17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драгите полицаи трябва да знаят ... първо когато са без пуснати сини светлини са като другите участници в движението а не да ми се влачят с 10 км в час и даправят колона. Излезли са на работа а не на разходка и втора когато са с пуснати светлини преди крастовище трябва да намалят и да се уверят че всички са ги видяли и тогава да се възползват от предимството си а не да си мислят че са безсмартни. От десет случая едва в три аз ги виждам навреме. Същото се отнася и за линейките. И още нещо ...като няма на къде да мръдна да не ми надуват клаксона зад мен защото е безполезно ...не мога да прехвърча все още колата ми се движи по земята. Това което мога да направя е да спра доккато те си намерят от къде да минат. И още нещо...това е като човешките права ...имаш ги но не са ти гарантирани от природата а някакъв човешки закон и то не много точен...с две думи алабала...

Тия като почнат работата ежедневен инструктаж не минават ли ?

Няма значение дали са с пуснати сирени или не, трябва да минат през кръстовището на червено само ако е безопасно! Няма никакво право да карат като идиоти, дори и с пуснати сирени и светлини. Напълно възможно е другият да не ги е видял или да ги е видял късно и да не е могъл да спре. Симпатия от мен - НИКАКВА!

В Правилника за движение по пътищата много ясно е казано, че колите със специален режим на движение ВИНАГИ СА С ПРЕДИМСТВО. Няма такова нещо "не ги видях". Ударилият ги да е внимавал! Това не е игра! Когато управляваш тон и половина желязо, цялото ти внимание трябва да е концентрирано върху него и обстановката на пътя. Не да се лакираш, пудриш или да си ръчкаш телефона. Защото винаги може да се случи нещо непредвидено - дете, животно или в случая - патрулка.

Драги веднага ти давам пример от тази вечер ,когато се пребирах от работа.Та карам си между обеля и северната тангента по ломско шосе .Тъмно леко вали и цялото ми внимание е насочено в пътя макар ,че много добре го знам,но съм нащрек първо защото няма никаква маркировка на пътя,второ да следя за нови изникнали дупки ,трето защото вали и има огромни локви на пътя ,четвърто защото е много натоварено и отсреща се отразяват още повече фаровете от дъжда и при тази описана обстановка някакъв мсалоумник е решил да кара колело без никакви светлини и при положение че карам с 40 за малко да го бутна та ти казвам с две думи колкото и да си нащрек зависи много от другите участници в движението.

то срената не спасява, требе да можеш и да караш...

Големия проблем е че 2/3 от хората просто чисто психофизиологически не стават за шофьор. Това го усанових по трудния начин докато една вечер стърчах между мантинелите на Цариградското и чаках КАТ след едно меле в което се бях натресъл. Та като последна кола си сложих триъгълника както се полага и тъкмо ми беше минала самоубийствената идея да вляза в коата на топло че беше зимата но това което се случи секунди по късно ме отказа. Няколко секунди след като сложих труъгълника една кола мина през него. Изправих го и са загледах в колите. Лява лента скорост 80 и само 2-3 коли от 10 се виждаха триъгълника овреме. Останалите гледаха на 2 метра пред предния капак. Икойто имаше накакви реакции заобикаляше триъгълника и то масово с риск да го ударят, а имаше и такива които минаваха през тиръгълника. за около час чака не над 10 пъти миминаха през тиръгълника и най- накрая двама се фраснаха заото първия скочи разко на спирачките, та ми отцепиха моята кола та се прибрах вътре на топло. Та така с моята статистика. МОже да не е офицална и може да не е съвсем точна но за мен това е положението.

Lapaite chengeta

Голяма работа. Пострадали милиционери. Те са като побеснели кучета. Хубаво е от време на време да слизат по този начин на земята. Никаква милост за еничарите!

НЕ СА МИЛИЦИОНЕРИ А ПОЛЮЦАИ

Като видя тъпо заглавие в дир-а и веднага се сегам за Каменов и Чалева. Е, тоя път е Каменов. Как точно светлини спасяват патрулка друг път, та този не са успели? Каменов, тебе от днес.бг ли те взеха, че там само могат да видят подобни недомислици?

