17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каква е тази такса 625 лири на година?! Нещо не се връзва. В България здравните са 8% от дохода и с таван 3000 лв. Отделно има 3,5% майчински и безработица. това са 240 лв + 105 лв. = 345 лв на месец =4140 лв на година или 1800 лири. Или в България се КРАДЕ за световно или не мога да си обясня!

да прави си да не дават помощи на всеки , ман .алите само това чакат.. но сега ще напълнят Англия с пакистанци, азиатци и прочее..интересно защо се споменава България ? да има много нашенски цигани там, но не сме европейци по произход българите...и това си е техен проблем,но ще напълнят UК с индийци и тн.. но това си е чиста лудост ..живала съм там, симпатизирам им,правилно е Англия за англичаните..а те напълниха страната с черни..но така е по цяла европа..

Циганка долна

Честно, наистина, не мога разбера хората, които имат желание да посещават тази кретенска държава?!? Англичаните са уникални сноби с месиански комплекс, които никога не са се чувствали наистина част от "континента" както му казват там. Много ми е интересно след като изгонят гражданите на ЕС, омразните им българи, румънци и поляци, кой ще им работи?...

хахха не ставай смешен, тази държава си има достойнства..друго мислене

болно мислене. Преди време английски икономист, подчертавам английски, кореняк, бял като памук, написа че стойноста на цяла Англия съвкупно е в пъти по-малко от това което са грабили векове от цял свят.

и така наречения Бритиш музеум е пълен с експонати от цял свят, които тези които считате че са с достойнство са грабили откъдето са сварили.И почти нищо британско в същия този музей, защо ли? Отговорете си сами.Та толкова за величието им .

Чуздоземците са завладели UK. В момента гледаме последен епизод на "Залеза на една Империя"!

Помни ли някой в България да е чувал думата "честно" през последните десетилетия? Няма такова нещо, няма и да чуете, защото лицемерието , в което ни управляват е грозна измама и пошлост, които трябва да търпим за да се трупат прекомерните богатства на чисти паразити. Търкачи вярват, че п.рез обедната си почивка ще спечелят от златната приамида, както това се случва всяка седмица и нямаляват доходите си, които влизат при поредния паразит, който нарича това честен бизнес. В България няма такъв оборот, какъвто се върти из телевизиите, а парите, които се "печелят все още не са напечатани, ни някой вярва! През това време в една държава, която се е запътила да стане измислена като нашата се говори, че всички чужденци ще бъдат равни пред закона и за всички ще има равни условия за осигуряване. Тази държава миналия месец ни обвинява брутално в ксенофобия и расизъм, а през 21 век все още не си е помислила за равенство на чужденците, които приема, за да бачкат като слуги. Ние "расистите" не можахме нищо да им отговорим за сметка на тях цивилизованите лицемери, които тепърва ще правят равенство пред закона! Господ гледа, а както се очертава и ние ще видим...

Съмнявам се да се въведат такива такси, защото нали реципрочно англичаните в ЕС ще ги цакат.

Циганорите това ги интересува само социалните помощи и нищо друго

Ще въведе Борката таратанци...нали реципрочно ще се въведат същите такси за британски пенсионери в ЕС....освен това голяма част от гражданите на ЕС имат Permanent residence и не плащат тая такса.

да обобщим инфо-то- преди 2015-та всеки тарикат българин е имал правото да цъфне в юк и след няколко месеца измислена работа при познати да увисне на социалки до живот и да бачка на черно за допълнителни доходи. и да се хвали какъв голям британец е. след 2015-те бритите слагат смешнита вноска от 200 паунда, увеличават я впоследствие до 400, а сега- о ужас, тя става към700. при какви минимални доходи, уважаеми сънародници- жители на юк? при доста добри. който тарикат имал връзки и инфо навреме, имал, който нямал- отишъл да бере ягоди по-късно. и сега юк е пълно с българи от кралски произход- кой на социалки, кой на нещо друго...и голяма част от тях са консерватори-брекзитари. а други отишли така в австралия...а други пък в ню Зееланд, а други пък... ей тарикатски народ сме си ние и това е.

idio

В австралия? Тарикати? Хаха. Опитай, ела

благодаря, не искам. но дай инфо относно тарикатските работи за ония, които искат. така, подробно и без заобикалки, както са ти ги казали на теб твои тарикати -познати, преди да тръгнеш за г.. на географията.

