕ ВСЯКА ИСТИНА Е ПОЛУ-ИСТИНА, ВСЯКА ЛЪЖА СЪЩО Е ПОЛУИСИТНА! НЯМА "ИСТИНА" И ЛЪЖА" - ТОВА СА МАЛКО ИЛИ МНОГО СУБЕКТИВНИ КАТЕГОРИИ!

колко удобна теза за хора които искат да манипулират с лъжи. Виж какво. Хвърли през балкона едни пари за да хвана едни телефонни измамници... не те лъжа бе... сериозно.

има най-вече "неудобно" мнение , "неудобна" оценка ... обаче личното мнение не може да го "съдиш" !

СЕ ПРОМЪКНАХА ТИЯ ФАШИСТИ В ПАРЛАМЕНТА , ЧАК СЕ ЧУДЯ ?! НЕЩО НЯМАМ СПОМЕН КАК СТАНА ТОВА ...

най обикновени крадци са

ЦЕНЗУРАТА Е ФАШИЗЪМ !

идея си нямаш какво е фашизъм дете. Значи СССР са били всички фашисти, щото който каже нещо напреки на властта заминаваше за Гулаг. Така ли? Я пак?

АБСОЛЮТНИ ФАШИСТИ ... КОИТО БИЛИ ПАБЕДИЛИ ФАШИЗМА ...

паспортаджйте на Карадебеланов не искат да се разчува че не са по малки крадци от мутрата и шайката му

КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ !!! 1. НЯМА ДЕФИНИЦИЯ ЩО Е ТО "ФАЛШИВА" НОВИНА 2. КАК ЩЕ ТРЕТИРАШ КАТО "ФАЛШИВА НОВИНА" ДАДЕНА СТАТИЯ, КОЯТО Е ОФОРЕМЕНА КАТО "ПРЕДПОЛОЖЕНИ" , "ХИПОТЕЗА" ИЛИ " ТЪЛКУВАНИЕ" НА ДАДЕНО СЪБИТЕ, ИЛИ ЯВЛЕНИЕ? 3. КАК ЩЕ ТЪЛКУВАЩ КАТО "ФАЛШИВА НОВИНА" ЛИЧНОТО , ПЕРСОНАЛНО , ГРАЖДАНСКО МНЕНИЕ , ВЪЗГЛЕД, ОЦЕНКА НА ПОТРЕБИТЕЛ ПОД СТАТИИТЕ, ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДАДЕНО ЯВЛЕНИЕ ИЛИ СЪБИТИЕ, СПОМЕНАТО В СТАТИЯТА 4. НЯМА ИЗОБЩО ТАКОВА ПОНЯТИЕ КАТО "ФАЛШИВА" НОВИНА ! ИМА "НЕУДОБНО" ИСТИНА И/ ИЛИ НЕУДОБНО МНЕНИЕ, ТЪЛКУВАНИЕ НА ДАДЕНО СЪБИТИЕ ИЛИ ЯВЛЕНИЕ! 5. ИП-АДРЕСА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗОБЩО КРИТЕРИЙ ЗА НИЩО

няма. ТИ СИ ПЕДЕРАСТ. Не е фалшива новина. нали така?

с голееееми букви. Защо? Та, значи, ще ти отговоря само на т.2 и т.3, защото другото не е съществено. Можеш да пишеш каквото си искаш, НО трябва да добавяш думичките "мое мнение", "аз предполагам", "аз предлагам следната хипотеза", "според мое тълкуване", към всичко, което пишеш. Или, ако си го прочел някъде, да напишеш точно и ясно къде си го прочел. Например, ето така: "Както прочетох в книгата на....", "както пише в сайта ....", "както твърди г-н .... в свое изказване на... в...." Ето, така се пишат реални новини, проверими по всяко време и от всеки. Ще повторя, с големи букви: ТАКА СЕ ПИШАТ РЕАЛНИ НОВИНИ! А колкото до това, дали ще обидиш някой лично и как, това вече е друга бира, ваша работа, между вас двамата. Дори и сега можеш да бъдеш съден за обида, дори и ако си анонимен. Има начин. Стига и мерак да има.

Кой ще определя кое е истина и кое не, а след това някои ще отговарят ли за съсипването на определен сайт.... искате да контролирате всичко ли бе дебилни кретени....

