FT: България е основен кандидат за еврозоната, но има пречка

Обрат на съдбата в еврозоната е това, че разговорите в Брюксел се насочват към разширяване на членството в клуба на единната валута.

Обратно в новината

Коментари - FT: България е основен кандидат за еврозоната, но има пречка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като влезем в Еврозоната, ще стане следното: работодателите ще кажат: 500 лв. заплата са равни на 250 евро, значи 250 евро заплата. А търговците ще кажат: 2 лева хляб, значи 2 евро хляб. И така.

Каква еврозона при такава структора на държавата. Над околийския началник стоеше областният, над областния министърът, над министъра правителството, а над правителството мафията невидима, всемогъща и безчовечна! (Из романа Тютюн на Димитър Димов) Изкаран от учебниците и историята ни, от правителството на Орешарски.

ОТНОСНО ЗЛОБНИТЕ РУСКИ ГАДОВЕ ТУК ЩЕ КАЖА, ЧЕ КОГАТО ТЕ СА БИЛИ БЕЗПРОСВЕТНИ ДЕБИЛИ В В КОЖИ В 1 ВИКИНГСКА ИМПЕРИЯ, СВ. КЛИМЕНТ Е ОБУЧИЛ 3 000 УЧЕНИКА 300 Г. ПРЕДИ СЪЗДАВАНЕТО НА СОРБОНАТА! НО КЪДЕ, ПИТАМ АЗ, РУСКИТЕ ПОДЛОГИ НЕ СА ДЕБИЛИ И ВАРВАРИ?

хак да ти е българският гад боико,заслужил си го достоино

Добре е че искаме не искаме - Европа ще ни пороби !!! yes !!!

БЕГАЙ В СИБИР НА ГОТИНО! ТАМ - СВАБАДА! ВООДКА И ЛОСИОН -Н А КОРЕМ, ЕВТИНИ К-ВИ...

залавяй троловете и - в Сибир! Всички тук сте за депортация, гадове! Скоро ще ви постигне!

правилно каза вчера иво христов че си дебил

C това вече, дебилите ще станат 100%!!;)

мамето ти руско!

ти не си българин бе,погледни в огледалото и виж какъв чер столипеновски циганин си,ха-ха-ха мангал

Бе може и да има 4 млрд. долара ББ, но не му личи. С пари е лесно, майката му е без пари...Т.н. финансова стабилност има цена и това е бедността на българския народ.

Питам,защо у нас богатите стават много по богати ,а бедните по бедни.Как масовите пенсий със сто евро ще изкарват месеца,като това са пари за сметки и лекарства,а с какво ще се хранят.Ще си ипотекират жилищата да вземат заеми за да се хранят.Всички знаем,че за малките пенсий са виновни КОМУНИСТИТЕ.Но и Герб,отчетоха дейност,че ,,уж,,вдигат пенсий..В Гърция когато въведоха еврото,най зле станаха хората с низки доходи.Пък колко е добре за останалите съмнявам,че нещо добро за народа се мисли.Ако искат да ни ипотекират клетата държава,за да вземат заеми за да продължим живота ,жалко че ще ги откраднат парите,а за хората нищо,както обикновенно

На всеки 3 месеца френската фирма купила правото да печата българско евро /ако ни излъжат да го приемем/ стимулира правилните хора да повдигат въпроса отново и отново и така докато продажните ни политици си заработят парите вложени в тях.

"готови ли сте за социален консуенсус" - Тоест ще има съответната социална цена - вдигане на данъци и цени без съответното компенсиране на доходите. И защо ни е тогава всичко това? Ма щяли били да се увеличали "инвестициите". Тая мантра от 10 години я слушаме, утре ще излезе някой умник да се скара на тъпия матрял, как за 10 години нам си колко пъти му се увеличили доходите и той пак недоволен. Е не, мерси.

Който и вестник в света, освн български да отворите ще намерите в "Досиетата от рай", че ББ има 4 млрд.долара в акции от Гугъл, Тойота и пр.

При капитализма ,човек за човекът е вълк. Никога не може да има консенсус..

Aleko

Има ли наистина социален консенсус в България или има социален антагонизъм?