Я го прочети пак! 1-во в момента Българите не я плащат тази такса, без значение дали са тан от 2-3 дена или от 5+ години. Защото УК се още е във ЕС 2-ро Социалните във УК далече не са това което си представяш или някой те е лъгал или си санувал нещо. 3-то Българите били консерватори и искали Брекзита... да всички искаме да плащаме 600 паунда ... Истината е една Борисчо е тръгнал нови избори да печели с обещания за NHS, а после пак ще има ... ама чакай малко!

дали вече я плащат или още не, е без значение- таксата е минимална. ако някой се ужасява от нея, значи е или безкрайно стиснат мизерник, или беден като църковна мишка но реално картината , която е описана, е точно такава при нашите сънародници в юк

Ти идея си нямаш май как точно е извън България...

да де, който няма свои хора печени и врели и кипели да му обяснят, идея си няма. направо идея си няма! хахаха

Аз Плащам в България Здравна Осигуровка и Осигуровка Майчинство и Болнични . Този ДАНЪК е в Размер на 11,5 % от Дохода ми - 3000 лева . Това са 345 лева Месечно . Ако не ви мързи сметнете - в Англия е по-евтино да ходиш на Лекар .

Абе , горе-долу си права, ама не знам кой ти плаща 3000 лв. след като не моеш да направиш разлика м/у здравни осигуровки, майчинство и болнични ... А мое даже и да си главна счет., щото познавам точно такива ...

idio

за здраве от тези 3000 плащаш 40. Има таван

По тъп човек от теб не съм виждал . Мъж съм , плащам ЗО 8% и ОЗМ 3.5% (общо заболяване и майчинство ) . Това прави 11,5% за Здраве като в Англия . Явно не си виждал Фиш от Заплата , защото не работиш и пишеш глупости на търкалета в Нета . тъп си като Гъз .

Май нещо не си в час. 40 се доближава до сумата плащана от безработни. ЗО е 8% от заплатата до 3000 - тавана. при 3000 лв 8% са 210лв на месец или 2520лв на година.

А защо използваш английски правопис? На български не се използва главна буква за всяка втора дума в изречението. Впрочем, на английски също...

lu4ka

И колко пъти беше в Англия на лекар, та реши , че е по-евтино?

Не знам ква е сега тази такса, въпреки че имам деца и внуци там, но те са с доста висок социален и материален статус. Но ... кво са 625 паунда на год. ами това са 52 паунд на месец , или 100 лв на месец. Ами здравноосиг. вноско на всеки средностатистически софианец са повече от 100 лв. месечно. а пък за средностатистическият българин през месец август 2019 са били 972.20*8%=77.776 лв. .... Е сега да почнем ли да сравняваме доходи ????

Разликата: в България касата се източва с делавери. Понякога и пациентите знаейки или незнаейки участват. За това и плащате повече и получавате по-малко.

idio

Активна цензура тук.. някой се опитва да внуши лъжи?

Великобритания ще направи каквото и да било, след изборите на 12 Декември 2019! До тази дата, всичко е само предизборни обещания! Както вече на всички е ясно-ала бала портокала!

Глупаци, скъпи сте на триците а евтини на брашното. Сравнявате европейските граждани с бангладеш, е като ви тегли шута ЕС и ви набие 30% мито...ще продавате ягоди на бангладеш.

idio

Ми като сложите 30% мито ще си ядете вие боклуците. Или ще си ги изхвърлите непродадени!А ние ще внасяме от бангладеш

Този, на снимката с вратовръзката, за психо диспансера ли го придружават?

Обидите не са аргумент ! Признак са на безсилие !

Абсолютно правилно ! Стига тарикати да цоцат наготово !

Смятам, че нашите няма какво да се потят - преписват точно същите реципрочни мерки спрямо британските граждани и готово!

Ми то в България англичани няма ! Те избягаха !

са сборище от болшевики, меншевики и бали от червени памперси опитващи се да обърнат прекрасна Англия в комунистическо бунище.

Да намалят цените на фризьорите, че тоз да спре да се подстригва сам пред огледалото

Освен това, очевидно гражданите на ЕС ползват безплатно мед.услуги в ЮК тъй като си плащат осигуровки в собствените страни, членки на ЕС-по същата логика, бритите ходят на лечение в останалите страни с парите от осигуровките си в ЮК. Казвайте ги тия неща, докога с тази полу-информация и дезинформация, времето на соца отмина. Ще ми се най-накрая да видя поне в една медия поредица от статии , които да ни обясняват ясно и в детайли всички битови и социални, трудови и пр. права, задължения и възможности, които имаме като граждани на ЕС. А не само тарикатите от съответни информирани среди да са наясно с всичко това преди всички и само и единствено те.

Ама англичаните са умрели да идват да се лекуват в България ! Не ставай смешен !

