Вицепрезидентът предлага създаването на Асоциация на българските общности по света

Вярвам, че навлизаме в десетилетието на промяната, на смелите и отговорни решения и ще оставим пред вратата самоцелното противопоставяне, заяви Илияна Йотова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така ли ти нареди Сорос? Нали си в неговият списък! Защо Сорос не жали за българите дето измират тука с по 200 лв пенсия? А ти защо не жалиш за тях?! Готвиш се пак да яхнеш вълната, нали Илианке?!

погледът на управляващите е все извън България? Вместо да мислят нещо за хората, които все пак са избрали България за своето настояще, може би и за бъдещето им, те все извън държавата гледат. Много тъжно за тези, които живеят, работят и мислят за и в България!

Закъснели сте с няколко десетилетия! Българите навън отдавна сами се оправят и не разчитат на държавата да ги сдружава, те си се познават.

Вицепрезидентката по стар комсомолски обичай трябва да отчете някаква дейност от излишната си позиция. Кой ще плаща за тези асоциации? Шепата българи които останаха и изнемогват в родината или двата милиона българи в чужбина които плащат данъците си там? Нищо против тях но ни е не можем да вземем залъка на пенсионерите и учителите за да правим реклама на нищоправещата президентска институция.

Ми то хубаво асоциации, ама особена полза от тях няма - реформите, които са належащи в науката (нея винаги я забравяме), а след нея идва и образованието, са ясни - слабото финансиране е в основата на всичките ви проблеми. Тези дето са избягали от това, няма да се върнат, да не са болни. Хубаво ще има студенти, ама кой ги обучава - не останаха хора, а за огромно съжаление, тези дето са останали в огромната си част са ниско-квалифицирани. От тука се сгромолясва всичко - няма кадри, няма специалисти, няма работници - ми няма кой да ги обучава. Няма и да има при този начин на оценка на работата на учения и преподавателя. Та, помислете за българите в България, нямате никакъв зор да се мъчите да връщате тези, които така или иначе няма да се върнат. А пък децата им може да имат български паспорти - но те вече израснали в други държави, имат съвсем друго усещане за родина - те не усещат България като родина, защото не са расли и не са възпитавани там. Та, не е сложно да се направят правилните реформи, но кой го иска това - трябва мнозинството българи да го поискат, и то тези дето са в България. Но българите в България нямат такива намерения, а управляващите им нямат никаква нужда да се променят - те са си добре така.

"...преди да се мислят стимули за връщане на сънародниците ни от чужбина, трябва да се предоставят онези стимули на българите в България, които да ги задържат в родината." Добро утро! 3 млн. българи живеят в чужбина. Мутрофизкултурниците правят всичко възможно да катализират емиграцията - за поредна година ЗАМРАЗЯВАТ ДЕТСКИ и МАЙЧИНСКИ И ОТКАЗВАТ ДА НАМАЛЯТ ДДС-то на храни, книги и лекарства. Брояч на населението на България 6 921 711 Настоящо население 3 343 860 Мъжко население (48.3%) 3 577 851 Женско население (51.7%) 4 998 Раждания за тази година 162 Раждания за днес 8 016 Смъртност за тази година 260 Смъртност днес -725 Нетната миграция за тази година -24 Нетната миграция за днес -3 743 Ръст в популацията за тази година -121 Ръст в популацията днес

Ох, милата тя, няма представа от българите в чужбина, пък ще им прави и асоциация. Тя ли ще я оглави?!

Всички , които са напуснали България и са се установили в чужбина в някоя страна са граждани на съответната страна. За каква асоциация на български общности говори това лице? Нещо като Комунистически интернационал (Коминтерн) - асоциация( обединение) на комунистически партии по света, ама това вече сле го гледали.

Бойко има план-график - правителството убеждава българите в чужбина да дадат на децата си И българско гражданство.

". . . бълхарите по света . . ." Българите са в България, г-жа. За изоставилите я и треклите се от нея ли сте се загрижили ?

Поли, много си тъпа. По-добре си мълчи.

Тая не го ли разбра, че се бута само в лапачката! Хората трява да са много глупави да я изберат отново!!!

Може лице на асоциацията да е Еелена Поптодорова - много е разпознаваема и веща! Ще обикаля света да учи българите на фокуси как се крадат дребни стоки от магазините!

Хахахахахаа! Ако не бяха тия червени идиоти, нямаше над два милиона българи да напуснат Родината ни! Тази патка си мисли, че ще събере един файтон българи в чужбина да я подкрепят - може, ама синовете на Нела и останалите топ БСП мошеници!