към Еврото е преживяла вдигане на цените. Няма да давам за пример Германия, където при смяната на марката цените са останали същите само, че вече в Евро, макар и не толкова драстично същото е станало в Прибайлтийските страни - вдигане на цените, без обаче съответното повишаване на заплатите.

ха ха ха! ...иска да приеме евроаутсайдерите. ... Винаги сте били боклуци, дебили и изоставащи! казаха ли ви го!, а? ха ха ха!

Вместо да философстваш какво щяло да стане, вземи и провери какво действително стана в страни като нашата, които се присъединиха към Еврозоната: например Словакия или Прибалтийските републики. Ефектът върху цените беше точно този, който описва Крампус. Това е факт!

Пречката е 800 евро минимална работна заплата.

Ти къде видя в България 800 Евро минимална заплата?

и 80-те% дебили ръководени от тиква ...

моментално ни чака 100% инфлация.

Не 100, а 300% ще е инфлацията. Сега сме вързани към еврото с твърд курс, защото сме във валутен борд. Ако не бяхме, евро-лев щеше да е 1 евро към 3, 80лв.

До няколко години ГРОП е поел ангажимент да завърши геноцида над българите,да размножи чувствително избирателите си/циганите/, да останат само цигани,турци и соросоидна ITпаплач.Веднага след това влизаме в еврозоната и Шенген.Шефът застраховател може спокойно да си изяде суджука.

Референдум?

Истината е следната-Шенген е за добре развити икономики с население живеещо над средния за света стандарт.България е една мафиотска държава с феодален принцип на управление където шайка самозабравили се престъпници правят каквото им наредят от ЕС без да ги интересува дали българите страдат, умират или протестират.В БГ ако имаш достатъчно пари можеш да подкупиш целия парламент и да " хакнеш" отвътре цялата шенгенска система.Да не говорим, че правосъдната система, полицията и прокуратурата са абсолютно зависими от същите тези "политици" и няма да си мръднат пръста да разследват правилно подобен пробив.Накратко казано Запада знае с какви разбойници си има работа.

набира се членска маса в новата партия ГЕРБЪЛ, която ще е с европейско участие и с шенгенска виза

Международната разследваща група е публикувала из световната преса, че Бойко Борисов има над 3.8 млрд. долара в офшорни сметки. Първата вноска е 100 млн. долара през 2012 година

Джункер си прави майтап ,стареца въобще не му пука какво е казал,ББ да не гое почерпил с нещо по-силно. Не ни трябва еврозона,борда ни стига иначе влизаме в двата крака в ямата,на въженце около врата,гърците знаят по-добре.А за Шенгена ако има как Брюксел ще приеме само Румъния вътре ама от хорски срам и геополитически сметки може да приемат и нас.ЕС,НАТО,Еврозона,Шенген......и накрая пак ний ще го отнесем.

Е с предимство! Тя е геополитически проект на глобалистите (изкуствено създаден език и история), за да се разедени православието и България да бъде маргинализирана. Румънките ходеха да раждат в Париж, за да тв ърдят после, че децата им имат франкофонски произход, дори кръвни връзки с древния Рим и пр. циркове.

И валутният борд трябва да се отхвърли, това е съвременна форма на колониализъм!

ВБА

Ще съм съгласен само, когато заплатите, пенсиите и цените имат паритет тук и там, иначе да си стягаме лева. Заплатите, тук в пъти по малки, цените на някои продукти по високи оттам, и хайде да не изброявам, на какви условия не отговаряме, за следващите 300 години спрямо немците за приемане на еврото. Може да се направи заплатите, пенсиите, както и пазаруването да става с български левове, евро и с долари, кой както иска. След време, както вървят нещата и с юани.... При обмяната в банките бая народ може да изгори, ако преди това не са я направили. Най зле, ще са обикновените хора и пенсионерите, защото тогава може 1 евро да се обменя за 2.50-4лв. , че и отгоре, ако го направят сега и борда падне. Цените особено на хранителните продукти и други могат да се вдигнат средно 8-17%. То, и така се получи при другите, които приеха еврото въпреки, че бяха много по добре от нас във всяко едно отношение. Ако стане приемането на еврото много преди това, купувайте, каквото Ви падне с левовете, но не теглете кредити, че може да изгорите.... Помните как стана с долара и милионерите, които имаха предварително информация, а на хората спестяванията изгоряха. Тогава, някои неимоверно забогатяха та, и сега може да се получи така, АКО стане разбира се.... Бъдете подготвени, а не, както преди говореха по TV, че е сватба, а на сутринта брадва... Доверие ли? Кой как иска да го възприема.....

