Виолета Комитова: Има нещо много странно с възникналния пожар в автобуса на "Струма"

Този път не е нито магистрала, нито скоростен път по документи, заяви още регионалният министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бабе, един път поне се изкажи адекватно и подготвено. Министър си, не продавачка на женския пазар.

Брашняна кратуна куха!

Вече съм убеден в правотата си да я наричам Комикова.

Какви глупости говориш, бе!? Трагична си! Ако не бяхте се занимавали с правене на предизборни фалшификации и пропаганда с Бойко Рашков, а с решаване на реални проблеми, сега 45 макрдонци можеше да са живи. Минаха изборите и гръмките "разкрития" се забравиха. Доказателства за "кражбите" не се появиха ... няма и да се появят ... Не на Хемус (където уж бяха големите проблеми) на Струма са жертвите!!! Ти, Комитова, какво направи, за 7 месеца откак си министър, за да ги предотвратиш??? Недей да шикалкавиш, отговаряй!!!

Комитова смени си килотите

Госпожо архитект, не давайте мнение за неща, които не разбирате. Поканете съответния специалист от министерството, представете го и му дайте думата. Какви сгради, какво брашно? Какво за Вас е бързо? А какво е бавно? То не бяха бяха пишман-експерти, то не бяха пишман-заключения, то не бяха пишман-взривове, и пишман-туби с бензин. Е КАКВО СЕ ОКАЗА? ТРИ ПРАЗНИ ТУБИ, които са изпаднали при удара и се търкалят по платното. За взрив се проверява още в самото начало и отнема брени минути. НЯМА ВЗРИВ.

Тя нищо не знае, защото 7 месеца се показваше на магистрала Хемус по дантели и търсеше под вола, теле.

Има нещо много странно в това министерство - нещо древно, нещо неуко, нещо некадърно, нещо ляво, нещо червено.

...не ни се занимаваше със Струма... 7 месеца правят маркировка... Тая защо още не е подала оставка? АПИ защо мълчи?

Те оставки не подават, те чегъртат! Последните изчегъртани са 45-те жертви от автобуса!

Кога ще я разкарат тая простовата женица..,

има нещо много ТЪПО в тази клявка ....

Най-странното нещо е, че тази неадекватна лелка е назначена от някой за министър ...

От фатмака е назначена.

водка - 60 мл боровинков ликьор - 50 мл черна самбука - 50 мл лимонов сок - 30 мл кока кола - 30 мл лед - 2 кубчета лимонова кора - за украса

А тази нито е жена ,нито министър!!!

Публична тайна че много граждани на Македония,Косово ,Албания ТРАФИКИРАТ контрабандират забранени и опасни субстанции с БУСОВЕ,АВТОМИБИЛИ ,КАМИОНИ ХЕРОИН,МЕТАФЕТАМИНИ,МЕДИЦИНСКА МАРИХУАНА,КОКАИН Печалбите са ОГРОМНИ ,има си ЧАДЪР имат си митничари на СМЯНА имат си хора за всичко по веригата ОЦЕТЕН АНХИДРИД -основен прекурсор химикал за производство на ХЕРОИН съхранява се в пластмасови БИДОНИ и ли туби.Оцетния анхидрид може да се намери и купи от търски химически заводи фабрики ХЕРОИНА е доста печеливш бизнес на запад цена качествен ХЕРОИН достига 80-100.000 Е за килограм колкото 3-ен апартамент в София или достатъчно за построяване на 2 ет КЪЩА в шиптарско македонско село или ЧИСТО НОВ МЕРЦЕДЕС любимата кола на всеки шиптарин

Интересното е, че не споменава този път Бойко Борисов и ГЕРБ! Може би е забравила. Или са я посъветвали да не дърдори глупости, заради които може да бъде съдена.

Не чух да спомене и че го правиха комунистите това парче! Не пропусна да каже "ето виждаме същите прпблеми като на хемус, недовършени отчуждителни процедури и инхаус поръчки" ама забрави да каже, че Станишев го е сутворил това? Ама помня как го пуснаха с ограничение 90! Правиш път, като магисътала и защото си некадърен и ограничение 90! Поммя и как тогава патрулката стоеше в преката за Студена и снимаше! Сега очаквайте пак 90!

Щом се обърне колата, пътища много. И коментари по измислено начало. Може пък на шофьора, който познавал пътя, да му е прилошало, да е получил инфаркт или инсулт...

Може, но това не излкючва, че има скандални пропуски в поддръжката.

От " нашите", по стар герберски тертип са усвоили парите за оправяне на маркировка и знаци Още началото на годината Ин хаус, дето са вика Парите взети, ама работата, ще изчака Претенции към тиквоча в банкя

Рашков, ти ли си бе?

