Коментари - Вдигат квалификацията на преподавателите в българските неделни училища в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Три неща трябва да направи МОН за българските деца в чужбина: - да премахне приравнителните изпити при записването на дете идващо от чужбина в училище в България - нито една друга държава в Европа не подлага собствените си деца на такова безумно упражнение; - да направи интернет-платформа, чрез която децата живеещи в чужбина да могат да изучават български език където и да са по света, независимо от това дали в населеното им място има българско неделно училище; - да затегне контрола върху неделните училища - какви хора преподават в тях и имат ли нужната квалификация за това, какви такси събират от родителите тези училища и оправдани ли са те, при положение, че същевременно получават и значителни държавни субсидии, с които плащат заплатите на учителите, и ползват безплатно учебни помещения в посолствата и консулствата.

Излиза,че работещите българи в България плащаме и за плъховете избягали в чужбина. А министерските чиновници намериха начин за дълги командировки в странство.

По света: "... последните 12 години..неделните училища бяха 50, сега са близо 400, а обхванатите деца са близо 30 000." В РБ : За 17 г. у нас са закрити 1084 училища Учениците у нас са намалели с над 260 000 във всички випуски, а заради демографската криза през последните 17 години закритите школа са 1084. През учебната 2000/2001 година образователните институции са били 3497, докато през 2017/2018 г. те вече са 2413. Това означава, че близо една трета от школата са затворили завинаги врати, а класните им стаи тънат в разруха."

Сетила се Мара да се побара !

Не ви искаме "помощта"! От вас, крадливите бягаме, а не от България . Стойте далече с вашите държавни поръчки,които са уж за нас!

Вълчев е некадърен! 1. Премахване на задължителния българския език от Матурите и НВО, и смяната му с Глобалния език Английски. Само това ще облекчите немили недраги БГ деца да се върнат в БГ!

Май пак измислиха далавера как да " усвоят" едни пари. Избягали сме в чужбина от вас! Разберете го! Всякакви криворазбрани комунисти и комсомолци. Просто ни оставете на мира!

Oсвен да изгоните и желаещите от там, друго едва ли ще постигнете. Хората пращат децата си там не за да станат "перфектни" българи, които да се върнат роби на комсомолско-буржоазната върхушка, да знаят нещо малко езика и културата. Не знам защо навсякъде сте решили да ръководите, а на новите капиталисти сте им дали права да вършеят из България. Разберете, че хората гледат да нямат нищо общо с организацията и структурата ви. От социализма запазихте само дивотията.

Ne e li po-dobre da se podpomagat uchilishtata v Bulgaria, a ne tezi izvan BG? Tezi koito sa napusnali stranata sa napravili techniya izbor. Tova sa pari hvarleni na vyatara.