Не ни стигат 80% дебили, а сега и евро такива.

Не разбрах, ще влезем ли в Еврозоната и Шенген или няма да влезем. Че сме готови, то е ясно, ама дали ще стане.

ще стане, ама трябда се наведем още малко и да отврим бузите, без да изпускаме газове.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

нова валута - "гербо"

може, ама тая валута и грозната ти жена не я признава

брее, какво чувство за юморь

Шило

Ясно, ти си от 80-те%.

Опитай!

Най-добре е алтернативната България да влезе в Шенген, а основната България да не влиза. То сега си е така горе-долу.

В момент на разпадаща се държавност да въвеждаме чужда валута си е направо държавна измяна.

Шило

Така е, ама на кого му пука?

ами то точно това е целта,задачата по която работят всички правителства и президенти от 28 години.

Ако допуснем дори и за момент, че Костов и сие, Цветан Василев и сие, БХ и сие, всички други разтоварили хазната върнат откраднатото, то още утре ще сме готови не само за еврозоната, но да стигнем Швейцария по доходи. Но, ако си махнем розовите очила, имаме едно с 2% готови доходи, а другите 98% са за .. досещате се - хахахахахх

Това което коментираш няма нищо общо с присъединяването ни към европейската валута..

щом доходите нямат нищо общо, връщам си думите назад !

Шило

Де ти е пазарната икономика?

Юнкер и Ада може да ни вкара и то за собствено удоволствие, при условия, че преговаря с парле ву франсето. Герберугите са най-глупавите управляващи, които някога се е докопвала до власт на тази територия, включително и от времето на динозаврите.

Шило

Не е за яд. Историята показва, че е все дърво.

дърво, дърво, но махагон е не руска цепеница !

Шило

хахахахах, не е ли все едно, какво е това нещо, дето ти играе по гърбината? Че синините са си синини. Било то от махагон, било то от бреза, било то от пернишки винкел.

Начии, като чуем думата " шоков" ни призлява. Айде, като сте такива спецове и експерти, измислете го тоя път без шокови ефекти,а? Иначе не щем, ако изобщо ни питате поне тоя път де.

Ще го видиш!

ГЕРмания България (ГЕРБ), верни на оста...

искам да членувам в новата партия ГЕР-БЪЛ, която ще е с европейско участие и с шенгенска виза

Какво ще стане с парите в борда,които са равни на тези,които са в обращение? Кой ще ги открадне?

Гадни Еврорасти! Давайте,прегърнете прегърнете поредния уркообразен бъдещ терорист,обгрижете го,маа му,па белите хора ги смачкайте! Затова бягат от вас! Щото сте ,грозни,изостанали от случващото се,бюрократи,хомо толерасти,мазохисти и дърти пръдловци!

Гадно е да забият поредния пирон в ковчега на комунизма, нали

Нали знаеш от кои 80% си?

еврозоната може да бъде "евроконюшня", "еврокурник", "евронива", "европътно строителство", "еврогледачество на болни", ... има, има "еврозони", не е като да няма, че там и заплатите са подобни ...

БАИ ганйо и тои изка да си мери пижката с силни страни... да отива БАИ ганйо да гледа на турциа как сичкото човек прогресиръл.... да отива да гледа на ердоан дигнал заплатата на ората има какво да яде дигнал къщи на ората а джебел ората бедно няма ко да яде... Джебел боико направил само 3 джамий...ората като отива джамиа пълни вътре не може да диша ... препада на пода линеика няма няма пара дофтор няма ... един път месеца дошъл дофтор кържали ама докато дошъл човек гебердисъл. Гебер и демокрациа и маината ти... аиде да идва местан да управи ората местан много акаллъ адам . Кафата пълна акъл ашколсун

