Виктор Ерофеев: Превратът, наречен Октомврийска революция, е най-чудовищната трагедия в историята ни

Ние, руснаците, и до днес не можем да се измъкнем от помийната яма, в която ни навря тази революция, пише руският писател

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

де да беше само за вас а то излезе че и за нас

Пълна глупост! Да се върнем преди това към Февруарската революция , кой япредвожда, на какви движещи сили разчита и защо не успя? И след това Западът се ,,задейства,, и търси пътища да раздвижи болшевиките, защото те са реална революционна сила в Русия . И полага големи усилия да върне там Улянов, и с вкички средства да свали царизма!

Истина! Да живей...!

И друга основна цел. Да се създаде хаос в Русия и руският цар да изгуби войната. Така не само ще си възвърнат вложените средства в подготовката на Революция ,ами ...и принадена стойност!?

Всеки диктатор идва с някаква мисия. Неговата „правдива“ мисия. Сяда на трона и после започва да въвежда неговия ред и порядък. И понеже е диктатор, въвеждането става с много бой върху опонентите му. Всеки от тях призовава народа / плебса /пролетариата да не се бори за малката правда ( неговата лична и семейна ) , а за голямата ( на диктатора ). Всичките те говорят колко по-хубав ще стане живота, а всъщност голяма част от заблудените, загубва именно живота си, поради несъгласие със силовите методи на прекрояване на малкото им лично пространство. Парадоксално, но в историята няма свален беден / убит / умрял диктатор, независимо от предварителната платформа за благоденствие на негово величество народа. Ленин е изключение, може би поради факта че е просъществувал твърде кратко време, а може би защото Русия е била тотално разсипана след войната. А може би, защото е бил прекалено зает в унищожаването на елита на Русия.

Какви неща плаща и публикуване немската гьобелсова хибридна радиоточка... Ма на кви се правите и вие бе!? Ми нали точно вие, немците, спонсорирахте ленин!? Нали с ваши пари направи тази "революция"?! Нали вие после му помагахте да механизира селото си и да развива промишлеността си!?

А и тоя ерофейников къв писател е?! През януари 2014 г. участва в скандално издание на предаването „Дилетанти“ по ТВ канала „Дождь“, където изказва мнението, че е трябвало Ленинград да бъде оставен на армията на Третия райх, за да бъде спасен животът на повече негови жители. То повече няма какво да се каже за него. То това повече от достатъчно. Все едно да се изправи някой див селджук тука, например асан геноф или някой друг велик десен-бесен блогър и да каже: "Шипка е трябвало да се предаде без бой, да не умират там безсмислено нашите опълченци..."

Не си съгласен, Защото това, което е ставало в Русия е ставало и в България .Ами превъзходството с което коментирате мнението на другите не е ли същото !??Превъзходството на „революционо“избрания!

Ако, ако, ако.... Ако баба ми беше мъжка, щях да и викам дядо... Само едно ако обаче не се е случило и Хитлер пак беше взел властта, сега щяхме да сме в третия райх...

ТЕ АКО СА БИЛИ В ПОМИЙНА ЯМА, НИЕ БЯХМЕ НАПРАВО В НУЖНИКА. АМА ПОД КЛЕКАЛОТО

а вероятно хазарче и от къде ли платено излива отрови , той жали за огромните богатства и лукс на руските царе, които са потресли дори нашия цар Фердинанд, когато им е гостувал. Затова и постоянно има опити за завладяване и заграбване на богатствата на тази държава

Ами баш руснак си е и съвсем точно ги е написал нещата, само е трябвало да уточни, че точно тези огромни богатства на Руската Империя ги заграбват хазарите /юдеите/ като спретват тази "революция", основният "спонсор" на преврата - банкерът Шифт е получил след ПСВ директна възвръщаемост 75 пъти! - дал е на Троцки 8 милиона долара, а е гепил от руската хазна 600 милиона. Така се прави, другари:)

Да бе, все едно монито паси е българин и писател... Почти.

Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме ДВ, САЩ, ЕС, НАТО, Хитлер и баба Ангела, станахме русофили и заобичахме Великата социалистическа Октомврийска революция, КГБ, Радев, Путин и Русия! И гледаме само Россия 24!