Последно кво? Да се връщаме ли за ония 1200 или да си седиме където сме? Уважаема госпожо, през тези 30 години се натрупа толко напрежение м-у самите хора - и м/у излезналите и м/у останалите, което управата (към която вие също непрестанно по някакъв начин принадлежахте) постоянно усилваше! Ще си ходиме докато можеме и ще наблюдаваме разрухата, а после ще спреме.

Защо ? За да им платим фолклорните костюми и да се гордеем, че играят хоро, нали !??

Тази жена, вицето, е извор на празни приказки. Връзката с българите в чужбина е официалната й функция в президентството. Това й дава повод да пътува по света на държавна сметка. От три години нищо не е направила, ако не броим разходките извън България.

И вицето и пРезидента са въздух под налягане! Само обикалят свта и харчат народни пари!

Очевидно, "българите" извън страната, са по-важни от нас !! .. 7

Тези идват да ми чукат на вратата в Америка и да ме канят отново за чавдарче. Не, нямам пари за комунисти!

ЕЙ, че си стиснат, дай някой долар , бълха те ухапала, такива като тебе провалиха България.

Имам чувството че българия се бори да подобри собствения си рекорд по брой държавни институции на глава от населението... то ще е срамота да няма и една изпълнителна агенция към тая асоциация и поне един контролен орган да следи как харчат нашите пари.....

САЩ са създадени изцяло от емигранти- от Европа, Азия, Африка, Лат. Америка... Не сме чули Меркел или М. Тачър да ходи да си търси емигриралите германци или англичани, или пък който и да е друг мин. председател или президент. Коя друга страна си брои емигрантите зад граница? Някой чул ли е колко милиона германци има по другите страни? В Бг все броят! Все бройка търсят. Хората по света имат традиции от ВЕКОВЕ да се придвижват неограничено по целия свят. Още от времето на Римската империя. Емиграционни вълни е имало винаги и ще има, колкото на някого да не му се нравят. Оставете хората в чужбина да си живеят живота, без да им натрапвате разни идеологии.

Яд ги е, че работният добитък бяга от територията и няма кой да им робува. Каквото и да предложат, все ще е в тяхна полза. Назрява моментът за разплата.

Мексиканците ги броят и много оценяват парите които гурбетчиите пращат, а и други латински страни. Сега англичани и германци не са опрели до имигрантите си да издържат страната. Тъжното е в коя група сме.

точно от българските общности сме се махнали. Шом чуя българска реч, се пазя да не се издам. Иначе с гордост споменавам пред чужденци, че съм българин. С гордост, защото се гордея със себе си, че съм съвременен, интелигентен и културен човек.

Кажете къде има български общности /диасппри/ по света,защото аз ми е омръзнало от нашите българи.Знам ,че не от добро са излезли от България,но след като си дошъл тук,бъди като другите

Стига сте се занимавали с българите в чужбина. Те няма да се върнат. Ако толкова много са милеели за Бг, нямало да емигрират. Никоя друга европейска страна не се меси в живота на гражданите си, емигрирали другаде. По цял свят хората се придвижват свободно, където пожелаят. Само българските управляващи се месят в живота на българите в чужбина. Французите са пръснати по целия свят. Немците са пръснати по целия свят, англичаните и те, холандци, италианци, испанци... Не сме чули френски, английски или други държавни глави, или вицета да ходят да ги издирват зад граница, да ги карат да играят хора, да пеят песни или да се връщат обратно. Всяка нация си има свои диаспори в чужбина и те са си сплотени, помагат си, живеят си заедно. В САЩ има цели картали, да не пиша градове, с ясно изразено присъствие на китайци, италианци, немци. Други се приобщават към средата, без да се разграничават като емигранти. Някой няма ли да каже на нашите управници да спрат с това?!

Всяка страна поддържа по всички възможни начини връзки с хората си зад граница и винаги ги подкрепят. Недейте така с лека ръка-всички граждани от други националности чувтсват рамото на държавите си,само Българите не. В Българските посолства като че ли са изпратили най-големите българомразци.

Ами да наблегнат на българските посолства, а не на хората, ръчениците и танците. И българите да се консолидират, да заживеят задружно зад граница, така както живеят в италианските, китайските и други диаспори. Българските консулства и посолства са лицето на българските управляващи, а не вицето.

Америка не е подходящия пример-Америка няма нация,това е материален и комерсиален конглмерат. Америка е съвкупност от нации-няма култура,традиции и ли нация.