В България, освен най-сложните операции, то "стандартните" излизат в пъти по-евитно, често и по-качествено. Няма и да се очудя ако има много здравни туристи - както това се случва с британци в България за зъболечение.

idio

Ти кога плати за здраве 600 паунда в собствената си страна? Твоята вноска е към 40 леа на месец...

тази вноска на година за английския стандарт е едно нищо а наш ганя ореваха орталъка , че то в България е по скъпо да не говорим за качеството

Ответен удар. Здравната вноска за граждани на Англия на територията на ЕС (включително България) става 2000 евро. Къде е драмата !

Драмата е,че няма да стане !

Моля да бъда извинена пред несъгласните , но тази сума от 625 пауннда ми се удържа от запллатата за здравни осигуровки не за цяла година , а точно за 5 месеца. Отделно имам удръжки за данъци и пенсия. Така , че....При годишна заплата 23 000 паунда като медицинска сестра, плащам около 430 паунда на месец удръжки. А друг е въпроса , че когато имам сериозни здравни проблеми , бягам в България, по тази причина си плащам здравни застраховки и в България.

Ела си в България тогаз ! Къв го държиш в Англия ?

Стаж за пенсия. Такъв го държа. Ти гледай себе си каво държиш.

Тогаз недей рева като вдовица за ... !

Нищо не да не ревът.В България, допълнително здравно плюс удръжките от заплата за здраве на годишна база излизат повече.

Каква е тая драма тука бре :) 625 лири се падат по 55 лири я има я няма на месец. а сега сметнете колко пари за 55 лири на месец и ще осъзнаете че в момета в България има също хора които плащат на месец толкова ама в лева. Ама въпроса е колко е МРЗ в Великобритания и колко е в БГ. Ако за 55 лири на месец във Великогритания ще ти се счупи живота то за какво си отишъл там не е ясно. Неможе в България всички да плащат от 25 до 250 лв на месец а да очакваш че в Беликобритания ще ти е без пари пожизнено :) Виж заигравката е със социалните помощи е вече проблема...

Ето ги най-големите расисти! Доказват го всеки ден. Защото расизъм е всъщност неприемане на различните от теб, а не само черните. Нищо...тя природата скоро ще им потопи островчето

оказа се че така нареченото "Безплатно лечение" не работи както е доказано от живота че комунизма е една химера и в крайна сметка една шепа бандити озурпират властта за превилегии ,пари и власт каквото в момента е в Куба и при шофйора на рейс мадуро във Внецуела .Оказа се че най доброто здравеопазване бе в Америка преди кениеца хюсеин обама да изсере обамакер за негрите и бъмовете .В Америка който работи и се осигурява ходи на доктор без пари когато си иска и без да чака тоа е справедливо нали

ганя пак орева орталъка да дава акъл как другите да си нареждат собствената си къща . Ами приберете се на село и си оправете собствената кочина първо и после се бийте в гърдите Ганя Ганняяя Убреееее .

Много реване. Всичките взимате големи заплати, а за 625 лири годишно оревахте света. В бг е 8% на месец вноската от заплата, но не се оплаквам. Като вие много пребирайте се в бг.

Що бе? Да си стоят там! Като тръгват оттук с плювните, голям го вадят. Видиш ли, махат се "от кочината"! Майната им!Хич да не се връщат!

Ех до вчера възхвалявахте Англия колко е евтино под някакъв клип къде са си купили 7 кила пилешко дълбоко замразено за 20 паунда и колко било хубаво и евтино в Англия днеска ги плюете. Май-май не е много по добре от България положението там.

Живея повече от 20 години в англиско говорящи държави, Британия, Австралия, САЩ, Канада и други, за България или лошо или нищо, дори за Русия може да напишат нещо положително но за България никога.

Мразят ни, че сме по-добти от тях във всяко отношение! И аз ги мразя ;-).

Абе, като български гражданин, живеещ в Обединеното Кралство - 2 пъти за 10 г., ми се е налагало да посетя Джи Пи(личен лекар). Ама, и двата пъти чакалните са били пълни с пакистанци и индийци, та ... не знам кой виси на системата и си е довел рода до 9-то коляно, на безплатна манджа. Пак ли приказката, казвам ти дъще, сещай се снахо?! На системата им висят 15 милиона азиатци, какво пискат пак срещу 150 000 българи?!

Не стига, че ти дават час за след седмица, като идеш, не ти дават нищо, пращат те у дома, с думите - ''ако се влоши се върнете'' : ) Е, за какво съм там, да ме пратят на домашно лечение. 80% от докторите им са цветнокожи, от Азия, здравеопазването е оставено на индийските ''шамани''. Антибиотици, ама само ако се влачите по корем до там ; ( Нещата не стоят добре.