Да кажеш нещо, че Станишев не е направил отчуждаването!

Ако го беше строено по времето да Б.Б. щеше да е вой до небесата, но когато е по времето на БСП "изненадващо" се мълчи....

А дали не е направено нарочно? Вълната ковид, съгласно страничката на Кацаров им пасна перфектно на изборите. А както знаем нито руските комунистите нито американските фашисти се спират пред трупове.

Ако имаше наистина сериозен проблем с мантинелата и пътя на конкретния участък, още десетки, дори стотици хора, щяха да са се "нашили" на тази мантинела за 15 години. Статистиката никога не лъже и не си измисля. За разлика от хората и експертите.

Маркировката в момента е най-зле, знакът липсва от май месец. Те са се наслагвали проблеми за това време. Затова е нямало фатални инциденти. Ясно се вижда от GOOGLE MAPS, че първото колче от мантинелата е отнасяно и друг път.

Добре де, никой ли не се сеща, че автобуса е с 2(ДВА) резервоара, един голям примерно около 600 литра, и един малък около 200 литра. Малкия горе долу му стига да се прибере, ако се наложи ще дозареди в България 50-60литра и ще се прибере. А ГОЛЕМИЯ ГО ПЪЛНИ С БЕНЗИН ЗА ТЪРГОВИЯ В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ И ПРИ УДАРА С МАНТИНЕЛАТА - ГОТОВО! Резервоарите са отпред. В ДЯСНО ! ТЕ ТАКА СИ ПИТАМ, НЕ ЧЕ НЕЩО !

Автобусите са на дизел, експертино.

Ето това се нарича двоен стандарт! Когато стана катастрофата край Своге, цялото правителство беше виновно, искаха се оставки, обвиняваха ги в некъдерност, а сега тази госпожа, освен че покрусена от скръб, няма никаква вина и не носи никаква отговорнос! Да, валяло е, имало е отблясъци и е било нощ, но е имало предписание, което тази жена и нейните подчинени са пренебрегнали и не са изпълнили, така че носи пълна отговорност, въпреки че показа за тези месеци, че определено е некъдърна!

Тъй, тъй, продължавайте да драскате глупостите как пътя бил виновен. Виновен ама утре сутринта и то малко по-раничко. Виновно е задкормилното устройство. Когато си минавал стотици пъти по този път и го знаеш наизуст би следвало да намалиш скоростта защото пътя е хлъзгав и участъкът е с по-специална конфигурация. А най-голямата глупост е, че отбивката го заблудила и затова напуснал лентата за движение. Уникална тъпотия. Движиш се по еднопосочен двулентов път. Движиш се по дясната лента, а лявата/скоростната/ е свободна за тия, които решат да те изпреварят. ЛЯВАТА ЛЕНТА И ОСОВАТА ЛИНИЯ СА ВИНАГИ ПРЕД ОЧИТЕ ТИ! ТЕ СА ТВОЯТ ОРИЕНТИР! Каква загуба на ориентация, какви пет лева?! Навъдиха се една камара измислени експерти, които искат да вменят вина на България и да дадат повод на Северна Македония да продължава с анти българската истерия.Първите три автобуса защо са минали без проблем? Защо леки автомобили, бусове и тирове без проблем минават покрай въпросната отбивка? Ами защото кола се кара с главата, а не с ръцете и краката. Когато под шапката няма никой и господ не може да помогне.

Бабичко прокиснала! Веднага да махнете стоянката и мантинелата, олигофрени долни! И да благодарим на СерГей за този капан!

Да не се лъжем, пътят е опасен. Спомням си последният път като минах оттам щях да се набия в мантинелата така кякта го е направил автобусът, а не карах бързо. Първата ти реакция е да хванеш отбивката вдясно и поочти го направих, но погледнах колите пред мен и се коригирах на сантиметри от мантинелата. Представям си нощем какво е, без сигнализация, при дъжд и превишена скорост.

пътя , минавал съм от там стотици пъти , явно си пишман шофьор .

Е явно ти си най-великият шофьор на света. Имам над 30 години стаж като шофьор.

шофирам от 1980 г .и много добре знам какво е лошо път и пишман шофьор и соц . автомобил .

А, ясно ти си от онези цървули с москвичи от 80-те, карали по селските пътища, надувки мислещи се за най-великите шофьори по пътищата, а другите за пишман. От тези като дойдат в София почват да си въртят ушите като пеленгатори на светофарите.

на сегашните пътища тогава всички бяха селски бе празноглавецо :)))

Е, ако си минавал стотици пъти, ще е странно да се бъркаш, не мислиш ли?