Къде написах, че САЩ имат една нация? Всеки знае, че САЩ е изградена изцяло от емигранти. Ако искате подкрепа от бълг. власти, държите на език, култура, общност- върнете се в Бг. Границите са отворени.

Нали преди една година д Радев създавахте Стратегически съвет със социалисти генерали и професори, който щеше да реши най- големите проблеми на България веднъж завинаги? А? Какво стана бе? Нали днеска давате отчет? Сега пък асоциация?? Хайде първо да ви видим миналогодишните идеи, после нови.

В училище за такива казваха "Пълен е с идеи като ла.но с витамини".

АЗ предлагам да назначим отново каката на вицето за шеф на НЗОК.

Баси тъпата. Къде не отишли два-три милиона за глупости и асоциации...

ту ду уот, ма лельо само пролетариите от всички страни обединени ви е в червените кухи лейки

Абе баба ми оставяше пред вратата само метлата...30 години скачане по паветата и гербаджийство ма са бая много дори и за издържливите. Ха ометете гербаджийте всякакви НПО- та, па тогава ще говорим.

За 11 бона на месец - толкова!

Сега бацето ви иска да изпълнява и двете функции- хем официален доход, хем държавата плаща , а той ,,бори,,.....двете си половинки

Добра инициатива, да сближаваш хората, а не да ги обгазяваш, като ГЕРБ вчера.

Тролче смешно

Ако словата се осъществят на практика,ще има огромна полза за бъдещето на България. Подкрепам Президента Радев и неговия кабинет.Не е учудващо,че идеята идва точно оттам,защото това са хората,които все още милеят за България и не са се продали на западните глобалисти. Осъществяването на практика на тази идея ще има огромно значение за Българите.А хора с анти-Български интересе-куп!То си пролича с нехайното отношение към Българската история и изписването на куп глупости в учебниците за Български училища.Тази глобална анти-българска компания,на която са се продали множко хорица трябва да бъде стопирана. В този дух подкрепям идеята на Вицепрезидента.Колкото и да ги оплючат,във времето те доказват,че уважават и ценят Българската история,за разлика от някои други.Историята е за да се пази и да се учим от нея,а не да бъде изопачавана и покварена под чуждо давление и за чужди интереси.

Не вие!Българските общности са хора избягали от комунистите и тяхното управление а сега Йотова комунистката ще ми я създава! Не!

Избягали от мутрите

Ако един до друг днес застанат комунист,който е патриот и милее за България,почита Българската История и работи за извисяването на България,за международното признание на истинския принос на древноБългарската Цивилизация,за просперитета на Българите и един,който е нито врат нито шия-с БКП книжка,но обслужващ анти-български,юдейски,глобалистки и куп подобни интереси в ущърб на благоденствието на Българите и България,ИЗБИРАМ ПЪРВИЯ! Недолюбвам комунисти и никога не съм им симпатизирала-покварена каста,създадена от юдеите-хазари. Но от двете злини е хубаво да се избира по-малката.Соросоидите са голяма злина в глобален,не само в национален план-затова няма как да ги избера.

Да, понеже още бюрократщина ще помогне. 142 хиляди души работят в държавната администрация.

Това е излишно раздут щат. Трябва да се съкрати наполовина и да бъдат оставени най-активните отдели.

Пишеше се, че били над 400 хил. калинките. 140 хил. са само висшите държавни калинки.

Мръсни политици Гадове Като бях в България пари за заплати нямаше А сега намерихте и тука да долълзите Изроди

ДИСЛАЙК И С Л А Й К

Хубаво е да има такава,но практически действаща ,а не на теория само със символична функция,както беше досега. Подкрепям кабинета на настоящия Президент Радев ,кото е истински патриот и Българин.

Айде бе, какво се офлянквате? В резултат на катастрофата на американския военен самолет в провинция Газни в Афганистан е загинал високопоставеният офицер на ЦРУ Майкъл Д'Андреа (Michael D’Andrea), предават осведомителните агенции, позовавайки се на Мехр. Въпросният офицер е координирал операциите в Близкия изток, и, в частност, удара по лидера на иранските специални подразделения "Ал Кудс" на Корпуса на стражите на Ислямската революция на Иран Касем Сюлеймани. Ху ис некст?

охлюва със сводката от козяк пълзи бавничко,виж ако беше за някое руско су паднало досега три статии да има

стига с тея агенциики, дирекциики и подобни администрации. Само пари потъват в нечий джоб и никаква работа не се върши. За връзка с българските общности по света си има министерство на външните работи.