Тук някакъв е писал за 56 милиона избити в Русия. Кога, бре? ГУЛАГ е съществувал 70 години и за това време са изпълнени 84 000 смъртни присъди. Ние православните открай време си имаме проблем с размножаването, та ако цифрата е даже десет пъти по-малка досега да са изчезнали рашките. Всеки съвременен руснак има прабаби и прадядовци загинали във втората световна, но много малко знаят за някого убит от комунистите. Всичките тези милиони ги измислиха разни "хуманисти" за да оправдаят разграбването на соц. държавите от партийната номенклатура.

Когато се отворят арховоте, ще лъсне истинската цифра. Вероятно 56 млн. е доста занижена цифра...

Всички тези писания само илюстрират пълната интелектуална немощ и тоталното морално разложение на западняците.

Лакърдиите на т.н. "DW" са толкова примитивни, че даже не е нужно руските хакери да се намесват и да ги манипулират.

Ей като почнат да пишат такива поръчкови глупости ме хваща яд. Така се е разделял света с династиите и феодализма, та нима западните революции да са били по благородни, я ми припомнете какво е станало с френския крал да не би да е станал президент или го е погалил чичо гилотен. Та ние в 20 век направихме точно същото с Тодор Живков и соца.

Ерофеев е интересен писател, но Русия е такова място за интелектуалци, както и тук впрочем, че му се налага да заработва некой лев и с компромиси...

....ха....ха..ха.. Америка кога ще ни върне Аляска ? Нашите там разбират все още само руския...

само дето авторът не е допълнил, че вождовете-болшевики са били от хазарска "богоизбрана" социална група от бандити.

Ами, ние бяхме в нормален свят но преди 30 години, сега живеем с надежди.

ами бкп/бсп да ти го върне, те си спретнаха преврата 1989 година. нали това им беше лозунга за едни избори "да върнем балгария на хората", и тогава спечели, и що не я върнаха

Едно БРАВО!

Друго магаре не се мярка наоколо.

наистина прекрасна статия....познавам много руснаци..колкото по-образовани, толкова по-интелигентни...та от тях съм чул, че ленин е най-големия престъпник на 20-ти век...от тях съм слушал как са "обучавали" нацистите, как се правят концлагери и за много други болшевишки извращения...хубави хора , само не знаят да пият и оттам идват и многото социални беди...нещо като кокошката и яйцето...дали са почнали първо да пият или лошия живот ги е тласнал към това...кой знае..и те самите не знаят

Дано и задникът ти опре до това ,което ние сме преживели ! Дал ти Господ такова добро! Амин!

Само дето концлагерите са измислени от американците и са ги пълнили с индианци. Ама който не знае, пише глупости...

Прекрасна статия! Дано някой друг заблуден пишман "русофил" прогледне най-после! Русофилството описва любов към руската култура, литература, музика. Нито един български пишман "русофил", пиещ топла бира и мляскащ кебапчета на язовир Копринка не може да назове и един руски писател или композитор! Тяхното "русофилство" се е изродило до слугинство на руската олигархия, от която страдат самите руснаци! С руснаците сме братя! Но това не означава че трябва да се срамуваме да имаме други политически убеждения!

С викинги брат не можеш да бъдеш, просто защото корените ни са различни! Разберете го най-после!!!!

Комунизмът е зло. Минало. Никога вече!

Малко знаеш за ..спиралата на живота и...прогреса.. !

Дойче Зеле избухва пак в очите на плиткоумните си читатели и фенове.

Тъпанар!

Няма следствие без причина. А много държави са преминавали и през по-големи катаклизми, но днес просперират. Така че проблемът не е в събитието отпреди 102 години, а в подобни писачи, списващи пасквили в жанра „кой ми с*а...“

Добре би било руснаците да осъзнаят, че комунизма само лошо е донесъл не само на тях, а и на цялото човечество. Но надали ще успеят да осъзнаят, че имперското живее във всеки от тях и не са готови да се разделят от него. А от това (независимо дали са в царска Русия, дали в СССР или в путлериска Русия) страда пак целия свят и особено съседните страни и народи.

Идея нямаш какво зло ще донесат капитализма и измислената демокрация.

ти от десните на лeвата мая ли си? правя си една статистика тук, та за това питам...

Слаб строй,щом оставя такива утайки да съществуват

да. няма такава държава, напълно прав си. тогава, когато мощите на чичко ленин са били положени в мавзолея на незабравата е имало ссср, което, като понятие изключително често и според мен напълно погрешно се бърка с днешна русия. в мавзолея е изложено не толкова "безсмъртието" на ленин, колкото "безсмъртието" на "идеята" на която той е бил носител. анадънму?