Мисля, че много обидно загьрбвате и Надежда Христова. И тя е звезда, та дрьнка. Не журналистическа, де!

купете нови коли, които да удържат на подобни сблъсъци, за да оцеляват полицаите, явно тези, които ги пуснаха на кило не държат....

Абе добре са се справили. Гледам въздушните възглавници са сработили, а удара е бил откъм шофьорската врата. Всички, повтарям, ВСИЧКИ нови автомобили са направени така, че при удар цялото купе да поема енергията. Което означава, че дори и при удар с 20 каросерията може да се огъне и колата да е тотал. Но за сметка на това, хората вътре ще са невредими. При по-старите автомобили обикновено детайла, който е ударен поема удара и за това и двигателя може да ти влезе в купето при челен удар със 70 км/ч. На един познат чисто нов опел бус го удари с около 10 км/ч в предния. Външно - нищо. Под капака - мармалад - освен спукан радиатор и спукана помпа на съединител, огънати греди, рогове ... абе ... мармалад! Но на хората нищо им няма. И това е така, защото ВСИЧКИ нови автомобили са направени така, че ако удариш пешеходец с до 30 км/ч да оцелее. Стават такива работи - патрулката я пишете тотал. Да вземат каквото става от нея и останалото в Надин. Важното е, че момчетата не са пострадали сериозно.

Глупости на търкалета.

Пълни Малоумници

Ушевите редовно пускат светлините за да не чакат на кръстовището, 10 метра по надолу спират светлините и след още 10 метра паркират за да си купят кафе или банички. Всеки който е по цял ден зад волана ги е виждал, така че ме могат да разчитат на никаква симпатия

Няка си мисля, че не се сещаш колко пъти паркира където си реши, пусна аварийките без причина, говори по телефона, свирка с клаксона по де що видиш, забрави за колана, превиши скороста, мина на "розов" светофар и т.н. Най-много навиквате по КАТ недисциплинираните шофьори с таратайки. Другите, които не сме давали и нямаме глоби няма защо да се сърдим. А както беше писано тези са ударени отстрани, което навежда на въпроса с колко ли е карал в кръстовище другият след като не е могъл да спре своевременно.

Ами щом са живи и здрави, карал е с 40 км/ч. Устройва ли те?

Бързали са за кафе или за банички ,или да глобят някой сиромах със стара кола защото е тръгнал на работа .

Господа, всичкото зло идва от високите, понякога зверски скорости...... В населените места категорично максимално допустимата скорост трябва да е 40 км/час !

50 е добре. Повече инфраструктура за сигурност би било полезно

50 са минимално допустимата скорост за град. Трябва да се премахнат ограниченията 30, любими на общинари и катаждии, също 40 има, не знам защо. Трябва да се изгонят общинари, които нищо не правят а само крадат чрез заплати. Редно е да се правят подлези и надлези за пешеходци. Да се премахне глупостта на всяко кръстовище да има пешеходни пътеки с предимство. И разбира се да се направят тротоари първо и второ платна за МПС които да нямат дупки и неравности и да издържат така поне 5 г.

Няма проблем. Ще караме на заден ход щом трябва.

Включените светлини и сирена НЕ ОТМЕНЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО на водача на автомобила със специален режим на движение да управлява превозното средство БЕЗОПАСНО пазейки здравето и живота на останалите участници в джижението! Точка!!! Специалния режим на движение ти дава ЕДИНСТВЕНО И САМО право да не се съобразиш с част от закона за движение по пътищата, като превишена скорост, знаци и т.н., но ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ТИ да се движиш със съобразена скорост остава! Не може да се юрнеш през кръстовище на червен светофар като джигит само защото нещо ти мигало на покрива на автомобила! "Цивилния" дано си намери добъл адвокат и да има нерви да съди до дупка безсмъртните ушаци!