Аз пак да питам следното - защо на никой от коментиращите не им прави впечатление, че гравния проблем за влизане в еврозоната са ДОХОДИТЕ? Би било нормално феновете на социалистите да са напълнили форума с постове, че трябва да се води политика за вдигане на доходите, след като искаме в Еврозоната. Ама не - обясняват как щели сме да обеднеем. И как точно ще обеднея като ако ми се увеличи дохода? Дали увеличението на дохода ми влияе на цената на петрола на международните пазари? А на цената на пшеницата? На на цената на смартфоните? Едва ли. Прав беше русофилът като обяви 80% от българите за дебили. Българинът се връзва на това, че ще обеднее ако му се увеличи заплатата. Е как да не е дебил.

абе нали оня ден се разправяха за доходите и разни крадливи приватизатори се издавиха в плюнките си само и само да не се вдигат заплатите. да не говорим че вече никой не ще да работи за тия пари та даже и да са двойно на МРЗ.

"като ако" ще ти се вдигне заплатата?

Като ако правя не това в което съм най-добър, а това, което се плаща най-добре. Следващия път ако нямаш аргументи не се чувствай длъжен да пишеш.

щом ни искат, да ни оправят всичко, защото от нас винаги се е искало да работим, което и правим понастоящем

Винаги съм се опасявал, че ако се въведе ойрото, ще започне едно просташко закръгляване на цените от БГ андрешковците и ганьовците. Нещо, което е струвало 1 лв. едва ли ще стане 50 евроцента. В най-добрия случай 75. Само заплатките ще са изчислени до стотинка :)

Тази статия някой олигофрен ли я е писал? Защо изобщо се прави паралел между България/ западнала и ограбвана от мутрите държава/ и Германия/ една просперираца и до голяма степен справила се с какви ли не предизвикателства държава/..... Ние сме ограбени, малтретирани и смазани само и само , за да има какво д акрадат управниците и да се издокарват пред Европа, че уж сме много добре.... С неграмотно, болно и застаряващо население икономика не с еправи..... Ако искат да затрият Шенген и Валотния съюз, то тогава са на точното място!!!

Неразбрах,как ще се променят нещата към по-зле?! Да не би сегашното ни добро положение да се дължи на силата на българския лев или авторитета на българската икономика?А доходите винаги са зависели от производителността на труда,а не от това в каква валута ти плащат.

Ще разбереш. Когато някой почне да ти налага от вън правилата както ги налагат у Гърция в замяна на парички ще почнеш да осъзнаваш. Гърците си живееха царски преди да се набалбукат с тая мъртва валута а сега иди питай някой Грък да ти разкаже колко към хубаво му се е променил живота след като е влязъл в Еврозоната :)

И през кой месец и коя година ще влизаме в еврозоната? Питам за да се подготвя навреме за евакуация.

Много са хитри!!! Бавиха досега а в момента го представят като някаква награда преминаването на евро, само че това ще бъде най фаталният ход на българските политици за всички времена!!! Ако са умни нашите политици, сега може те да отлагат влизането в еврозоната под най-различен предтекст, до като се разпадне ЕС, а разпада май се вижда вече...сигналът за това е че ни искат в еврозоната...

Еврозоната песията 100 Евра и средна заплата 450 евра това ако го има некъде другаде нека някой ми подскаже. Даже в Гърция в тая криза и с тия дългове там неможе да се види тоя невероятен прогрес който Сикаджията рекламира навсякъде из Европа да му се смеят зад гърба.

Жалка тиквена просташка наведена история.

Сикаджията нема топки да въвежда нещо което е недолюбвано масово от народа щото после ГРОБ ще е част от историята а и няма да може да се радваме на глупостите на Обединени Идиоти и Цици Геменетката. В ЕС има страни където няма прието Евро и икономиките има са къде къде по напред а наште дъвеняци ще вкарват най бедната в Еворозоната

Цицав си откъм запетайки, но иначе си прав.

добре е, че винаги се появява по една изкуфяла начална учителка, да ни говори за запетаи.

РЕФЕРЕНДУМ - ДОПИТВАНЕ ДО НАРОДА

То ако направят и референдум дали искаме да седим в ЕС или да има булкзит, познай какъв ще е резултата...