Въвеждат стандарт и за виното

Нов държавен стандарт ще има за производството на вино, за да бъде правено то само от грозде.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат стандарт и за виното | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

като няма кой да следи за станадарта, лаборатории и инспектори...то какъв стандарт е това?

много ще се наяде този министър.първо с киселото мляко,сирене,месо и колбаси,хляб, а сега и виното.яко трябва да му плащат някои заинтерисовани производители за да политизира храните и алкохола, за да им се вдигне цената в пъти, а бедните хора дори няма да могат да ги накусват-само ще ги гледат по витрините.по цял свят има изискваня за производство на всички стоки, санитарен контрол, разрешителни и проверки дали се спазват точните количества и качество, но не вдигат цените за това и много по малко един министър да прави фалшиви реклами на едни или други производства.защо не го разследват него за какви интереси работи-защото за интересите на народа не е....до кога ще тарпите да ви мамят????? а за минималната заплата да се увеличи не било обосновано, но за насъшня да се вдига и да не могат бедните да си го позволят е обосновано, тъи като министър го лансира.

министъра определи цената на кренвиршите.Няма нужда от уговорени цени.

...И да знаеш от мене, синко, че и от грозде става вино...

Аз, домашното вино, по какъв стандарт да си го правя?

Наздраве за Миро Найденов!

А не може ли просто да осъществяваме ефективен контрол, без да въвеждаме излишни стандарти? Които без адекватен контрол пак остават само на хартия.

Абе ти си бил голям глупак. Знаеш ли, че преди 1989 година България имаше най-голям износ на вино за Англия. И това вино се произвеждаше по тези стандарти, които ти отричаш. Сигурно по онова време не си знаел какво е това вино. Политиката на Мирослав Найденов е чисто лобистка, както на цялото некадърно правителство, на което ти викаш браво.

Може ли да въвеждаме стандарт без да вдигаме цените?

НЕ

Много интересно на "вината" произвеждани от големите винпроми, които си плащат където трябва (за да не ги глобяват при откриване на 500 000 бутилки без акциз за алкохол примерно) какво ще пишат на бутилките, защото там няма да се спре използването на оцветители и ароматизанти никога.

Мирко, спасителю, а кога ще има стандарт за тоалетната хартия? Не може през моя вход да влизат качествени продукти, през изходното отверстие - качествни отпадъци, а да ги бърша със случайна хартия! Как може четворките ролки едни да струват 1 лев, а други - 4 лева!!! Министър Миро - във Вас ни е надеждата! 20 години заднците ни все едно с шкурка ги жулим! Аман от мафиози! А задниа ми дори сега, докато Ви пиша това писмо, сладко тръпне при спомена каква беше тоалетната хартия преди 1990 година!!!

Ако има нещо, което да не е съсипано или осрано от "демократите" за последните 20 години, нека да каже, че не се сещам. Сега боклуците от винарския бизнес ще ревнат, че за да е истинско виното, литърът трябва да струва не по-малко от 20 лева.

Казва се ароматизант, не ароматизатор.

А не е ли "ароматизьор"? :)

Да не бъркаш с "хАмортисьор"... Останало ли нещо истинско всъщност?! Питам аз и отговор не искам :-)

ИТЕРЕСНО ЩЕ КАК ЩЕ ЗАДЪЛЖИ СТАНДАРТА НЕРИГИСТРИРАНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ДОКОГА НАП ЩЕ СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА ТЯХ?

До кога с тази спекула бе господа? Продавахте ни боклуци на маркови цени, а сега използвате едно "етикетче" за допълнително вдигане на цените. По-голям лобист за бизнеса от Найденов няма! Трайчо да въведе БДС-то за тока, горивата, туризма... та да заживеем всички, като цигани в ЕС. Нека тук останат само "производителите" да си ядат попарата.

защо не закрият такива предприятия коитобълват ароматизатори и оцветители,като ттова в Горубляне например

браво ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този министър ще влезе в историята на България, като един от най-дълновидните политици, които страната някога е имала!

Държава без стандарти е Пакистан и Афганистан (на турски България е Булгаристан). Борисов може да е пожарникар, но е по-умен държавник от всеки, минал до сега през управлението. БДС, даже и по тошово време (това е епоха, както е за Англия Тюдор тайм, т.е. диктаторско) имаше стандарт, който беше неподновяван 30-40 години, респективно имаше по-скоро негативна функция. Борисов е много по-умен, отколкото българинът си мисли и е рпавилната фигура днес, от където и да го погледнеш. Държавата, макар и бавно, си поема функциите. А на комунистите им лъсна дрисливия задник. Дано да изчезнат во веки от политиката ни! Навсякъде по света са навредили с последици за век напред.

Шапшал, твоята "умна" тиква копира соца от бай Тошова време. Стандартите се махнаха по Фильово време и Берово защото Така ликвидираха ТКЗС, че не остана какво да се сложи в салама и сирнето. За виното обаче не е ставало въпрос. Другото е далавера.В Италия бяхя хванали огромни количества менте.Щото намат стандарт? И за какво им е ?

А да видим как ще му качат цената? Една бетилка 0.7 в България е най скъпа в света. На всичко отгоре с отвратитерно качество.

И СЕГА,СЪГЛАСНО ЗАКОНА ВИНОТО СЕ ПРАВИ САМО ОТ ГРОЗДЕ.УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ГИ ЧЕТАТ ТЕЗИ ЗАКОНИ,А НЕ ДА ГОВОРЯТ БЕЗСМИСЛИЦИ.ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ДАЛИ ТОВА СЕ СПАЗВА.