русия си е попринцип помийна яма, и се опитва всички да ги вкара в нея !

Историята не познава условното наклонение, но въпреки това си мисля, че без Октомврийската революция нямаше да има и Хитлер. Та нали в началото на 1930-те години Съветският съюз начело със Сталин не разреши на левите сили в Германия - комунисти и социалдемократи - да се обединят. А един от резултатите беше, че във войната срещу Хитлер Съветският съюз изгуби 40 милиона души. ТИ СИ МИСЛИШ ПЛАТЕНО КРАВАРСКИ ФАКИ!! ТИ!! А ХТЛЕР ЩЕШЕ ДА ГО ИМА, И БЕЗ ПОСТРОЕНАТА ОТ КОМУНИСТИТЕ ТЕЖКА ИНДУСТРИЯ В СССР, БЕЗ ЗАВОДИТЕ, ФАБРИКИТЕ, ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИТЕ, БЕЗ ГРАМОТНОСТА, ЕЛЕКТРИФИКАЦИЯТА И СЪЗДАВАНЕТО НЕ КОМУНИСТИЧЕСКА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ КОЯТО ДА СТРОИ КОРАБИ< САМОЛЕТИ< ТАНКОВЕ ОРЪДИЯ..> С КОИТО СЪВЕТСКИТЕ ХОРА ДА СЕ БИЯТ СРЕЩУ ХИТЛЕР, ТО ТОЙ ЩЕШЕ ДА Е ОКУПИРАЛ НЕ САМО ЕВРОПА НО И ЦЯЛА РУСИЯ И ЦЕЛИЯ СЯТ!!! ПРЕДИ РЕВОЛЮЦИЯТА ПЛАТЕНО НАСРАНО ФАКИ, РУСИЯ Е ЕДНА СРЕДНОВЕКОВНА СТРАНА, С НЕГРАМОТНО СЕЛСКО НАСЕЛЕНИЕ И ПОЧТИ НИКАКВА ИНДУСТРИЯ!! А СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА, КОЯТО СССР ПЕЧЕЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НАРОДА И СВОЯТА ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ, РУСИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В СВЕТОВЕН ХЕГЕМОН ДОНЕСАЛ СВОБОДАТА НА ПОРОБЕНИТЕ ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ ОТ БРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ХОЛАНДИЯ, БЕЛГИЯ, ИСПАНИЯ, И другите колониални държави НАРОДИ ОТ АФРИКА, АЗИЯ , И ЛАТИНСКА АМЕРИКА! Без Октомврийската революция нямаше да го има и днешното отровно огнище на международния тероризъм. Защото тероризмът на практика е наследство от безжалостната тактика на болшевиките да не подбират средствата за постигане на своите цели. Ярък и за съжаление заразителен пример в това отношение стана Куба с нейната най-прочута терористична икона - Че Гевара. На много места по света и до днес обожават този "професионален революционер", породен тъкмо от руската революция. А това доказва, че в самата човешка природа е заложено семето на насилието в името на утопични цели. Тоя олигофрен е на равнището на другата руска подлога Насрални! Ако го нямаше социализма, света още щеше да се управлява от колониалните сили малоумна подлого! Африка щеше да е колония на Франция и Англия, а ганди никога ням,аше да превърне Индия в независима страна! Народите от цял свят живеят по-добре, ТОЧНО ББЛАГОДАРЕНИЕ НА ВЕЛИКАТА ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ, ЗАЩОТО ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ВИДЯХА, ЧЕ КАПИТАЛИСТИТЕ И АРИСТОКРАТИТЕ КОИТО ГИ ПОДТИСКАХА УПРАВЛЯВАХА И ПРЕВЪРНАХА В РОБИ МОГАТ ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ!!! ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ КАТО ЕДНИ ПАРЗИТИ СМУЧЕЩИ КРЪВТА НА НАРОДА!! А ТАЯ ГОВЕДАРСКА ПОДЛОГА ДА ВИДИ КАК ДОБРЕ СА ЖИВЕЕЛИ РАБОТНИЦИТЕ И СЕЛЯНИТЕ РАБОТЕЩИ ОТ ЗДРАЧ ДО ЗОРИ, ДОКАТО АРИСТОКРАЦИЯТА И КАПИТАЛИСТИТЕ СА ТЪНЕЛИ В ОХОЛСТВО БЕЗ ДА ПОЛАГАТ И ГРАМ ТРУД!!! По своите резултати Октомврийската революция беше колкото велика, толкова и неудачна. Вече стана дума за въздействието ѝ върху света, а на самата Русия тя не донесе нищо положително. Докато английската, френската и другите европейски революции, независимо от кръвта и ужасите, се превърнаха и в двигатели на прогреса, за народите в Русия Октомврийската революция се превърна в чудовищна трагедия, която няма аналог в световната история. Нищо положително ли не е донесла ве факи? Ако не беше тя, сега нямаше да лижеш гъза на краварските си господари, за 5 жълти цента! А в НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ гъза на своя помешчик робовладелец! И дори нямаше да можеш да пишеш, да четеш а щеше да си едно неграмотно бидло! Защото без проведената от болшевиките кампания за образоване на населението, електрификацията, строителството на фабрики, заводи, развититето на науката, селското стопанство и промишленоста Русия по времето на Втората световна щеше да е на нивото на средновековието и прединдустриалната революция, и немците щяха да са господари на целия свят! И в по-лошия случай щеше да лижеш ботушите на немските си госпосдари, като един роболепен неграмотен славянски роб! Така че продажни факите кат теб, Насрални и БГ козяците спокойно може да мрете в кофите,защото определено няма да липсвате на никого!