Абсолютен английски кретен. В смотаното кралство се чака за преглед при специалист 6 и повече месеца, за което време човек умира прав, здравната им система е объркана повече от българската. Все по-често българи живеещи в западна Европа идват в България за преглед от специалист. При такава такса на нашенци им е по-евтино да се върнат до България за преглед и после обратно.

Какви права на лечение бе! Казват ти, че ще те прегледа някой, ама след шест месеца......

И кой ще ви върши черната работа, разлигавени кръвосмешени помияри. Познаваме ви колко сте по работата, плюскате чипс пред телевизорите и оглеждате задниците на дъщерите си. Английска, онаследена измет: налягайте си парцалите и по-добре светът да не чува за вас.

кръвосмешЕн си ти, друже, щото допреди 100 години никой от дедите ти не е и помислял да излезе от паланката в която е роден! а онези са обикаляли целия свят, и създали най голямата империя в света за всички времена!

Искаш ли да ти купя билетчето за там? И не се връщай повече тук.

Пред 100 години познай коя година е било. На мен прадядо ми завършва агрономия във Виена и се връща със жена - австрийка и бебе, чиято количка първоначално е затъвала в калта, ама после постепенно са оправили и улиците. На жена ми баба й е судетска германка, дошла тук след като дядо й завършва в Прага. Явно вие сте от някакви паланки, то които не сте излизали, щото и преди 150 г. в рамките на Османската империя се е пътувало с просто тескере. В селото на рода ми половината са били хаджии и са ходили до Палестина през Сирия поне по веднъж.

а дали може да си плащам тая такса от 625 лири годишно, без да живея и работя там, и ако ми се наложе да ползвам здравеопазването им??

то пък едно здравеопазване...опазил те Бог. ако нямаш налични сто по 635, загинал си.

явно ти си бил там, ползвал си здравеопазването им, и си загинал!

иронизираш ти, ама явно не си им ял попарата

Да не ти дава Господ да стигаш до тяхното здравеопазване!

А българските цигани ще плащат ли или ще продължават да да ват къщи под наем и да получават социални че са бедни а

И тях ги подгониха. На нашата улица има едни, реве им се как ги тормозят от общината. Проверяват ги за всяко нещо. Плащат като араби на някоя счетоводителка да ги оправя. Доведоха едно дете-инвалид от България, състоянието му е все по тежко, вече правят планове като умре да се махат.

А българските цигани ще плащат ли или ще продължават да да ват къщи под наем и да получават социални че са бедни а

Още 1 случай, имам колега шотландец който се беше издул от зъб и беше мноо зле, ходи пак на GP и стандартно ти записват час след 2 седмици , като не им пука каво ще правиш през това време, по аптеките освен аспирин и парацетамол нищо не можеш да вземеш без рецепта, един нашенец колега му дде аолин който си внесъл от България и да му облекчи болката че не може да си позволиш да не работиш 2 седмици ,след 3- тия ден му спадна отока и му предложихме да ходи до България че имаше евтини 2-посочни билети 50£ 2- те посоки и ходи на зъболекар там за един уикенд и му излезе всичко 150£ със се билетите , а в Англия за същото ще трябва да се изръсиш минимум 300£ за какви здравни у-ки говори тоя перхидрол джонсън?

На детето на моя позната в Дания му се възпали ухото. Само който не го е преживял това, не знае за каква болка става дума. Ходиха на лекар, даде му парацетамол. На другия ден след парацетамола се прибраха тук, за да отидат на лекар - гъбична инфекция и един куп капки за уши, антибиотици, нагревки и прочее. За 2 седмици сериозно лечение детето се оправи, а онези датчани с парацетамола щяха да му разкажат играта. Приятел италианец в Рим със силни болки в корема му казват, че не е спешен случай, дават му да пие нещо и му записват час след месеци. Извади една торба пари, отиде "на частно" и - перитонит.

Ние имаме опит с дискова херния-По NHS имаш право на лекар 6 седмици след като GP-тo те е видяло за първи път.До тогава -болкоуспокояващи. Всеки минал от там знае за какви нечовешки болки става въпрос. Не можеш и до България да стигнеш ако не те облекчи поне малко. Платихме на частно докато стане възможно пътуването. И там платихме не малко,но поне лечението започна от първия ден.

Аз съм ходил (и не само аз,познавам и други хора), излиза към 300-400 паунда. Не всеки може да си вземе почивни дни от работа и да тръгне за някъде веднага. Знаете,тук няма болнични.

