ВКП поиска от Държавния департамент повече данни за Пеевски, Божков и Желязков

Върховните касационни прокурори са поискали детайли за причините, поради които тримата бяха санкционирани

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ВКП искат, някой друг да им свърши работата, за която получават пари от данъците на хората, то тази държава има големи проблеми. Наглеци.

Ако, подгонят всички почетни гости на рожденият ден на Илко...... направо ще останем без елит.Всичко е една сбръчковица тлъста от гной, грес, говна, трици ползвани от кьорав и осакатен гънещ се се в разстройство кон , бардак изключително миризлив и пъпчив.... били откраднали, присвоили, ми да се арестуват, оня,който откаже да изпълни служебните си задължения по ареста да бъде арестуван и назначен друт на неговото място.

Държавата е купила на Гешев мултитемпературен охладител за вино за 3249 лв

Уволнете ги тия от ВКП да не ни излагат пред света!!!!! И последния пияница в най-затънтеното гето в САЩ вече знае причините и как ДП е крал крал и крал... само нашите прокурори не знаели!

Абе ей, не се правете на луди. Не падате от небето. Нямали данни.

Когато трябва да се гепят едни кинти, тия насрани задници се скъсват да ми цитират всевъзможни евроатлантически резолюции и норми, като им лъсне насрания задник- търсели допълнителна информация, моля ви се! Що ги издържеме тия калмуци, акъла ми не го побира! Ало, департаментът, включвайте ги тия насранци-дансове, векапета, компета и останалата крадлива бегеадминистрация в списъка и да започваме начисто!

Аман от мързеливи хрантутници на държавна хранилка, които чакат друг да им свърши работата! Същите са и в съда - дела се точат с години. Почтените адвокати, съдии и прокурори да не се сърдят но кацата с меда е осрана от колегите им. Няма никакво желание за промяна там - май ще трябва военно полеви съд.

Не пропускай че съдът е света вода ненапита. щото иначе да не вземеш да си докараш един протест под прозорците от професионални протестиращи и правосъдие за всеки.

Т.е. преведено на български - за година и половина Гешев много внимаваше да не изпрати долументи за екстрадикция на черепа от Саудитска Арабия, защото знаеш ли какво ще направят тия араби! Ще вземат да го екстрадират и тогава щеше да стане голямо мазало. А сега се опитват да разберат какви сведения имат американците срещу черепа, за да успеят да евентуално да си прехвърлят където може имоти и офшорни сметки и да ги спасят.

Разследващите искат от САЩ, още доказателства, които американците имат срещу тези лица, извършвали престъпления и в чужбина, до които нашите служби, не са могли да стигнат, за да имат повече доказателства в съда. Това ще улесни обвинението и по-бързото произнасяне та присъдите.

Че какви повече доказателства искат, нали Делянчо го проверяваха наскоро и го изпраха и си мислеха, че е чист като сълза. Пък то какво излезе? Оказа че, че сапуна на спец съда не вършел работа за пред чужденците.

Питал Гешев, пък ето какво му отвърнали САЩ през Свободна Европа: Държавата е купила за шефа на обвинението и мултитемпературен охладител за вино. Това е специален вид хладилник, който се ползва предимно от сомелиери или заведения. Стойността на покупката е 3249 лева. А разходите за подобна покупка, според юристи, не са “присъщо-необходими”. 48 204 лева. Точно с толкова бюджетни пари правителството, по времето на третия мандат на Бойко Борисов, е обзавело ползвания от главния прокурор Иван Гешев държавен имот в резиденция “Бояна”. В средствата са включени поръчкова кухня, битова техника и мебели. За да обитава резиденцията, Гешев плаща по 100 лева на ден, което прави наем от около 3100 лева месечно. Според данните, предоставени от служебното правителство, Иван Гешев се е нанесъл в резиденцията на 29 юни 2020 г. Непосредствено преди това в Дом 5 са направени мащабни ремонти. Общата им стойност е 333 860 лева показват получените от Свободна Европа документи. За подобна сума може да се купи голям апартамент в центъра на София. Ремонтните дейности са продължили около три седмици. Започнали са на 26 май 2020 г. и са приключили на 16 юни. Точно 13 дни преди Гешев да се нанесе в Бояна. Паралелно с ремонта, се оказва, че Дом 5 е и обзаведен с държавни средства. Формално обзавеждането е закупено, за да послужи за нуждите на държавната вила. Всички разходи обаче са направени през 2020 и 2021 година, когато къщата се ползва от Иван Гешев. В това време е изработена и монтирана поръчкова кухня, а към нея са закупени всякакви необходими електрически уреди – плот за вграждане, хладилник и фризер, с необходимите корпусни облицовки. Поръчани са също така пералня и сушилня, огледало с интегрирано лед осветление и открит скрин. Впечатление прави, че за Дом 5 Министерският съвет е поръчал шест различни видове открити и закрити композиции гардероби. Единият от гардеробите е седемкрилен, а друг – шесткрилен Според интериорни дизайнери, с които Свободна Европа се свърза, подобна поръчка на различни по обем мебели за съхранение се прави, когато се оборудва отделна гардеробна стая.

