Верижна катастрофа с 10 коли на Околовръстното в София

 Десет автомобила се нанизиха снощи във верижна катастрофа на Околовръстен път в София, в отсечката между булевардите “Братя Бъкстон“ и “България“, съобщи Булфото.

Обратно в новината

Коментари - Верижна катастрофа с 10 коли на Околовръстното в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А колко хора правят ляв завой от околовръстното по Пушкин не е за разправяне. А и в двете посоки е забранено! И никога няма полиция, а това е една от причините за катастрофите и задръстванията в района.

Беше забранено

анализ на ситуацията - вали дъжд и се пързаля синтез на решението - намали скоростта и се махни от глупаците неосъществимо интелектуално упражнение

Както и да се изменя законът, каквито и да е катастрофи да се случват по пътищата, всеки си шофира както си знае и не му пука. А иначе искаме по новому да се управлява държавата-някак си всеки да прави каквото си иска и това да е законно

Аз съм виновна и за тази катастрофа... ГЕРБ, спите нещо.

колко много селяни има в социалните мрежи в момента.... как се засягат, защото боли истината - ЧОВЕК МОЖЕ ДА СЕ РОДИ В КАШЛА, В СЕЛО С 1 КЪЩА И ДА Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ НЯКОЙ "СОФИЯНЕЦ" .... МАНТАЛИТЕТА НЕ СЕ КРИЕ - ПСУВА НАВСЯКЪДЕ, СЯДА ПРЕД ВЪЗРАСТЕН ЧОВЕК, ХВЪРЛЯ БОКЛУКА СИ ОТ БАЛКОНА /А МОЖЕ ДА ЖИВЕЕ НА ПЪРВИЯ/ ЕТАЖ - ЕТО ТОВА ДРАЗНИ ....СЕЛЕНИЯТА /НЕ СА НАУЧЕНИ НА ИЗИСКВАНИЯТА НА ГОЛЯМ ГРАД КАТО СОФИЯ НАПРИМЕР/ БОЛИ МИЛИ МОИ ... УВАЖАВАМ ХОРАТА ЗАРАДИ ТРУДА ИМ, НО КОГАТО СЕ ПРИРАВНЯВАТ С ГРАДСКИЯ ЖИВОТ ПРОСТО СЪМ БЕСЕН ....

По южната дъга на околовръсният път се кара с много високи скорости. Намалява се при стационарната камера на шел за около200м ,а преди нея и след нея всеки избива комплекси. Особенно след разклона за Драгалевци до разклона за Бистрица , там е отсечка за развиване на максималните скорости на автомобилите.Ако направиш опит да караш с разрешените 80км започва едно свиркане ,показване на средни пръсти, псуване. Ставаш смешен , че спазваш правилата, защото никой не контролира нищо.

Не знам на някой да са му свиркали, ако си кара плътно вдясно, на теб що така ти свиркат кат караш с 80???

А, не знаех ,че плътно в ляво няма ограничение. Това сигурно е по нов правилник. По този който аз съм учил ограниченията важаха за всички платна.

А ти к'во правиш в лявата лента, след като в дясната всички карат с максимално разрешената (80)?! Ако дясната е натоварена, няма проблем да караш в по-лявата. То затова има няколко ленти! Не забравяй, че трябва и да се спазва дистанция. Правилото е, че трябва да има поне 2 секунди преди да настигнеш предната кола, ако тя спре рязко. Като се има предвид, че забавянето при спиране трудно може да надвиши 5м/с/с, то разстоянието до предната кола при 80км/ч трябва да е около 15 метра. Т.е. приблизително три-четири дължини на средностатистическа кола. Ако няма толкова място в дясната лента, може да караш в по-лява лента, като спазваш изискванията за минимална скорост (ако има такива). Абе кой ви дава книжки в БГ?!?

точно на старта?! там светофара, като стане зелено и всичко е на старт - правата ГАААЗ....

Защо българите в чужбина карат внимателно и съобразяват скоростта с пътищата и законите - ЗАЩОТО КОНТРОЛЪТ Е СТРИКТЕН И ОГРОМНИТЕ ГЛОБИ СЕ ПЛАЩАТ НЕЗАБАВНО!