Всеки опитен шофьор знае,че резки маневри не се правят.Ако сбъркаш път на магистрала по-добре е да продължиш и след някой километър да се поправиш.

И пръднята гори ! Ми му са яли много боб?

Явно познанията на Комитова идват най-вече от американските екшъни. Където независимо Как се удари една кола винаги задължително експлодира или избухва в пламъци. Само че в реалния свят превозните средства въобще не са толкова услужливи и упорито не желаят да се самозапалват по такъв начин при катастрофите. Всички сме виждали смазани автомобили, разцепени автомобили и така нататък, дето нито са избухнали нито са се запалили. В реалния свят горивото в резервоарите въобще няма склонност нито да избухва нито да се запалва просто така. За да стане такъв пожар със сигурност в автобуса е имало натоварено нещо запалимо в големи количества. Вероятно бензин за контрабанда или нещо подобно. Колкото до пътя-оказва се че въпреки приказките на тоя участък тежки или много катастрофи не са ставали. Да не говорим за спряното именно нея обновяване на маркировката. Но и без обновяването повече от ясно е че не пътя е виновен. Самия факт че същият този автобус вероятно и със същите шофьори е минавал десетки пъти от там е повече от достатъчен.

Автомобилите си горят почти като по филмите и да, доста бързо се развива пожара.

Никаква отговорност. Всичко е наред, нормално е. Най-тежката катастрофа в ЕС, но пътя си е ОК

акъл колко три без акъл . Точка

Няма нищо странно ! И при нас и в РСМ прегледа на МПС е проформа и резултата налице за пореден път !

Тази не знае на кой свят е и къде се намира..

СТРАННО Е ЧЕ ОЩЕ ИМАШ СЪВЕСТ ДА ЛАПАШ ПАРИ НА ТОА ПОСТ ! ПФУ ! ОСТАВКА !

Г-жо, искате да кажете, че напазаруваните стоки са били причина за пожара, но той е избухнал в предната част на автобуса! Това са само хипотези от ваша страна и като министър би трябвало да говорите с факти!

tonk11

Нищо не казва. Просто дава пример с брашното. А за закупените стоки - я си помисли ако при шофера, на стъпалата до вратата е имало струпани 3 туби бензин и 2 сака с дрехи от Капалъ Чарши? И това са "напазарувани стоки" нали?

Очевидно е имало взрив, довел до този опустошителен пожар, а и свидетелите го казват. Автобусът е пътувал постоянно по маршрута с фалшиви документи, и предвид ниските цени на пътуването води до съмнение използването му и за други цели. И по-точно какво е превозвал и как е минавал митнически проверки. За Македония стана ясно, че са го пускали без проверка. Но у нас, в Турция? Да се надяваме, че уволнения ще има и в БГ митниците.

tonk11

Всъщност за сефте чувам нещо на място от тази художничка.

Някои експерти се съмняват доста за причината на този пожар и бързото изгаряне на автобуса. Я си спомнете терористичният акт в Сарафаво !!! Нещо да ви говори това? Дори при взрива автобуса не се запали целия. Който е ходил на екскурзии знае, че всички автобуси вървят в колона в случай на авария на един от тях за да им окажат помощ. А това, че мантинелата била затиснала вратата на автобуса и за това не са могли да излязат е само филм. ПОМИСЛЕТЕ!

Дим и огън за секунди, нещо са пренасяли, нафтата не е като бензина да избухне. От катастрофата самата едва ли има умрели, убил ги е огъня и дима, но той как е лумнал - иди разбери.

Явно в единият резервоар на рейса е имало контрабанден бензин. И може шофьора да е превключил погрешка.

За приготвяне на "белото", течностите са лесно запалими. А ако са при шофьора складирани, автобусът се е запалил от искрите от металните части поради триенето.

Знаеш ли какво куца във версията ти: Това са 2 митници, преминати по 2 пъти с турски, български и македонски граничари. Апаратурата на митниците за детекция на наркотични вещества е една от най-чувствителните възможни. 1 бутилка анхидрит не може да пренесеш току-така. Те затова пренасят главно готови субстанции (крайни продукти.)

ПАРИТЕ ИГРАЯТ! Този автобус ФАНТОМ, нее излизал от "Южна Сърбия - СРМ. За какви митнически проверки тогава, става въпрос? А има ли връзка всичко случило се с обявените траурни дни в РъБъ и СРМ, с проведените избори 2 в 1 у нас ?!