Какво може да накара полицията да бърза и в същото време по никакъв начин да не стане ясно пред обществото кой е дал нареждане на полицаите да бъразт и да нарушават ЗДвП? Никъде не се съобщава от къде има заповед да се бърза? Ясно е, че като включат светлините и имат право, но защо се крие по каква прична бързат и не могат да минат като сввтне зелената светлина на светофарната уредба? Пак ли някой ще покрие поредния полицейски гаф? Не може да се оправдаваш "имахме спешна здача и направихме руска рулетка и сега някой друг ни е виновен!" Случаят е за разследване и не може един обикновен човек да отнася мизериите на полицаите.

Пиши авторът и редакцията съучастници в укривателство на подбудите за този случай. Понеже е журналистка работа точно каквото казваш. Няма кой да ги смени в случая.

lu4ka

Обикновено пускат ссигнализацията 10 метра преди кръстовището, 'щото не им се чака на светофара. Е как да спре човекът?

Ами то се гледа и се слуша като шофираш, ама има кретени, които пускат музика като в дискотека и шофират, все едно у дома играят Нийд фор спийд.

това кое кръстовище е? онова от Дружба? дето пресичат Цариградско? ми нормално е ако "цивилния" се е движил по Цариградско да не ги види и чуе...

Патрулката има ли гражданска отговорност ;-)

Тя има селяшка отговорност ...

Редакторе, прочети си статията ,отново. Има малка грешчица

Редакторе, прочети си статията ,отново. Има малка грешници.

"грешници"???

Това, че са си пуснали сирените не означава, че това става магически всеизвестно на всички и навсякъде. Да, разбира се, че трябва да направиш път, да отбиеш и т.н. на кола в такъв режим, било то патрулка, линейка или пожарна. Но има случай където буквално те връхлитат изневиделица. Не казвам, че случая е такъв - може шофьора на цивилната кола да си е виновен отвсякъде. Просто само защото е блъсната патрулка с включени светлини не означава автоматично, че отсрещния е виновен.

Амо то тях са ги блъснали отстрани. С колоко е влязла другата кола в кръстовище, за да не може да спре?

Прочетох повечето коментари и ми се струва,че има полицай във форума и ръси тъпизми

Ся, завалията, не стига че си е потрошил колата, ама ще го изкарат и виновен и сигурно ще го и глобят...Съсипаха я тая държава!

Ами тоя ТОЛУП си е виновен!

За какво е виновен - че два ченгела са изскочили внезапно на кръстовището, забързани...съмнително за къде?! Синът на приятелка на майка ми, е казвал че негов познат имал приятел от тия униформените, та той бил казал, че доста често използват сигнализацията без уважителна причина (да кажем - изнервил се е през деня и бърза да се прибере).

Синът на приятелка на майка ми иб казал ....... Това по зле от оная история с някаква жена на женския пазар. Ако не са бързали по служба ще има да пишат обяснения, пък и не само. А пича как не ечул сирена и не евидял светилинте е друг въпрос. Сега майтапа ще е ако беше мангал с БМВ. В традиционните форумци ще настъпи една вътрешна борба кого до оплюят без да са били при ПТП и да знаят как се се случило в действителност.

Това за включените светлинни и звукови установено ли е безспорно или по показания на полицаите?

Полицаите го твьрдят, а сьщо и това, че са преследвали сериен убиец. Няма да се льжем я?

Винаги боклуците оцеляват

Има правилник за движение, и полиция, пожарна, линейка минава с включена аларма, а останалите водачи са длъжни да направят място, т. Е., човека ще плаща глоба! Всеки водач слуша и гледа пътя не друго!

Ако си шофьор, е най-добре да си върнеш книжката. Не познаваш ЗДвП достатъчно...

Анонимнико, прочети написаното от Вени, жалко че затвориха едни специални училища (УБР), вероятно щяха да те изключат от там за слаб успех.