София се напълни с цялата провинция, на които се накупиха огромни коли с малко съдържание в главите на каращите ги !!! Горещо наложително е правителството да помисли за връщането на жителството - програмата е да върне погражданелите селяни в дупките от където излязоха с огромните си претенции за живота в София - прав им път , крива им пътечка .... на село си е най-добре сам си на пътя, къпеш се на реката и се топлиш на дърва - селска идилия !!!!

Нали ако всички се върнат в родните си градове, в София ще остане народ за едно малко по-голямо село. Внимай какво си пожелаваш. Именно тези "селяни" направихо от столицата град!

Град от селски тип - селския манталитет си личи навсякъде !!!! най-вече в арогантното държане и кифленските номера по пътя, на кино, в болницата - огромни изисквания от не дотам образовани хора /родителите дават крави, земи и прочие/ за да могат техните наследници да си купят кола последен модел, мезонет в центъра ... това ли наричаш град младежо - едно голямо село /предпочитам го/ но София , а при някои от Вас дори ги няма на картата но България .... Горките родители на селските деца /префасонирано заглавие от една сапунка/.....

Подкрепям те,но не би трябвало хората да се разделят на селяни и софиянци,най-малко не е етично.Софиянците могат да бъдат големи селяндури,когато се държат нецивилизовано,просташки и нагло.Излез на "Алея Яворов"и ще видиш ясно нещата-скъпи коли и тъпи шофьори,а да не говорим за изпреварване и престрояване.

Спрете някой от тях и прочетете от къде е ....

Против съм неразумното и недисциплинирано шофиране. Който си е груб и невъзпитан ,това си е навсякъде. А това за жителството си е направо смешно и прийом от миналото. Така или иначе големите градове ще бъдат посещавани от всякакви хора. По-скоро трябва да има СТРОГИ САНКЦИИ за нарушителите и не само парични!

Темата вече е дъвкана и дъвкана .. но щом я повдигаш, да ти кажа - селяндурско е да делиш хората на селяни и граждани и още по-селяндурско е да лепваш етикет "лош шофьор" на родените извън София! Кое точно те кара да вярваш, че само месторождението ти може да те направи възпитан, умен и амбициран?! Казваш ни, че е невъзможно в София да се роди дете, което като порастне ще псува всички наред, ще кара колата си против всички правила и ще си бърка в пъпа пред телевизора в мизерната си боксониера?

Има хора селяни и хора от село. Може да си роден на пъпа на София и да си останеш най-големия селянин. Аз съм си от София, но не виждам с какво това ме прави по лош или по добър шофьор от някой който е от Долно Нанагорнище. Или искаш да кажеш че ние не сме стока в сравнение с Другите нации или сме по-добри от тях. СТИГА С ТОВА РАЗДЕЛЕНИЕ - селяни граждани, червени сини, умни и прости. Докато разсъждаваме така нищо добро не ни очаква.

джепето

Браво, Найдене! Така трябва да се разсъждава! В крайна сметка онзи отворко в "да си ходят всички на село", нали се сеща, че няма да си кисне цяла година в прашната София - ще дойде време я за моренце, я за планинка.. тогава какво - да му рекнат хората да си бега в Софето ли? Човек до човек опира и всички трябва да се стремим към взаимно уважение и зачитане правата на другите!

lu4ka

Всички са на принципа "Я джигит". И като се съберат 5-6 такива на Цариградско, Околовръстното или България и започнат да си ги мерят ...мощностите, става мазало.

между тия 10 шофьори е имало минимум 3-4 малоумници-такива, които карат без да мислят!

не мога да кажа, че не се радвам - верижна катастрофа без жертви -това е много полезен урок за кретените, които не спазват правилата за движение! а и тенекеджийте трябва хляб да ядат...