Виолетке, работата на експертите е да приказват, когато ги повикат някъде. Същото като работата на министъра. Хората дискутират, обществото се вълнува от случилото се нещастие и иска да знае някакви отговори. Работи си твоите си неща и остави другите да бачкат техните си, че вие от служебното правителство на бащиния го обърнахте.

За да не могат да реагират пожарът е лумнал от нещо. Той не просто се е разгарял. Още повече е обхванал предницата главно, след като спасените са избягали през задното стъкло. Версия за причинена смърт на шофjора и атентат май не трябва да се подминава. Да се види и пътникът, който е пътувал често с тези автобуси от фирмата и точно сега е сменил фирмата превозвач. Целта моzhе да е да се саботира превозвача-фирма; да се се етническо напрежение македонци-албанци и много други от сорта. Няма Македонска държава, а конгломерат от етноси и това състо е проблем там.

спиш отвит

Другарю, изнесоха ти от КАТ статистика, че там почти не стават ПТП-та. Да беше магистрала Тракия да кажем - да. Там всеки ден стават.

Уважаема другарко, този остров на средата на пътя е бил взривоопасният елемент! Направи си личен експеримент и ще се убедиш, че дъжд, висока скорост , мантинелата и много тъмно , просто нямаш време за реакции! Не са дошли извън земните да ни направят пожара и катастрофата!!! Разбира се ,мое мнение!

Прав си!

Причината за катастрофата може да е мантинелата, НО пожарът е причината за трагедията

lu4ka

Уважаеми другарю, островът не е на средата. Ако си караш в дясна лента и не блееш, нямаш никаква работа там.

tonk11

Острова всъщност е извън аварийната лента даже. Какво прави там автобуса?

Усещаш ли абсурдността на това, което говориш? Понятия, като "тъмнина и дъжд" не могат и не бива да се комбинират с понятието "висока скорост", те трябва винаго да се самоизключват от нормалните шоф'ори.

много странно, но и има нещо много ясно - коя фирма е имала договор за обновяване на маркировката на участъка още от април тази година ?! Автомагистрали ?! Кой разсипа фирмата и спря всички текущи ремонти ?! Кой взе 500 млн. от сметките на фирмата целево подготвени за ремонтните дейности ?! Какво ще форсира, след дъжд качулка, изпълнението на договора, който всъщност също е in-house поръчка ?! А иначе по нейната логика - да се въведе ограничение 30 км./ч по всички магистрали, да се забрани превоза на брашно, бои и какво ли не още, всъщност да се забрани превоза на каквото и да е - гарантирано няма да има инциденти.

Това бабе Комитова явно не е месила пита с брашно никога, иначе щеше да се е взривила вече....

tonk11

Всъщност за брашното е абсолютно права. Ама Ганю знае по-добре нали?

за какво се ходи в Стамбул - на пазар естествено. Кой знае какво е имало в багажното отделение. Пламната температура на нафтата у туй дъждовно и студено време ич няма. Земете кофа нафта драснете клечката и хвърлете у кофата - ще изгасне. Жалко за хората и кой идиот е турил тая мантинела там??! Не мое няма някой преди това да се е нахакал там?

ОСТАВКА, а после оправдания. Аман от наглост.

Усещане за пърхане на крила на калинка. Ужас. Напишете им един етичен кодекс на тез пишман министри да знаят кво, кога и къде да говорят. .

Аз работя в хлебозавод. Щом от брашно и въздух става взрив, значи трябва или да искам сапьорска униформа за работа или да напускам за да не гръмне брашното.....

Преди да филосостваш под коментари в интернет, я провери в ютуб да видиш колко лесно всъщност наистина брашното може да се взриви буквално при правилните условия. Същото е даже и при големи количества пшеница. Това че работиш от години в хлебозавод, и видиш ли не ти е гръмнала простата химия, не те прави професор по химия и физика, а просто един дървен философ на ракийка на маса

Типичен пример за комунистически боклук.... Приказва половин час и нищо не каза. ..

Поне не се оправдава с ,,предишните'', както правеха гербавите мисирки

То предишните още ги няма, като партия по времето, когато този път е строен и пуснат за ползване. Затова не се оправдава. Червените царски ескадрони са го строили.

сте банкянско-комуняжки боклуци

Чудя се как тази световно неизвестна министърка Комитова изобщо спи спокойно, след като остави без препитание хиляди семейства и ги обрече на глад, а магистралите буренясват. Смятай, че има еднопосочен билет за Ада!

"И аз не съм предполага, че "Струма" е в такова състояние" Разбира се, теб не ти се плаща, за да предполагаш, а да ЗНАЕШ и да си вършиш работата. Като не знаеш нещо, отиваш на борсата и кандидатстваш за длъжност продавач на пазара.