Как ще лъснат тия популиски лъжи рано или съкно... ще гледаме сеир и там...

Да де, ама гражданите на България и Словения внасят някаква сума с общия европейски бюджет (да, не много,но внасят). А тия от Бангладеш и Сингапур освен да търсят британки за паспорт, с какво друго допринасят?

допринасят с банди за изнасилване на английски деца!

Здравната с-ма на острова е лай-но имам приятел който 7 години живее там , на скоро за 1-ви път му се наложи да им ползва услугите( плащал си е редовно данъците и здр.) пъво му объркали датата за преглед която е чак след 2 седмици след като е посетил GP-то и така станали 3 и през това време трябвало да куца със рана на крака, накрая като му долъл реда му преписали парацетамол а той като обяснил че трябва интервенция че му гнояло раната че е инфектирана доктора отворил google да провери какво се прави в неговия случай при което моя приятел бил изумен от некадърноста им и си отишал като им теглил една. На другия ден си записал час при бългрски доктор , който го приел и излекувал за което си платил разбира се 200£ . И какво излиза : плащш 7 години като идиот за да живеят с твойте данъци и такси -пакистанци, етиопци и бангладежци- по зле здравеопазването и от България.

Напиши с какво българският лекар му е излекувал куцането. С дряновица ли? Информация от първа ръка от агенция "една жена каза".

Е, с кво, с кво... Най-вероятно с антибиотик и антисептик, с каквото се лекуват такива банални неща. Ама западняците за всичко предписват аспирин и те пускат да се оправяш. От лични наблюдения говоря.

С топор.

Мижду другото, до сега са обработени почти два милион а четристотин хиляди молби за уседналост. Отхвурлени са сам........ 4

една от най-големите лъжи (но не единствената!) беше, че здравната им каса (NHS) губела по 830 милиона паунда месечно(!!!) поради члевдството им в ес. бяха написали тая простотия на червените двуетажни автобуси в лондон преди референдума. сега борката се чуди как да събере поне стотина милиона годишно за здравна каса и го е намислил. само е пропуснал дребната подробност, че притокът на бели, образовани и плащащи данъци европейци към англата ще секне, но мътния поток от не-ес търтеи не спира и се увеличава, а те не плащат за нищо, само цоцат! така че...

кйор фишек)) това не касае 2 милиона и 300 хилиади които вече получиха статус на уседналост (120 000 бьлгари). Плус това ще е за новодошлите след две години... които ще са 0 или само сезонни работници)) с една дума, лужлив предизборен лозунг за старците

Ама усещаш ли, че пак Българи и Словенци се споменават ?

според последните статистики от октомври, словенците в УК са 2300 души. На предпоследно място. Последни са Люксембург с 600 души

Добре поне, че румънците не сме им виновни този път, та да ни слагат в една група с българите. Българите сте ясни, цяла Европа е пропищяла от вас.

Румънците сам ,че се наричат така е обидно всички ги знаят що за цигани са по целия свят.

пак си преял с мамалига и си се продрискал...

статус на уседналост не значи гражданство.

Борката ме кефи! Да загради Острова с бодлива тел и ни навън ни навътре! На мен лично бозавите са ми крайно антипатични и като външност и като поведение! Няма уважаваща себе си нация която да ги харесва! Като почнем испанци,италианци,немци,французи...всички са пропищяли от тази пасмина !

Cezarbg

Значи така тези искат вън от ЕС То тогава за какво са ни в бг техните пенсии!!! Данък на къща в двоен размер на кола на това че гасят земята българска в 10 размер данък !!! Та да и останат паунди само за хляб и вода!!!!

"Рeфeрeндум пo въпрoca зa ирлaндcкoтo eдинcтвo трябвa дa ce oргaнизирa в иднитe пeт гoдини. Тoвa зaяви лидeркaтa нa ирлaндcкaтa рeпубликaнcкa пaртия Шин Фeйн - Мaри Лу Мaкдoнaлд пo врeмe нa пaртийнa кoнфeрeнция" Да не забравяме и Шотландия ... Те даже са преди ирландците. ХАХАХАХАХАА!

Всички знаят, че британците ходят да си оперират безплатно тазобедрените и коляни стави в Испания.Да ги видим какво ще правят като Европа им отговори със същото...

Cezarbg

Е ми Баце дуспата!!!!безплатен обяд НЯМА!!!!!!!

Брекзит е официален край на империята (Доналд Туск ) След Брекзит Великобритания ще стане второстепенен играч( Юнкер) . Щом те които винаги са били внимателни с изказванията им го казаха значи (проект страх )както наричаха предупрежденията поданиците на кралицата започва да става реалност.