СЪЖАЛЯВАМ ЗА КОЕТО !!! И ПЕТ ДИПЛОМИ ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ДА ИМАТЕ ГОСПОДИНЕ СТЕ ОТ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ, КОЕТО ЗНАЕ ВСИЧКО И МОЖЕ ВСИЧКО /ЗАБЛУДАТА Е ОГРОМНА/ - МОГА КАТО ПО-ВЪЗРАСТНА ДА СЕ ОТТЕГЛЯ ЗАЩОТО ПИСАНЕТО С ГОЛЕМИ БУКВИ Е СТИЛ / ПРИЕМЕТЕ ГО КАТО КАРАНЕ/ - НО ИМАТЕ МНОГО ДА СЕ ОБРАЗОВАТЕ ОТНОСНО ДЪРЖАНИЕТО СИ ... И АЗ СЪМ С ИКОНОМИЧЕСКО И ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ... МНОГО СТЕ МАЛКИ ДА СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА ДА СЕ ДЪРЖИТЕ ТАКА НЕПРИСТОЙНО - С ЖАРГОН БИХ КАЗАЛА .... ПЪТУВАЙ И ЧАО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бабче, книжка кола не кара. И шест месеца курс кола не карат. И хората са казали: не питай старило, а патило. Така че недей да парадираш с годините си, 'щото е доста глупаво. Иначе с поведението си ми напомняш за вица "Дядо и внуче на цирк", който завършва така: - Дядо, дядо, гледай, балерини! - Ъ, балерини. Курви. А едно време какви курви имаше! Балерини!

Е то много сложни образования имате госпожо. И Аз имам 2 - техническо и научен профил, е и ? Това да не ме е направило по-добър шофьор ? Липсата на произшествия също не те прави добър шофьор. Може да караш лошо и да пречиш на другите и без да участваш в произшествие. Прост пимер за някой каращ в най-лява лента по Южната дъга на 3 лентовото с 60 км/ч. .

Госпожа, то стил е и да се изс+рете на тротоара...

БЪЛГАРСКИ ДЖЕНТЪЛМЕНИ - ПЪЛНИ КРЕТЕНИ ПО ДУМИТЕ ВИ !!!!

Сега се присетих. Когато дъщеря ми кара курса за шофьор я късаха 3 пъти. Искаха да си плати за да я пуснат. Пуснах молба да присъствам на изпита, естествено молбата ми беше отхвърлена и странно веднага взе изпита.

При тея закупени Свидетелства за управление на МПС, какво може да се очаква друго. Липсата на дистанция и скороста не са причина, а следствие. Така че трябва да се отстрани причината.

След час пик по околовръстното се появяват сумати състезателчета, които карат много нагло и избутват околните от лентите за движение.

Тия селяндурчета ги има и в час пик, за съжаление.

И АЗ НЕ БИХ СЕ КАЧИЛА ПРИ ДЯДО НА 80 ГОДИНИ - ТУК СТЕ ПРАВА ??????? ДЕЙСТВИТЕЛНО СТАЖА МУ Е ПО-ДЪЛЪГ ОТ МОЯ !!!!!!!!!!!!!!!!

Само да кажа, че и в чата има правила като на пътя. Писането с големи букви се приема за каране. Не мисля, че имате право да се карате на когото и да било.

МИЛО СЪЗДАНИЕ .... НЕ ТИ ПИШЕ НА КНИЖКАТА КАК СИ ГО ВЗЕЛА ИЗПИТА, А КОГА - МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ СИГУРНО И ПОГОВОРКАТА: ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И СУРОВОТО ... ГОДИНИТЕ НА ТОТАЛНО БЕЗХАБЕРИЕ И ПЪРВОНАЧАЛНОТО НАТРУПВАНЕ НА КАПИТАЛА /АКО ВЪОБЩЕ ВИ ГОВОРИ НЕЩО ТОВА !!!/ ДО 1989 ГОДИНА ИМАШЕ НАДЗОР, А СЕГА ПРОСТО ДАВАШ 600-800 ЛВ. НА ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ И ИМАШ КНИЖКА ЗА КАКВОТО СИ ПОИСКАШ - НЕ СКАЧАЙ КАТО ПЪРЛЕ ПРЕД МАЙКА, А САМО ВИЕ СЕ ИЗКАЗАХТЕ В ЗАЩИТА - КАКВО ДА СИ МИСЛЯ ... ГУЗЕН НЕ ГОНЕН БЯГА .... ТАКА ЛИ Е МИЛО СЪЗДАНИЕ ??????????????????????????

Драго създание, аз съм взел документ за управление на МПС през 94г. До сега имам 1 200000 километра зад гърба си. В поне 15 държави по света. Подозирам, че вие сте като майка ми. Има книжка от 30 години и около 10000 километра шофиране. Предимно в градски условия и само в България. Интересно ми е дали вие сте по-добър водач от мен?