Дойче веле ! Без коментар !

Да живее революцията! Стига загуба на потенциал и време, нека направим Нова световна цивилизация, Единен Свят, Многостранна еволюция, чрез Революция!

първо, трябва да има някаква грешка още в началото на текста. "октомврийска социалистическа революция, както комунистите кръстиха преврата от есента на 1917," по-скоро трябва да се чете: "както т.нар. "комунисти" кръстиха...". трябвало е и да се спомене поне бегло, че "октомврийската революция" е била спонсорирана от германия и не е направена за "доброто на масите" или за "превръщането на комунистическите идеи в реалност", както ни се внушава, а за да работи в интерес на германия. както и се случва, с помощта на чичко ленин. вярата, че ще се събудим в един по-добър свят е по-скоро за заспалите вечен, а не само зимен сън.

Защо да не се събудим в един по-добър свят. Толкова ли е непобедим златния телец. Толкова ли е важно да отидеш на сватбата на братовчет си с мерцедес 'S" класа, защото нямаш своя стойност и да вземеш неговата, на мерцедеса, де. Живял съм в комунистическа България и нищо лошо не съм видял, въпреки, че непрекъснато ми обясняват противното.

защото за да има един нов, по-добър свят, който е далеч от булшита "глобален свят" на "филантропите" с вечно зейналите си усти за 120% още по-големи печалби от вчера, трябва да се бди и работи денонощно. това да се събудиш в един по-добър свят ми звучи като да получиш нещо наготово.

Няма такава държава дето германския шпионин Ленин ,съсипал Русия ,още да е в мавзолей

и какво преди 102 години Германия ми с.а в гащите. и 102 години какво или пак германия ни с.а в гащите. на некадърниците все външния враг им е виновен

Социализмът остава най-великото постижение на човешките общества, дори и във формата реален социализъм. Колко заблудено и обречено трябва да е това човечество, след като пропиля най-великия шанс в историята - социализма.

на другарете винаги ама винаги някой друг им е виновен

Да те барнат социалистическите манафи!

Ако побързате имате още малко време да удължите този си шанс. Бъйстро на вокзале и за Пхенян. Не е ясно колко време фамилията на тамошния дебелак ще успее да държи народа си в окови, но имате шанс да удължите мечтания си социализъм най-великото постижение на малоумните човешки общества.

Много хубава статия и то писана от руснак. Браво на него.

мръсни платени подлоги,като нашите

Банални, платени тинтири-минтири! Историята не е игра на "тука има, тука - не", а низ от причинно-следствени връзки. Не болшевиките запалиха жестоката I СВ, а за съжаление - точно възхваляваните от Ерофеев западни носители на "демократични" ценности, алчни за нови грабежи и богатства. За съжаление терорът и измамата продължават да служат за мачкане на народите и до днес и е цинично да се оправдават със Сталин или Хитлер. Последният може и да се е възползвал от сталиновите грешки, но кой го въоръжи, кой му подари Судетите, Австрия, защо Франция му "легна" - все заради Сталин ли? Ами че така наистина някои още дълго ще продължават да го изкарват за гениален...