Е нали Гешев каза, че българската прокуратура едали данните на САЩ, а пък сега иска от тях данните :) Гешефтче, гешефтче, толкова си прозрачен .... освен твърдолинейните герберчета де

Кой? Шиши? Как? Ама, той Гешев нещо не разбрал. Той Гешев не може да повярва на очите си. Как така Шиши? Ама, той Шиши е меценат. Притежава нежни чувства. Той е по изящните изкуства. Гешев има нужда от доказателства. Неоспорими. Неопровержими. После ще има 2 години проверка на доказателствата. Даже 5, за по-сигурно. Абе, тези (х)американци не знаят ли кой е Шиши? Алооу, тука е България. Не Америка за България. Само България. Баш България. Как ще пипаме Шиши без доказателства? А, мама? Как така мама била свързано лице? Ама, те не си говорят. От години. От както мама не му купи колело. Никакви свързани лица не са. Само се познават. Виждали са се някъде. Май по телевизията. Тези американци нищо не разбират. Трябват доказателства! И то такива, които да обедят безпристрастния и безкористен български съд. Така е тук!

Кой предложи и избра Пеевски за шеф на ДАНС?

Вижда се на кого служи ВКП.

#КОЙ. Шиши щеше да вади зъбки по времето на БСП. След като правителството на БСП-ДПС падна Шиши избяга в Дубай. Последва го и Божков. ГЕРБ дойде на власт след БСП-ДПС! До тук с манипулациите, че ГЕРБ са навързани с Шиши. Точно обратното! Кабинета на Радю беше нареден от Шиши! #КОЙ!? Изправи се. Мутри вън? #КОЙ?

Нещо издишаш като спукан презер.атив.

Като спукан гербав презерватив

Сведения за "бивш висш държавен служител и настоящ партиен лидер". Или корумпирания Борисов тях НЕ ги интересува?

Настоящ партиен лидер който е трябвало да получи определена сума пари тази година. Ако случайно не живееш в България и не си следил нещата повече от година добавят се е извън България именно заради Борисов. Така че измисли нещо друго.

ВКП (и ВКС) са превзети от ДПС Искат да съберат информация, която може да е полезна за замитане на следите и избелване на част от парите, че Шиши се сърди а и не са само негови. Американците обаче също са наясно с особеностите на българската прокуратура на всички нива, и данните които ще изпратят ще се състоят в конфигурация от три пръста с преобладаващ среден.

Кой предложи и назначи Пеевски за шеф на ДАНС? Коя партия по-точно поде кампанията срещу него? Не беше ли ГЕРБ? Кой започва разследване срещу другите? Та се наложи да се изнасят извън България? БСП или ГЕРБ?

Това трябва да е някакъв виц, или !? Ако не е, да чакаме и Цацаров още да попита ...

Пореден гаф на Каскетурата и лично на Главния Каскет. Те дори не са разбрали, че тези списъци ги прави министерството финансите на САЩ (United States Department of the Treasury), не Държавния департамент ...

Глупак дето пише глупости колкото да си изпълни норматива. всякакви искания от друга държава за каквото и да било задължително се отправят към държавният департамент на съединените Американски щати. Който след това решават дали да удовлетвори искането и да препрати към съответната служба или просто да откаже.

Поредния тъп и неграмотен гербопитек. Когато се обръщаш към чужда държава се обръщаш към посолството на страната в София. Те знаят на кого и как да препратят. При това - не го даваш на посланика, а на дипломата (аташе), който отговаря по тези въпроси. В случая - който представлява министерството на финансите на САЩ у нас. Ако го правиш чрез българското посолство във Вашингтон, те си имат дипломати за връзка със ъответното ведомство. Питането трябва да е към министерството на финансите, защото това са негови дейности. И съответният български дипломат (аташе) ще го занесе точно там.

Платен драскач който въобще не е наясно с процедурите. добре че не се сдържа и започна да използваш фрази и думи от норматива дето ви е спуснат на вас пишещите по поръчка. Хлапенце-всякакви искания от чужди държави към съединените Американски щати се отправят към държавния департамент. И не не се отправят през посолството. Ако прокуратурата иска допълнителни данни изпраща искане към държавния департамент. Същото важи и за съда същото важи и за полиция и за каквото се сетиш още. но хубаво е когато такива като тебе показват ниското си ниво на компетентност и се само разкриват че пишат по поръчка.

наистина има уредба по този въпрос - когато става въпрос за престъпления и дел. по много други въпроси обаче разпоредбите не са толкова изчистени налагало ми се е да обжалвам решение на американска администрация от тук и няма да ви казвам в какъв параграф 22 те варват между посолство и техни институции - всеки вика обърни се към другия. не им е перфектна и на тях системата.

Колкото и да се мъчи Шиши... това не е Гешев и компания...

