ВКС отмени оправдателните присъди на монтьори от ЧЕЗ за убито от ток дете

10-годишният Ангел Капсъзов почина на 19 май 2013 г., след като скъсан кабел от електрически стълб падна върху металната ограда на училищната спортна площадка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Български съд ...2013 -2021 ? Алоооо взели сте едни по 6 000 заплати на месец за тези години ? Плужеци и паразити.

Крайно време е някой читак мърляч да влезе в пандиза, ама май няма да е този път.

Ако тръгна на обиколка в София, в комплексите да инспектирам разпределителни кутии ниско напрежение, ще намеря поне 50 отворени кутии, 100 процентови убийци. Това е положението Информацията от мен, изводите за вас

Делото трябва да е срещу ЧЕЗ. Иначе се прелива от пусто в празно. Там трябва да има процедура за контрол на качеството. Това не е умишлен саботаж и по всяка вероятност именно ЧЕЗ трябва да плаща кръвнина и да предприеме мерки за отстраняване на пропуските в бъдеще.

Разбира се със съдебна система която от 2013 година влачи такова важно дело ! ... калта е до шия и е именно там ... на второ място ЧЕЗ и всички останали мърлячи.

Такова дело приключва за 6 месеца в нормалните страни. В Банания почва от начало 8 години след произшествието.

Не искам да вземам отношение по темат кой е прав в случая, не съм компетентен. Но няма как едно нещо да не ми направи впечатление. Двама служители в една фирма, в резултат на своите действия или бездействия, довели до тежки последици, биват съдени. Съдят служителите, а не фирмата, за която работят. Тогава защо не се водят дела срещу конкретни магистрати, чиито действия са ощетили определени лица? Защо не се съдят конкретни служители в държавни и общински администрации? Защо делата са срещу "прокуратурата", "общината", ... "Република България"?

Аз редовно затварям вратите на нашето табло, което е на тротоара, защото след отчитане на електромерите, мърльовците от чез го оставят да зее.

Хубаво е такива новини да се публикуват по-често. Честно казано, съжалявам за момчетата, както и за близките на загиналото дете. Но робския манталитет води точно до това. Не смятам, че е немарливост, просто са били "посъветвани" какво да пишат в протоколите и да се "чака" до пълна смяна на проводниците заедно със прилежащата инфраструктура. Ако напишат нещо друго - допълнителни разходи за ЧЕЗ. Много са такива момчета, които са заплашвани - ако си изряден, си търси друга работа. Докато не стане ТОВА! И после всички в дружен глас - вайййййй! Е, момчета - монтьори, миньори, електротехници и хора ОТГОВОРНИЦИ във всяка една сфера - вършете си работата съвестно, ако трябва се отваряйте на шефовете! Може да си заминете, но вижте какво се случва и кой стои на подсъдимата скамейка накрая? Шефа или вие? Кой го отнася? И какво е по-добре? Да си намериш нова работа, където ще те ценят, или да го играеш роб на такива диваци! Защото и в България вече има фирми, където началството знае как се работи и как да си задържат кадрите, малко са все още, но има. И в крайна сметка, ако не успеете в България, пробвайте на вън! ЕС е едно огромно село вече! Когато на тия идиоти няма кой да им работи, ще разберат, че така не става! Изцяло заставам на страната на момчетата и съм на 100% сигурен, че са били натиснати, но, разбира се, това е недоказуемо! Кьорав да си ще видиш дали един кабел е с нарушена изолация или не, а и да си прекалено кьорав има и колега с теб! Двама да не са видели и да не са разбрали??? Да не би да са сложили банкови служители вместо еладжии да инспектират?

Що, ти какво свъши за това време и колко пари взе?

По всичко личи, че си нямаш никаква идея как стоят нещата и в България и по света! Ти колко работни дни си имал досега та даваш акъл на хора, които наистина работят? А знаеш ли, че в Европа ако отидеш трябва наистина да се работи, а не само да се отваряш на шефовете си? И друго, ти знаеш ли, че Европа не е една държава, ами са много и в тях е по 100 различни начина?!??

На българската съдебна система са били необходими 8 години, за да се произнесе окончателно по случая! 8 години са 12% от средната продължителност на човешкият живот!!! Много ли е, малко ли е, всеки сам да прецени ... Има една сентенция, че "Бавното правосъдие, е отказ от правосъдие"

Привет, кандидат българско шефче! Колко работя ... колко работя ... в момента само се усмихвам и знам колко работя! Явно знаеш всичко, и си компетентен по всички въпроси, и да не забравим най-важното, знаеш кой какво мисли и какво знае! Е, не си уцелил, приятелю! Живея в Германия от 10 години, а относно работата, ако се случи подобно нещо, каквото се е случило на тези две момчета ще има спор и ще откажа да подпиша протокола. Каквото иска да прави шефа, ако иска той да ходи да си ремонтира кабела. Да каже вън, друг ще ме смени, а аз ще си намеря друга работа. Не е като да не съм го правил. Разделих се с последния шеф, който си позволи да се държи по подобен начин с мен. И си намерих работа! И се развих ... работя доволно много, пътувам из света, което в последната една година се промени по обективни причини, и трудовото ми възнаграждение е по-високо от това на Бойко Борисов(от 2018 година, от там намерих материал).И се развивам, защото това, което е в главата ти не може да го вземат. Но толкова за мен. Тук случая е друг. Смазани хора, които не могат да разберат, че са в пъти повече от шефовете си. Хора, на които ще им тежи на съвестта нещо, наредено им от друг. Бизнесът не е казарма и не можеш да го ръководиш по устав. Ако беше в казармата, кашика безропотно ще слуша старшия, и ако нещо се оплеска заради заповед на старшия, майора ще му дърпа на него ушите. В бизнеса не е така, защото всеки си има персонална отговорност и задължения. В този слъчай съм на 100% сигурен, че началството им се е намесило и за проблемът се е знаело с години! Но детето никой не може да го върне, нали?

За да си 100% сигурен, трябват доказателства. Сподели ги с нас. Иначе е долна клевета.

Работех като шофьор. "Шефе ,колата не е добре. Дай днес да я поопипам! Днес не може! Има работа. Карай! Ама ,шефе! Няма шефе! Карай! Колата се поврежда на пътя. Как можа да ПОВРЕДИШ най- здравата ни кола!?!

Включително с повредена при отварянето ключалка /брава. И нашето е в такова състояние от няколко МЕСЕЦА насам.

Историята не е съвсем такава жалко за детето но по самите жици е доказано и има следи от запален огън който е горял и никой не се обадил да предопреди за това тук това не се пише но самото дело това се знае така че лесно е да обвините хората но не всичко е написано в статията ви която така или иначе няма да бъде интересна на никой Пак казвам жалко за детето и семейството

Бат Бояне, подобни "най-здрави машини" знаеш ли колко шофьори са претрепали? Като някой е загубил чувството си за самосъхранение ще си пати, щото природата не прощава.

проблемът е, че съдиите се опитват всячески да се еманципират от прокуратурата.. Едно време съд и прокуратура наистина са били едно и също нещо и съдиите са запълвали пропуските на обвинението. Сега вече не е така и затова прокуратурата все по-трудно доказва обвинителната теза.