Анонимен, научете правилника! Автомобилът със специален режим на движение може да премине кръстовището единствено след като се е убедил, че не създав опасност! Другото е от американските филми. Но дори и там, ако стане такова нещо- жална им майка на полицаите -адвокатите ще ги разкъсат...Дано само да са живи, че и те семейства хранят.

Всички мразим корумпираните полицаи, които използват служебното си положение.

И такива, дето постоянно "бързат", че си пускат сирените да не чакат на червено.

От какво трябва да са я спасили тая патрулка? Включенити сирени не означават, че водачът на ПТПто със специален режим на движение може да спре да следи за опасности по маршрута си и да се съобразява, когато отнема предимство.

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Чл. 92. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може: 1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак, който изисква това, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно; Този член е абслолютно непознат за голяма част от полицаите и шофьорите на линейки. Да не говорим за това, че трябва да има включени едновременно светлинен и звуков сигнал - само едното не стига. Вчера на околвръстното две коли на НСО. Отпред Ауди, пресвяткащо с дългите като мутра на магистралата без никакви специални светлини. Зад него джип със специални светлини но пък и двете коли тихи като смъртта. Съдейки по посоката на движение и колите най-вероятно премиера или президента.

Масово си мислят че бурканът ги прави автоматично над закона ... Това не значи че не трябва да се дава предимство на МПСта със специален режим, напротив ... значи че трябва да спазват правилата определени за този специален режим !

Лека корекция - мислят си, че това, че са полюцаи, ги прави автоматично над закона. Бурканът е само израз на този ченгесарски манталитет.

ама то те са ударени отстрани, а не те да са навлезли бързо в кръстовището и да са ударили друга кола. Сега ще кажеш бързо са навлезли и другият не могъл да спре. Та с колко да е карал в кръстовище, че да не поме да спре. Ще си го ушият с глоба, а ако някой от полицаите почине ще го загази наистина здраво.

Бързали са за рушветчето си на някоя бензиностанция.

Това с включените сирени и лампи ще се види на записите в съда ако вече не са ги изтрили !!! Иначе ушаците ако бяха ползвали препазни колани надали сега щяха да са в болница !!!

Тодоре, Тодоре, колана при страничен удар не помага, даже обратно. Ако не вярваш, кажи на комшията ти да те изчатка странично за проба, да не забравиш колана!

В България коя служба/ агенция се занимава с корумпираните полицаи ? Искам да ги разследват двамата полицаи от КАТ- Варна, които се опитаха да ме рекетират.

Сьщата, която се занимава и с корумпирани сьдии, министри, Защита на потребителите, ДКВЕР и прочее-арменският поп.

НЕ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ ДА СЕ ВОЗЯТ БЕЗ КОЛАНИ!

Пожелавам подобна случка на всички корумпирани ченгета.

Джони защо все им предлагаш когато си с превишена скорост или неизправно МПС? Поеми си мъжки наказанието. Ако не им предлагаха как да вземат? Аз не съм давал никога, а единственият фиш, който имам си платих в доброволния срок. Така, че проблеми с органите на КАТ нямам.

Интересно защо са пострадали полицаите. Дали са били с колани. Въздушните торби помагат, но не и когато си без колан.

Изглежда имаме полицай в стаята

Корумпираните ченгенца слухтят из форумите.

Имам антипатия към тумбаците тъй като веднъж във Варна се опитаха да ме рекетират с милиционерските им номера, а техен колега ги прикри след мое оплакване.

Не мисли, че си самотник, но за тумбаците не си прав. Те им осигуряват безопасност в случаи като този. Тези сигурно са били новобранци и все още кльощави.

За да са кльощави не е задължително да са новобранци, може и да са злобари

Звуковата и светлинната сигнализация какво задължение на водача НЕ отменят, ченгенца?

Нека да се направи публична справка , която да покаже дали наистина са бързали куките и по кой сигнал, тъй като много ми намирисва са опит за избягване на задръстването. Метод, който нашите униформени тумбаци използват последно време за да не дремат по колоните.