ОЩЕ ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО КОЛКО ВИ Е УМСТВЕНИЯ БАГАЖ - КАК МОЖЕ ДА СЕ ГАВРИТЕ СЪС СПОСОБНОСТИТЕ НА МАЙКА СИ - ВСЕЗНАЙКО ... НЕ ЗНАЕШ КОЙ СЕДИ ЗАД КЛАВИАТУРАТА ЗА ДА ПИШЕШ НЕЛЕПОСТИ ... ТУРЦИТЕ НЯМАТ КНИЖКИ 1/2 ОТ ОТ ТЯХ , А КАРАТ ТИР ПО СВЕТА , А ВИЕ ЩЕ СЕ ПОКАЗВАТЕ С ВАШИТЕ 15 СТРАНИ - СМЕШНИК !!!

Не е ясно защо крещиш /сигурно вече не чуваш/, но изобщо пишеш глупости. Давността на шофьорската книжка няма нищо общо с мозъчното съдържание на задкормилното у-во. Колкото по-стара е книжката, толкова по-стар /на години!/ е шофьора. Айде нема нужда да се меша на трасето стареш, който вече не чува, не вижда и се напикава, само защото е СТАР шофьор. И моята книжка е след 90-та, ама не смятам, че ми е подарена. И съм активен шофьор. Не на магистрала. И нямам нарушения. Е?

Ей,младежи,Вие наистина се самозабравихте в оценките си за по-възрастното поколение,но запомнете-морето не е до колене.Карате из София като на рали,псувате масово на майка и се държите на пътя сякаш сте хванали Господа за мантията.Повече търпимост и уважение към всички учасници в движението-иначе управия няма да има.Пожелавам Ви на ДОБЪР ПЪТ!!!

Хайде бе, посиранчета, не мислите ли, че ББ и Фандъкова са виновни? Заспахте!!!

Не Фандъкова а такива като теб посеранчета -малоумници са виновни защото колкото да им обясняваш че при първите дъждове става хлъзгаво ,тъй като пътя не е измит от дъждовете, те с дървените си глави не прозират.

Корнелий

Като си толкова умен, защо не можеш да пишеш правилно? А да, за свидетелство за управление се иска само осми клас, условно!

всички селяндури на Булгаристан са се събрали в Софето - нормална ситуация

Поне във Варна няма селяци (ТХ, Н, РР)

А пък те варненци са всичките аристократи със знатно потекло..

Спазване на дистанция, съобразена скорост и други такива дето за повечето шофьори са непонятни неща.... На пътя цари тотално незачитане на елементарни правила за безопасност и резултатите не закъсняват. Карайте нормално бе хора!!!!!! За къде бързате!!!! Кога ще осъзнаем че не спестяваме време? Заслужава ли си да се затрием за да пристигнем 10 минути по-рано?

Малумниците нямат свършване. Сигурно двама глупака не са могле да си поделят пътя и след тях още 10 са се блъснали щото са мнооу големи и карат на 30см дистанция от предния.

ТОЧНО НАЧИН ДА ГО ДОКАЖЕТЕ ... АЗ СЪМ ВЗЕЛА КНИЖКА ТОЧНО ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ПРИ ШЕСТ МЕСЕЦА - ЛИСТОВКИ, ГРАДСКО, ИЗВЪНГРАДСКО, ПОЛИГОН, СКОРОСТНА ОТСЕЧКА ... ВЪТРЕШЕН И ИЗПИТ ПРЕД КАТ /ЧАК ТОГАВА АКО СИ ГОТОВ !!!/ НЕЩО ДА МИ КАЖЕТЕ СЕГА И НЯМАМ НИТО ЕДНА КАТАСТРОФА КАТО СЪМ АКТИВЕН ШОФЬОР ПО НАШИТЕ Ш....И ПЪТИЩА И ТРЕПЕРЯ ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО НЯКОЙ МАЛОУМНИК МЕ НАСТИГА ПРИ ДЪЖД !!!! ОЧАКВАМ ДА МИ СЕ КАЧИ НА БАГАЖНИКА - МАЙСТОРА ...........................