Нямаме Хитлер,имаме 70% германци и много афганистанци

Има и по достойни хора да коментират ВОСР. Дойче Зеле избра точно този маргинал за свой говорител. Проблема е техен.

Маргинал си ти. Ерофеев е оценен както в Русия, така и на Запад. Честен и достоен човек.

Така ще го напишат швабите как няма да го напишат като Руснаците им завряха главата в лайната.Ако не бяха го направили щеше от Германия до камчатка да има АХТУНГ,АХТУНГ.Слава на Русия и на борците паднали в борбата с хитлеризма слава!!!!!!!!!!!!!!!!

Победителката Русия, която навира.... се оказа най-бедната страна от победителките. А от някои "победени" като Германия, Италия, Япония е на светлинни години. Бедност, мизерия и най-вече икономическа изостаналост, от която всичко следва.

(DW) Край на коментара!!!

Повъхностен коментар!

Бих казал: "Златни" думи....

ВОСР - планирана в Германия, финансирана от Германия и Австроунгария, изпълнена от немски граждани, работили на терен в Русия. Да не коментираме етническата принадлежност на планиралите, финансиралите и изпълните революцията! Защо днес дойче веле реве?

Можеш да купиш група революционери, можеш и пари да им дадеш. Всичките ли няколко милиона участвали в гражданската война са немски шпиони и евреи. Или има други причини за това че Ленин накрая победи.

Руснаците могат да ни мразят даже само за това, че една значима българска медия публикува тази профанска статия. А може само да ни съжаляват за това, че изобщо обръщаме внимание на такива брътвежи, даже някои им вярват. Обикновено по-силният е и великодушен.

Дано ВИ намразят. Мене ме обичат, защото ценя безкрайно великата руска литература, включително Ерофеев.

Руснаците са зомбирани,има и умни хора сред тях .Имат чувство за нация която превъзхожда другите,но без реално покритие.Тънат в невежество,не знаят защо руският език е близък до българския език.

Революцията е наказание заради убийството на Левски и всички мизерии направени на България през 19 век. Разпада на СССР е предстоящия разпад на РФ е наказание за съсипването на България след 1944-та! Много тежка карма е някой да те научи на вяра, четмо и писмо и ти да се опиташ да го погубиш!

Не си добре, браточка !

Четете бе русофилистици - руснак ви го казва. Русия е помийна яма . Точка по въпроса. Шпионинът ви малинов иска и България да стане такава.

Комунизмът направи така че детото на трудови хора в училищните пиеси да играе ролята на стрък лук а като порасне да бъде стругар завинаги без шанс да се издигне в работата си независимо дали работи здраво. Затова и се мързелуваше и крадеше. Виж децата на партизаните винаги играеха принца в училище а като пораснеха ги слагаха да са началници по предприятията.

Да прав си а твоето сега може да играе каквото си поиска , защото децата на тарикатите учат н друго училище!

Наистина тази революция е нещо ужасно. Дори за самите руснаци е ужасна. Върнала ги е векове назад. Избила е повече руснаци отколкото всичките им войни взети заедно. Обрекла ги е на глад и мизерия. Но най страшното е че на няколко поколения им е промила мозъците и руснака днес представлява плашливо и просто същество което само си желае да има господар а желанието за свобода и готовноста да се бори за нея присъщо на всеки бял човек при руснака отсъства.

И при нас също! А бяхме най-великият и свободомислещ народ.

Кънчо ли, това невинно дете отгледано от ,,къс свинско месо!

Ефектът на пеперудата.Това представлява ВОСР. Ако сифилистика Ленин беше влязъл в болница 6 месеца, преди натоварен в запечатан германски вагон да прекоси Европа на път за Русия, световната история би изглеждала много по различно. Но какво да се прави. Един проливен дъжд е решил съдбата на победителя в битката при Ватерло и Наполеон е станал заточеник. Понякога съдбата си играе на Господ, или кой знае, може да са едно и също...

Естествено че DW, кво общо има Ерофеев? Тези ще си изповръщат червата от омраза към Русия. Що не писаха кой наля парите, кой изпрати Ленин и кой направи преврата, за да загуби Русия войната?