То други не може и да има с тия празни глави...

Некадърници...

Сигурно са бързали да си купят банички.

Тъкмо питах за къде са бързали

ама глей кво пише, полицаите минали на червено а шофьора не ги видял и ги блъснал с висока скорост е не е ли малко долно така да внушават льекинко вина шофьора как да ги види човека те са карали бързо и са излезли отпреде му глупците смяаатай с кеф биха го изкарали виновен човека че въобще е бил на пътя

1. Прочети за автомобилите в специален режим на движение. 2. Прочети за ограничението на скоростта в населено място. 3. Събери останалите каруцари и спрете да се излагате.

Това е така, но само донякъде. Специалното превозно средство при преминаване на червен светофар също трябва да се убеди, че не създава опасност за движението. Тези може изобщо дри да не са се и огледали и да сапоставли другото превозно средство в невъзможност да спре.

Прочети какви задължения на водача не отменя специалния режим на движение.

Ника ти май не е случайно избран, ама чак пък Скъпи да се наричаш сам...

Из Европа полицията като е със сирена и включени светлини НЕ получава автоматично предимство. На всяко кръстовище набиват спирачка и се оглеждат, защото ако се случи катастрофа то полицаите ще са виновни. Обикновения шофьор НЕ може да реагира така бързо, а може и да няма достатъчно видимост. Той вижда зелено и знае, че може да мине необезпокояван и не намалява скоростта. Обикновените шофьори са различни хора. Едни са млади и буйни, други са пенсионери, трети са майки с деца. Не може да се очаква еднаква и бърза реакция от всички. Именно за това НЕ е редно автомобил със "специално движение", демек полиция, пожарна или линейка с включени светлини и звук да има автоматично предимство. По европейските пътища шофьорите бързат да дадат предимство на пожарни и линейки и малко се ослушват за полицаите...

Полицаите из Европа ако карат с включени светлини и сирена набиват спирачките ако има стационарна скоростна камера на пътя. Ако камерата ги светне за превишена скоорост, то те ще си платят глобата персонално. Службите които събират информация от камерите или не е самата полиция, или на полицаите им е заповядано стриктно да спазват това правило за РЕСПЕКТ. Защото когато видите, че полицаите спазват правилата то това ви кара и Вие да го правите. А когато видите, че полицаите и др. власт имащи НЕ спазват правилата то това води до НЕ спазването им от всички.

На автомобили със специална сигнализация трябва да се дава предимство винаги ! Но в същото време сигнализацията трябва да се използва само и единствено по предназначение и това да се контролира , а не както е сега - когато на полицая вътре му се дос*ре или не му се чака на червено и да пусне буркана (лично го виждам през ден-два) ! И също така и да се помни и спазва , че сигнализацията е да сигнализира на другите участници в движението да осигурят предимство, а не поставя ползващите я над закона !

бързали са... ако забравят за къде са тръгнали? те за това са по двама - единият помни ЗА КЪДЕ, вторият ЗАЩО, ама трябва и трети да се оглява

Какво значи "оглява"?

Хайде на бас, че онзи е бил с БМВ и е слушал силно музика в колата си!

Пак са бързали за кафето. Само тогава пускат сирените.

Ами ако е било десет , десет и нещо значи са щели с Боби да пият кафе затова са бързали !

Нявга, два пъти в месеца се правеха пилотни излизания на автомобили на МВР.Първият с включена сигнализация.А, вторият с цивилни слуьители на МВР.И беяе - жална ти майка,ако не си дал предимство на първият автомобил!Но, това докато ИЗБУХНА ДЕМОКРАЦИЯТА.При нея и Ицо Стоичков със синя лампа и кмета със синя лампа и оня бизнесмен, дето си падна със самолета и братя Диневи и .........те така.

беше хубаво да напишете за къде за бързали толкова! За да преценим дали си е струвало да пускат сирени и да карат като луди.

ДА, точно ТИ пък ще преценяш

При нас спират даже на зелено.