Възстановяването след Covid-19 продължава над три месеца

Пулмолог съветва хората, кито са се срещнали с болестта, да проследят огранизма си как се е справил с болестта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преболедувах ковид,същото,като бронхита е,изкашляш се месеци наред после. Но при бронхита си кашляш нон стоп,докато при ковида не всеки кашля,някой дори не разбират,че го имат,моята жена го изкара с мен,но нямаше никакви симптоми,единствено теста и беше положителен. Та и от бронхит да си,пак с месеци се оправяш,а като малък съм карал двустранна бронхопневмония с воден плеврит и вервайте ми,много по зле беше от ковида,2 месеца в болницата на системи и инжекции,а сега ковида го изкарах без системи,инжекции и без болница,в къщи на чай и антибьотици,се едно бронхит карах... Та аман от тоя вирус бе,само ни втълпяват,колко бил страшен,за да си набием проклетите им ваксини,всички горе де говорят и плашат с проклетия вирус са корумпирани,всички!

Трябва ЗАБРАНА за чужденци да ВЛИЗАТ в Ресторанти и дискотеки. Всички ЧУжденци да НОСЯТ маска навсякъде, Дори и на ОТКРИТО, за да НЕ ни заразяват.. Дори и ФУТБОЛИСТИ- като Сисиньо , Роберта, Дий Бост. И да махнат АРАБСКИТЕ маски за българи.. Нека чужденците се гърчат. Важното е ние, българите да сме добре. Щом чужденците са ВИНАГИ с маски, НЯМА кой да ни ЗАРАЗЯВА.

Спрете Облъчването с 5G от сателити и наземни антени и пръскането с неизвестни субстанции от самолети на НАТО и хроничния Ковид ще изчезне при хората, а и ПСЕВДО КОВИДА СЪЩО!

"тъй като грипът го преживяваме за 7-8 дни, когато има усложнение с една пневмония - за още 10" Глупости, боледувал съм 2-пъти в живота си от вирусна пневмония след грип, имам и познати .... никой не се е оправил за 10 дни от пневмонията. Прекарах и КОВИД - много леко, направо си бе настинка в сравнение, с това което съм прекарал в миналото. Така че, КОВИД си е обикновен грип, който и в миналото създаваше проблеми, но никой не вдигаше шум до небето, че да забогатява на гърба на робите.

А от менингит или нещо друго на мозъка, колко пъти си боледувал?

И от какъв вирус е била пневмонията след грипа?

Пневмонията обикновено се причинява не от вируси, а от бактерии, които се възползват от отслабената от вирусно заболяване (например грип) имунна система! Точно поради това пневномията традиционно се лекува с антибиотици, които убиват бактериите, които я причиняват!

3евзек

Г-жин 765, Освен обикновените бактериални, има и вирусни. Може и да не са обикнвени пневмонии, обаче г-н Тъп пише именно за такива.

Да, както и след всяка пневмония, независимо от произхода и... Стига сте промивали мозъци...

От всяка пневмония ли вдигаш кръвно следващите 5 месеца или започваш с хемодиализата?

Първо никой не я пита!!! Второ , защо непрекъснато в пресата и медиите се явяват все некомпетентни , само и само да си направят PR? Тази същата отрича антибиотиците, пак никой не я пита. НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ПОЖЕЛАВАМ ДА ИЗКАРАТ ВИРЬСА, ТАКЙ КАКТО СИ ТРЯБВА, ЗА ДА МЛЪКНАТ. Просто е пълно с нахални, като тази дето се врат за да си съберат пациенти.

Ти компетент? Да?

Абе има и други болести от които се възстановяваш дълго! Като например бактериална инфекция! Попитайте пулмолога на картинката!

Всички тези болести до една са леки грипове.

10% които го изкарват тежко, нали? Останалите 90%, които са кихнали и вдигнали 37.3 се възстанояват за 3 дни.

Как 10%? Едва 2% го изкарват тежко и заради тези 2% съсипаха икономика, психическо здраве, образование и каквото се сетиш още! Дебили без граници!

В България 3-4% УМИРАТ. А тия които го карат тежко са много повече.

Тия неща ги съсипа комунизмът и комунистите!

Това че уврежданията им са компенсирани, не прави възстановяването 3 дни.

Няколко такива след 2-3 месеца в болница след кихането.

умират 3-4% от регистрираните “болни”. И 0.14% от всички с положителен тест.

3евзек

Каква е разликата между "регистрирани болни" и "с положителен тест"? Не са ли двете едно и също? И как така веднъж го сметна 3-4%, а втория път - 0,14%?

Според мен е искал да каже 0.14% от реално заразените. Поне по спомен СЗО изнесе есента че преболедувалите били 10% (700млн. от населението на Земята). А тогава бяха починали около 0.10-0.20% от тази бройка. Тоест реалната смъртност беше подобна на грипната от 2017-та в Европа.

3евзек

Не те ли е срам така да лъжеш бе? Оценката за жертвите на грипа е около 650 000 годишно от всичките 10 вида грип накуп, не само от един. Освен това тя далеч надхвърля броя на потвърдените, а при короната само те са почти 4 000 000 за година. Непотвърдените още никой не ги знае колко са. Само В държава като русия има регистрриани 115 000, докато ръстът в общата смъртност е около 500 000. Ако не вярваш, провери на сайта на РОССТАТ. Останалите 385 000 от какво умират? От паника и от ваксини ли?

за здравеопазване, пич.

Ами ако българинът спе да пие като смок, да муа ката свиня и да пуши докато си изповръща белия дроб.....ще се възстановява и година. Щом осъзнато си разбива здравето да си го събира както може!

Т.е. набиват ни,че е налице страшна и продължителна болест и ако не кихаш често-често на чичко доктор и оплетената с него фармацевтина мафия, лошо ти се пише... За справка - и традиционната, и класическата медицина учат да възстановяваме организма си с подходящи упражнения, храна и билки. И с приятен начин на живот.