правилното е да оклеветяваш хора и събития, печелейки по този начин хляба си?! Дали е истина или не, ще определиш ти самият, преди да го напишеш било като коментар, било като статия в твой блог или сайт. Просто е.

Министрество на истината им се приискало. Оруел е написал антиутопия, А НЕ наръчник на съвременния политик!!!!

Бъркате... Ерик Артър Блеър, по-известен като Джордж Оруел, при представянето на книгата си „1984”казва че нищо от написаното не е измислено... просто е описал служебните си задължения като пропагандист в ВВС по време на Втората световна война;)

Ми те и Фейсбук позволяват публикуването на фалшиви новини... плащат си глобите и продължават. А тези дето ползват динамични ай-пита или пък ВПН;)

Да спрат да правят нови закони. Опасно е за живота ни. И да посочат с кой закон се гордеят? Ще стане ясно какво са правили 4 години.

Колко Паспорта продадохте на Джихадисти ?????

Това е то , Забрани и забрани ! Абе ВМРО вие самите сте Фалшива Новина ! За какво отидохте в НС да правите Фалшиви Новини /Фейк Ньоз / , папкайте и си мълчете ! То Въшката като се наяде и излиза на челото да я видят всички ! ОСТАВКА !

ДА! За пример БЛИЦ.БГ - тези бълват какви ли не глупости. Пълни са с правописни грешки, а и не дават възможност за коментари. Яко цензурират. Абе там има ли някой с поне някакво образование??? Повечето им "новини" са от типа коя се съблякла и си показала циците , коя с кого легнала, някой нещо направил и станало страшно... абе все клюкарски истории.

иска контрол над свободното слово

Искат като кажеш нещо, да отговаряш за него. а не всеки да врещи и квичи каквото му хрумне.

само дето преди това тия герберски патерици да изяснят що е това "фалшиви новини и дезинформация". щот всичко дето бълвате по медии и ТВ-та е такова, а истината е във форума. Така че да започнем първо от терминологията и после със закончетата. А каракачанов защо не е в затвора, изхарчи целия военен бюджет в интерес на чужди бизнеси, за да осигури гръб и власт на вожда си.Айде, бегом марш към централния, по-живо.

Само така. каква е таз разпасана работа. Всеки пише в тоз интернет и кой е, никой не знае. Трябва ред. Всеки който пише в нетя, трябва да е регистриран с IP, име, адрес, мейл, пръстов отпечатък и кръвна проба. Всеки който иска да пише - да се регистрира. После да се знае кой какво е писал, и от какво е недоволен. Сега какво? Всеки недоволен, ама кой е недоволен от властта не се знае добре. Айде навън е лесно - изкарваш двама полицая и няма недоволни. и тук трябва така. Пишеш, пишеш, и после всичко се записва и ако трябва - идва полицая и те пита - абе ти от какво си недоволен, и как така ще си недоволен? Дори предлагам, който иска да ползва интернет, да подава заявление от полицията. С попълнени данни - име, фамилия, адрес, телефон, мейл, кои са баща му и майка му, деца има ли и как се казват. Всичко както си му е реда. После се разглежда това заявление и се решава - може ли или не може да ползва интернет. Благонадежден ли е тоз гражданин? Няма ли да издаде някоя държавна тайна? И така. После ако нещо гражданина пише в интернетя че е недоволен, се действа по закон: спира му се интернетя и се преселва ня подходящо място, където се превъзпитава. Така де, ред трябва да има - вижте как е в правилните страни. Всички са доволни и щастливи. Айде де - демокрация им се е приискало на някои, недоволни били.. Ред, ред и това е нужно.

И да си направи тест за своя сметка - най-скъпия и най-сигурния - за коронавируса;)) Че и Годжо да миряса;)

Само така, со кротце , со благо и со малце кютек!!! Ха ма я

"IP адресът е част от "пакета" лични данни на всяко физическо или юридическо лице." Стигнах дотук и повече... няма смисъл!;)

Абе, кво си играете на шикалки с тези IP-та?;) Я направо със закон по една автономна система да си регистрират и точка!;)

Да не говорим, че повечето политици действат на принципа "хайли лайкли" и съобщават кой бил виновен, без да изнасят от къде им е информацията.