Това е една гледна точка, за жалост възприемана от малък брой хора. А това е така, защото всичко около подготовката, осъществяването на тази пъклена революция от шепа неуки, но кръвожадни злодеи, удавили народите в кръв, строителството на някакъв химерен строй, променил милиони човешки съдби, обрекъл ги на мизерно съществуване повече от столетие, е забулено в абсолютна мъгла. Информационното затъмнение продължава повече от век и пропагадната машина е в пълен ход. И днес, въпреки провалите на тази измислена уж социалистическа система, от която умело се възползва шайка разбойници, живеещи охолно на гърба на хората, все още има заблудени, които вярват, че е било поставено началото на нещо добро за хората. Ако сте в числото на вярващите във т.н. ВОСР, погледнете докъде доведе тя страни, като КНДР, ГДР, Камбоджа, Венецуела и много други. И погледнете Ю. Корея, ФРГ, вижте Китай, Витнам. А сега погледнете къде са държавите от Централна Европа и къде е България, която е захапана здраво от злодеите, прегърнали "идеите" на т.н. ВОСР.

Само не разбрах, арабеските, дето се гърмят с бомби насред площадите, какво общо имат с ВОСР ?

партията на садам - Партия за арабско социалистическо възраждане

А нещо за ролята на императора в царска Русия и отказа му да демократизира страната?

Цар Освободител, защо ли? Защото освобождава селяните, от крепостничеството.

Смотаняци смотани, Дойче веле били виновни! А с кого е интервюто, с немец, с клошар или с пингвин? Ерофеев е виден руски писател, ама не - щом говори лошо за октомврийската революция, значи е предател и соросоид. Затова наште тролове защитават Русия и от руснаците! Това се вика руски патриоти! Какво правите още в България, бе олигофрени нещастни? Що не отидете в голямата страна и да усетите големия .....!

Свалям му шапка за коментара!

Глупостите на Дойче Зеле са уникални.

В случая, ти си "зелката". За първи път чета смислен материал , от "Д В.".

поредната антируска боза от Дойче зеле! 1. "без Октомврийската революция нямаше да има и Хитлер". Обаче Октомврийската революция се случи, защото имаше ПЪРВА СВЕТОВНАВОЙНА и се стигна до криза в цяла Европа! А кой е виновен за Първата световна война? Болшевиките ли? НЕ! "Умните и красиви" капиталисти и империалисти! 2. "Октомврийската революция унищожи цели социални слоеве...". Същото направи и Великата фкренска БУРЖОАЗНА революция. Нещо не виждам на Запад да са я отрекли по тази причина и да я плюят!!! 3. "Без Октомврийската революция нямаше да има Мао и т.н." Без Октомврийската революция и досега в Африка щеше да има колониализъм и негрите да са "роби" на белите там. И досега Китай щеше да е експлоатиран от Англия и англичаните да продават там опиум, за да изнасят без пари порцелан, чай и други суровини. Индия също щеше да си е английска колония... Същото важи за Близкия изток... ИЗОБЩО: Много неща щяха да са по-старому. В Европа и САЩ щеше да се работи по 12-13 часа на ден и по 6 дена в седмицата. Жените може би нямаше да имат полтически права и т.н.

Обаче историята се е случила, така, както се е случила и всякакви "АКО " не важат вече. Точка. Иначе ще го докараме дотат, че : АКО МАЙМУНИТЕ НЕ БЯХА СЛЕЗЛИ ОТ ДЪРВЕТАТАТА, то НЯМАШЕ ДА ИМАМЕ МЕДИИ И ЖУРНАЛИСТИ ОТ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ, а щяхме да имаме само маймуни в Африка, които не работят в Дойче зеле, а по цял ден си пощят от скука розовите задници.

Октомврийската революция не е "преврат", а си е точно РЕВОЛЮЦИЯ, защото промени именно социалната система или соц.-иконом. строй в Русия, от капитализъм към социализъм. В историята това се нарича революция. Преврат е този на Пиночет, или този на Наполеон. Те така са влезли в историята, защото си остават в рамките на същия строй.

Какъв социализъм, виждаш в Русия до ден днешен? На масовите убийства (56 милиона) социализъм ли му казваш? Човек, ти си малоумен или манипулатор.