Ами нали затова законът Магнитски действа без да разчита на корумпираните местни прокурори и съдии. Това е решение на САЩ, свързано с парализа на икономическите субекти, които вредят на САЩ като използват долара. Нашичките пак не разбрали. И Магнитски не разбират и Кьовеши.

Всички разбрахме,че Държавния департамент не дава такива данни."Нашите" прокурори не разбрали. След подписа на президента на САЩ,въпроса е приключил. Явно,номера е да кажат,че са искали подробности за престъпленията на тези национални и международни престъпници,но ДД ба САЩ отказал.Тъпи номера,които минават само в България.Ще си го заврат още по-навътре.

Цял свят разбра, само ВКП не успяха да разберат.

Искат да разберат докъде са проникнали.Дали не знаят повече за кочината.

Нинова, Манолова, Антон Кутев – ето кои от БСП гласуваха за Пеевски през 2013 г.

Те вече се дистанцираха и отрекоха

243Win

Тези тюфлеци от прокурватурата да спрат да се излагат пред чужденците! Не че навънка на ги знаят що за стока са. Те ако бяха стока, нямаше да има нужда да ни прилагат чужди закони.

с подобни простотии скоро безвизово пътуване към САЩ няма да видим.

32 години олигофрения, та сега за 2 дена няма да станат прокурори. Това е като да отидеш на изпит в университет и да кажеш на професора, дай повече детайли на отговора ми.

дааааа... ние тук си мислим, че всеки ни е длъжен за нещо и всеки трябва да ни се обяснява. Санкционираме тези и тези лица за налични данни за корупция. Ама дайте детайли и подробности. Ама кои сте вие бе палячовци, вие трябваше да раазполагате с тази информация мноооооого отдавна и да сте предприели хиляди стъпки за ограничаването на тези дейности. На какви се правите и за какви се мислите? Великани? Надявам се накрая на някой парламент да му дойде акъла и да започне да вкарва в ред тази правосъдна система и най-вече да премахне това безумно лоби върху юристите.

Това е като Божинов да иска детайли от Роналдо защо България не е на Европейското...

"детайли за причините, поради които тримата бяха санкционирани" , СМЯХ!

Тези вече са гротеска. Не стига, че с години са си затваряли очите за лицата от списъка, но сега и се правят на крайно неграмтни и питат защо другите не са си затворили очите като тях. Ще искаме доказателства от друга държава за установени от тях престъпления у нас - верно ли? Това е все едно да ходя да питам съседда защо са ми свършили яийцата в хладилника? Нямат доказателства или не могат да съберат такива? И двата варианта, са явен признак за некадърност или тенденциозност, а мож и комбинация.

Нещо против ли имаш? Или имаш някакви притеснения какви документи ще дойдат? Аз не виждам никакъв проблем в това че са поискали допълнителна информация. Защото в края на краищата точно служебното правителство назначава хора на дубаеца.

нямам нищо против, но това е признак за жалка администрация и праавораздавателна система. резултата е ясен. Няма да им предоставят нищо. И документи няма да ддойдат. Тях не ги интереува ние какво мислим и кой къде си назначава някакви хора. Интересуват ги основн наличието и функционирането на установени регулативни механизми, които позволяват участието на бизнес индивиди и на тоази пазар. За тях информцията с която разполагат, им дава достатъчно основания да наложат тези санкции. Дали държавата съответно ще предприеме ответни действия си е нейна работа. Това, че прокуратурата не си е ссвършила работата досега и някой с действията си го показва и я осмива, не е причина да се ровят в техните мотиви, а по-скоро причина да се реорганизира работатат така че да е ефективна за напред. Но ние сме цървули и си знаем своето - "абеее ти знаеш ли кой съм аз беееее - я кажи защо не мислиш като мен" Нямамабсолютноо нищо против да се предоставя и изнася информация за всякакви противозаконни дейности. Но докато се работи по този начин от прокуратурата и резултатите за Спецов ще са същите като за лицата от списъка. Нищо че са несравними по обем, обхват и последствия.

Искат, щото трябва да отчетат някаква дейност. Навремето, като пак от Америка дадоха информация за Зъболекаря от ДПС, за пране на 400,000 долара, какво стана? “Независимият” български съд … го оправда.

Поредния дето не прави разлика между съд и прокуратура.

Жажда за информация - или кой с.а в мойте гащи ...

ако информацията за това какво се случва в държават е повече налична вън от колкоото у нас, смятай до къде сме. не мисля, че е жажда за информация. по скоро абсолютно жалък опит да се представим като дейни и хитри и отново да защитим своите "граждани"

Горките протестъри горкото служебно правителство. за разлика от служебното правителство прокуратурата няма да крие документите под възглавницата.

прочетете им биографиите във википедията за да им разберете генезиса

кой ги познава тези хора, аз лично за пръв път ги чувам, а олигарси били с незаконни дейности, направо съм шокиран!

да се откраднат едни пари.