ВМРО да разследва далаверите с международните паспорти.И като вкарат винодните в затворите да говорят за цензурата...

Най-после някой да се сети...

1. Очевидно нищо не разбират по въпроса; 2. Медийните сайтове не боравят с лична информация. Освен за странични неща като тук пощата. Но тя не е част от изнасяната медийна информация; 3. GDPR едва ли засяга медиите изобщо, а личната информация; 4. Като пиша коментар като този, трябва ли да се идентифицирам? Къде е свободата на словото? Ако има нещо престъпно, примерно призовавам да утрепат някой, то е напълно проследимо. Вадят логове на ИП-та. После по тях търсят към кой провайдер е. После искат от него кой в този момент е бил вързан към него. И готово. Стандартна процедура дето и сега си я имат. И ако се маха помненето на ИП, което е абсурд за логовете (вид записи), то няма как да ги проследяват. Едното им искане се бие с другото. Хем непроследимост, хем проследимост. ИП-то е да знаеш къде отиваш и къде да върне данните; 5. Самият европейски съюз се излага с някой мерки, защото политици решават неща дето не разбират. Като ви изскачат гадни съобщения за "бисквитки" и така нататък, да знаете, че за това е виновен ЕС. Не че има някаква полза, че е било изскочило. Дори като кликнете, че сте разбрали, се записва "бисквитка", за да не ви излиза пак. Ако сте на "инкогнито мод" (уж скрит, реално без предадени предни данни) първият път пак ще ви излиза. Най-добре политици да не се месят в неща които не разбират! Така в Германия искаха логове (записи) за 2 години и разни бизнеси се изнесоха, че това знаци огромни дискове с безсмислени текстове. Често посещавани сайтове може да правят такива логове на ден по гигабайти. От един тогава министър на вътрешните им работи в Германия в инвалидна количка, чакащ от къде ще изскочи терорист ;) , загубиха сигурно милиарди само от това глупаво решение, от което е спорно колко полза е имало. Политиците понякога са много вредни!

Тоест ВМРО иска узаконяване на цензурата. Това е планирано да се случи по време на пандемия. Силата на интернет е точно, че хората могат да се противопоставят на официалната пропаганда. При битката в онлайн пространството, сблъсъкът е на идейно ниво. Това е война, която тези, които налагт цензурата, не могат да спечелят. Затова те искат да борят опонентите си със страх и принуда за премахване на публикации. Такова активно мероприятие се разиграва в цял свят, в момента. Пандемията не е божество, на което да се кланяме. Пандемията ще отмине, но тоталното следене и ограничените граждански права ще останат. Това е страшно, защото последствия за обществото ще има десетилетия наред. Управляващите винаги ще търсят претексти да ни отнемат свободата. Сега, този претекст е много удобен за тях. Нека хората, които гласуват на избори после, добре да си спомнят кой какъв закон е узаконил.

Ip адрес е лични данни? Ко каза... ip адреса е собственост на оператор а не на лице.... Ако доставчикът ти предоставя динамично ip всичките? Ко праим? Това с фалшивите новини т.е. Неодобрени, как да се тълкува...те фалшиви има и по телевизия и вестници...

Принципно могат да ги накарат да си вземат по 1 статично ип на компютрите, от които се публикуват новините, но доста от журналята работят мобилно и списват в движение, от мястото на събитието, за да публикуват така наречените горещи новини. Сега нека се приеме закона, пък ще има 1001 поправки и доуточнения. Както с почти всички закони в последните години.

И като ги гледаш тези на снимката, дали са чували за статични и динамични адреси, автономни системи и маршрутизация?;)) За тях айпи-то е лична данна и точка;)

Шкембе войвода тия неща ги прочете от вътрешната страна на торбичката от била, докато се оглеждаше за още нещо в нея ли? Принципно идеята е добра и стъпка в правилната посока, но все си мисля, че се прави с цел да има яснота кой да бъде репресиран след неугодни за властта публикации. Има редица сайтове, под чиито новини не е посочен автор, това също трябва да се поправи. А тука в дира - всяка мисирка - редактор. Поне си свалете един редактор на компютрите, че словореда, пунктоацията и строежа на сложните изречения са ви под всякаква критика.

поправям се. пунктУацията