Това от новопръкнал се софиянец по тъпо нЕма. Изплюеш се на пътя и след тебе 10 коли се нанизали на мокрото. Може ли да сте такива олигофрени в тая София. Нищо, те застрахователите са ви гепнали за гащите и цоцац ли, цоцат, щото сте голЕмата работа :-)

Не е верно. У нашето село веднъж стана верижна катастрофа. На сухо. Драган комбайнера се беше напил и не успя да спре, и нацепи отзад Кольо тракториста. Ама Кольо щото дърпаше ремарке с кукуруз и на практика беше верижна катастрофа от 3 превозни средства.

Другари. Не е виновна липсата на хоризонтална маркировка. Виновни са водачите "за несъобразяване с пътната обстановка". Ще пият по една студена вода от застрахователите. По традиция.

АБЕ ВНИМАВАЙТЕ БИ ХОРА - СУХИЯ ПЪТ НЕ Е КАТО МОКРИЯ ... НО КОЙ ДА ГО ЗНАЕ С КУПЕНИ КНИЖКИ И ЯКИ КОЛИ ... ВСИЧКИ ВЗЕЛИ КНИЖКИ СЛЕД 1990 ГОДИНА - НА ПРОВЕРОВЪЧЕН ИЗПИТ !!!

Околовръстно не означава състезателно!Но някои си мислят,че е точно за това и не се съобразяват с "мокрото пътно платно" и шофират с "несъобразена скорост".

софийското околомръсно е отврат

Не се спазва дистанция, няма хоризонтална маркировка, катаджиите са се изпокрили. Изобщо - джунгла.

каква дистанция бе свако? Това да не ти е 62-та година да има 1000 коли в цяла България? В София колите са поне половин милион. Няма място за дистанция. И в Германия е така - а си си оставил дистанция до предния, а някой се е шмугнал пред теб и пак няма дистанция.

Като те блъсне някой отзад, а ти на свой ред блъснеш този пред теб докато чакаш зелен сигнал на светофара, си виновен, защото не спазваш дистанция.

Дано някой шофьор на 40 тонен автокран не мисли като теб....:-)

Да, бе, гаси наглеците има. Много мразя така. Не обичам да се завирам в предния, ама некой тарикат все ще се намери да се намърда. Е, оня ден, в неделя, се прибирам към София по пътя от Самоков и на светофара на околовръстното имаше задръстване. Е, к'во да ви кажа, двама отворковци зад мен цепиха вдясно по тротоара, за да минат 3 коли по-напред.

Истинската причина за подобен вид катастрофи е неспазването на дистанция, което пък е провокирано от постоянното засичане и отнемане на предимство от "джигити", които не биват санкционирани от КАТ.

Ти бре, кво опщо имаш с кметичката, та испозуеш нейната русская дума "джегити"? Или, и та кат меня, си завршил "Руската" в София, а ??

За КАТ в момента , в който си се качил в автомобила вече си с несъобразена скорост - ходи им се обяснявай, че дори не си запалил двигателя! Никога не са виновни пътните служби, че не поддържат пътя, че няма знаци, маркировка или нещо подобно. Да вярно е, че има и много неадекватни шофьори, но не е само в тях проблема.

Да бе мен, ама точно тая отсечка на околовръстното е слънце. Пътят е равен, широк, маркиран, има знаци и светофари. Който не може да кара там най-добре да слиза от колата и да си купи триколка.

Точно там джигитите си правят състезания и тестват колко са "наточени" колите им.

Абе хора, Немате ли си друта работа. та ни пускате Такива "Новини", ни шменти, ни капелли?? А, просо, сигурно между вас има мнного герберчета, а?

Няма бабо. Няма други новини. Скоро конгрес или пленум на БКП не е имало.

Кеде просото бабе?

мокрото пътно платно - друг път, празните глави на водачите по-скоро.

Спорет новия РБ- "Наръчник на журналиста" Трябва да кажеш:"Таратанци мокро пътно платно, и т.н.) Ограмоти се, човече!!

Не се пише Спорет, а Според, но да беше само това...

Две от колите бяха доста смачкани, а и най-вероятно бяха повече от 10. А не оспорим факт е, че има все по-неадекватни шофьори по пътищата ни!!!